IMMO VANBA

Société en commandite simple


Dénomination : IMMO VANBA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 832.986.807

Publication

01/02/2011
ÿþ Mx 12.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

17. 01. 2011

RECHAj}~KOOPHAN DEL

_ _._..r-Ml_, K

*11017653*

11

be a BI St~

Ondernemingsnr : 02302. 2S6. ''p4. Benaming

(voluit) : Immo Vanba

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Elfde-Julistraat 199 - 8530 Hareibeke

Onderwerp akte : Oprichting

Op 20 september 2010-10-11

Is overeengekomen tussen :

Dhr. Frank Baert, Elfde Julistraat 199 te 8530 Hareibeke, Rijksregister 670705 259 77

En

Dhr. Laurent Van Luchene, Bellegemstraat 89 te 8510 Bellegem, Rijksregister 640505 55 95

Een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de naam Immo Vanba

En de maatschappelijke zetel te vestigen te Elfde Julistraat 199 te 8530 Harelbeke

De vennoten verrichten de volgende inbreng

Als vennoot, De statuten van de vennootschap worden als volgt samengesteld :

Art 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennnootschap en is opgericht:

onder de naam Immo Vanba

Art 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Elfde Julistraat 199 te 8530 Harelbeke

De zetel kan zonder statutenwijziging naar gelijk welke plaats in België verplaatst worden, bij eenvoudige:

beslissing van de beherende vennoten. De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in

de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel :

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciele, industriele, onroerende, roerende of

" financiele aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant zijn of de verwezenlijking ervan, kunnen bevorderen.

Zij mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samenstelling, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in Belgie als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt achten.

Art 4. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf de datum van oprichting

Art 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1000,00 euro (duizend euro)

Art. 6. Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door 20 aandelen met gelijke stemrechten. De

oprichters verkrijgen elk 10 aandelen. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkele,

persoon. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de blote eigendom en/of het vruchtgebruik'

van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten exclusief;

uitgeoefend door de betrokken oprichter.

In geval laatstgenoemde overleden is, zijn de betreffende rechten van rechtswege geschorst tot één enkele:

persoon is aangewezen en aanvaard, die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent.

De overlevende vennoot oprichter heeft het recht deze aanvaarding uit te stellen tot en met de vijfde:

jaarvergadering_volgend op het overlijden.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 7Overdracht

De aandelen kunnen niet worden overgdragen onder de levenden of overgegaan bij overlijden dan met eenparige goedkeuring van de vennoten. Deze goedkeuring is evenwel niet vereist voor de verwerving van aandelen van de mede-oprichters. De vennootschap wordt niet van rechtswege ontbonden door het overlijden of faillissement van een vennoot.

Art. 8Aa ndele n register

In de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van de aandelen, waarin wordt opgenomen de gegevens betreffende de persoon van elke aandeelhouder, het getal van zijn aandelen, de gedane stortingen, alsook alle wijzigingen betreffende het aandelenbezit. De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in dit register en gedagtekend en ondertekend door alle vennoten.

Art. 9 Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten, met name stille en werkende vennoten

Art. 100verlijden

De erfgenamen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zij mogen de afkoop ervan vragen door een per post aangetekend schrijven, die gericht wordt aan de zaakvoerder op de zetel van de vennootschap, die hiervan onmiddellijk een afschrift toezend aan de onderscheiden vennoten. Behoudens overeenstemming wordt de prijs vastgelegd en bepaald in de statuten. De vennootschap kan beslissen de aandelen zelf in te kopen.

Art. llwaardering van de aandelen

De waarde van elk aandeel wordt door de vennoten conventioneel bepaald door de economische waarde van de vennootschap te delen door het aantal aandelen. Deze waarde is gelijk aan de reele en realiseerbare waarde van de activa, verminderd met alle schulden en vermeerderd met een goodwill, gelijk aan de som van de winst van de laatste twee boekjaren voor vergoeding aan vennoten en na latente belastingen.

Art. 12Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door een werkend vennoot  zaakvoerder, te benoemen door de Algemene vergadering, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

De zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle dadan van bestuur te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Zijn er meerdere zaakvoerders, beslist de algemene vergadering voor welke duur de zaakvoerder wordt aangesteld. De duur kan zowel beperkt zijn als gelden voor onbepaalde termijn.

De vergoeding van de zaakvoerder wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art. 13 controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks  en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten vertegenwoordigen door een boekhouder.

Art. 140nbekwaamverklaring, overlijden en faling van een vennoot

In geval van faling, kennelijk onvermogen, burgerlijke of geestelijke onbekwaamheid of overlijden van een der vennoten, of een verklaring van een der vennooten dat hij de vennootschap wil verlaten, zal de vennootschap niet ontbonden worden of de ontbinding niet kunnen veroorzaakt worden, maar worden verdergezet tussen de andere vennoten en gebeurlijke afstandhouders of overnemers van de aandelen of erfgenamen van de overleden vennoot.

Art. 15Algemene Vergadering

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootshap. Zij omvat alle vennoten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van aanwezige stemmen, waarbij elk aandeel recht heeft op een stem. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber door middel van een schriftelijke volmacht.

Jaarlijks, op de derde vrijdag van de maand mei wordt de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of op de plaats aangeduid in de oproeping. Deze wordt aan de vennoten aangetekend opgestuurd of overhandigd en getekend voor ontvangst minstens drie weken voor de algemene vergadering. Is de voorziene dag een wettelijke feestdag, dan wordt de vergadering op hetzelfde uur gehouden op de eerstvolgende werkdag.

Art. 16Boekjaar  jaarrekening  bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerders een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrrekening en het jaarverslag. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. In het jaarverslag geeft de zaakvoerder verantwoording over het gevoerde beleid. Het verslag bevat tevens een commentaar op de jaarrekening, alsmede de informatie voor de vennoten omtrent alle belangrijke ontwikkelingen die zich in en recent na het boekjaar hebben voorgedaan. De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder over de bestemming van het resultaat.

Art. 170ntbinding  vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij tengevolge van een rechterlijke beslissing of ingevolge een besluit van de algemene vergadering. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder of door een of

meerdere vereffenaars aangeduid door de algemene vergadering. Aan de vereffenaar worden de meest uitgebreide machten toegekend. Zij mogen de daden vermeld in de aritkelen 181 en 182 van de gecoordineerde vennootschapswetging stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machting van de algemene vergadering behoeven.

Art 18Aanvullende bepalingen

Voor wal wat niet in de statuten voorzien werd, verklaren de vennoten te verwijzen en zich te houden aan de gecoordineerde wetten op de handelsvennootschappen.

Art. 19Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2011 en de eerste algemene vergadering wordt gehouden in mei 2012.

Algemene Vergadering der vennoten.

Aansluitend op de oprichting, beslist de algemen vergadering, voltallig aanwezig, de heren Frank Baert en Laurent Van Luchene, die aanvaarden , te benoemen voor onbepaalde tijd. Op de jaarvergadering der aandeelhouders zal hun bezoldiging bepaald worden.

Waarvan akte

Frank Baert

"

Voorbehouden

aan het neigiect Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
IMMO VANBA

Adresse
ELFDE-JULISTRAAT 199 8530 HARELBEKE

Code postal : 8530
Localité : HARELBEKE
Commune : HARELBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande