JEUGDWERKING DON BOSCO-TORHOUT

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDWERKING DON BOSCO-TORHOUT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 871.483.830

Publication

19/11/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

akte ter griffie

NFFR(;Fl f(D

Griffie Rechtbank Koophandel

U 7 NOV 2Q1

Gent Afdef1e _  `e e

De drift ier

Ondernemingsnr : 0871.483.830 Benaming

(voluit) vzw Jeugdwerking Don Bosco Torhout

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Marnestraat 14, 8820 TORHOUT

Onderwerp akte : wijziging statuten + zetel

HOOFDSTUK I - NAAM - ZETEL - DOEL en DUUR

Artikel 1

De vereniging heeft als naam: "Jeugdwerking Don Bosco-Torhout", Vereniging zonder Winstoogmerk.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Torhoutstraat 28; 8610 KORTEMARK (gerechtelijk

arrondissement Diksmuide)

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, met uitsluitsel van enig winstoogmerk, het oprichten, aankopen, verhuren, verkopen, benutten, exploiteren en beheren van jeugdlokalen, materiaal en materieel voor de jeugdbewegingen van Don Bosco te Torhout. Zij kan alle daden stellen die de jeugdbeweging ten goede komen, zonder enige beperking. Zij kan hiervoor alle schenkingen ontvangen. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK Il - LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve en adviserende leden. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht.

Het aantal effectieve leden moet minstens vier bedragen. De ondertekenende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Als effectief of adviserend lid kan tot de vereniging, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 6

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd, wel kan de Raad van Bestuur, zo hij dit nodig oordeelt,

oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

Artikel 7

De leden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet dan schriftelijk bij de Raad van

Bestuur ingediend worden.

4

na neerlegging van d

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

'..

t

. kt er

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard. Het ontslag gaat in op de datum dat de Raad van Bestuur het feit vaststelt.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van de aanwezige stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren en nadat op zijn aanvraag het lid is gehoord. De beslissing kan, doch moet niet gemotiveerd worden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard. Een lid mag zijn lidmaatschap in de vereniging nooit naar voor brengen in politieke of publicitaire aangelegenheden op straffe van uitsluiting.

Artikel 8

Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt of zijn rechthebbenden, kunnen geen aanspraak maken op enig deel van het maatschappelijk bezit en kunnen de teruggave van de betaalde bijdrage niet eisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen krijgen, zij kunnen geen zegels doen leggen noch inventaris eisen.

HOOFDSTUK il! - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie [eden, die gekozen zijn onder de effectieve leden door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering kan de leden van de Raad van Bestuur ook afzetten. DE bestuurders beoefenen hun mandaat gratis uit.

De Raad van Bestuur doet de voorstelling van de effectieve en adviserende kandidaten in de Algemene Vergadering. Zij hebben evenwel geen stemrecht.

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een onbepaalde duur.

Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen wiens mandaat door de eerstkomende Algemene Vergadering dient bekrachtigd te worden. De plaatsvervanger doet de mandaatsperiode uit van degene die hij vervangt.

Bij de oprichting van de vereniging vormen de stichtende leden de Algemene vergadering en onder de stichtende leden wordt de eerste Raad van Bestuur aangeduid.

De minimale vertegenwoordiging zal in het huishoudelijk reglement worden vastgelegd.

Voor het lidmaatschap van de Raad van Bestuur wordt een leeftijdsgrens ingebouwd als volgt. Het effectief lidmaatschap van de Raad van Bestuur eindigt ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Vergadering die volgt op de vijfenzestigste verjaardag van het lid.

Artikel 10

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en ondervoorzitter. De Raad van Bestuur kan ook andere functies instellen of bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. De Raad van Bestuur kan steeds besluiten deze bevoegdheden terug te nemen.

Artikel 11

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of 2 bestuurders, maar minstens twee maal per jaar. Bij een schriftelijke vraag van minstens twee bestuurders van de Raad van Bestuur dient de voorzitter binnen de 14 dagen de Raad van Bestuur samen te roepen.

De samenroeping gebeurt door een schriftelijke uitnodiging die ten minste acht dagen vooraf verstuurd wordt en ondertekend wordt door of namens de voorzitter. Dit kan ook via een elektronische uitnodiging.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of door de ondervoorzitter, of bij ontstentenis door het oudste van de aanwezige raadsleden. Elk effectief [id van de Raad van Bestuur kan zich bij volmacht laten vervangen door een ander effectief lid. Een effectief lid kan slecht over één volmacht beschikken.

De Raad van Bestuur mag slechts beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

t.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien de meerderheid van de leden niet aanwezig is, dan kan een tweede vergadering bijeen geroepen worden, die geldig zal kunnen beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergasering worden gehouden.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen; voor het vaststellen van de meerderheid worden de onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor persoonskwesties is geheime stemming verplicht. Hier wordt bij staking van stemmen het voorstel verworpen.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in verslagen, die door of namens de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. Dit verslag wordt op de volgende Raad van Bestuur goedgekeurd. Uittreksels en afschriften worden eveneens aldus ondertekend ofwel door twee Bestuurders.

Artikel 12

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht om de vereniging te besturen. Zij is bevoegd voor alle handelingen zowel van Bestuur als van beschikking over maatschappelijke zaken, welke niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Zij kan in rechte hetzij als eiser, hetzij als verweerder optreden.

Artikel 13

Voor alle akten en handelingen, in- en buiten rechte, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd tegenover leden en alle derde personen door twee leden van de Raad van Bestuur waaronder de voorzitter, zonder dat zij enige beraadslaging, machtiging of bijzondere opdracht moeten bewijzen.

Zo ook worden stukken en om het even welk document die van de vereniging uitgaan geldig ondertekend. De Raad van Bestuur kan aan één of meerdere personen volmacht verlenen om alleen te tekenen.

Artikel 14

De Raad van Bestuur benoemt en ontstaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

Artikel 15

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat geldt voor alle leden. Daarin mogen alle bepalingen opgenomen worden voor de go ede werking van de vereniging, voor zover ze niet in strijd zijn met de wet en de statuten. Dit reglement zal in de Algemene Vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd, eveneens alle wijzigingen eraan.

Hoofdstuk V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de leden van Raad van Bestuur en de effectieve leden. Ieder lid beschikt over één stem. De vereniging kan op beslissing van de Raad van Bestuur ook toegetreden leden aanvaarden.

Artikel 17

Een Algemene Vergadering zal jaarlijks plaatshebben binnen de drie maanden volgend op ieder boekjaar,

op dag, uur en plaats door de Raad van Bestuur te bepalen,

Artikel 18

De Algemene Vergadering kan jaarlijks één of meer personen als commissaris aanstellen, op voordracht van de Raad van Bestuur. Deze brengen verslag uit op de Algemene Vergadering over hun onderzoek van de rekeningen van de vereniging

Artikel 19

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging zulks vereist. De Raad van Bestuur is hiertoe gehouden wanneer ten minste minste één vijfde van de leden zulks schriftelijk hebben aangevraagd.

Artikel 20

De leden worden tot de Algemene Vergadering uitgenodigd ten minste acht dagen vooraf bij gewone brief ondertekend door of namens de voorzitter of door een elektronische uitnodiging. De uitnodiging vermeldt de agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk schriftelijk voorste(, ondertekend door één twintigste en dat aan de Raad van Bestuur toekomt, ten laatste drie dagen voor de vergadering, zal op de agenda worden gebracht.

Over zaken die niet op de agenda vermeld zijn, kan de Algemene Vergadering slechts beraadslagen en beslissen met de toestemming van de Raad van Bestuur en de meerderheid van de Algemene Vergadering.

Artikel 21

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een ondervoorzitter

of de oudste aanwzige Bestuurder.

Artikel 22

De Algemene Vergadering beslist bij meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden behoudens in de gevallen waar de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven. Elf effectief lid van de Algemene Vergadering kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk effectief lid kan slechts één volmacht aanvaarden.

Artikel 23

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 24

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen, die door of namens de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. Uittreksels en afschriften worden eveneens aldus ondertekend, ofwel door twee bestuurders.

Artikel 25

Onder de bevoegdheid van de Algemene Vergadering vallen alle aangelegenheden waarvoor de wet een

beslissing van de Algemene Vergadering vereist.

Zijn verplichtend voorbehouden aan de beraadslaging van de Algemene Vergadering:

a) goedkeuring van het huishoudelijk reglement

b) statutenwijziging

c) benoeming en ontslag van de bestuurders

d) de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

e) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en desgevallend het bepalen van hun bezoldiging

f) de goedkeuring van de begroting

g) de ontbinding van de vereniging

h) de uitsluiting van een effectief lid

i) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

HOOFDSTUK VI - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 26

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen. Deze vraag wordt schriftelijk of elektronisch aan de voorzitter gesteld.

HOOFDSTUK VII - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 27

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar door de Raad van Bestuur vastgesteld en wordt door haar de begroting van het volgend dienstjaar opgemaakt. Beiden worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

HOOFDSTUK VIII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 28

In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt

hun bevoegdheid.

Artikel 29

In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, wordt het netto overblijvend maatschappelijk bezit overgedragen aan de jeugdbewegingen van Don Bosco, die zich via de leden van de Algemene Vergadering vertegenwoordigen.

HOOFDSTUK IX - ALLERLEI BEPALINGEN

Artikel 30

Het eerste maatschappelijke jaar begint op de dag van de oprichting tot 31 december.

Artikel 31

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, zoals

gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002

Artikel 32

De oprichters zijn:

Benny Verlinde, Hogestraat 66, 8820 TORHOUT, 21/11/1976, Torhout

Joris Compemol, Hogestraat 103, 8820 TORHOUT, 06/04/1981, Torhout

Bart Vercarre, Mamestraat 14, 8820 TORHOUT, 28/07/1969, Torhout

Patrick Pecceu, Kortemarkstraat 100, 8820 TORHOUT, 11/07/1963, Roeselare

Bart Demeulenaere, Vijfhuishoekstraat 22, 8820 TORHOUT, 10/08/1972, Roeselare

Roos Meulemeester, Vijfhuishoekstraat 22, 8820 TORHOUT, 1710411972, Torhout

Artikel 33

De Algemene Vergadering heeft het ontslag aanvaard van:

Bart Vercarre, Mamestraat 14, 8820 TORHOUT, geboren op 28/07/1969 te Torhout

Liesbet Hauspie, Pastoor Blanckestraat 4, 8610 KORTEMARK, geboren op 17/10/1984 te Torhout

Worden aangesteld tot bestuurders welke aanvaarden:

Benny Verlinde, Torhoutstraat 28, 8610 KORTEMARK, 21/1111976, Torhout

Patrick Pecceu, Kortemarkstraat 100, 8820 TORHOUT, 11/07/1963, Roeselare

Céline Embo, Consciencestraat 57, 8820 TORHOUT, 17/07/1976, Torhout

De bestuursfuncties worden als volgt verdeeld, wordt aangesteld:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

M

t '

AdOD 2.2

, i 1 ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

tot voorzitter: Benny Verlinde

tot eerste ondervoorzitter: Patrick Pecceu

tot secretaris: Céline Embo

Aldus opgesteld te Kortemark, op 21/09/2014 in zoveel explaren als er partijen zijn met onderscheiden belang.

Voor akkoord:

(volgen de handtekeningen)

Voorzitter: Benny Verlinde

Secretaris: Céline Embo

Coordonnées
JEUGDWERKING DON BOSCO-TORHOUT

Adresse
MARNESTRAAT 14 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande