IMMO PYPE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IMMO PYPE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 436.386.271

Publication

04/06/2014
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" 1911159

11111

NEERGELEGD

13 MEI 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL Gpeiefçt, KORTRIJK

AON1TEUR BELGE

2 6 -0f- 2014 .GISCH STAA1SSLAD

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr :0436.386.271

Benaming (voluit) :IMMO PYPE

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel :Oude Leielaan 4 te 8930 Menen

(volledig adres)

Onderwerpen) akte :KAPITAALSVERMINDERING - BEVESTIGING AANDELEN OP NAAMVASTSTELLING NIEUWE STATUTEN

Tekst

Uit een akte, verleden voor ons, geassocieerd notaris A. Van Oostveidt, notaris te Merksem, vervangende notaris Tristan Sebrechts notaris te Schoten, op 24 april 2014, ter registratie neergelegd, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering bijeengekomen is van de naamloze vennootschap "IMMO PYPE", met maatschappelijke zetel te 8930 Menen, Oude Leielaan 4, hebbende het ondernemingsnummer BE 0436.386.271

De vergadering heeft met eenparigheid van stemmen besloten als volgt:

EERSTE BESLISSING - KAPITAALVERMINDERING

Met eenparigheid van stemmen beslist de buitengewone algemene vergadering om het maatschappelijk kapitaal te verminderen met driehonderd achtenzeventigduizend vierhonderd vijftig euro (378.450,00 EUR) om het van negenhonderd tweeënzestigduizend vijfhonderd euro (962.500,00 EUR) te brengen tot vijfhonderd vierentachtigduizend vijftig euro (584.050,00 EUR). De vergadering besluit in aansluiting met voorgaande kapitaalverlaging, dat deze geschiedt zonder vernietiging van aandelen maar met vermindering naar evenredigheid van de fractiewaarde van alle aandelen in het maatschappelijk vermogen.

De vergadering besluit het op deze manier vrijgekomen bedrag van driehonderd achtenzeventigduizend vierhonderd vijftig euro (378.450,00 EUR) voorlopig niet uit te keren aan de aandeelhouders, maar het te boeken op een bijzondere rekening gedurende een termijn van minstens twee maanden ingaand op het ogenblik van bekendmaking van de kapitaalvermindering in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, en geeft de zaakvoerder opdracht nadien met gezegde rekening te handelen als naar recht, zoals vermeld in de uiteenzetting van de voorzitter.

De vergadering beslist vervolgens de statuten aan te passen met volgende

tekst: "Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd

vierentachtigduizend vijftig euro (584.050,00 EUR) . "

TWEEDE BESLISSING: AANDELEN OP NAAM

De vergadering verwijst naar artikel 8 'aard van de aandelen', welke

voorziet als volgt:

"De aandelen zijn aan toonder, behoudens in de gevallen voorzien door de

wet.

Zij kunnen evenwel omgezet worden in aandelen op naam, op verzoek van de

aandeelhouder.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen op naam

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

C

Voor-bphotcierk aan het - ëI iscTi Staatsblad Luik B - vervolg

' gehouden waarvan iedere aandeelhouder kennis mag nemen"

De vergadering bevestigt voor de goede orde dat alle aandeelhouders sedert de oprichting steeds hebben gekozen voor aandelen op naam, en dat er nooit aandelen aan toonder zijn geweest,

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de statuten van de vennootschap aan te passen aan de wettelijke bepalingen inzake de afschaffing van de aandelen aan toonder. Daartoe beslist de vergadering de tekst van de statuten aan te passen door de schrapping van de vermelding `aandelen aan toonder' en artikel 8 te schrappen en vervangen door volgende tekst:

"Artikel 8 - aard van de aandelen

1.De aandelen zijn op naam.

2.De aandelen op naam worden ingeschreven in het register van aandelen op naam. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van vennootschappen en vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en ondertekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtigden en de eventuele nietigheid van de aandelen. liet register wordt bijgehouden in de zetel van de vennootschap.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen."

DERDE BESLISSING - VASTSTELLING N=EÜWE STATUTEN

De vergadering stelt vast dat de huidige statuten niet zijn aangepast aan de huidige wetgeving en nog verwijzen naar de Vennootschappenwet. De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen de bestaande statuten integraal te vervangen door nieuwe statuten. Deze statuten worden hierna integraal weergegeven:

Artikel 1 : Vorm - Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap.

Haar naam luidt "I1MMO PYPE".

Deze naam zal in beide landstalen gebruikt worden.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 8930 Menen, Oude Leielaan 4

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de maatschappelijke zetel naar om het even welke plaats binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest worden overgebracht. Deze beslissing wordt openbaar gemaakt.

De vennootschap mag, bij besluit van de raad van bestuur, bijkantoren, agentschappen, administratieve zetels, verkoopkantoren en filialen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel

- Het beheer van een roerend en een onroerend patrimonium.

- Zij mag alle roerende, onroerende en financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel: zij mag onder meer binnen de perken van dit doel en voor zover dit voor de verwezenlijking ervan wordt verantwoord, onroerende goederen aankopen, laten bouwen, ruilen maar eventueel ook verkopen; zij mag haar goederen niet enkel onderhouden en herstellen, maar ook opschikken, uitrusten en verbouwen, zij mag ook beschikbare gelden subsidiair en in bijkomende orde beleggen in onroerende goederen en waarden.

- Zij zal niet de activiteit van vastgoedhandelaar mogen uitoefenen. Zij mag ook bij wijze van inbreng, fusie, onderschrijving of op alle andere



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge



C

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

.aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

wijzen, belangen nemen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen waarvan het doel geheel of gedeeltelijk, gelijksoortig, gelijkvormig of samenhangend is met haar maatschappelijk doel of eenvoudig nuttig tot de verwezenlijking ervan.

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd vierentachtigduizend vijftig euro (564.050,00 EUR) en wordt vertegenwoordigd door drieduizend achthonderd vijftig (3.850) aandelen, zonder nominale waarde, die elk één/drieduizend achthonderd vijftigste (1/3.850stee) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst.

Artikel 6: aard van de aandelen

1. De aandelen zijn op naam.

2. De aandelen op naam worden ingeschreven in het register van aandelen op naam, Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van vennootschappen en vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en ondertekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtigden en de eventuele nietigheid van de aandelen. Het regieter wordt bijgehouden in de zetel van de vennootschap.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen.

Artikel 9 : Ondeelbaarheid van de effecten

De aandelen zijn ondeelbaar.

Zijn er verschillende eigenaars van één onverdeelbaar aandeel, of is de eigendom van een aandeel gesplitst tussen een naakte eigenaar en een vruchtgebruiker, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de daaraan gehechte rechten te schorsen, tot één enkele persoon als eigenaar van een aandeel tegenover de vennootschap is aangewezen.

Maakt de vennootschap van dit schorsingsrecht geen gebruik, dan zal zij, in geval van vruchtgebruik, en alleen voor de betrekkingen tussen de vennootschap en de aandeelhouder, enkel de vruchtgebruiker erkennen voor de verschillende rechten die aan een aandeel verbonden zijn.

Artikel 11 : Bestuurders - vaste vertegenwoordiger

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten

minste drie leden, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes

jaar door de algemene vergadering van de aandeelhouders. Zij zijn

herbenoembaar.

Hun opdracht kan te allen tijde worden herroepen.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders telt, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

In het geval er slechts twee bestuurders zijn, zoals boven gemeld, houdt de statutaire bepaling, die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, van rechtswege op gevolg te hebben tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat,

Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Overeenkomstig artikel 61 §2 van het Wetboek van Vennootschappen worden zij in hun hoedanigheid van bestuurder op de vergadering van de raad vertegenwoordigd

Luik B - vervolg

door een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de

opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze

vertegenwoordiger is persoonlijk aansprakelijk als zou hij het mandaat in eigen naam en voor eigen rekening vervullen, onverminderd de hoofdelijke

aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze

vaste vertegenwoordiger wordt door de rechtspersoon benoemd onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers. De rechtspersoon mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

Artikel 12 : Voorzitter

De raad van bestuur kiest een voorzitter onder zijn leden.

Artikel 13 : vergadering

De raad van bestuur vergadert telkens als het belang van de vennootschap het vergt of telkens als twee bestuurders het vragen, na bijeenroeping, en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter, of ingeval deze belet is, van een bestuurder, door diens collega's aangeduid.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Artikel 14 : Procedure van beraadslaging

De raad van bestuur mag enkel beraadslagen, indien de meerderheid van de leden aanwezig is of geldig vertegenwoordigd.

Indien de raad niet voldoende in getal is, mag hij, tijdens een tweede vergadering, te houden ten laatste vijftien dagen na de eerste, beraadslagen over de onderwerpen die voorkwamen op de agenda van de eerste vergadering, welke ook het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden is.

De verhinderde bestuurders kunnen hun stem uitbrengen per brief, telefax, email of ander communicatiemiddel van dezelfde aard. Zij mogen ook aan een ander lid van de raad de opdracht geven hen te vertegenwoordigen bij de beraadslagingen, en te stemmen in hun naam bij een bepaalde vergadering van de raad. Geen enkele bestuurder zal meer dan één van deze mandaten mogen

waarnemen. In beide gevallen wordt de verhinderde bestuurder als

tegenwoordig aangezien.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend in zoverre de raad van bestuur minstens drie leden telt.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur, genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. heze procedure kan niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

Artikel 17 : Bevoegdheid

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en als verweerder.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Artikel 19 : Gedelegeerd bestuurder

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de

vertegenwoordi" ing van de vennootschap wat. dat bestuur aangaat, overdragen

Voor-behoudet? yuan het Belgisch Staatsbias!

Annexes du Moniteur belge

04/06/2014

Luik B - vervolg

aan één of meer van zijn leden, aandeelhouders of niet, en hun de titel van gedelegeerd bestuurder toekennen.

De raad van bestuur mag één of meer directeurs en volmachtdragers benoemen en hun bevoegdheden vaststellen.

Artikel 20 : Vertegenwoordiging

Alle akten die de vennootschap verbinden, in en buiten rechte, worden geldig ondertekend door één alleen optredende gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders die gezamenlijk optreden. Zij moeten tegenover derden het bewijs van hun machten niet staven.

Artikel 21 : Vergoeding

De mandaten van de bestuurders en van de gedelegeerd bestuurders worden kosteloos uitgeoefend, voor zover niet anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Artikel 23 : Samenstelling en bevoegdheid

De algemene vergadering van aandeelhouders heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaan, te verrichten of te bekrachtigen.

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt het geheel van de aandeelhouders. Zij is samengesteld uit alle eigenaars van aandelen die het recht hebben om te stemmen.

De door de algemene vergadering, op regelmatige wijze genomen beslissingen, zijn bindend voor alle aandeelhouders, met inbegrip van de afwezigen en degenen die tegenstemmen.

De algemene vergadering kan schriftelijk alle besluiten nemen die tot haar bevoegdheid behoren (met uitzondering van deze die de tussenkomst van een notaris vergen), indien hierover een uitdrukkelijk en eenparig akkoord tussen alle aandeelhouders bestaat.

Artikel 26 : Jaarvergadering

Ieder jaar wordt de jaarvergadering van de vennoten gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 18.00 uur in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien deze vastgestelde dag op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Artikel 27 : Toelating tot de vergadering

De raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen:

-de eigenaars van aandelen op naam, ten minste vier dagen voor de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie om aan de vergadering deel te nemen en van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming van wensen deel te nemen

-de eigenaars van gedematerialiseerde aandelen, ten minste vier dagen voor de datum van de algemene vergadering, op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen die aangegeven zijn in de oproeping, een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest dienen neer leggen, waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld.

Artikel 31 : Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van het boekjaar, wordt door de zorgen van de raad van bestuur een inventaris opgemaakt alsmede een jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. De jaarrekening moet binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring worden voorgeld aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behpu¢e5i

.aan het

Staatsblad

Voor-

behoullen

,!aan hef

Belgisch Staatsblad

é~o

Luik B - vervolg

Artikel 32 : Stemming over de jaarrekening

De jaarvergadering beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na goedkeuring beslist de algemene vergadering, bij afzonderlijke stemming,

over de aan de bestuurders en commissarissen te verlenen kwijting.

VXERDE BESLISSING: OPDRACHT AAN DE NOTARIS

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de nieuwe tekst van de statuten van de vennootschap neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

V,ZJFDE BESLISSING: OPDRACHT AAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren, met name om te zorgen voor de vernietiging van de aandelen aan toonder en de inschrijvingen in het register van aandelen.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL. Geassocieerd notaris A. Van Oostveldt, vervangende notaris Tristan Sebrechts. Samen hiermee neergelegd: uitgifte van akte en gecoordineerde statuten.

07/06/2013 : KOT000213
14/08/2012 : KOT000213
15/06/2012 : KOT000213
06/09/2011 : KOT000213
06/12/2010 : KOT000213
03/08/2009 : KOT000213
02/09/2008 : KOT000213
08/08/2007 : KOT000213
07/08/2006 : KOT000213
25/07/2006 : KOT000213
09/06/2005 : KOT000213
16/08/2004 : KOT000213
26/06/2003 : KOT000213
11/09/2002 : KOT000213
26/10/2001 : KOT000213
26/09/2001 : KOT000213
22/11/2000 : KOT000213
11/10/1994 : KOT213
27/01/1989 : KOT213
28/07/2016 : KOT000213

Coordonnées
IMMO PYPE

Adresse
OUDE LEIELAAN 4 8930 MENEN

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande