J. WESSELS BELGIUM

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : J. WESSELS BELGIUM
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 562.992.453

Publication

29/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14308582*

Neergelegd

25-09-2014

Griffie

0562992453

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

J. WESSELS BELGIUM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Peter Verstraete, met standplaats te Roeselare, op 24 september

2014, neergelegd ter registratie, blijkt dat :

De vennootschap naar Nederlands recht WESSELS ONROEREND GOED B.V., besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 7671EG Vriezenveen (Nederland),

Bedrijfsweg 25, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Nederland onder nummer 818087262.

Vertegenwoordigd door haar bestuurder, de vennootschap naar Nederlans recht J. WESSELS

VRIEZENVEEN BEHEER B.V., besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te

7671EG Vriezenveen (Nederland), Bedrijfsweg 23, ingeschreven in het rechtspersonenregister te

Nederland onder nummer 818087341.

Op haar beurt vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer WESSELS Johannes,

geboren te Vriezenveen (Nederland) op 24 juni 1966, wonende te 7671EG Vriezenveen (Nederland),

Bedrijfsweg 23.

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, met de benaming  J.

WESSELS BELGIUM , met zetel te 8800 Roeselare, Noordstraat 53 bus 8.

Een uittreksel uit de akte en de statuten luidt als volgt :

STATUTEN

TITEL I: NAAM - ZETEL - DUUR - DOEL

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht als een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam  J. WESSELS BELGIUM .

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Noordstraat 53 bus 8.

Artikel 3: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd en dit met ingang van heden.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening

van derden, als vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon, tot doel:

" Goederenvervoer over de weg, zowel in België als in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, en alle verrichtingen of diensten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het verzorgen en verrichten van expedities, transporten en bevrachtingen van alle soorten goederen.

" Het verhuren van vrachtwagens met bestuurder.

" Overige vervoer ondersteunende activiteiten.

" Activiteiten van vervoercommissionairs die contracten voor het vervoer van goederen afsluiten in eigen naam, maar het vervoer zelf door derden laten uitvoeren.

" Het uitoefenen van mandaten van bestuur in andere vennootschappen, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden.

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Noordstraat 53 Bus 8

8800 Roeselare

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Het behoren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle beheersdaden onder meer de aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichting, bouwwerken laten uitvoeren, dit alles in de meest ruime zin, alsmede alle handelen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

" Het aanleggen en beheren van een eigen roerend goed patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden.

" Het verwerven van licenties, brevetten en octrooien, alle zakelijke rechten op knowhow en ontwikkelde procedés.

" De aan- en verkoop, in- en uitvoeren, commissiehandel en vertegenwoordiging en de handelsbemiddeling van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel.

" Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Deze opsomming en aanduiding is niet beperkend doch enkel van indicatieve aard.

TITEL II: KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen. Op deze aandelen werd volledig in geld ingeschreven; deze aandelen werden volstort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), zoals blijkt uit het bankattest dat aan de instrumenterende notaris werd voorgelegd.

De vennootschap naar Nederlans recht WESSELS ONROEREND GOED B.V., voornoemd, heeft ingeschreven op 186 aandelen voor een bedrag van ¬ 18.600,00, dewelke zij volledig volstort heeft. De vennootschap heeft aldus een bedrag tot haar beschikking van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

TITTEL III: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 15: Benoeming - Ontslag

15.1.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die het getal en de duur van hun opdracht bepaalt.

Aftredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Niet statutaire zaakvoerder

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Gezien de ad nutum afzetbaarheid van een niet-statutaire zaakvoerder wordt over zijn ontslag beslist met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

15.2.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Telkens wanneer een rechtspersoon wordt voorgedragen voor een mandaat als zaakvoerder, moet een document aan de algemene vergadering worden voorgelegd waaruit zowel de identiteit van voormelde vaste vertegenwoordiger blijkt, evenals de bevestiging dat deze laatste bereid is de functie van vaste vertegenwoordiger waar te nemen.

De rechtspersoon is maar benoemd als zaakvoerder nadat de algemene vergadering de vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard. Bij het terugtreden van de vaste vertegenwoordiger neemt het mandaat van zaakvoerder van rechtswege een einde, tenzij de algemene vergadering voorafgaandelijk een nieuwe vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen, toe aan het bestuursorgaan. Voor het overige gelden voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 16: Bestuur  bevoegdheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien er slechts één zaakvoerder is benoemd, heeft hij de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Zijn er 2 of meer zaakvoerders dan vormen zij samen een college van zaakvoerders. Het college van zaakvoerders heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van handelingen die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen de zaakvoerders handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Artikel 19: Vertegenwoordiging

Is er slechts één zaakvoerder, dan heeft deze de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder kan, afzonderlijk optredend, de vennootschap vertegenwoordigen in en buiten rechte, jegens derden. Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders, evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen, zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

Artikel 21: Bijzondere volmachten

De zaakvoerder(s) kan (kunnen), onder zijn/hun persoonlijke verantwoordelijkheid gemachtigden van de vennootschap aanstellen, al dan niet vennoten. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Aan deze volmachtdragers kunnen vergoedingen toegekend worden, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 25: Jaarvergadering

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de eerste zaterdag van de maand december om 14.00u. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

De jaarvergadering vindt plaats op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Op de agenda van de jaarvergadering staan ten minste de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst, de kwijting aan de zaakvoerders en - indien die er zijn - de commissarissen.

Artikel 29: Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem behoudens de in de wet of deze statuten voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Behoudens in de gevallen voorzien in de wet of deze statuten, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de gevallen waarin conform de wet of onderhavige statuten een afwijkende meerderheid vereist wordt.

Artikel 30: Vertegenwoordiging op de vergadering

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber die steeds een vennoot moet zijn.

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of door hun vertegenwoordiger.

TITEL VI: INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING

Artikel 33: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 34: Bestemming van de winst - Reserve

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Indien de algemene vergadering hiertoe beslist, wordt het resterend saldo van de winst als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

TITEL VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 36: Benoeming en werkwijze van de vereffenaars

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden. VERKLARINGEN VAN DE VERSCHIJNERS

Eerste boekjaar en jaarvergadering

1/ Het eerste boekjaar vangt aan op heden en zal eindigen op 30 juni 2016.

2/ De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de eerste zaterdag van de maand december 2016. Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

BENOEMINGEN

NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap heeft de verschijner mij, notaris, verzocht te akteren dat tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd:

- de vennootschap naar Nederlans recht WESSELS ONROEREND GOED B.V., voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de heer WESSELS Johannes, voornoemd.

De aldus benoemde niet-statutaire zaakvoerder verklaart het hem toegekende mandaat te

aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van dit mandaat.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Iedere zaakvoerder alleen optredend is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen. COMMISSARIS

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

VOLMACHTEN

De verschijner en de aldus benoemde zaakvoerder stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde persoon aan als bijzondere gevolmachtigde, met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank met name Titeca Accountancy NV, vertegenwoordigd door de door haar aangewezen persoon.

VOOR GELIJKLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Notaris Peter Verstraete.

Gelijktijdige neerlegging :

- het afschrift van de oprichtingsakte

Coordonnées
J. WESSELS BELGIUM

Adresse
NOORDSTRAAT 53, BUS 8 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande