HYPERION

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : HYPERION
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 542.601.271

Publication

04/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. Naam en plaats van vestiging

De vennootschap is opgericht als vennootschap onder firma onder de naam  Hyperion .

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Ieper, Augustijnenstraat 48. De vennootschap

kan elders nevenvestigingen hebben.

De uitbatingszetel van de vennootschap is gevestigd op hetzelfde adres.

De zetel van de vennootschap kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij besluit van de

zaakvoerders.

Overeenkomst Vennootschap Onder Firma  Hyperion

2. Barbara Vanhoutte, wonende te Ieper, Augustijnenstraat 48, geboren op 14 december 1981, gehuwd met Christian Moeneclaey,

gezamenlijk verder te noemen: "de vennoten",

dat zij met elkaar met ingang van 1 december 2013 bij onderhandse akte een vennootschap onder firma zijn aangegaan, teneinde voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een handel in financiële derivaten voor eigen rekening en dus niet voor derden, uit zullen oefenen. Tevens kunnen consultancy en engineering activiteiten uitgeoefend worden.

1. Christian Moeneclaey , wonende te Ieper, Augustijnenstraat 48, geboren op 25 september 1973, gehuwd met Barbara Vanhoutte ,

Nemen in aanmerking dat:

De partijen verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt :

Heden, 28/11/2013, zijn verschenen :

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Hyperion

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Augustijnenstraat 48

*13307338*

Luik B

0542601271

8900

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ieper

Griffie

Neergelegd

01-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 2. Doel

Luik B - vervolg

De vennootschap heeft tot doel : het voor gezamenlijke en eigen rekening handelen in financiële derivaten. Tevens heeft de vennootschap tot doel : het uitoefenen van consultancy en engineering activiteiten en al hetgeen daartoe behoort en daarmee in verband staat in de ruimste zin van het woord.

De vennootschap mag alle soorten leningen en kredietopeningen aangaan en de onroerende en roerende goederen van de vennootschap in pand geven, zelfs ter waarborg van leningen of kredietopeningen toegestaan aan derden. Tevens kan zij zich borg stellen voor kredieten van derden.

Deze opsomming dient in de ruimste zin beschouwd te worden en is niet beperkend, doch enkel van aanwijzende aard.

De vennootschap mag voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen of verrichtingen doen die haar het best lijken om rechtstreeks of onrechtstreeks haar maatschappelijk doel te realiseren of de realisatie ervan te bevorderen of te vergemakkelijken.

Artikel 4. Inbreng

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3. Duur en opzegging

Artikel 5. Overdracht van een participatie

Zij mag alle middelen welke rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn aan het maatschappelijk doel of die van aard zijn de uitoefening ervan geheel of gedeeltelijk te begunstigen, bijeenbrengen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zo in België als in het buitenland, overeenkomstig de van kracht zijnde wetgeving en de van toepassing zijnde beroepsnormen.

De vennootschap is met ingang van 1 december 2013 voor onbepaalde tijd aangegaan.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de

vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

4.1 Door ieder van de vennoten wordt ingebracht zijn kennis, arbeid en vlijt, relaties en vergunningen voor zover deze op de door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben.

4.2 Door vennoot Christian Moeneclaey worden de volgende activa ingebracht: 19500¬ in speciën en volledig gestort, waardoor hij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 97,50% van het vermogen van de vennootschap. Zijn inbreng wordt vertegenwoordigd door 39 aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde.

Door vennoot Barbara Vanhoutte worden de volgende activa ingebracht: 500 ¬ in speciën en volledig gestort, waardoor hij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 2,50% van het vermogen van de vennootschap. Haar inbreng wordt vertegenwoordigd door 1 aandeel, zonder aanduiding van nominale waarde

De volstorting gebeurde bij middel van storting op rekeningnummer BE74363128124007 bij ING Alveringem kantoor Comeyne 380-134.

4.3 Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld en/of goederen in de vennootschap worden ingebracht.

Een participatie in de vennootschap kan op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden anders dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het burgerlijk wetboek. De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Artikel 6. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Tot niet-statutair zaakvoerder wordt voor de duur van de vennootschap benoemd : Christian Moeneclaey, voornoemd sub 1. Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden.

De zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering, mits een gewone meerderheid van de vennoten.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd. De algemene vergadering kan evenwel beslissen om één of meer zaakvoerders een wedde toe te kennen ten laste van de vennootschap, onverminderd de mogelijkheid om een vergoeding voor gemaakte kosten uit te betalen.

De zaakvoerders zijn bevoegd om elk alle daden van beheer te stellen die nuttig of noodzakelijk zijn voor het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verwezenlijken van het doel van de vennootschap, dit met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is. De zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht te houden en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 7: Boekjaar, balans en winst- en verliesrekening

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot en met éénendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar vangt aan op 1 december 2013 en loopt tot 31 december 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 : Algemene vergadering

Artikel 9. Einde vennootschap

Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het einde van de vennootschap in de loop van enig boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening opgemaakt. De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van het saldo. Zo kan zij besluiten het positief saldo geheel of gedeeltelijk te reserveren.

De algemene vergadering wordt ieder jaar bijeengeroepen op de tweede donderdag van de maand juni, om 20u. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op 12 juni 2014.

Ten allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen van de vennoten worden gehouden in de zetel van de vennootschap.

De oproeping gebeurt per aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten minstens 14 dagen voor de vergadering. Indien de bestemmeling hiermee instemt kan de bijeenroeping eveneens gebeuren per gewone brief, fax, e-mail of een ander communicatiemiddel.

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van :

· De vaststelling van de jaarrekening indien deze noodzakelijk is

· De bestemming van de beschikbare winst

· De wijziging van de statuten

· De benoeming en ontslag van de zaakvoerders, de vaststelling van hun salaris, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hen en het verlenen van kwijting.

Elke vennoot heeft recht op één stem per aandeel.

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij wijziging

van de statuten evenwel, is een drie / vierde meerderheid van de vennoten vereist.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de vereffening in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet kunnen worden door de overlevende vennoten of vennoot.

De vennootschap eindigt indien de vennoten daartoe in onderling overleg besluiten en wel op het door hen bij dat besluit te bepalen tijdstip. Dit besluit moet schriftelijk worden vastgelegd en ondertekend.

Bij liquidatie van de vennootschap, zal een eindbalans opgemaakt worden, waarbij de activa

en passiva zullen gewaardeerd worden tegen hun werkelijke waarde. Het batig saldo zal aan

de vennoten toebedeeld worden à rato van de aandelen die ze bezitten op het moment van vereffening. Is het

saldo negatief, dan zullen de vennoten eveneens bijdragen in dit tekort à rato van de aandelen die ze bezitten op

het moment van vereffening.

Artikel 10. Toetreding

Toetreding van nieuwe vennoten zal alleen zijn toegestaan met schriftelijke toestemming van alle vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Aldus overeengekomen en in drievoud opgemaakt en ondertekend op 28 november 2013 te Ieper.Eén exemplaar is dienstig ter registratie.

En na voorlezing hebben de comparanten getekend.

Christian Moeneclaey Barbara Vanhoutte

Vennoot - zaakvoerder

Coordonnées
HYPERION

Adresse
AUGUSTIJNENSTRAAT 48 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande