KARATECLUB ANZEGEM (VERKORT) KCA

Divers


Dénomination : KARATECLUB ANZEGEM (VERKORT) KCA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 553.871.978

Publication

08/07/2014
ÿþr

3111,1131#111

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MON ITEUI

01 -07.

LGISCH STA,An_.-c,n! Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd6INTRIJK

IC

B

) ri

L: , " -

NEERGELEGD

2L:;ï 18 MEI 2014

A

Ondernerningsnr 0G-53 g31 59-ge

Benaming

(voluit) Karateclub Anzegem vzw

(verkort) : KCA vzw

Rechtsvorm: VZVU

Zetel: Oudstrijdersstraat 32 - 8570 Anzegem

Onderwerp akte: Oprichting Karateclub Anzegem VZW

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 14 mei 2014.

De volgende personen:

1) Van Wonterghem Georges, Klokketuin 80 -8570 Anzegem, ° 05/11/1952

2) Vercruysse Emmanuel, Oudstrydersstraat 32 - 8570 Anzegem, ° 30/03/1980

3) Vanhulle Kris, Ingoolgemplaats 14, bus 3- 8570 Ingooigem, ° 02/11/1973

4) Gevaert Thierry, Kerkstraat 202- 8540 Deerlijk, ° 26107/1967

5) Debosschere Steven, Blaarhoek 1C -9790 Elsegem, °12/09/1975

6) Noreilde Gunther, Bekaertplein 2, bus 203, 8570 Vichte, °19/01/1976

zijn onder elkaar overeengekomen en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juntl 921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden,

STATUTEN

I. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL en DUUR.

Artikel 1,

§1. De vereniging draagt de naam "Karateclub Anzegem vzw", afgekort "KCA vzw".

§2. Deze naam moet voorkomen op aile akten, facturen, aankondigingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de veren inging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de maatschappelijke zetel.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Anzegem, Oudstrijdersstraat 32 - 8570 Anzegem, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Kortrijk.

Artikel 3.

§1, De vereniging Karateclub Anzegem vzw heeft tot doel de lichamelijke en persoonlijke ontwikkeling en het algemeen welzijn van al haar leden te bevorderen.

§2. Deze doelstelling wil de vereniging realiseren door het aanbieden van een sporttechnisch, medisch en ethisch verantwoord aanbod van oefenvormen uit de traditionele Oosterse vechtkunsten, in het bijzonder de Shotokan karatestifi binnen de Japan Karate Association (JKA) organisatie, dit zowel op recreatief als competitief vlak en deels verrijkt met een divers aanbod van aanvullende en ondersteunende sportactiviteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

1/4 lySOD 22

§ 3. De vereniging Karateclub Anzegem vzw kan in deze zin, doch slechts op bijkomstige wijze,

economische handelsdaden stellen, sportmanifestaties en hieraan gelieerde activiteiten organiseren, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor deze vereniging werd opgericht.

§4. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten of vervreemden

Artikel 4,

De vereniging Karateclub Anzegem vzw is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

LEDEN

Artikel 5.

§1. De vereniging Karateclub Anzegem vzw bestaat uit werkende en toegetreden leden. De werkende leden worden hierna "leden" genoemd.

§2. Enkel de werkende leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben er stemrecht. De vereniging kan ook toegetreden leden aannemen, maar zij kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

Artikel 6.

§1. Het aantal [eden van de vereniging is onbeperkt, maar moet ten minste vier leden bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

§2. De leden van de vereniging staan vermeld in het ledenregister, dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 7.

§ 1, Om lid te worden van de vereniging moet mem

a) akkoord gaan met de statuten van de vereniging;

b) aanvaard worden door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

§ 2, De leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit meer zijn dan 180 euro, De toegetreden leden betalen eenzelfde bijdrage, waardoor zij kunnen deelnemen aan de trainingen en de activiteiten van de vereniging.

Artikel 8,

§ 1. Het lidmaatschap van de vereniging is van onbepaalde duur, maar kan eindigen door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2. Het vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na datum van dit schrijven ingaan,

§ 3. De uitsluiting van een [id kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering, met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de raad van bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van stemmen,

§ 4. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

§ 5. Werkende of toegetreden [eden (of hun erfgenamen) kunnen geen aanspraak laten gelden op de activa van de vereniging, op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enzovoort.

w " Artikel 9, MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht De rechten en plichten van toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10.

De algemene vergadering wordt samengesteld uit de werkende leden. Zij hebben gelijk stemrecht. Ze kunnen zich (bij volmacht) laten vertegenwoordigen door een eider werkend lid. Eén lid kan evenwel maximum 2 stemmen uitbrengen. De ereleden mogen de algemene vergadering bijwonen, maar hebben slechts een raadgevende stem.

Art. 11.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten;

- benoemen en afzetten van bestuurders;

- benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun vergoedingen, ingeval een vergoe-

ding wordt toegekend;

kwijting geven aan bestuurders en commissarissen;

- goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

- vrijwillig ontbinden van de vereniging;

- benoemen en uitsluiten van een lid van de vereniging;

- omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- bestemming van goederen;

- aile gevallen waar deze statuten het vereisen.

Artikel 12,

§ 1, De algemene vergadering wordt bijeen geroepen door de raad van bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist, en tenminste éénmaal per jaar voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het komend boekjaar, binnen de 6 maand na afsluiting van het boekjaar. Aile leden moeten hiertoe worden uitgenodigd.

§ 2, De uitnodiging voor de algemene vergadering wordt per post, fax of E-mail verstuurd naar aile werkende leden, ondertekend in naam van de raad van bestuur door de voorzitter of secretaris, en dit minstens 8 dagen voorafgaand aan de bijeenkomst van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de plaats, de dag en het uur van de bijeenroeping en de agendapunten. Elk voorstel, ondertekend door minstens 1/20 van de leden, en ingediend minstens 15 dagen voor de algemene vergadering, wordt op de agenda gebracht. Na de bekendmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd, mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden,

§ 3, Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur, of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de de datum van de bijzondere algemene vergadering naar aile werkende leden verstuurd.

Artikel 13.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, indien hij afwezig is wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14.

Ieder lid van de vereniging mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtd rager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. ledere gevolmachtigde kan slechts één !id van de vereniging vertegenwoordigen.

! ." ,.'

r"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15.

§ 1. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent de aangelegenheden, die uitdrukkelijk op de agenda staan vermeld.

§ 2, In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 3. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de wet van 27 juni 1921, zijn in acht genomen,.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering, die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op de doeleinden van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Een meerderheid van 2/3 van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een werkend lid moet dit punt eveneens op de agenda van de algemene vergadering voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

§ 4. Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekend gemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

§ 5. De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een door de voorzitter van de raad van bestuur ondertekend afschrift ontvangen. De beslissingen worden getekend door de voorzitter.

Ieder lid van de algemene vergadering ontvangt binnen de maand na het bijeenroepen van de algemene vergadering een verslag. Kan een lid niet akkoord gaan met een bepaalde formulering in het verslag, moet hij zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur en dit binnen de 14 dagen na de dagtekening van het verslag,

IV, RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16.

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 personen, die lid zijn van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in ieder geval kleiner zijn dan het aantal personen, dat werkend lid is van de vereniging,

§ 2, Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de bijeenkomst van de algemene vergadering, aangetekend te richten aan de raad van bestuur.

§ 3. De bestuurders zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De afzetting moet uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutair minimum is gedaald. ln dat geval moet de raad van bestuur binnen de 2 maand de algemene vergadering bijeenroepen, die in vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis stellen.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende algemene vergadering in zijn vervanging voorzlen, voor de nog lopende periode. Intussen kan de raad van bestuur onder haar leden een bestuurder aanduiden, die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

§ 4. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17.

De bestuurders worden gekozen voor een termijn van onbepaalde duur.

Artikel 18.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een clubverantwoordelijke, alsmede iedere andere functie die hij nodig acht. Deze vier zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen.

Artikel 19.

§ 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt als college geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee of drie bestuurders die gezamenlijk handelen.

§ 2. Aile bevoegdheden, die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 20.

§ 1. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat het dagelijks bestuur van de vereniging betreft en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Hun benoeming gebeurt bij gewone meerderheid ingeval de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende macht

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar,

§ 2. Om tegenover derden de vereniging geldig te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders

Artikel 21,

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 22.

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens 2 maal per jaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris van de vereniging.

De oproeping gebeurt schriftelijk «via fax of E-mail, ten minste 8 dagen voor de vergadering, en vermeldt

dag, uur, plaats en agenda van de vergadering,

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid der bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Elke bestuurder beschikt slechts over één stem. Een bestuurder mag zich bij volmacht door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

Bij gelijkheid van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze tweede stemming geen uitsluitsel, dan worden de stemmen van de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en de clubverantwoordelijke weerhouden.

§ 4. Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag (notulen) opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en minstens één van de overige bestuurders.

Dit verslag wordt uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering van de raad van bestuur bezorgd aan alle bestuurders van de vereniging. Een exemplaar van de notulen wordt bewaard in een notulen register, dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging ter inzage ligt voor de werkende leden van de vereniging.

§ 5. De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan, bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt binnen 30 dagen na neerlegging. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

V. REKENINGEN EN BEGROTING

Art. 23.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur maakt elk jaar de jaarrekening van het voorbije jaar en de begroting voor het komende

op. Beide worden elk jaar ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering, ten laatste binnen de 6

maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in art, 17 van de VZW-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten (genormaliseerde minimale modellen van boekhouding voor kleine

vzwis).

De jaarrekening wondt neergelegd in het dossier, gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 24.

§ 1. Tot ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering, op de wijze

vastgelegd door de wet,

§ 2, Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw, dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§ 3. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief, worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekend gemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

VII. DIVERSE BEPALINGEN

Voor alles wat ln deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk,

MOD 2.2

Luik B- Vervolg

_

De algemene vergadering benoemt de volgende personen tot bestuurder:

Van Wonterghem Georges, 005/11/1952, RRN 52.11,05-321.19 voorzitter en bestuurder

Vercruysse Emmanuel, 030/03/1980, RRN 80.03.30-185,34 secretaris en bestuurder

Vanhulle Kris, 002/11/1973, RRN 73,11.02-073,22

penningmeester en bestuurder

Gevaert Thierry, 026/07/1967, RRN 67.07,26-363.22

clubverantwoordelijke en bestuurder

Debosschere Steven, 012/0911975, RRN 75.09.12-075.39 bestuurder

Noreilde Gunther, 19/01/1976, RRN 76.01,19-067.93

lid algemene vergadering

Opgemaakt te Anzegem, op 14 mei 2014, in 3 exemplaren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t

' Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KARATECLUB ANZEGEM (VERKORT) KCA

Adresse
Zetel: Oudstrijdersstraat 32 - 8570 Anzegem

Code postal : 8570
Localité : ANZEGEM
Commune : ANZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande