IVC GREEN POWER

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IVC GREEN POWER
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 550.548.838

Publication

22/04/2014
ÿþ iulod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : IVC Green Power

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Nijverheidslaan 29, 8580 Avelgem (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit uit een akte verleden voor Meester Bob BULTEREYS, notaris te Avelgem, op 2 april 2014, geregistreerd te Kortrijk I,

Houdende de oprichting van de naamloze vennootschap"IVC Green Power", met maatschappelijke zetel te 8580 Avelgem, Nijverheidslaan 29,

Ondermeer wat volgt ;

1, RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "IVC Green Power".

2. ZETEL.

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Nijverheidslaan 29, 8580 Avelgem.

De raad van bestuur kan deze verplaatsen naar iedere andere plaats in België mits inachtneming van de

taalwetgeving ter zake, zonder dat hiervoor een statutenwijziging is vereist, Zij draagt zorg voor de publicatie

van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3. DUUR - AANVANG.

De vennootschap werd opgericht voor een onbepaalde duur, te rekenen vanaf de oprichtingsakte,

4, AANDEELHOUDERS-OPRICHTERS.

1. de naamloze vennootschap naar Luxemburgs recht "International Flooring Systems S.A.", met zetel te 1445 Strassen (Groot-Hertogdom Luxemburg), rue Thomas Edison 3, inschrijvingsnummer B 157729.

Opgericht bij akte verleden voor notaris Paul Decker te Luxemburg (Groot-Hertogdom Luxemburg) op 20 december 2010, gepubliceerd in Mémorial C Recueil des Sociétés et Associations, numéro 436 van 7 maart 2011.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd bij akte verleden voor zelfde notaris Decker op 28 juni 2011, gepubliceerd alsvoren numéro 1897 van 18 augustus 2011.

2. de naamloze vennootschap "IVC", met zetel te 8580 Avelgem, Nijverheidslaan 29; ondernemingsnummer 0866682231 Rechtspersonenregister Kortrijk, BTW nummer BE 0866.682.231.

Opgericht uit de partiële splitsing van de naamloze vennootschap "Basta industries" en de gemengde splitsing van de naamloze vennootschap "Fipromob" bij akte verleden voor notaris Eric Spruyt, geassocieerd notaris te Brussel, met tussenkomst van ondergetekende notaris Bob Bultereys, op achtentwintig juli tweeduizend en vier, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van zestien augustus daarna, onder nummer 20040816-0120313.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd blijkens proces-verbaal van het ambt van notaris Maggy Vancompernolle te Kortrijk op 10 november 2010, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 25 november daarna onder nummer 172015.

5. KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt twee miljoen euro (¬ 2.000.000,00).

Het is vertegenwoordigd door 2.000.000 aandelen, zonder vermelding van waarde.

6. SAMENSTELLING.VAN HET KAPITAAL,

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELRGQ

0 7. 04. 2414

RECHt  Aa

*190 880* ~I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

SSd Se S3S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij de oprichting werd dit maatschappelijk kapitaal volledig onderschreven in speciën en volledig volstort.

7, BOEKJAAR.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar zal lopen van 2 april 2014 tot 31 december 2014.

8. RESERVES - WINSTVERDELING - VEREFFENING.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris op alsmede de jaarrekening.

ln de mate waarin vereist door de wet, stellen de bestuurders tevens een verslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap, evenals de informatie voorgeschreven door de artikelen 96, 523, 608 en 624 van het Wetboek van vennootschappen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst vermeld in de jaarrekening een bedrag van vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van een wettelijke reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen over de bestemming van het saldo van de nettowinst, mits eerbiediging van de beperkingen voorgeschreven door artikel 617 Van het Wetboek van vennootschappen.

ln geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, en bij gebreke van dergelijke benoeming, geschiedt de vereffening door de raad van bestuur handelend in hoedanigheid van vereffeningscomité, Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 tot en met 188 van het Wetboek van vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

9, BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING.

Behoudens in het geval waar de raad van bestuur uit twee leden kan samengesteld worden overeenkomstig artikel 518 van het Wetboek van vennootschappen, telt de raad van bestuur tenminste drie leden, die geen aandeelhouders dienen te zijn.

De raad van bestuur is samengesteld uit twee categorieën van bestuurders, genaamd A-bestuurders en B-bestuurders. Naar aanleiding van de benoeming van een bestuurder, duidt de algemene vergadering aan tot welke categorie de betrokken bestuurder behoort.

De raad van bestuur kiest een voorzitter onder de A bestuurders.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan aan een lasthebber, zelfs indien deze geen aandeelhouder of bestuurder is, een deel van zijn bevoegdheden voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden delegeren.

Overeenkomstig artikel 522,§1 van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten,

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Indien een rechtspersoon lid wordt van het directiecomité, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, te benoemen die belast wordt met de uitvoering van deze opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap. De rechtsperscon mag zijn vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op het directiecomité.

Indien een lid van het directiecomité een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die behoort tot de bevoegdheden van het directiecomité, dienen de bepalingen en de formaliteiten voorzien in artikel 524ter van het Wetboek van vennootschappen te worden nageleefd.

ir

W

ir'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan één of meer personen. Indien de persoon die belast is met het dagelijks bestuur tevens bestuurder is, voert hij/zij de titel de titel van gedelegeerd bestuurder. Indien dit niet het geval is, voert hij/zij de titel van algemeen directeur.

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd, hetzij door een A-bestuurder, individueel handelend, hetzij door twee bestuurders gezamenlijk handelend.

Binnen de perken van haar bevoegdheden kan het directiecomité de vennootschap tegenover derden geldig vertegenwoordigen door twee leden van het directiecomité, gezamenlijk optredend.

In het kader van de uitoefening van een mandaat als bestuurder, zaakvoerder of lid van het directiecomité van een vennootschap wordt de vennootschap enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger, die door de raad van bestuur benoemd werd ten einde dit mandaat in naam en voor rekening van de vennootschap uit te oefenen.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat.

Ben oeming van bestuurders en van gedelegeerde-bestuurders.

Met eenparigheid van stemmen warden het aantal bestuurders ap 4 bepaald en worden als bestuurders benoemd:

-als A-bestuurder:

De heer BALCAEN Filiep, wonende te 8587 Spiere-Helkijn, Jacquetbosstraat 52,

-als B-bestuurder:

1. De heer YSENBAERT Didier, wonende te 8200 Brugge (Sint-Andries), Diksmuidse Heerweg 301.

2, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Coral & Wallace" met zetel te 9800 Deinze (Astene), Kleine Pontstraat 3, ingeschreven in het rechtspersonenregister ondememingsnummer 0897.591.280, welke aanstelt als vast vertegenwoordiger de heer Jan VERGOTE, wonende te 9800  Deinze, Kleine Pontstraat 3.

3, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BROOSER BE OPERATIONS", met zetel te 9255 Buggenhout, Koudehaard 1/B, ingeschreven in het rechtspersonenregister ondernemingsnummer 0830,357.018, welke aanstelt als vast vertegenwoordiger de heer VAN den EEDE Bart, wonende te 9255 Buggenhout, Koudehaard 1/BOOD,

Hun mandaat zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering die zal gehouden worden in het jaar 2019.

Worden benoemd:

1) tot gedelegeerd bestuurder:

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Coral & Wallace", voornoemd.

Deze gedelegeerd-bestuurder wordt belast, naast de hem bij voorgaande statuten verleende machten, met

het dagelijks bestuur van de vennootschap en met de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat;

2) tot voorzitter van de raad van bestuur: de heer Filiep Balcaen, voornoemd,

De functies zowel van bestuurder als van gedelegeerd-bestuurder zullen onbezoldigd uitgeoefend worden,

tot een andersluidend besluit van de algemene vergadering.

10. TOEZICHT.

ln de mate waarin vereist door de wet, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van vennootschappen en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen, mits eerbiediging van de procedure beschreven in de artikelen 135 en 136 van het Wetboek van vennootschappen.

Bij ontstentenis van commissaris wanneer zijn benoeming door de wet vereist is of wanneer alle commissarissen zich in de onmogelijkheid bevinden om hun taak uit te voeren, roept de raad van bestuur onmiddellijk de algemene vergadering bijeen om in hun benoeming of vervanging te voorzien.

Er diende geen commissaris te worden benoemd.

11. DOEL.

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland:

-De productie, verkoop en verdeling van elektriciteit op basis van hernieuwbare energiebronnen. -Aanwending van alle huidige en toekomstige toepassingen in verband met hernieuwbare energie met daarin begrepen de ontwikkeling, bouw en uitbating van een windturbinepark,

-Het onderzoek en de ontwikkeling naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden inzake hernieuwbare energie en haar toepassingen in de meest ruime zin van het woord.

-De promotie van hernieuwbare energie en haar toepassingen in de meest ruime zin van het woord.

-Het opwekken van licht, warmte en energie en in verband daarmee alle vormen en bronnen voor de opwekking van licht, warmte en energie ontwerpen, fabriceren, aankopen of anderszins verwerven, ontwikkelen,

.ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

overdragen, erover beschikken evenals diensten in verband hiermee te leveren, met inbegrip van vervoer en levering van water, stoom, gas en elektriciteit en alles doen dat nuttig of nodig is in verband met deze diensten en de apparaten en hulpmiddelen die in verband hiermee gebruikt worden.

-Het verlenen van adviezen van financiële, administratieve, commerciële en technische aard in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en getdptaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

-Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

-Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

-De vennootschap kan alle roerende of onroerende goederen, zowel lichamelijke als onlichamelijke, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen.

Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen of investeren in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in bestaande of nog op te richten vennootschappen of verenigingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden zekerheden stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan de functies van bestuurder, zaakvoerder, volmachtdrager, lid van een directiecomité, mandateris of vereffenaar waarnemen in en toezicht en controle uitoefenen over vennootschappen en verenigingen.

De vennootschap kan in het algemeen, in België in en het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële en roerende of onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

12. JAARVERGADERING.

De jaarlijkse gewone algemene vergadering wordt gehouden op de vierde vrijdag van de maand juni om 14

uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering verplaatst naar de eerstvolgende

werkdag op dezelfde plaats en op hetzelfde uur.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de vierde vrijdag van maand juni 2015 om 14 uur.

13. OVERGANGSMAATREGEL.

Aile handelingen door de vennoten-oprichters gesteld vanaf 1 januari 2014 tot de oprichtingsakte, in het kader van de doelomschrijving van de vennootschap, worden geacht te zijn gedaan in naam en voor rekening van de thans opgerichte vennootschap en werden derhalve door de vennootschap aanvaard en aangenomen, dit alles overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen,

14. VOLMACHT.

Alle machten worden verleend aan Sylvie Deconinck, Anouk Hermans, Régis Panisi, Marcos Lamin-Busschots, Caroline Kindermans en elke advocaat of medewerker van advocatenassociatie Stibbe cvba, Loksumstraat 25, 1000 Brussel (individueel handelend en met het recht op indeplaatsstelling), teneinde aile nodige formaliteiten te vervullen uit hoofde van deze oprichting, met inbegrip van deze inzake het Ondernemingsloket en de Administratie van de Belasting op de Toegevoegde Waarde,

Voor eensluidend ontledend uittreksel

(getekend) notaris Bob Bultereys

Samen neergelegd stuk :

Uitgifte proces-verbaal der oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

26/01/2015
ÿþ fi Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

2015

1 6 -01-

AT'DL.A

G!SCH STA

NEERGELEGD

24 Nul, 2014

Rechtbank van l~ti:3.4>'~ ;.,-MANDEL Gent, a ilifk

ONITEUR I3ELGE

M

*15013965* i

bel al Be Sta

Ondernemingsar : 0550.548.838

Benaming

(voluit) : IVC Green Power

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Nijverheidslaan 29, 8580 Avelgem, België

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming commissaris

Uittreksel uit de schriftelijke besluitvorming van de aandeelhouders van 6 november 2014

1.De aandeelhouders beslissen te benoemen tot commissaris van de vennootschap met ingang van heden voor een periode van 3 jaar die eindigt na de gewone algemene vergadering van het jaar 2017 (boekjaren 2014, 2015 en 2016):

Ernst & Young Lippens & Rabaey CVBA, gevestigd te Moutstraat 54, 9000 Gent, vertegenwoordigd door mevrouw Marleen Mannekens, bedrijfsrevisor.

De jaarlijkse vergoeding van de commissaris zal vastgelegd worden in een afzonderlijk document.

2.De aandeelhouders beslissen om mevrouw Julie Vanermen, advocaat, gevestigd te Coupure 64 F, 9000 Gent, individueel bevoegd en met recht van indeplaatsstelling, aan te stellen als bijzondere gevolmachtigde, om alle documenten, instrumenten, handelingen en formaliteiten op te stellen, uit te voeren en te ondertekenen en om alle nodige en nuttige instructies te geven om de voorgaande beslissingen te publiceren en de nodige formaliteiten te vervullen bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving cq. aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij de fiscale en sociale administraties.

Julie Vanermen

Bijzonder gevolmachtigde

"

20/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.06.2015, NGL 10.07.2015 15295-0414-029

Coordonnées
IVC GREEN POWER

Adresse
NIJVERHEIDSLAAN 29 8580 AVELGEM

Code postal : 8580
Localité : AVELGEM
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande