HUYGHE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : HUYGHE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 432.207.254

Publication

09/01/2014
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Mod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0432.207.254

Benaming

(voluit) : B.V.B.A. HUYGHE

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8800 Roeselare, Diksmuidsesteenweg 333/bus 5

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - KAPITAALVERHOGING

Er blijkt uit een proces verbaal van buitengewone algemene vergadering gehouden voor het ambt van geassocieerd notaris Christophe Vandeurzen te Koekelare op 20 december 2013, ter registratie op het registratiekantoor te Torhout aangeboden:

-- dat de maatschappelijke naam wordt gewijzigd in "HUYGHE", t.t.z het voorvoegsel B.V.B.A. zal achterwege gelaten worden.

 dat de nominale waarde van de aandelen wordt afgeschaft.

 dat het maatschappelijk kapitaal wordt verminderd met een bedrag van vijfentwintigduizend vijfhonderd drieëndertig euro drie cent (26.533,03 EUR) teneinde het te brengen van éénenzestigduizend negenhonderd drieënzeventig euro achtendertig cent (61.973,38 EUR) op zesendertigduizend vierhonderd veertig euro; vijfendertig cent (36.440,35 EUR), en dit zonder vernietiging van aandelen.

Deze kapitaalvermindering zal aangerekend worden op het werkelijk gestort kapitaal en ertoe strekt het kapitaal van de vennootschap in overeenstemming te brengen met de huidige en toekomstige noden van de', vennootschap.

Deze kapitaalvermindering zal geschieden door vijstelling van de verplichting lot storting van het saldo van de inbrengen van elk aandeel, zijnde een bedrag van honderd en twee komma een drie twee een twee euro (102,13212 EUR) voor elk bestaand aandeel zonder nominale waarde.

-- dat de kapitaalvermindering van vijfentwintigduizend vijfhonderd drieëndertig euro drie cent (25.533,03' EUR) daadwerkelijk werd verwezenlijkt en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk werd gebracht op zesendertigduizend vierhonderd veertig euro vijfendertig cent (36.440,35 EUR).

-- dat het kapitaal vervolgens wordt verhoogd met driehonderd tweeënzeventigduizend honderd vijftig euro (372.150,00 EUR) om het te brengen van zesendertigduizend vierhonderd veertig euro vijfendertig cent (36.440,35 EUR) op vierhonderd en achtduizend vijfhonderd negentig euro vijfendertig cent (408.590,35 EUR) door inbreng in natura, mits creatie en uitgifte van tweeduizend vijfhonderd drieënvijftig (2.553) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

De heer HUYGHE Johny, brengt een dividendvordering in voor een bedrag van driehonderd tweeënzeventigduizend honderd vijftig euro (372.150,00 EUR), bedrag dat voortkomt van het betaalbaar zijn op heden van een tussentijds dividend toegekend door de bijzondere algemene vergadering van 9 december 2013.

Ingevolge onderhavige inbreng worden de verkregen netto-bedragen  na afhouding van 10% roerende; voorheffing in toepassing van artikel 537 W.I.B. 1992  van voorbeschreven dividenduitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen.

De hierboven beschreven inbreng, welke ter beschikking van de vennootschap is, wordt uitdrukkelijk aanvaard en wordt geschat op driehonderd tweeënzeventigduizend honderd vijftig euro (372.150,00 EUR), zijnde de nominale waarde van de voormelde inbreng.

Voormelde inbreng in natura wordt vergoed door toekenning van tweeduizend vijfhonderd drieënvijftig (2.553) nieuwe kapitaalsaandelen en dit ais volgt:

D aan de heer HUYGHE Johny, worden tweeduizend vijfhonderd drieënvijftig (2.553) nieuwe aandelen toegekend, dewelke volledig gelijk zijn aan de bestaande aandelen en zullen deelnemen in de resultaten van het lopende boekjaar pro rata temporis.

het verslag van de bedrijfsdrevisor met betrekking op de kapitaalsverhoging werd opgemaakt door Vander Donckt  Roobrouck  Christiaens Bedrijfsrevisoren", afgekort "V,R.C. Bedrijfsrevisoren, burgerliike vennootschap onder de vorm van een CVBA, vertegenwoordigd door de Hedwig VANDER DONCKT, bedrijfsrevisor, hiertoe aangesteld door de zaakvoerder,.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

'6. BESLUITEN

Ter gelegenheid van de kapitaalverhoging in de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "B.V.B.A HUYGHE", door een inbreng in natura uit de inbreng van schuldvorderingen ontstaan uit de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t7 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge winstuitkering ter gelegenheid van een tussentijds dividend van de vennoten, voor een waarde van 372.150,00 EUR, zijn wij bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden van oordeel dat :

a)De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de venncotschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b)De beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c)Dat de voor de inbreng in natura door de partij weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode leidt tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 2.553 aandelen van de "B.V.B.A. HUYGHE", zonder vermelding van nominale waarde, gelijk aan de bestaande aandelen.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat conform de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting, de waarde van de inbreng of van de als tegenprestatie toegekend vergoeding.

Dit verslag is bestemd om neergelegd te worden samen met de akte van kapitaalverhoging van de "B.V.B.A. HUYGHE", te Roeselare en mag voor geen andere doeleinden worden aangewend.

Aldus opgemaakt te Roeselare op **** december 2013 door "Vander Donckt  Roobrouck -- Christiaens Bedrijfsrevisoren", afgekort "V.R.C. Bedrijfsrevisoren, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA, vertegenwoordigd door de Hedwig VANDER DONCKT, bedrijfsrevisor".

Het verslag van de zaakvoerder werd opgemaakt op 8 december 2013.

 dat de voorgaande kapitaalverhogingen effectief verwezenlijkt zijn zodat het kapitaal van de vennootschap thans vierhonderd en achtduizend vijfhonderd negentig euro vijfendertig cent (408.590,35 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door tweeduizend achthonderd en drie (1803) aandelen.

 dat de statuten worden aangepaast door vervanging van de huidige tekst van artikel 5 van de statuten door volgende tekst

"Artikel 5. Geplaatst Kapitaal

Het geheel geplaatste kapitaal is vastgesteld op vierhonderd en achtduizend vijfhonderd negentig euro vijfendertig cent (408.590,35 EUR)en is vertegenwoordigd door tweeduizend achthonderd en drie (2.803) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/tweeduizend achthonderd en derde (112.803e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen."

 dat de statuten van de vennootschap worden aangepast aan het Wetboek van Vennootschappen en de

tekst ervan onmiddellijk wordt gecoôrdineerd, rekening houdende met de hiervoor genomen beslissingen, zodat

de statuten als volgt zullen luiden;

"TITEL L AARD - NAAM ZETEL DOEL - DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1. Aard - Naam

De vennootschap is een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam "HUYGHE".

Deze naam moet voorkomen in alle stukken die van de vennootschap uitgaan, onmiddellijk voorafgegaan of

gevolgd door de leesbaar geschreven vermelding "Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid" of

de letters "B.V.B.A:'. In die stukken moet verder de zetel van de vennootschap nauwkeurig worden

aangewezen en het woord "rechtspersonenregister" of de initialen "R.P.R.:' vermeld worden, samen met de

rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft, gevolgd door het

in-'schrijvingsnummer.

Artikel 2, Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Diksmuidsesteenweg 333/bus 5.

Hij mag verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied en het tweetalig gebied Brussel-

hoofdstad bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering die in de Bijlage

tot het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt.

De vennootschap kan zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en

bijhuizen, burelen en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van

de zaakvoering.

Artikel 3. Doel

*De vennootschap heeft tot doel

Studie, organisatie, verwerking en raadgeving inzake financiële, fiscale, handels- en sociale

aangelegenheden.

Bemiddelen en het verstrekken van advies bij alle verzekeringsproblemen.

Het optreden als makelaar voor financiële en verzekeringsmaatschappijen en het afsluiten van

verzekeringen van alle aard.

Onderneming in onroerende goederen alsook de oprichting en de verkoop van gebouwen.

Het inbrengen en aanhouden van deelnemingen en aandelen in andere vennootschappen, indien de

vennootschap dit noodzakelijk acht voor het uitbreiden van zijn activiteiten. Tevens mag de vennootschap

eventuele overschotten beleggen in financiële activa op lange termijn.

Het uitvoeren van dactylografische en mechanografische werken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Groot- en kleinhandel in kantoormachines.

Deze opsomming is aanwijzend doch niet beperkend.

De vennootschap mag alle handels en financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag haar doel op alle plaatsen verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland en op alle methoden die haar het best schijnen.

Zij kan onder andere door middel van associatie, inbreng, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële of andere tussenkomst, interesseren in alle bestaande en nog op te richten vennootschappen, waarvan het doel gelijkaardig is aan het doel van de vennootschap, en die kan bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

Artikel 4, Duur

De vennootschap is opgericht vocr onbepaalde duur,

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven vocr statutenwijziging,

TITEL Il. KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 5. Geplaatst Kapitaal

Het geheel geplaatste kapitaal is vastgesteld op vierhonderd en achtduizend vijfhonderd negentig euro vijfendertig cent (408.590,35 EUR)en is vertegenwoordigd door tweeduizend achthonderd en drie (2.803) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk éénitweeduizend achthonderd en derde (112.803e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen."

Artikel 6. Stortingen

De vennoot die in gebreke blijft de op zijn aandelen ingevorderde stortingen te doen, vijftien (15) dagen na een aanmaning bij aangetekende brief betekend, moet een intrest aan tien ten honderd (10%) per jaar, ten bate van de vennootschap betalen, te rekenen vanaf de dag van de eisbaarheid van de stortingen. Zolang de aanvraag niet ingewilligd werd, zullen de rechten aan dit aandeel verbonden, geschorst worden,

Het staat de zaakvoering bovendien vrij, na een aanmaning die gedurende één maand zonder gevolg is gebleven, de vennoot vervallen te verklaren en zijn aandelen waarop de ingevorder-'de stortingen niet gedaan werden te laten verkopen, zonder nochtans te kunnen verzaken aan het recht het verschuldigde overschot en schadevergoeding te eisen. De toewijzing mag alleen geschieden in het voordeel van een vennoot of van een overeenkomstig artikel 13 aanvaarde verkrijger en onder voorbehoud van deze aanvaarding.

Artikel 7.

Het kapitaal kan verhoogd of verlaagd worden bij beslissing van de algemene vergadering van de vennoten, beraadslagend in de vormen en voorwaarden welke voor het wijzigen van de statuten zijn voorgeschreven. Artikel 8. Kapitaalverhoging

Wanneer de vennootschap méér dan één vennoot telt, moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven in geval van kapitaalverhoging eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien (15) dagen, te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Wanneer de vennoten binnen de door de algemene vergadering gestelde termijn van hun voorkeurrecht geen gebruik hebben gemaakt, kan op de aandelen, waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald hierboven, slechts worden ingeschreven door personen waaraan volgens artikel 12 van de statuten de aandelen vrij mogen overgedragen worden, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten.

Artikel 9. Kapitaalvermindering

Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het kapitaal, dan vermeldt de oproeping het doel van de vermindering, en op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden.

Moet de vermindering geschieden door terugbetaling aan de vennoten, of door gehele of gedeeltelijke vrijstelling van stortingen, dan mag deze terugbetaling slechts plaatshebben onder de voorwaarden bepaald door de Vennootschappenwet,

De kapitaalvermindering mag niet tot gevolg hebben dat het geplaatst kapitaal wordt teruggebracht tot beneden het wettelijk minimumbedrag.

Zodanige vermindering kan wel geschieden tot aanzuivering van geleden verliezen of om een reserve te vormen tot dekking van een voorzienbaar verlies, en onder de opschortende voorwaarde van een daaropvolgende verhoging van het kapitaal tot het wettelijk minimumbedrag.

Artikel 10.

De aandelen zijn op naam.

Ze zijn ingeschreven in het register van aandelen dat op de zetel van de vennootschap wordt gehouden en dat bevat:

- de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot en van het getal der hem toebehorende aandelen;

- de vermelding van de gedane stortingen;

c> Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge - de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van hun inschrijving in het register van aandelen.

Elke vennoot of belanghebbende derde mag van dit register inzage nemen.

Artikel 11. Ondeelbaarheid

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Deze erkent slechts één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden.

In geval van overlijden van de enige vennoot, en zolang de aandelen niet verdeeld zijn tussen de erfgenamen of niet afgeleverd zijn aan de legatarissen van de enige vennoot, worden de rechten verbonden aan deze aandelen uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Zolang er onenigheid bestaat tussen mede-eigenaars, wordt de uitoefening van de rechten verbonden aan de aandelen geschorst totdat de belanghebbenden het eens geworden zijn over de aanduiding ten overstaan van de vennootschap van één titularis of vertegenwoordiger.

De rechten van de aandelen die met vruchtgebruik bezwaard zijn, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens verzet van de naakte eigenaar, in welk geval zij geschorst zijn tot na akkoord van de belanghebbenden of rechterlijke uitspraak,

Artikel 12, Overdracht van aandelen

De enige vennoot kan de aandelen vrij overdragen.

Wanneer de vennootschap méér dan één vennoot telt, dan mogen de aandelen slechts overgedragen worden onder de levenden en overgaan wegens overlijden, dan met toestemming van ten minste de helft der vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld of indien er slechts twee vennoten zijn, met de toestemming van de medevennoot.

Deze bepaling is toepasselijk zowel op de overdrachten of overgangen in volle eigendom, als op deze in vruchtgebruik of naakte eigendom.

Zij is ook toepasselijk op aS de gevallen van openbare verkoping ten gevolge van een rechterlijke beslissing of wegens een andere oorzaak,

De aandelen mogen evenwel vrij overgedragen worden onder de levenden en overgaan wegens overlijden 1° aan een vennoot;

2° aan de echtgenoot van de overdrager of de erflater, aan een vennootschap waarin een vennoot een meerderheidspartici-'patie heeft.

Artikel 13. Procedure

De vennoten zijn gehouden zich uit te spreken over de aanvaarding, zowel bij overdracht onder levenden als bij overgang wegens overlijden.

Die aanvaarding zal aangevraagd worden als volgt: de belanghebbende zal een aangetekend schrijven richten aan de vennootschap vermeldende:

1. het aantal aandelen waarvan de overdracht wordt aange-wraagd;

2. de juiste aanduiding van de overdrager en de overnemer,

3. de wens van door de andere vennoten als vennoot aanvaard te worden.

Binnen de acht (8) dagen van de ontvangst van dit schrijven zullen de zaakvoerders onder aangetekende omslag er de inhoud van aan ieder van de vennoten kenbaar maken, met de vraag binnen de vijftien (15) dagen, een schriftelijk bevestigend of ontkennend antwoord te laten geworden.

Bij gebrek zich uitgesproken te hebben binnen de vastgestelde termijn, worden zij geacht hun toestemming gegeven te hebben.

Binnen de acht (8) dagen die volgen op het verstrijken van dit laatste tijdsverloop wordt de beslissing van de vennoten door de zaakvoerders betekend aan de belanghebbenden.

Het niet aanvaarden van overdracht onder levenden is niet vatbaar voor verhaal.

In geval van niet-aanvaarding van een voorgestelde overdracht onder levenden heeft de vennoot die al of een deel van zijn aandelen wenste over te dragen en in geval van overgang van aandelen wegens overlijden, hebben de erfgenamen of legatarissen aan wie de aandelen van de overledene toekomen en die geen vennoot kunnen worden, omdat zij die aanvaarding niet bekomen hebben, recht op de waarde van de aandelen, waarvan de overdracht voorgesteld werd en/of die overgegaan zijn wegens overlijden. Te dien einde mogen zij de afkaap daarvan vragen en bij per post aangetekende brief die gericht wordt aan de zaakvoerders van de vennootschap en waarvan deze onmiddellijk een afschrift aangetekend toezenden aan de onderscheiden vennoten.

Voor de afkoop geldt dezelfde volgorde van voorkeur als voor de intekening bij kapitaalverhoging.

De prijs en de voorwaarden worden, behoudens andersluidende minnelijke schikking, vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elke partij benoemd wordt. Ingeval één der partijen in gebreke blijft haar deskundige te benoemen binnen de vijftien (15) dagen van de ingebrekestelling door de andere partij, zal deze laatste de benoeming van een deskundige mogen vragen door eenvoudig verzoekschrift of dagvaarding, gericht aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel waar de vennootschap gevestigd is.

De deskundigen zullen rekening houden met alle elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheid van de vennootschap.

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen beslist een derde deskundige, die op verzoek van

een der partijen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel zal worden aangesteld.

Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De uitbetaling moet geschieden in ten hoogste vijf (5) jaar bij jaarlijkse schijven van minstens één/vijfde van

de totale som, mits een netto-intrest gelijk aan deze van de Europese Centrale Bank voor basisfinancieringen,

verhoogd met anderhalve (1,5) procentpunt, waarbij de periode van vijf (5) jaar begint te lopen vanaf de

postdatum van het aangetekend schrijven van aanvraag tot afkoop.

Is de afkoop niet volledig geschied binnen de maand nadat de deskundigen de prijs en de voorwaarden

volgens de hierboven uiteengezette procedure vastgesteld hebben, dan zijn de vennoten verplicht hun verzet

op te heffen.

TITEL III: BESTUUR en TOEZICHT

Artikel 14. Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet

vennoten. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van

duur.

Tot zaakvoerder wordt benoemd voor onbeperkte duur : Mevrouw Christiane Willaert, die verklaart de

opdracht te aanvaarden. Bij overlijden van Mevrouw Christiane Willaert zal haar echtgenoot, de Heer Johny

Huyghe haar opvolgen als zaakvoerder, zonder beperking van duur.

Artikel 15. Machten

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen

onder zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als etser en als verweerder.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zijn, behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering die hen benoemt, hun machten ieder afzonderlijk uitoefenen, onverminderd de eventuele

delegatie van machten en zullen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die

hen benoemt, jegens derden en in rechte, eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele

delegatie van machten.

Artikel 16.

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de zaakvoerders, kunnen andere personen, al dan niet

vennoten, belasten met het dagelijks bestuur van de vennootschap.

Artikel 17. Toezicht

Indien wettelijk vereist of indien de algemene vergadering daartoe vrijwillig beslist, wordt de controle op de

financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatig-'heid, vanuit het oogpunt van de

Vennootschappenwet en van onderhavige statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan

één of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden voor een hernieuwbare termijn van drie jaar benoemd door de algemene

vergadering van de vennoten, onder de leden, natuurlijke of rechtspersonen, van het instituut der

bedrijfsrevisoren.

Zij voeren de titel van commissaris-revisor.

Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en

controlebevoegdheid van een commissaris.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd

benoemd of indien deze vergceding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing.

ln deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERINGEN DER VENNOTEN

Artikel 18. Enige vennoot

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend.

Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Artikel 19. Jaarvergaderingen

leder jaar op de laatste maandag van de maand juni om zeventien uur (17h) , heeft de jaarvergadering

plaats in de zetel van de vennootschap, of op gelijk welKe andere plaats, aangeduid in het bericht van

bijeenroeping.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op

hetzelfde uur.

Artikel 20. Buitengewone algemene vergaderingen

De zaakvoering, en de commissarissen-revisoren, zo die er zijn, kunnen een buitengewone algemene

vergadering bijijeenroe-epen.

Een buitengewone algemene vergadering moet door de zaakvoe-'ring en/of de commissarissen-revisoren,

zo die er zijn, bijeengeroepen worden op schriftelijke aanvraag der vennoten, die één/vijfde van het

maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 21. Oproepingen

Wanneer de vennootschap méér dan één vennoot telt of wanneer de enige vennoot geen zaakvoerder is,

worden de algemene vergaderingen opgeroepen door de zaakvoering, binnen de door de wet voorgeschreven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

termijn, bij een ter post aangetekende brief. Bij ontstentenis van de zaakvoering kan de enige vennoot zelf het

initiatief nemen om een algemene vergadering te houden.

Indien al de vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering, is deze regelmatig

samengesteld, zelfs indien geen oproepingen werden gedaan en/of geen termijnen nageleefd werden,

onverminderd de rechten van de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden

uitgegeven en onverminderd de rechten van de obligatiehouders.

Artikel 22. Vertegenwoordiging

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzondere

volmachtdrager op voorwaarde dat deze zelf vennoot met stemrecht is, ten minste wanneer de vennootschap

méér dan één vennoot telt.

De stemming per brief is in geen enkel geval toegelaten.

Artikel 23. Bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder-vennoot, die tegenwoordig is op

de vergadering, of bij ontstentenis, door een vennoot aangesteld door de vergadering.

De voorzitter stelt de secretaris aan die niet noodzakelijk een vennoot moet zijn.

De algemene vergadering kiest twee stemopnemers onder haar leden indien het aantal tegenwoordige

vennoten het toelaat.

De bepalingen van dit artikel gelden slechts wanneer het aantal vennoten de toepassing ervan mogelijk

maakt.

Artikel 24. Stemrecht

De houders van de aandelen met stemrecht, hebben stemrecht in die zin dat ieder aandeel met stemrecht

recht geeft op één stem.

Tenzij wanneer de wet of de statuten er anders over beschikken, worden de benoemingen gedaan en

worden de beslissingen der algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en

beslissende lichamen met eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen, welke ook het aantal op

de vergadering aanwezige of vertegenwoor-'digde aandelen weze.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 25. Verdaging (niet toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt die tevens

zaakvoerder is)

Ongeacht de op de agenda gebrachte punten, heeft de zaakvoering het recht alle jaarvergaderingen of

buitengewone algemene vergaderingen te verdagen.

Zij mag gebruik maken van dit recht op gelijk welk ogenblik na het openen der vergadering.

Haar beslissing moet bekend gemaakt worden voor het sluiten der zitting en vermeld worden in de notulen.

Deze bekendmaking veroorzaakt de vernietiging van rechtswege van al de beslissingen genomen door de

vergadering.

De vennoten moeten opnieuw opgeroepen worden op drie weken, met dezelfde agenda, vervolledigd, indien

nodig, en de nieuwe vergadering mag niet meer verdaagd worden.

Artikel 26, Notulen

Behalve wanneer de beslissingen van de algemene vergadering op authentieke wijze moeten vastgesteld

zijn, worden de afschiften en uittreksels van de notulen en de algemene vergadering aan derde personen af te

leveren, ondertekend door één zaakvoerder.

TITEL V: BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING - AANWENDING VAN HET RESULTAAT

Artikel 27. Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoering een inventaris opgemaakt, alsmede de

jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één

geheel.

Deze stukken worden opgemaakt overeenkomstig de wettelijke en bestuursrechterlijke bepalingen die op de

vennootschap toepasselijk zijn.

De jaarrekening moet binnen de bij de wet voorgeschreven termijn door toedoen van de zaakvoering bij de

Nationale Bank van België worden neergelegd samen met de andere wettelijk voorgeschreven stukken.

Artikel 28. Aanwending van de winst

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van

een boekjaar.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5%) afgenomen voor de wettelijke reserve.

Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal

bereikt.

De aanwending van het overschot der winst wordt door de jaarvergadering bij eenvoudige meerderheid der

geldig uitgebrachte stemmen geregeld wanneer de vennootschap méér dan één vennoot telt.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief,

zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het

gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden

uitgekeerd,

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans,

verminderd met de voorzieningen en schulden.

Artikel 29. Betalingen

De te verdelen sommen worden betaald op de plaatsen en tijdstippen bepaald door de zaakvoering.

t Woor-behouden

aan het Belgisch Staaésblad

r

TITEL VI:ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 30. Voorstel tot ontbinding

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de vennoten verzonden. Artikel 31. Beslissing tot ontbinding

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slecht ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging,

De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene ' vergadering.

Artikel 32. Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel Is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

TITEL VII: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 33. Keuze van woonst

Voor de uitvoering van onderhavige statuten, wordt elke zaakvoerder en vereffenaar die in België geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, geacht woonst gekozen te hebben op de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen, hem geldig kunnen worden gedaan, zonder andere verplichting voor de vennootschap dan deze documenten ter beschikking van de bestemmeling te houden,

Artikel 34. Verwijzing

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de onderhavige statuten wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen. De bepalingen van de tegenwoordige statuten die op ongeoor''loofde wijze afbreuk doen aan dwingende bepalingen, worden voor niet geschreven gehouden."

 dat er machtiging wordt gegeven aan de zaakvoerder om de genomen besluiten uit te voeren.

voor analytiek uittreksel

geassocieerd notaris Christophe VANDEURZEN te Koekelare

Overeenkomstig artikel 173 punt 1° bis. van het Wetboek van registratie-, hypotheek en griffierechten, hierbij neergelegd een niet geregistreerd afschrift van het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering, en een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor en het verslag van de raad van bestuur. '

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.06.2013, NGL 31.08.2013 13544-0397-013
03/01/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.06.2012, NGL 22.12.2012 12679-0365-013
08/10/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 11.06.2010, NGL 30.09.2010 10568-0507-013
01/12/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 13.06.2008, NGL 24.11.2008 08822-0327-012
14/03/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 15.06.2007, NGL 07.03.2008 08067-0151-012
26/02/2008 : KO113712
29/12/2006 : KO113712
07/10/2005 : KO113712
11/08/2004 : KO113712
14/08/2003 : KO113712
21/02/2003 : KO113712
05/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.06.2015, NGL 30.09.2015 15625-0152-012
09/11/2001 : KO113712
01/01/1993 : KO113712
10/11/1987 : KO113712

Coordonnées
HUYGHE

Adresse
DIKSMUIDSESTEENWEG 338, BUS 5 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande