IMMO VERSTRAETE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : IMMO VERSTRAETE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 840.610.116

Publication

09/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 08.06.2013, NGL 04.07.2013 13270-0193-023
09/11/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod 2_1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1111 111111111111j1111113111191!

Ondernemingsnr : oelo , 6JJQ_ Benaming

(voluit) : IMMO VERSTRAETE

Rechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : 8890 HOORSLEDE, DADIZEELSESTRAAT 161

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte oprichting verleden op 7 oktober 2011 voor ondergetekende Notaris Luc de Mûelenaere te Gullegem thans Wevelgem, geregistreerd te Menen op 17 oktober 2011, bladen zevenentwintig, verzendingen één, boek 200, blad 15, vak 12, Get. D. Knockaert, e.a. Inspecteur (vijfentwintig euro), dat

1) De naamloze vennootschap "TRANSPORT VERSTRAETE", met zetel te 8890 Moorslede, Dadizeelsestraat 161, BTW BE-0402.772.209, RPR leper? opgericht onder de vorm van een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid, bij akte verleden voor notaris Georges Vandenameele te Watou op vier april negentienhonderd zesenzestig, bij uittreksel bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van negenentwintig april negentienhonderd zesenzestig onder nummer 10857 en waarvan de stauten voor het laatst gewijzigd werdenbij akte verleden voor notaris Philippe STOCKMAN te Moorslede op zevenentwintig november tweeduizend en twee, bij uittreksel bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van dertien december tweeduizend en twee onder nummer 02149115 vertegenwoordigD overeenkomstig artikel zestien van de statuten door haar voltallige raad van bestuur, zijnde, mevrouw VERSTRAETE Martine en de heren VERSTRAETE Jo en Jan, allen hierna genoemd.

2) de heer VERSTRAETE Jo Karel Jeroom, geboren te Moorslede op éénentwintig maart negentienhonderd vierenzestig, wonende te 8890 Moorstede, Slypsmolenweg 3.

3) de heer VERSTRAETE Jan Daniel, geboren te Moorslede op twee februari negentienhonderd zesenzestig, wonende te 8670 Koksijde, Dewittelaan 15 bus 102.

4) mevrouw VERSTRAETE Maryke Elisabeth, geboren te Moorslede op zeven januari negentienhonderd drieënzestig, wonende te 8890 Moorslede, lepersestraat 37.

5) de heer VERSTRAETE Lode Herman Pol, geboren te Roeselare op negentien juni negentienhonderd zevenenzeventig, wonende te 8890 Hoorslede, Dadizeelsestraat 159 vertegenwoordigd door mevrouw VERSTRAETE Martine, nagenoemd, ingevolge onderhandse volmacht de dato oktober tweeduizend en elf,

6) mevrouw VERSTRAETE Martine Madeleine, geboren te Roeselare op één augustus negentienhonderd vijfenzeventig, wonende te 8870 Izegem, Werkhuizenstraat 11.

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de benaming "IMMO VERSTRAETE"

1.Kapitaal  inschrijving -oprichtingskosten

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt twee miljoen zeshonderd dertigduizend vierhonderd euro (¬ 2.630.400,00) en is verdeeld in tweeduizend vierhonderd (2.400) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen, te weten achthonderd (800) aandelen categorie A, genummerd van één (1) tot en met achthonderd (800), achthonderd aandelen categorie B,, genummerd van achthonderd en één (801) tot en met duizend zeshonderd (1.600) en achthonderd (800): aandelen categorie C, genummerd van duizend zeshonderd en één (1.601) tot en met tweeduizend vierhonderd (2.400).

Op het kapitaal wordt op de volgende wijze ingeschreven.

A) De naamloze vennootschap "TRANSPORT VERSTRAETE", voornoemd, verklaart onroerende goederen gelegen te Moorslede, Alveringem en leper in de vennootschap in te brengen.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, met zetel te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, vertegenwoordigd door de heer Piet DUJARDIN, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, hiertoe aangesteld door de voornoemde oprichters,: heeft het door de wet vereiste verslag opgemaakt betreffende de hierna vermelde inbreng in natura.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt.

ingevolge het ingestelde onderzoek bij de oprichting met inbreng in natura van de BVBA IMMO; VERSTRAETE kan ik besluiten dat:

1.De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de vennootschap uit te geven aandelen ;

2.0e beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet ;

3.De methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn onder voorbehoud van eventuele financiële gevolgen naar aanleiding van eventuele bodemverontreiniging gezien de bodemgesteldheid van bepaalde onroerende goederen die worden ingebracht, mij onbekend is. Verder merk ik op dat de waardering van de onroerende goederen voor een gedeelte steunt op een appreciatie van de waarden van de onroerende goederen door de oprichters van de vennootschap. Een waardering van de onroerende goederen door een deskundige op basis van vergelijkingspunten zou meer zekerheid gegeven hebben omtrent de bekomen verhoudingen. De waarden waartoe de methoden van waardering leiden komen tenminste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zonder nominale waarde ;

4.De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura, bestaande uit 2.394 volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, te weten zevenhonderd achtennegentig (798) aandelen categorie A, genummerd van één (1) tot en met zevenhonderd achtennegentig (798), zevenhonderd achtennegentig (798) aandelen categorie B, genummerd van achthonderd en één (801) tot en met duizend vijfhonderd achtennegentig (1.598) en zevenhonderd achtennegentig (798) aandelen categorie C, genummerd van duizend zeshonderd en één (1.601) tot en met tweeduizend driehonderd achtennegentig (2.398) van de BVBA IMMO VERSTRAETE, wordt toegekend aan de naamloze vennootschap Transport Verstraete, voomoemd.

Ik wil er ten slotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarvoor dit verslag werd opgesteld.

Wevelgem, 7 oktober 2011

BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin,

vertegenwoordigd ex ultimo door

de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor."

B.Op de overige zes (6) aandelen wordt in geld ingeschreven aan de inschrijvingsprijs van duizend zesennegentig euro (E 1.096,00) per aandeel en dit als volgt

1/ de heer VERSTRAETE Jo, voornoemd, schrijft in op twee (2) aandelen, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van tweeduizend honderd tweeënnegentig euro (¬ 2.192,00).

2/ de heer VERSTRAETE Jan, voornoemd, schrijft in op één (1) aandeel, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van duizend zesennegentig euro (E 1.096,00).

3/ mevrouw VERSTRAETE Maryke, voornoemd, schrijft in op één (1) aandeel, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van duizend zesennegentig euro (E 1.096,00).

4/ de heer VERSTRAETE Lode, voornoemd en vertegenwoordigd als gezegd, schrijft in op één (1) aandeel, dewelke hij volledig volstort door inbreng van een bedrag van duizend zesennegentig euro (E 1.096,00).

5/ mevrouw VERSTRAETE Martine, voornoemd, schrijft in op één (1) aandeel, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van duizend zesennegentig euro (E 1.096,00).

Ondergetekende notaris bevestigt dus de deponering van het gestorte kapitaal ten bedrage van zesduizend vijfhonderd zesenzeventig euro (¬ 6.576,00) op een daartoe opgerichte bijzondere rekening.

De aldus onderschreven aandelen warden als volledig volstort toegekend:

1/ aan de heer VERSTRAETE Jo, die aanvaardt: twee (2) aandelen categorie A, genummerd zevenhonderd negenennegentig (799) en achthonderd (800),

2/ aan de heer VERSTRAETE Jan, die aanvaardt: één (1) aandeel categorie B, genummerd duizend vijfhonderd negenennegentig (1.599),

3/ aan mevrouw VERSTRAETE Maryke, die aanvaardt: één (1) aandeel categorie B, genummerd duizend zeshonderd (1.600),

4/ aan de heer VERSTRAETE Lode, die, vertegenwoordigd als gezegd, aanvaardt: één (1) aandeel categorie C, genummerd tweeduizend driehonderd negenennegentig (2.399), en

5/ aan mevrouw VERSTRAETE Martine, die aanvaardt: één (1) aandeel categorie C, genummerd tweeduizend vierhonderd (2.400).

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, belopen ongeveer het bedrag van vijfduizend euro (E 5.000).

2.Rechtsvorm  Maatschappelijke zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam : "IMMO VERSTRAETE°.De zetel van de vennootschap is gevestigd te Moorslede, Dadizeelsestraat 161.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in het Vlaams of Brussels gewest, bij enkel besluit van het bestuursorgaan, te publiceren in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

3. Doel - Duur

De vennootschap heeft als doel:

I. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

A/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

Il. Algemene activiteiten

A/ Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

B/ Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen.

Cl Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

D/ Het waarnemen van alle bestuursopdrachten en opdrachten van vereffenaars, het uitoefenen van opdrachten en functies.

E/ Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

F/ Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices.

G/ De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in `t kort tussenpersoon in de handel.

H/ Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

III. Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld In de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

4.De algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de tweede zaterdag van de maand juni om vijftien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderin-'gen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

5. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door drie zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, waarvan één gekozen uit de kandidaten voorgesteld door de meerderheid van de houders van de aandelen categorie A, één gekozen uit de kandidaten voorgesteld door de meerderheid van de houders van de aandelen categorie B, en één gekozen uit de kandidaten voorgesteld door de meerderheid van de houders van de aandelen categorie C.

Er dienen steeds minimum twee kandidaten per mandaat voorgedragen te worden. Bij gebrek aan voordracht van kandidaten voor een bepaalde groep voor de hem toebehorende mandaten, zal de benoeming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

vrij door de algemene vergadering gedaan worden, met dien verstande dat de benoemde zaakvoerder zal geacht worden de bedoelde groep te vertegenwoordigen.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

Niet statutaire zaakvoerder

De benoeming en het ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met dezelfde aanwezigheid en meerderheid als vereist voor een statutenwijziging.

Statutaire zaakvoerder

Worden benoemd tot statutair zaakvoerder van de vennootschap:

- de heer VERSTRAETE Jo, wonende te 8890 Moorslede, Slypsmolenweg 3, gekozen uit de lijst op voordracht van de houders van de aandelen categorie A,

- de heer VERSTRAETE Jan, wonende te 8670 Koksijde, Dewittelaan 15 bus 102, gekozen uit de lijst op voordracht van de houders van de aandelen categorie B,

- mevrouw VERSTRAETE Martine, wonende te 8870 Izegem, Werkhuizenstraat 11, gekozen uit de lijst op voordracht van de houders van de aandelen categorie C.

De duur van het mandaat van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting kan slechts plaatshebben om gewichtige redenen en mits statutenwijziging.

6.Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De zaakvoerders, samen optredend, hebben de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in hun bevoegdheid.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zal (zullen) de zaakvoerder(s) handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

De zaakvoerders, samen optredend, zijn bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders, evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen, zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

7. Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

8. Winstverdeling.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vernielden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

9. Aandelen - overdracht

De vennootschap kan aandelen en obligaties uitgeven. Deze effecten zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer.

Zij worden ingeschreven in een register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen alle vennoten, mogen de aandelen niet aan om het even wie, noch geheel, noch gedeeltelijk ten bezwarende titel overdragen worden, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan de medevennoten die over een voorkooprecht beschikken in de volgorde zoals hierna bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Met aandelenoverdracht in de zin van het vorig lid, wordt naast een overdracht in volle eigendom ook de overdracht van vruchtgebruik en blote eigendom bedoeld, alsmede het verlenen van optie- en pandrechten op aandelen, ruil, inbreng in een vennootschap of rechtspersoon, vestiging van een zakelijk recht en in het algemeen elke overeenkomst of handeling die een onmiddellijke overdracht van aandelen ten bezwarende titel tot voorwerp heeft.

Voor de toepassing van onderhavig artikel wordt ieder aangetekend schrijven geacht ontvangen te zijn de derde werkdag na postdatum.

Elke overdracht van aandelen die met miskenning van deze overdrachtsbeperkingen tot stand komt, is nietig.

A. Procedure voorkoop

De vennoot die alle of een gedeelte van zijn aandelen wenst over te dragen (hierna genoemd: de kandidaat-overdrager), brengt hiervan bij aangetekend schrijven alle mede-vennoten gelijktijdig op de hoogte, met vermelding van de identiteit van de kandidaat-overnemer, het aantal aandelen dat de kandidaat-overdrager wil overdragen, de categorie waartoe zij behoren en de voorwaarden voor de vooropgestelde overdracht, inclusief de prijs. Indien het gaat om een overdracht ten bezwarende titel anders dan door koop-verkoop (bijvoorbeeld door ruil), moet de voormelde kennisgeving vernielden welke de tegenwaarde is van de door de kandidaat-overnemer geboden tegenprestatie, berekend per aandeel.

Wanneer de hiervoor gemelde kennisgeving alle voormelde gegevens niet bevat, wordt zij als niet geschreven gehouden.

Dit aangetekend schrijven moet mee ondertekend worden door de kandidaat-ovememer(s) en geldt gedurende de ganse voorkoopperiode als een onherroepelijk verkoopaanbod van de kandidaat-overdrager aan de voorgestelde prijs in voordeel van de medevennoten.

De vennoten hebben een recht van voorkoop pro rata hun aandelenbezit of in eender welke andere verhouding tussen hen te bepalen, om de aangeboden aandelen aan te kopen met dien verstande dat:

- vooreerst de vennoten, houders van aandelen die tot dezelfde categorie behoren als deze waarvan de overdracht wordt voorgesteld, van een voorkeurrecht genieten ten opzichte van de houders van aandelen van de andere categorieën, om samen de totaliteit van de betrokken aandelen van dezelfde categorie als waarvan zij houder zijn, te verwerven (hetzij in verhouding tot hun deelname in het kapitaal, hetzij in eender welke andere verhouding tussen hen te bepalen).

en

- in subsidiaire orde, voor zover de vennoten, houders van aandelen die tot dezelfde categorie behoren als deze waarvan de overdracht wordt voorgesteld, hun voorkooprecht niet of slechts gedeeltelijk hebben uitgeoefend, de overige vennoten, andere dan deze die tot dezelfde categorie behoren waarvan de overdracht wordt voorgesteld, een voorkoop recht hebben om samen respectievelijk de totaliteit of het saldo van de betrokken aandelen te verwerven. Indien evenwel één of meer houders van aandelen van een bepaalde categorie, andere dan de categorie van aandelen waarvan de overdracht wordt voorgesteld, hun voorkooprecht niet of slechts gedeeltelijk wensen uit te oefenen, komt dit recht vooreerst toe aan de overige vennoten van dezelfde categorie en in subsidiaire orde aan de vennoten, houders van aandelen van de andere categorieën; en dit telkens in verhouding tot hun deelname in het kapitaal, hetzij in eender welke andere verhouding tussen hen te bepalen.

De medevennoten beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de kandidaat-overdrager verwittigd worden, om bij aangetekend schrijven aan deze laatste mede te delen of zij hun recht van voorkoop al dan niet wensen uit te oefenen, met opgave van het maximaal aantal aandelen dat zij wensen te verwerven.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen.

B. Resultaat uitoefening voorkooprecht

Binnen de acht dagen na het verstrijken van voormelde termijn van twee maanden, zal de kandidaat-overdrager alle vennoten aangetekend op de hoogte brengen van het uiteindelijke resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht.

C. Verkoop en betaling

Indien het voorkooprecht werd uitgeoefend op de totaliteit van de aangeboden aandelen, ontstaat een verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen op de derde dag na de postdatum van de aangetekende bevestiging met het resultaat van het voorkooprecht.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de partijen, zal de betaling van de prijs dienen te gebeuren uiterlijk drie maanden na het totstandkomen van deze verkoopovereenkomst.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

De eigendomsoverdracht van de betrokken aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

D. Verzaking voorkooprecht

Indien het voorkooprecht uitgeoefend werd op minder dan de totaliteit van de te koop aangeboden aandelen worden de vennoten geacht integraal aan hun voorkooprecht te verzaken en zal de goedkeuringsclausule, voorzien hierna, in werking treden, behoudens andersluidende overeenkomst tussen alle vennoten.

AANDELENOVERDRACHTEN ONDER LEVENDEN  GOEDKEURINGSREGELING

Indien het voorkooprecht niet uitgeoefend werd, of vervalt ingevolge de niet uitoefening op het totaal aantal aangeboden aandelen, is de overdracht van aandelen onder levenden enkel toegelaten mits de uitdrukkelijke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

toestemming van de andere vennoten, overeenkomstig de procedure hierna uiteengezet. Deze procedure is eveneens van toepassing op aandelenoverdrachten onder levenden ten kosteloze titel.

A. Procedure goedkeuringsregeling

De kandidaat-ovememer en de kandidaat-overdrager verzoeken bij aangetekend schrijven de medevennoten om de overdracht van de aandelen en, in voorkomend geval, de aanvaarding van de overnemer als vennoot goed te keuren.

Waardebepaling

Behoudens unanieme instemming met de aandelenoverdracht en, in voorkomend geval, met de aanvaarding van de overnemer als vennoot binnen de maand na ontvangst van dit aangetekend schrijven, wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de kandidaat-overdrager en de overige vennoten, stemmende pro rata hun aandelenbezit, met als opdracht het bepalen van de waarde van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen aangaande de aanduiding van deze deskundige binnen dezelfde termijn van één maand, zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vennootschap, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

Bij de waardebepaling zal de deskundige minstens rekening dienen te houden met het eigen vermogen, de rendementswaarde, de niet-geboekte min- en meerwaarden en de toekomstverwachtingen van de vennootschap. Er mag evenwel geen rekening gehouden worden met meer- of minwaarden die het gevolg zouden zijn van een meerderheids- of een minderheidsparticipatie.

In de mate er één of meer commissarissen benoemd zijn, dient de deskundige deze commissaris(sen) te aanhoren teneinde tot een correcte waardering te komen.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten aangetekend te verzenden binnen de twee maanden na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, en in voorkomend geval de aanstellingskosten, worden gedragen door de kandidaat-overdrager voor de helft en door de overige vennoten, pro rata hun aandelenbezit, voor de andere helft.

Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen enkel toegelaten mits de uitdrukkelijke, voorafgaande en geschreven toestemming van de andere vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken vennoot geacht niet met de overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de betrokken aandelen over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om vóór het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een kandidaat-ovememer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hiema bepaald. De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan de weigerende vennoot of deze derde-ovememer te verkopen, tenzij hij zijn aanbod tot verkoop herroept overeenkomstig hetgeen is bepaald onder puni B. van onderhavig artikel.

Meer dan twee vennoten

Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen alleen toegelaten mils instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen en, in voorkomend geval, over de aanvaarding van de kandidaat-overnemer als vennoot moet beraadslagen, wordt bijeengeroepen door de zaakvoerders) en zal gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De beslissing moet per aangetekende brief aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de betrokken aandelen over te nemen, pro rata hun aandelenbezit, onverminderd het recht van de niet weigerende vennoten om eveneens pro rata hun aandelenbezit, aandelen over te nemen, dit alles onder voorbehoud van andersluidende overeenkomst tussen de weigerende en niet weigerende vennoten.

De vennoten die zich moeten uitspreken over de aandelenoverdracht en, in voorkomend geval, over de aanvaarding als vennoot, hebben het recht om vóór het verstrijken van de termijn waarbinnen de beslissing moet meegedeeld worden, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald.

De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan de mede-vennoten of deze derde-ovememer te verkopen, tenzij hij zijn aanbod toi verkoop herroept overeenkomstig hetgeen is bepaald onder punt B. hierna.

B. Prijs

In geval van aanvaarding van de aandelenoverdracht ten bezwarende titel, is de prijs per aandeel, de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht.

In geval van weigering van de aandelenoverdracht ten bezwarende titel, is de prijs per aandeel, de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige, tenzij deze hoger zou liggen dan de prijs zoals meegedeeld in het voorkooprecht, waarbij alsdan de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht zal gehanteerd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige lager is dan de door de kandidaat-overnemer geboden prijs, heeft de kandidaat-overdrager de mogelijkheid om binnen de vijftien dagen na de kennisgeving van de beslissing van de algemene vergadering, zijn aanbod tot verkoop te herroepen bij aangetekend schrijven gericht aan de vennoten en de eventueel door hen aangebrachte kandidaat-overnemer.

In geval van weigering van de aandelenoverdracht ten kosteloze titel, is de prijs per aandeel, de prijs zoals bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige. De kandidaat-overdrager behoudt evenwel het recht om binnen de vijftien dagen na kennisgeving van de beslissing van de algemene vergadering mee te delen, bij aangetekend schrijven aan alle vennoten, dat hij niet instemt met de verkoop van de aandelen aan de medevennoten of de door hen aangebrachte ovememer. Hij blijft aldus vennoot met de totaliteit van zijn aandelen.

C. Betaling  eigendomsoverdracht

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs door de vennoten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na ontvangst van de beslissing van de algemene vergadering houdende weigering van de voorgestelde aandelenoverdracht.

De eigendomsoverdracht van de betrokken aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

Voor de toepassing van onderhavig artikel wordt ieder aangetekend schrijven geacht ontvangen te zijn de derde werkdag na postdatum.

OVERGANG VAN AANDELEN TEN GEVOLGE VAN OVERLIJDEN

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overige vennoten.

De overgang van aandelen ten gevolge van het overlijden van een vennoot zal steeds onderworpen zijn aan de goedkeuring door de overige vennoten volgens de procedure zoals hierna voorzien.

A. Procedure goedkeuringsregeling

De procedure voor het al dan niet aanvaarden van de overgang van aandelen aan de erfgenamen en/of legatarissen kan ingesteld worden zowel door deze laatsten als door de overige vennoot of vennoten, of één van hen.

Bij de aanvraag door de erfgenamen en/of legatarissen, te richten aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij een ter post aangetekende brief, zullen deze een door een Belgische notaris ondertekende erfrechtverklaring moeten voegen, waaruit duidelijk blijkt op welke manier de aandelen van de overleden vennoot werden vererfd.

Indien de aandelenoverdracht geweigerd wordt, hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de waardering van de deskundige zoals hierna bepaald.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na weigering is geschied, hebben de erfgenamen en/of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

B. Waardering afkoopwaarde

Behoudens unanieme aanvaarding van de overgang van de aandelen van de overleden vennoot aan zijn rechtsopvolgers binnen de maand na ontvangst van een aangetekende aanvraag, wordt over de aanvaarding of weigering beslist nadat een deskundige is aangeduid in gemeen overleg tussen de vennoten en de erfgenamen en/of legatarissen met als opdracht het bepalen van de waarde van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van één maand zoals hiervoor bepaald, zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kort geding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

Bij de waardebepaling zal de deskundige minstens rekening dienen te houden met het eigen vermogen, de rendementswaarde, de niet-geboekte min- en meerwaarden en de toekomstverwachtingen van de vennootschap. Er mag evenwel geen rekening gehouden worden met meer- of minwaarden die het gevolg zouden zijn van een meerderheid s- of een minderheidsparticipatie.

In de mate er één of meer commissarissen benoemd zijn, dient de deskundige deze commissaris(sen) te aanhoren teneinde tot een correcte waardering te komen.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten, het bestuursorgaan en de erfgenamen en/of legatarissen aangetekend te verzenden binnen de maand na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, en in voorkomend geval de aanstellingskosten, worden gedragen door de erfgenamen en/of legatarissen voor de helft en door de vennoten, pro rata hun aandelenbezit, voor de andere helft.

C. Besluitvorming over aanvaarding  gevolgen

Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over deze

aanvaarding beslist worden door de overblijvende vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan erfgerechtigden meegedeeld worden per aangetekende brief,

binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken vennoot geacht niet met de

overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de betrokken aandelen over te nemen, behoudens de

mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om vôôr het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

meegedeeld worden, zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hierna bepaald. De erfgerechtigden zijn alsdan verplicht hun aandelen aan de weigerende vennoot of deze derde-overnemer te verkopen.

Meer dan twee vennoten

Zijn er meerdere overblijvende vennoten, dan zal de algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen moet beraadslagen, bijeengeroepen worden door de zaakvoerder(s) en gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

Tot aanvaarding dient beslist te worden met toestemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de aanvaarding is voorgesteld.

De beslissing moet per aangetekende brief aan de erfgerechtigden meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de betrokken aandelen over te nemen, pro rata hun aandelenbezit, onverminderd het recht van de niet weigerende vennoten om eveneens pro rata hun aandelenbezit, aandelen over te nemen, dit alles onder voorbehoud van andersluidende overeenkomst tussen de weigerende en niet weigerende vennoten.

De vennoten die zich over de aandelenoverdracht moeten uitspreken, hebben eveneens het recht om, gezamenlijk een kandidaat-overnemer voor te stellen, die de aandelen overneemt aan de prijs en mits de betalingsmodaliteiten zoals hierna bepaald.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan de overnemende vennoten of deze derde-overnemer te verkopen.

D. Prijs

De prijs per aandeel is de prijs bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige.

E. Betaling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs door de vennoten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na ontvangst van de beslissing van de algemene vergadering houdende weigering van de aandelenoverdracht.

De eigendomsoverdracht van de betrokken aandelen geschiedt op datum van ontvangst van de kennisgeving van de weigering.

Bij niet-(tijdige) betaling zal op het schuldig gebleven saldo van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet verhoogd met twee procent, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

Voor de toepassing van onderhavig artikel wordt ieder aangetekend schrijven geacht ontvangen te zijn de derde werkdag na postdatum.

F. Enige vennoot

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze

aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit

getreden of in het bezit gestelde erfgenamen en/of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de

nalatenschap.

10.Overgangsbepalingen

a. Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

b.. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizend en dertien

c.. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

11. Administratieve formaliteiten

De verschijners en de aldus benoemde zaakvoerders stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name de hierna volgende medewerkers van Deloitte. die woonstkeuze doen op het kantoor te 8800 Roeselare, Kwadestraat 151:

De heer Wouter Quaghebeur

Mevrouw Eveline Christiaens.

"

Voor- Voor eensluidend ontledend uittreksel;

behouden amii het Belgisch (get.) Luc de Mûelenaere, Notaris.

Staatsblad



Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie akte oprichting d.d. 7 oktober 2011

































Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.06.2016, NGL 22.06.2016 16208-0055-010

Coordonnées
IMMO VERSTRAETE

Adresse
DADIZEELSESTRRAT 161 8890 MOORSLEDE

Code postal : 8890
Localité : MOORSLEDE
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande