INRICHTENDE MACHT VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS IN DE REGIO IZEGEM, AFGEKORT : IMKSORI

Association sans but lucratif


Dénomination : INRICHTENDE MACHT VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS IN DE REGIO IZEGEM, AFGEKORT : IMKSORI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.019.284

Publication

03/01/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor behouc aan hi

Belgis

Staatsb

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0422.019.284

Benaming

(voluit) Inrichtende Macht voor het Katholiek Secundair Onderwijs in de Regio Izegem vzw

(verkort) : lmksori VZW

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53 te 8870 Izegem

Onderwerp akte : Nieuwe gecüordineerde statuten en ontslag bestuurder

Uittreksel uit de algemene vergadering van dinsdag 10 december 2013

1 Statutenwijziging

De voorgestelde statutenwijziging wordt aanvaard. Rechtstreekse aanleiding is de naamsverandering vani "Inrichtende macht voor het Katholiek secundair onderwijs in de regio Izegem vzw" (verkort: vzw Imksori) naar vzw Prizma. De andere aanpassingen zijn eerder taalkundig en hebben ook te maken met de huidige practische werking van de vzw. De bijgevoegde gecoördineerde statuten worden goedgekeurd.

2 Ontslag bestuurders

De leden van de algemene vergadering nemen nota van het ontslag van Zuster Hilda Tanghe. Zuster Hilda heeft zich decennialang ingezet voor het Katholiek onder-wijs en de regio en wordt daarvoor uitdrukkelijk bedankt. De voorzitter zorgt voor een attentie.

GECOORDINEERDE STATUT EN

HOOFDSTUK I : NAAM, ZETEL, DUUR EN DOEL VAN DE VERENIGING

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam "Prizma".. De vereniging is een VZW, een Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 8870 Izegem, Burgemeester Vandenbogaerdefaan 53. De zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Artikel 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tilde ontbonden worden

Artikel 4 : De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van aile winstoogmerken, het bevorderen van de christelijke opvoeding, het inrichten en besturen van confessioneel katholiek onderwijs en van aanverwante vormingsactiviteiten. Zij mag tevens aile andere activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

De vereniging eerbiedigt hierbij de beginselen voorgehouden door het tweede Vaticaans Concilie en door het Belgisch episcopaat. Zij erkent de organen die door het episcopaat op nationaal, diocesaan en regionaal vlak worden belast met de organisatie, de coördinatie en de begeleiding van het katholiek onderwijs.

'Ci,..C.,60,/me4Mddefflieleuwal.rolkelheblim" " " "

NEERGELEGD

23. 12. 2013

RECHTBeepOPHANDELI

RTRIJK

11111111N31§111111

Meer in het bijzonder zal de vereniging onder meer behartigen:

-de pastorale, pedagogische en didactische uitbouw van de scholen die zij inricht;

-de coördinatie tussen de onderwijsinstellingen voor katholiek onderwijs in de regio Izegem op pastoraal,:

pedagogisch en didactisch vlak;

-de rationalisatie en de programmatie van het katholiek onderwijs in de regio Izegem;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting e organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de coördinatie van de scholenbouw en het leerlingenvervoer in de scholen voor katholiek onderwijs van de regio Izegem ;

-de coördinatie van het personeelsbeleid, o.a. met betrekking tot de benoemingen, de affectatie, reaffectatie en mutatie van pereoneelsieden in de scholen die zij inricht;

-het oprichten, de werking en het beheer van de scholengemeenschap waartoe de door haar ingerichte scholen behoren;

-de coördinatie van het onderwijsaanbod, alsook de noodzakelijke uitbouw ervan, van het katholiek onderwijs in de regio Izegem.

Prizma vzw is het schoolbestuur van de scholengemeenschap Prizma waartoe op dit ogenblik volgende

scholen behoren:

-Middenschool Ingelmunster, Schoolstraat 8 te Ingelmunster

-Middenschool Lendelecle, Dorpsplein 2 te Lendelede

-Middenschool Izegem, Kasteelstraat 28 te Izegem

-Campus IdP, Dirk Martenslaan 161e Izegem

-Campus VTI, Italianenlaan 30 te Izegem

-Campus College, Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53 te Izegem

Met het oog op de verwezenlijking van haar doel is de vereniging gerechtigd goederen te bezitten en zonder enige uitzondering aile roerende en onroerende verrichtingen te doen. Het uitsluiten van enig winstoogmerk belet de vereniging niet de gewenste materiële voordelen te zoeken die onmisbaar zijn om haar bestaan mogelijk te maken en haar doel te realiseren. Daarom kan de vereniging aile roerende goederen verwerven of huren, en ook alle eigencloms- en andere persoonlijke en zakelijke rechten verwerven op onroerende goederen, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van haar maatschappelijk doel. In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, zekere nevenactiviteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

HOOFDSTUK 2: LEDEN VAN DE VERENIGING

Artikel 5 : Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. De leden worden aanvaard door de algemene vergadering voor een termijn van vijf jaar, op voorstel van de raad van bestuur. Het lidmaatschap wordt na afloop van de vijijaarlijkse termijn stilzwijgend en jaar per jaar vernieuwd, zolang ais de algemene vergadering geen andersluidende beslissing heeft genomen.

Zijn van rechtswege lid van de algemene vergadering

-de deken van Izegem

-de algemene oversten van de bij de organisatie en inrichting van katholiek onderwijs in de regio Izegem

betrokken religieuze congregaties of hun gemandateerde afgevaardigde

Het lidmaatschap van de leden die van rechtswege benoemd worden vervalt met de functie of het mandaat waaraan het lidmaatschap van rechtswege verbonden is. De priesters en de religieuzen verliezen van rechtswege hun hoedanigheid van !id door het verlaten van het priesterlijk ambt of door canonieke interdictie, of door het verlaten van de religieuze staat uit de gemeenschap waarin zij opgenomen werden, welke ook de oorzaken of de modaliteiten ervan mogen zijn.

Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de VO> bepaald in de vigerende wetgeving betreffende de VZW's.

Artikel 6 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen enkel deel in het vermogen van de vereniging.

Artikel 7: De leden zijn op geen enkele wijze persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK 3: BESTUUR EN WERKING VAN DE VERENIGING

I. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8 De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

a)de statutenwijziging;

b)benoeming en afzetting van de bestuurders;

c)goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

L .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

d)het bepalen en het wijzigen van het reglement van inwendige orde van de V.Z.W. Deze laatste beslissing

vereist een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

e)Flet ontbinden van de vereniging

Artikel 9 : Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begrotingen van het volgende jaar. Zij heeft plaats uiterlijk in de loop van de maand mei Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders en kunnen rechtsgeldig via e-mail verstuurd worden. De oproepingen vermelden dag, uur, Plaats van de vergadering en de agenda. De voorzitter is gehouden de algemene vergadering samen te roepen wanneer ten minste twee derde van de leden erom verzoeken.

Artikel 10 Indien minimum de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, worden de beslissingen genomen met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, behalve in de gevallen waarin het door de wet anders is voorzien. Indien niet de helft aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt een nieuwe algemene vergadering gehouden binnen de 15 dagen die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. De leden kunnen steeds een volmacht bezorgen aan een ander lid, met die beperking dat slechts elk lid gevolmachtigde kan zijn voor maximaal één ander lid. De verslagen van de algemene vergaderingen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging en kunnen daar geraadpleegd worden. Het origineel verslag wordt ondertekend door de Voorzitter en een bestuurder,

Il. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11 ; De vereniging wordt door een raad van bestuur bestuurd. Die raad bestaat uit ten minste vijf leden. Het aantal bestuurders moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Ze worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur van vijf jaar. Hun mandaat wordt na het verstrijken van de periode van vijf jaar stilzwijgend en jaar per jaar vernieuwd, zolang als de algemene vergadering geen andersluidende beslissing heeft genomen. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit. De algemene vergadering kan de bestuurders te allen tijde ontslag geven.

Artikel 12: De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en desgevallend een ondervoorzitter. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, telkens als het belang van de vereniging dit vereist. De oproepingen kunnen rechtsgeldig via e-mail verstuurd worden en vernielden dag, uur, plaats van de vergadering en de agenda. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de leden aanwezig zijn. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid ; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Artikel 13 ; De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden, ten einde hem toe te laten het maatschappelijke doel van de vereniging te verwezenlijken. De raad kan, zonder bijzondere machtiging, onder meer kopen en verkopen, lenen en ontlenen, alle bankverrichtingen doen; aile betalingen doen en ontvangen, alle overeenkomsten afsluiten of verbreken, afstand doen van alle rechten en van alle waarborgen, optreden voor aile rechtsmachten, zowel als eiser of als verweerder, alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren, transacties afsluiten, de vereniging verbinden in aile omstandigheden en op de ruimste wijze.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 14 ; Tegenover derden is de vereniging geldig verbonden door de gemeenschappelijke handtekeningen van de voorzitter en één bestuurder, of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 15 ; Onder zijn verantwoordelijkheid kan de raad van bestuur de bevoegdheden die hij bepaalt, overdragen naar één of meerdere personen naar zijn keuze, bestuurders of niet, leden of niet. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder moment herroepbaar. De volgende materies kunnen geen voorwerp van bevoegdheidsoverdracht uitmaken: de aanwerving in een gesubsidieerde betrekking bij het begin van het schooljaar, die minstens voor de duur van het schooljaar vacant is; de vaste benoeming van tijdelijke gesubsidieerde personeelsleden; het uitbreiden, inkrimpen of herstructureren van het onderwijsaanbod; het ontslag van vastbenoemde of van krachtens de rechtspositieregeling voorrangsgerechtigde of beschermde gesubsidieerde personeelsleden; tuchtrechterlijke maatregelen tegen gesubsidieerde personeelsleden; het toestaan van verloven of terbeschikkingstellingen aan gesubsidieerde personeelsleden.

III. DE GEVOLMAGHTIGDE DIRECTEUR

Artikel 16 : De raad van bestuur kan de schooldirecteur, de coördinerend directeur en de algemeen directeur tot gevolmachtigde aanstellen. De gevolmachtigde schooldirecteur is bevoegd om namens de vereniging en in uitvoering van de door de raad van bestuur getroffen beslissingen, aile officiële stukken, bestemd voor het departement onderwija te ondertekenen, daar waar door het departement de handtekening van de voorzitter of

" r

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

van een gemandateerde van het schoolbestuur is vereist. Hij wordt belast met: het financiële en materiële bestuur, de pastorale animatie en de pedagogisch-didactische organisatie. Namens de raad van bestuur treedt de gevolmachtigde schooldirecteur rechtsgeldig op tegenover derden, zowel in als buiten rechte, voor zijn school. Schooloverstijgend zijn de "coördinerend directeur" en de "algemeen directeur" eveneens de gevolmachtigden van de raad van bestuur van de vereniging. Ook zij treden namens de raad van bestuur rechtsgeldig op tegenover derden, zowel in als buiten rechte, voor de vereniging.

HOOFDSTUK 4 DE JAARLIJKSE REKENINGEN

Artikel 17 Het maatschappelijke jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december, De 31ste december van ieder jaar worden de boeken en rekeningen afgesloten. De raad van bestuur stelt de datum van de algemene vergadering vast die voor 31 mei zal gehouden worden. De agenda bevat o.a. volgende punten: , goedkeuring van de rekeningen, goedkeuring van de begroting en kwijting van de bestuurders".

HOOFDSTUK 5 : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 18: De artikelen 3, 4, 5, 18 en 19 van de statuten kunnen slechts gewijzigd worden bij eenparigheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden op de algemene vergadering die beraadslaagt: overeenkomstig de vigerende wetgeving op de VZW's. De andere artikelen kunnen gewijzigd worden zoals voorgeschreven in vermelde wetgeving.

HOOFDSTUK 6: ONTBINDING

Artikel 19: Na de ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een ander werk waarvan het maatschappelijke doel het doel van de huidige vereniging het dichtst benadert, en dit na ' raadpleging van de bisschop van Brugge

Artikel 20 : Voor al hetgene dat door deze statuten niet wordt geregeld zal de vigerende wetgeving op de VZVV's van toepassing zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behquçien aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

02/09/2013
ÿþGD

4,11.< in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEFRGELE

Vanneste André (bestuurder)

Maes Rudy

(voorzitter-bestuurder)

MOD z,z

RECHTBANK KOOPHANDEi.

2~ 001 2013

K O leinini K

Ondernemingsnr : 0422.019.284

Benaming

(voluit) : Inrichtende Macht voor het Katholiek Secundair Onderwijs in de Regio Izegem

(verkort) : IMKSORI

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53 te 8870 Izegem

Onderwerp akte : Raad van bestuur: nieuwe voorzitter en nieuwe schooldirecties

Raad van bestuur van 14 mei 2013

Uit het verslag van de raad van bestuur van 14 mei 2013 blijkt dat:

1, de heer Maes Rudy, Jozef uit de Manegemstraat 13 te 8870 Izegem aangesteld wordt tot voorzitter, De heer Maes was al eerder tot bestuurder benoemd. De voormalige voorzitter, de heer Lelcuyse Herman, Maria, Jozef uit de Kerkstraat 13 te 8870 Izegem, blijft bestuurder.

2. volgende personen aangesteld worden tot schooldirecteur vanaf het schooljaar 2013-2014, zoals

voorzien in art. 16 van de statuten:

- Mevrouw Mieke, Marleen Berghman uit de St. Denijseweg 96 te 8500 Kortrijk voor het instituut Edelweiss

te Ingelmunster

- Mevrouw Ann, Hilde Manhaeve uit de Elfde julilaan 28 te 8860 Lendelede voor het Sint-Jozefscollege te

Izegem

- De heer Jan, Robert Verbeke uit Neder Moscher 45 te 8500 Kortrijk voor het VTI te Izegem

Voor gelijkvormig uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 14 mei 2013.

Izegem, 16 augustus 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

)B, 201 0

4 KOOf'H ANDEt. RTRIJK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

14/01/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MONITEUR BELGE

04 -01- 2013

BELGISCH STAATSBLAD

I

*isooaasa* 11111

Ondernemingsnr : 0422.019.284

Benaming :

(voluit) : INRICHTENDE MACHT VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS IN DE

REGIO IZEGEM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53, 8870 Izegem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming commissaris

Ingevolge de integratie van zijn beroepsactiviteit als bedrijfsrevisor in een associatie van bedrijfsrevisoren, is het mandaat van de huidige commissaris Nicolas Rouseré ten einde gekomen.

De bijzondere algemene vergadering van 11 december 2012 heeft beslist om

CVBA Auditas Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Wim Bossuyt, bedrijfsrevisor,

te benoemen tot commissaris voor de duur van 3 jaar.

Dit mandaat zal verstrijken bij het einde van de jaarlijkse vergadering van 2015.

Herman Lecluyse, Voorzitter

e

"

04/06/2012
ÿþ MOD Z2

ti = j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

23. 05. 2012

flE.ZliICp,Nt<, KC3OiaHAl'" IDEL

_.. ____~" . ---- -

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ï1111111t110j11111!111

l}422.t)1 9.284

Inrichtende Macht voor het Katholiek Secundair Onderwijs in de Regio Izegem

IMKSORI

vzw

Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53 te 8870 Izegem

ontslag, benoeming en herbenoeming bestuurders. Aanstelling revisor/commisaris

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte

Algemene vergadering van 8 mei 2012

Uit het verslag van de Algemene Vergadering van 8 mei 2012 blijkt dat volgende personen:

1. Ontslag nemend zijn als bestuurder:

Laridon Maria, Leone, Alida, Cornelia, Gentsestraat 31 te Izegem

Pemeel Lia, Nelly, 11 de julilaan 14 te Lendelede

Vfamynck Gery, Ronny, Roger, Kokelarestraat 97 te Izegem

2. Volgende bestuurders worden herbenoemd voor een periode van 5 jaar:

Lecluyse Herman, Jozef, Maria, Kerkstraat 13 te Izegem,

Tanghe Hilda, Bertha, Stationsstraat 1 te Pittem,

Dupont Christiane, Marie, G.C. , H. Consciencestraat 13 te Ingelmunster,

Damman Lutgarde, Hilde, Bruggestraat 145 te Ingelmunster,

Schaubroeck Hubert, Joris, Julien, Oostrozebekestraat 240 te Ingelmunster,

Vanneste Andreas, Florent, Rafaël, Emelgemseplein 3 te Izegem,

Vantieghem Gino, John, Heulsestraat 64 te Lendelede,

Veranneman Lieve, Irène, Frieda; Reperstraat 107 te Izegem,

Wulleman Gerard, Jan, Corneel, Kortrijksestraat 343 te Izegem,

3. Volgende bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar:

Viaene Jo, Rik, Heulsestraat 22 te Izegem,

Maes Rudy, Jozef, Manegemstraat 13 te Izegem,

Vallaeys Jean-Paul, Kortrijkstraat 194 te Ingelmunster,

De bestuurders hebben onder elkaar volgende functies aangeduid : Herman Lecluyse als voorzitter, Gerard Wulleman als ondervoorzitter, Hilda Tanghe ais secretaris en Christiane Dupont als penningmeester.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Tevens wordt aangesteld als commissaris-revisor voor 3 jaar te beginnen met kalenderjaar 2012: Nicolas Rouseré (lEEIR N-01857) uit de Baronstraat 88 te 8870 Izegem.

Voor gelijkvormig uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 8 mei 2012

Izegem 15 mei 2012

Lecluyse Herman Vanneste André

(Bestuurder - Voorzitter) (Bestuurder)

Bijlage; verslag van de algemene vergadering van 8 mei 2012.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
INRICHTENDE MACHT VOOR KATHOLIEK SECUNDAIR O…

Adresse
BURGEMEESTER VANDENBOGAERDELAAN 53 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande