JONGERENKOOR IDOENA, AFGEKORT:IDOENA

Association sans but lucratif


Dénomination : JONGERENKOOR IDOENA, AFGEKORT:IDOENA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.072.474

Publication

10/03/2015
ÿþ Mod Wad 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Jn11i111111iwiwi1111iuu

Ondememingsnr : Benaming 0461.072.474

(voluit) : Jongerenkoor Idoena Idoena

(verkort)

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

2 5 FEB 2015

Gwent Afdeling Br gge

De griffier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : vzw

Zetel : J. P. Coppietersdreef 37, 8200.Sint-Andries

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN EN RAAD VAN BESTUUR

WIJZIGING STATUTEN EN RAAD VAN BESTUUR

ln de algemene vergadering van 25/05/2014 werd een volledig nieuwe Raad van Bestuur samengesteld. Reden hiervoor is de keuze voor een nauwere band tussen de koorleden enerzijds en de leden van de Raad" van Bestuur anderzijds. Bijgevolg moest ook het adres van de vzw gewijzigd worden.

Ontslagnemende leden van de Raad van Bestuur.

1° Maene, Martine, psychologe, Coppietersdreef 37, 8200 Brugge

2° Lezaire, Ida, maatschappelijk assistente, Lange Vesting 6, 8200 Brugge

De nieuwe leden in de Raad van Bestuur.

1° Leblicq, Anne , huisvrouw, J.P. Coppietersdreef 43, 8200 Brugge

2° Vervaele, Monique, leerkracht sec. ond., Betferkerklaan 179, 8200 Brugge

3° De Smet, Gerda, verpleegster, Varenslaan 6, 8200 Brugge

allen van Belgische nationaliteit.

De statuten werden ais volgt aangepast

Uit de algemene vergadering van 25/05/2014 blijken de statuten aangepast als volgt:

"Jongerenkoor Idoena"

8200 Brugge

Identificatienummer. 11138/97

STATUTENWIJZIGING

Conform de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Jongerenkoor Idoena vzw is d.d. 1 april 1997 als een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

De algemene vergadering, bijeengekomen op 19 april 2014 beraadslagend en beslissend overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig haar statuten hervastgesteld zoals hierna volgt

TITEL I. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Jongerenkoor Idoena", afgekort "Idoena".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ark 2. De vereninging is gevestigd te Brugge, Keurvorst Karel Theodoorstraat 2, 8200 Brugge, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige vereisten van openbaarmaking te vervullen.

Art, 3. § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, vanuit een christelijke inspiratie door middel van muzikale en andere activiteiten jongeren de mogelijkheid aanbieden zich in groepsverband verder te ontplooien.

§ 2, "Idoena" is een parochiekoor, verbonden aan de Emmaüsparochie te 8200 Brugge, en verbindt zich ertoe in te staan voor opluistering van kerkelijke plechtigheden in deze parochie, en dit in overleg met de parochiale verantwoordelijken. In deze vieringen richt het koor zich specifiek tot jonge mensen, wat tot uiting komt in de teksten die gebruikt worden en in de muziek.

TITEL Il. Duur

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ter aile tijde ontbonden worden.

TITEL III. Leden

Art 5. Het aantal leden is onbeperkt zonder langer te mogen zijn dan drie, in welk geval de vereniging als ontbonden dient beschouwd.

Art. 6. De vereniging telt actieve en toegetreden (gewone) leden. Alleen eerstgenoemden bezitten de

volheid van het lidmaatchap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

De artikelen 7 tot 10 zijn enkel op hen van toepassing.

De toegetreden leden of ereleden, hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in

een huishoudelijk reglement.

Art. 7_ De nieuwe leden worden door de Raad van Bestuur aangenomen. De beslissing van de Raad is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Art. 8. Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stammen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of voor inbrengsten. Zij kunnen geen rekening, nocht verzegeling, noch inventaris vorderen.

Art. 9. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht op de door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Art. 10. § 1. De jaarlijkse bijdrage van de leden mag het maximumbedrag vastgesteld op 250EUR per lid niet

overschrijden.

§ 2. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV. Algemene Vergadering

Art. 11. De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem,

Ark 12. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn bezoldiging;

4. de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een venootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 13. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste éénmaal per jaar en op minder dan 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging dat vergt De oproepingen moeten ten minste acht dagen vóôr de datum van de vergadering schriftelijk gebeuren,

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of bij zijn onstentenis door de Ondervoorzitter of bij zijn ontstentenis door minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. Dit verzoek moet de agenda opgeven, waarbij elk punt dat door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Art. 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn onstentenis door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt de secretatris en twee stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Art. 15. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht. Niemand mag nochtans over meer dan twee volmachten beschikken.

De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda vermeld zijn, kan de Algemene Vergadering slechts beslissen met de toestemming van de Raad van Bestuur.

Met uitzondering van wat bepaald wordt in art. 18 en 35 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der aanwezige stemmen.

Art 16. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. In geval op de eerste vergadering minder dan 2/3 Van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekkin heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende werkende leden.

Art 17. De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

TITEL V. Bestuur, Raad van Bestuur

Art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van 2 bestuurders, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders voeren hun mandaat gratis uit.

Art. 19. § 1. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men geen lid zijn van der vereniging. Deze bestuurder moet Wel aangeduid worden bij wijze van stemming. Daarbij moet de wettelijke vereiste meerderheid gehaald worden.

§ 2. Ieder lid kan zich kandidaat stellen of laten stellen tot het begin van de eindstemming.

Art. 20. § 1. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting.

§ 2. Mochten, door welk geval ook, vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van termijn, afzetting enz. de vorenstaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden dan blijven de andere bestuurders in fuctie tot regematig in hun vervanging is voorzien. Gedurende die tijd blijven zij, ook op hun persoonlijk vermogen, aansprakelijk. Zij moeten de eerstvolgende verkiezing voorbereiden, desnoods na statuutwijziging.

Art. 21. § 1. De raad kanuit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige ander fuctionaris aanduiden. Wordt geen voorzitter gekozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergadering en oefent die de bevoegdheden uit die gewoonterechtelijk of anderszins aan de voorzitter toekomen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroepingen van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgelegd eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan twee volmachten hebben.

§4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de voorzitter wordt goegekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 22. § 1. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de bij alle gerechtelijke en buitenrechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

§ 2. De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§ 3. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

§ 4, De raad vaardigt alles huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt

§ 5. De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m. met de geldige handtekening tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen. Worden er twee of meer afgevaardigde bestuurders aangesteld, dan oefenen zij, behoudens bijzondere volmacht aan één onder hen, gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

Art. 23. Bij buitengrechtelijk handelingen wordt de vereniging ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Tegenover derden, zijn dezen niet gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk, ook op hun persoonlijk vermogen, zelfs voor lichte schuld.

Art, 24. De raad van bestuur kan slechts beslissen over punten die op de agenda vermeld staan, tenzij alle leden van de raad van bestuur toestemmen dat er over bepaalde bijkomende punten beslist kan worden.

TITEL VI, Dagelijks bestuur

Art. 25. Het dagelijks bestuur bestaat statutair uit de leden van de Algemene Vergadering en kan desgewenst aangevuld worden met toegetreden leden.

Art 26. Het dagelijks bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college en is bevoegd voor de dagelijkse werking en zorgt voor het voorbereiden en uitwerken van beleidsopties.

Art. 27. De besluiten in het dagelijks bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de stemgerechtigden, met een aanwezigheid van de helft van de stemgerechtigde leden. Bij een staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art 28. Het dagelijks bestuur rapporteert op elke bestuursvergadering aan de raad van bestuur die zonodig de beslissingen van het dagelijks bestuur bekrachtigt.

TITEL VII. Aansprakelijkheid

Art 29. De bestuurders en de secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereninging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

TITEL VIII. Financieel beleid

Art 30. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begroting worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

TITEL IX. Ontbinding en vereffening.

Art 31. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig de statuten. Het besluit tot ontbinding benomet ook één of meer vereffenaars. Bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op het verzoek van de meest gerede bestuurder,

Art. 32. De bestemming van de netto-activa wordt bepaald door de Algemene Vergadering aan wie de vereffenaars voorstellen indienen.

~

..rt. 33. Het maaschappelijk vermogen kan toebedeeld worden man de Emmaüsparochie of man een vereniging waarvan de doelstellingen van caritatieve aard zijn.

TITEL X Slotformule

Art 34. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk

Art. 35. Aldus opgemaakt te Brugge op 25 mei 2014. ln drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van de stemmen, tijdens de Algemene Vergadering van 25 mei 2014.

Art 36. De Algemene Vergadering heeft op heden tot bestuurders aangesteld: Leblicq Anne, Vervaele Monique en De Smet Gerda.

Uit de Raad van Bestuur van 19/04/2014 blijkt dat Martine Maene en Ida Lezaire ontslag hebben genomen als bestuurder en effectief lid van Jongerenkoor Idoena VZW.

LEBLICQ, Anne VERVAELE, Monique DE SMET, Gerda

Voorzitter Bestuurder Bestuurder

Lezaire Ida Maene Martine

Effectief Lid Voorzitter

" r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-`behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JONGERENKOOR IDOENA, AFGEKORT:IDOENA

Adresse
JONKHEER P. COPPIETERSDREEF 37 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande