JEUGDHUIS DEN COUTER

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS DEN COUTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.248.181

Publication

18/08/2014
ÿþ yra._ MOD 2.2

3 ~'` 3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 459.248.181 Benaming

(voluit) : Jeugdhuis Den Conter

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Komstraat 26, 8970 Poperinge

Onderwerp akte : Wijziging statuten, benoeming nieuwe bestuurders

De statuten van de v.z.w. Jeugdhuis Den Couter werden gewijzigd op de Algemene Vergadering van 8 juni; 2014. De nieuwe gecoördineerde statuten luiden ais volgt.

TITEL I. -- Naam

Artikel 1. De vereniging wordt opgericht onder de benaming: Jeugdhuis Den Couter.

TITEL I I. --Zetel

Art. 2, De zetel van de vereniging is gevestigd te 8970 Poperinge, Komstraat 26. Hij kan door een. eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur overgebracht worden naar een ander adres binnen de; gemeente.

TITEL III.  Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van ieder winstbejag en inachtneming van de wet van 16 juli 1973 (waarborgen van de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen), het jeugdwerk in al: zijn vormen te bevorderen, vooral via ontmoetende, informerende, recreatieve en vormende activiteiten.

De regels tot vaststelling van de gebruiksvoorwaarden van de infrastructuur zullen uitsluitend rekening; houden met de materiële kenmerken van deze infrastructuur. Daarbij is elke discriminatie om ideologische enI filosofische redenen uitgesloten.

De vereniging mag alle verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar, doel of die de verwezenlijking van dit doel begunstigen. Zij mag daartoe ondermeer alle roerende goederen verwerven nodig voor de begunstiging of verwezenlijking van dit doel.

TITEL IV.  Duur

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Art 5. De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden mits inachtneming van de artikelen 20 tot 26 van

de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL V.  Leden

Art 6. Het minimum aantal leden wordt bepaald door artikel 2, alinea 1, 3, van de wet van 27 juni 1921,

waarbij ondermeer aan de vereniging zonder winstoogmerk rechtspersoonlijkheid verleend wordt. Er wordt geen

maximum ledenaantal vastgesteld.

Art. 7. Het aantal leden van de Algemene Vergadering (zie titel VI) is in principe niet begrensd.

Art. 8. De toetreding tot de vereniging behelst de aanvaarding van de statuten en van het huishoudelijk;

reglement en verplicht tot de naleving ervan. Een derde kan zijn/haar kandidatuur bekend maken via getekende'

brief naar de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 9. Indien aan een lidmaatschap voortijdig een einde komt omwille van de hieronder vermelde redenen

wordt zo spoedig mogelijk in de opvolging voorzien. Een ontslag van een effectief lid moet verplicht per'

ondertekende brief ingediend worden ter attentie van de Raad van Bestuur,

Redenen voor een voortijdig einde van een lidmaatschap zijn:

-Persoonlijke redenen: ontslag van het lid moet in dit geval schriftelijk aan de voorzitter van de Algemene;

Vergadering meegedeeld worden.

-Door overlijden of verlies van de rechtsbekwaamheid.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

(11lI1mu~~~uiuu~i~u~

1 15 54'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

fl 6 AUG. 2014

riffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

-Door uitsluiting: de uitsluiting gebeurt onder de voorwaarden bepaald onder artikel 12 van de wet van 27

juni 1921, Een niet-gemotiveerde afwezigheid op drie opeenvolgende vergaderingen waarop het lid uitgenodigd

werd, kan als reden tot uitsluiting gelden. Dit gebeurt via stemming op de Algemene Vergadering.

Art, 10. Het lidmaatschap duurt drie jaar en is hernieuwbaar.

Art. 11. Diegene die, om het even welke reden, zijn hoedanigheid als lid verliest, noch zijn erfgenamen, kan

geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging,

Art. 12. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

TITEL Vl.  Algemene Vergadering

Art, 13, De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan in de vereniging. Zij is bevoegd voor

-de goedkeuring van de begroting, de rekening en de begrotingsverslagen en -vooruitzichten;

-het benoemen en afzetten van de bestuurders;

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

-de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-het uitsluiten van de werkende leden;

-het wijzigen van de statuten;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 14. De leden worden ieder jaar minstens eenmaal bijeengeroepen in de gewone Algemene Vergadering. Op deze samenkomsten worden de werkingsverslagen, de rekeningen, de begroting en de werkingsvooruitzichten voor het komende jaar ter goedkeuring voorgelegd. Een derde jaarlijks verplicht agendapunt is de kwijting van de bestuurders.

De Raad van Bestuur kan bijzondere Algemene Vergaderingen beleggen als zij dit nodig acht. Zij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter met opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde samenkomst moet plaatsvinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art 15. In naam van de Raad van Bestuur worden de oproepingsbrieven ondertekend door de voorzitter, of bij ontstentenis door de ondervoorzitter. De uitnodiging wordt minstens veertien dagen voor de samenkomst verstuurd naar alle leden.

Bij de uitnodiging wordt de agenda gevoegd. Op de agenda moet elk voorstel worden ingeschreven dat veertien dagen voor de vergadering schriftelijk werd ingediend bij de voorzitter, Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig beraadslaagd worden, tenzij met akkoord van twee derde van de aanwezige stemgerechtigden.

Art. 16. De samenkomsten van de Algemene Vergadering worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur (of door de ondervoorzitter bij diens afwezigheid) samen met de voorzitter van de jongerenraad. Is geen van beide voorzitters aanwezig, dan zit het oudste lid van de Raad van Bestuur de vergadering voor. De secretaris van de Raad van Bestuur treedt op als secretaris van de Algemene Vergadering.

Art. 17, Onverminderd de toepassing van artikel 19 kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen, welke ook het aantal aanwezigen is. Elk effectief lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. ledere aanwezige kan slechts één stem vertegenwoordigen.

Art, 18. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behalve in de gevallen bepaald door de wet of in onderhavige statuten. Wanneer er wordt gestemd over personen of functies, of wanneer één derde van de aanwezige stemgerechtigde leden daarom verzoekt; gebeurt de stemming geheim. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend bij een geheime stemming.

Art. 19, De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de wijziging van de statuten wanneer het voorwerp daarvan vermeld is in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot een wijziging kan slechts worden besloten met een tweederde meerderheid. Bij het berekenen van het stemmenquorum moet bij statutenwijziging twee derden van de aanwezigen en vertegenwoordigden akkoord gaan. Dit geldt ook voor overeenkomstige beslissingen op de Algemene Vergadering, Als geen twee derden van de stemgerechtigden aanwezig is, kan een nieuwe vergadering worden belegd die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige stemgerechtigden.

Art. 20, De besluiten van de Algemene Vergadering worden genotuleerd. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register geschreven na goedkeuring door de volgende vergadering. Elk lid ontvangt een verslag van de zittingen van de Algemene Vergadering binnen de maand na de bijeenkomst. De belanghebbende derde kan zich richten via ondertekende brief naar de Raad van Bestuur in geval deze in kennis wenst gesteld te worden van bepaalde beslissingen.

Art. 21. De Algemene Vergadering is open voor iedereen. Enkel de leden van de Algemene Vergadering zoals in deze statuten bepaald, hebben stemrecht.

TITEL Vil.  Raad van Bestuur

Art. 22, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit minimum drie leden waaronder voorzitter, secretaris en penningmeester. De Raad van Bestuur wordt verkozen bij geheime stemming en met gewone meerderheid door de stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering. In een tweede geheime stemming worden de voorzitter en ondervoorzitter van de Raad van Bestuur met twee derde meerderheid van de stemmen verkozen.

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Art. 23. De hoedanigheid van lid van de Raad van Bestuur wordt verkozen onder dezelfde voorwaarden als in artikel 8, in geval van vacatuur zal in afwachting van de eerstvolgende Algemene Vergadering tot een voorlopige vervanging overgegaan worden door de Raad van Bestuur.

Art, 24. Het mandaat van lid van de Raad van Bestuur loopt over drie jaar en is hernieuwbaar.

Art, 25. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij treedt op ais eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Zij is bevoegd voor de handelingen van bestuur en beschikking, voor het lenen en uitlenen voor om het even welke termijn en voor alle bankverrichtingen en verrichtingen met een handelskarakter. Zij stelt de jaarlijkse begroting op en beheert de jaarrekening.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de Leden van het personeel die ten aanzien van de vereniging verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst. Zij bepaalt de werkvoorwaarden en de bezoldiging,

De Raad van Bestuur keurt daarnaast ook de huishoudelijke reglementen goed, zoals opgesteld door de jongerenraad. Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden door de Raad van Bestuur uitgeoefend,

Art, 26. De Raad van Bestuur vergadert minstens één keer per semester en zo dikwijls de belangen van de vereniging het vereisen. De oproepingsbrieven worden door de voorzitter, of bij ontstentenis door de ondervoorzitter, ondertekend en samen met de agenda aan ieder lid van de Raad van Bestuur minstens acht dagen voor de vergadering verstuurd.

Eén derde van de leden van de Raad van Bestuur kan de bijeenroeping van de Raad van Bestuur eisen met een door hen opgestelde agenda door een verzoek In te dienen bij de voorzitter. De gevraagde bijeenkomst moet plaatsgrijpen binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art. 27. De artikelen 15, 16, 17, 18 en 20 van onderhavige statuten die betrekking hebben op de werking van de Algemene Vergadering zijn ook van toepassing op de samenkomsten van de Raad van Bestuur. Hiertoe moeten echter de woorden "lid van de Algemene Vergadering" vervangen worden door "lid van de Raad van Bestuur".

TITEL VII I.  Jongerenraad (dagelijks bestuur)

Art. 28. De jongerenraad staat in voor de dagelijkse werking en programmatie van de vereniging. De jongerenraad bestaat uit een onbepaald aantal vaste leden (voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, verantwoordelijke instuif, archivaris, financieel verantwoordelijke, _..), aangevuld met kernleden uit de verschillende werkgroepen van de vereniging. De jongerenraad bestuurt het jeugdhuis onafhankelijk, met aandacht voor de doelstellingen van de vereniging.

Art, 29. De Raad van Bestuur benoemt, met een tweederde meerderheid, de vaste leden van de jongerenraad, In geval van gelijk aantal stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Functieverdeling wordt bepaald in een geheime stemming onder de leden van de Raad van Bestuur en de leden van de jongerenraad. Leden van de jongerenraad worden benoemd voor een periode van minstens één jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Een derde kan zijn/haar Kandidatuur bekend maken via getekende brief naar de voorzitter van de Raad van Bestuur,

Een ontslag van een bestuurder van de Jongerenraad moet verplicht per ondertekende ingediend worden ter attentie van de Raad van Bestuur.

Art, 30. De jongerenraad maakt het huisreglement op, dat ter controle wordt voorgelegd aan" de Raad van Bestuur, alvorens door de Algemene Vergadering goedgekeurd te worden. De begroting voor de verschillende semesters en activiteiten wordt opgesteld door de Jongerenraad, die ter controle wordt voorgelegd aan de Raad van Bestuur. Daarnaast stuurt de jongerenraad de verschillende werkgroepen binnen de vereniging.

Art, 31. De jongerenraad komt in principe maandelijks samen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen

Art, 32. Leden van de jongerenraad die tekort schieten in hun functie, zoals omschreven in het huisreglement, kunnen een waarschuwing krijgen als twee derden van de leden van de jongerenraad daarmee akkoord gaat Een tweede waarschuwing kan een reden tot ontslag zijn. Voorwaarde is opnieuw dat twee derden van de jongerenraad het ontslag nodig vindt. In geval van ontslag van een lid nemen de overige leden van de jongerenraad de vrijgenomen functie in tot de volgende Raad van Bestuur. Dan wordt een nieuw lid van de jongerenraad gekozen.

Art. 33. In geval van diefstal of andere misbruiken kan de Raad van Bestuur de jongerenraad ontbinden en het ontvreemde goed terugeisen.

Art. 34. In geval van buitensporige verliezen kan de Raad van Bestuur de jongerenraad ontbinden.

TITEL IX.  Deskundigen

Art. 35. De Raad van Bestuur mag, als zij dit noodzakelijk acht, op haar samenkomsten personen al dan niet

van de vereniging uitnodigen omwille van hun deskundigheid. Zij hebben echter alleen een raadgevende stem.

TITEL X. -- Financieel beheer

Art. 36, Ieder jaar in april wordt de rekening van het voorbije dienstjaar afgesloten en in januari wordt de begroting voor het komende dienstjaar opgemaakt. Zowel rekening als begroting worden opgemaakt in samenspraak met de jongerenraad,

Art. 37. De rekening en begroting worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd tijdens de haar vergadering van de maand die volgt op de maanden vermeld in artikel 36.

~ * Y MOD 22



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Art 38. Aile ontvangsten die voortkomen uit bijdragen en toelagen aan de vereniging en van de uitbating van de infrastructuur zullen worden gebruikt voor het dekken van de lasten, van welke aard ook, die de uitbating zullen belasten. Het eventuele overschot kan nooit verdeeld worden onder de leden maar wordt overgedragen naar het volgende dienstjaar.

TITEL XI. . - Gebruik van de maatschappelijke handtekening

Art, 39. De akten van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis van deze, doortwee andere leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 38bis. De Algemene Vergadering kan beslissen bepaalde leden van de vereniging volmacht te verlenen over de financiële rekeningen van de vereniging. Evenzeer kan zij bepalen dat voor afhalingen of overschrijvingsopdrechten van één of meerdere financiële rekeningen de handtekening van meer dan één gevolmachtigde tegelijk nodig is. De Algemene Vergadering neemt in de notulen van haar vergadering de lijst van gevolmachtigden op en past deze aan wanneer nodig.

TITEL XII. -- Verantwoordelijkheid van de leden

Art. 40. In hoofde van de maatschappelijke verplichtingen nemen de leden geen enkele persoonlijke

verplichting op zich.

TITEL XIII. -- Bestemming van het patrimonium bij ontbinding van de vereniging,.

Art. 41, In geval van ontbinding van de vereniging zal het netto-actief van de vereniging toegekend worden

aan een vereniging met een gelijkaardig doel, te bepalen in het ontbindingsbesluit van de vereniging.

TITEL XIV.  Huishoudelijk reglement

Art. 42. Aangelegenheden niet voorzien in deze statuten worden geregeld in een huishoudelijk reglement

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Poperinge op 7 september 1996 en gewijzigd op de Algemene Vergadering bijeen op 8 juni

2014.

(Get) Simon Hardeman, voorzitter.

Ontslagen -- Bestuurders Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van Jeugdhuis Den Couter, bijeen op 8 juni 2014, heeft in overeenstemming met

zijn statuten het ontslag aanvaardt van:

-Klaas Vandromme, Stapelplein 52, 9000 Gent, voorzitter

-Pieter Jonckiere, Marie Popelinkaai 3 bus 402, 9050 Ledeberg, penningmeester

-Stijn Vanloot, J, en M. Sabbestraat 53, 8000 Brugge, secretaris

-Lieuwe Ryngaert, Nijverheidsstraat 1, 8970 Poperinge

-Simon Hardeman, Pezelstraat7, 8970 Poperinge

Benoemingen -- Bestuurders Raad van Bestuur

i De Algemene Vergadering van Jeugdhuis Den Couter, v.z.w., bijeen op 8 juni 2014, duidt in

overeenstemming met zijn statuten volgende nieuwe bestuurders van de Raad van Bestuur aan en dit voor een

mandaat met een termijn van drie jaar.

Simon Hardeman, Pezelstraat 7, 8970 Poperinge, voorzitter.

Willem Dumon, Visserij 158 bus 12, 9000 Gent, penningmeester.

Sander Tant, Krombekestraat 43, 8970 Poperinge, secretaris.

(Get.) Simon Hardeman, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEUGDHUIS DEN COUTER

Adresse
KOMSTRAAT 26 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande