JEUGDHUIS UTTETOTE VZW, AFGEKORT : UTTETOTE

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS UTTETOTE VZW, AFGEKORT : UTTETOTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.934.212

Publication

12/02/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De vereniging draagt de naam " Jeugdhuis Uttetote vzw ", afgekort "Uttetote", en is opgericht voor onbepaalde

duur.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Vierstraat 33, 8953 Wijtschate gelegen in het gerechtelijk arrondissement Ieper. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3

Het doel van de vereniging is:

Jongeren een ruimte bieden die stimuleert tot experimenteren.

Via het vormen van netwerken, waarin groepswerk en jongerencultuur centraal staan, zorgen voor

verbondenheid tussen jongeren.

Vanuit een vertrouwen in jongeren, jongeren groeikansen geven door hen te stimuleren engagementen op te

nemen.

Op te komen voor een open, solidaire en sociale samenleving waarbij het gemeenschappelijk belang boven het

belang van het individu staat en waarbij de zelfredzaamheid van jongeren wordt bevorderd.

vzw Uttetote

Ondernemingsnummer ..........

(enkel bij oprichting)

Tussen ondergetekenden

Voorzitter, Cocquyt Emely, Rijselstraat 5, 8953 Wijtschate, 27/02/1989, Deinze

Ondervoorzitter, Vanbelle Niels, Dikkebusstraat 183, 8958 Loker , 24/05/1993, Ieper

Secretaris Bonte Laura, Briekeriestraat 2, 8956 Kemmel, 02/08/1995, Poperinge

Penningmeester Bonte Lisa, Briekeriestraat 2, 8956 Kemmel, 26/07/1996, Poperinge

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de statuten de volgende zijn. Hoofdstuk I. Benaming, zetel en doel

Maatschappelijke zetel: Vierstraat 33, 8953 Wijtschate

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Jeugdhuis Uttetote vzw

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14301554*

(afgekort) : Uttetote

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Vierstraat(Wijtsch) 2

0545934212

8953

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Heuvelland (Wijtschate)

Griffie

Neergelegd

10-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Hiertoe zal de vereniging een jeugdhuis oprichten en beheren en haar doelstellingen via recreatieve, vormende, culturele, sociale en sportieve activiteiten trachten te realiseren.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen. Hoofdstuk II. Leden

Artikel 4

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is minimum zeven. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Al de gebruikers van een door de vereniging beheerd jeugdhuis, die geen werkend lid zijn, hebben de hoedanigheid van toegetreden lid. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich mee inzet in het jeugdhuis voor de realisatie van de doelstellingen. Om stemrecht te kunnen verwerven moet een medewerker op de dag van algemene vergadering minstens 3 maanden actief zijn binnen een werkgroep of zetelen in de jongerenraad. De raad van bestuur zal daartoe minstens 2 maanden voor de algemene vergadering een oproep doen bij alle medewerkers. Deze kunnen zich vervolgens tot minstens één maand voor de algemene vergadering kandidaat stellen als werkend lid. De actuele lijst van werkende leden wordt telkens als eerste agendapunt aan de algemene vergadering voorgelegd. De algemene vergadering kan daarnaast experten aanvaarden als werkend lid. Nieuwe leden verwerven onmiddellijk stemrecht. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen.

Werkende leden die niet langer voldoen aan de voorwaarden gesteld in dit artikel worden automatisch als ontslagnemend beschouwd, de raad van bestuur houdt alle wijzigingen binnen 8 dagen bij in het intern ledenregister dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel van de vzw.

De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Bestuurders zijn vanaf moment benoeming tot moment ontslag automatisch stemgerechtigd lid.

Als de samenstelling van de algemene vergadering niet langer conform is aan de voorwaarden die de subsidiërende overheid oplegt dan zal de raad van bestuur binnen de maand initiatief nemen om de samenstelling terug in overeenstemming te brengen met de vereisten die de subsidiërende overheid stelt.

Artikel 6

Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het

maximum van deze bijdrage is vastgesteld op vijf euro.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Artikel 8

De jaarlijkse algemene vergadering zal plaatsvinden in de loop van het eerste semester. Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste één vijfde van de leden van de algemene vergadering erom vraagt.

Artikel 9

De bijeenroeping gebeurt elektronisch, tenzij het lid uitdrukkelijk vraagt dit per post te ontvangen, en dit tenminste 8 dagen voor de dag van de vergadering. Deze uitnodiging bevat de datum, plaats en agenda van de vergadering. Elk voorstel dat ondertekend is door 1/20e van de leden voorkomend op het ledenregister wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 7

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921: de wijziging van de statuten; de benoeming en de afzetting van de bestuurders; de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de goedkeuring van de begroting en van de rekening; de ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van een werkend lid; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

Artikel 10

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de

aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

Artikel 11

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering van

deze door een andere bestuurder.

Artikel 12

Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijke

volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 13

De algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Beslissingen over de wijziging van de statuten, uitsluiting van een lidmedewerker of vrijwillige ontbinding van de vereniging gebeuren volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, en niet volgens de gewone meerderheid waarvan in het eerste lid sprake.

Artikel 14

Toegetreden leden mogen als waarnemer de algemene vergadering bijwonen en mogen zich tot de vergadering richten mits toestemming van de voorzitter. Externen kunnen als waarnemer door de raad van bestuur worden uitgenodigd op de algemene vergadering als dit in het belang van de vzw is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen die worden ondertekend door de

voorzitter en een bestuurder. Deze notulen zijn ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De

bekendmaking van de besluiten wordt vastgesteld in het binnenhuisreglement.

Een uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden verstrekt aan

elke derde die aantoont dat hij er belang bij heeft.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Artikel 16

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van minimum drie leden en maximum twaalf leden en telt minstens één lid minder dan het totaal aantal werkende leden. Deze raad wordt bij eenvoudige meerderheid van stemmen benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes maanden. De wijze van kandidatuurstelling en verkiezing wordt opgenomen in het binnenhuisreglement. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

De samenstelling van de raad van bestuur moet conform zijn aan de voorwaarden die de subsidiërende overheid oplegt. Is dit niet langer het geval dan zal de raad van bestuur binnen de maand een buitengewone algemene vergadering samenroepen. Deze zal dan de samenstelling terug in overeenstemming brengen met de vereisten die de subsidiërende overheid stelt.

Artikel 17

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of als deze afwezig is de ondervoorzitter. Bij verhindering van de voorzitter en ondervoorzitter wordt de functie waargenomen door een andere bestuurder.

Artikel 18

De raad van bestuur kan ten allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering, die daarover beslist met een gewone meerderheid van de stemmen. Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen via schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter of door een aankondiging op de raad van bestuur waarvan akte moet genomen worden. De volgende algemene vergadering zal dit ontslag moeten bekrachtigen.

Artikel 19

De raad van bestuur vergadert minstens zes maal per jaar, op bijeenroeping van de voorzitter of plaatsvervanger. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 20

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Het notulenboek ligt op de maatschappelijke zetel van de vzw ter inzage van de werkende leden.

Artikel 21

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het opstellen en wijzigen van het binnenhuisreglement, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage van de toegetreden leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Artikel 22

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door een door deze raad aangeduide bestuurder. Bij buitengerechtelijke handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter, van een ander lid van de raad van bestuur of van een gevolmachtigde; deze laatste kan ook

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

een niet-bestuurder zijn. Hoofdstuk V. Diversen

Artikel 23

Elk jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening en begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, die hiermee ontlasting verleent aan de bestuurders. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde jaar. In afwijking hiervan begint het eerste boekjaar op datum van de ondertekening van deze overeenkomst om te eindigen op 31 december.

Artikel 24

Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Artikel 25

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk VI. Ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een of twee vereffenaars aan en bepaalt hun

bevoegdheden.

Artikel 27

Ingeval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene vergadering

aangeduide vereniging, die een gelijkaardig doel nastreeft.

Te ondertekenen door alle oprichters bij nieuwe vzw

Bij een neerlegging bij de griffie, volstaan het aantal handtekeningen voorzien in artikel 22 van deze statuten

Opgemaakt te Wijtschate op 7 februari 2014. in twee originele exemplaren

Coordonnées
JEUGDHUIS UTTETOTE VZW, AFGEKORT : UTTETOTE

Adresse
VIERSTRAAT(WIJTSCH) 2 8953 WIJTSCHATE

Code postal : 8953
Localité : Wijtschate
Commune : HEUVELLAND
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande