KIJKUIT

Association sans but lucratif


Dénomination : KIJKUIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 480.742.391

Publication

23/07/2012
ÿþMoo2.2

In de Veen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neertdVdaiW e cie ter gri i

r7 -07- 20

*12129880*

1I1 gi;J§ifee

?7, 06, 2012

L C

Ondernerningsnr : 480.742.391 Benaming

(voluit) : Kijkuit

nut.r11 tlAf\i1( lZop,~arv

~~" ~-r~ ~.º%~1 t

_~

3

É

St

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kijiutstraat 10 Wevelgem 8560

Onderwerp akte : bestuurswissels

1. Naam, zetel, doel, duur

Art 1

De vereniging draagt de naam : "Kijkuit", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in 8560 Wevelgem, Kijkuitstraat 10, Gerechtelijk arrondissement

Kortrijk.

Art 3

De vereniging heeft tot doel onafhankelijk en ervaringsgericht freinetonderwijs van het niet confessionele type te organiseren en te ondersteunen. De vereniging heeft evenees als doel andere opvoedkundige initiatieven volgens die pedagogische principes te organiseren en te ondersteunen. Zij is bevoegd om alle: roerende en onroerende goedren, die zij voor het verwezenlijken van haar doet nodig heeft, in eigen te nemen' of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Art. 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

II. Leden

Art 5,

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Alle ouders, voogden of gewettigde opvoeders van kinderen in de door de vzw beheerde onderwijsvestiging en personeelsleden (zowel onderwijzend, administratief, onderhoudspersoneel als vastverbonden vrijwilligers) kunnen toetreden tot de algemene vergadering, indien ze het schoolreglement en het huishoudelijk reglement ondertekenen voor akkoord,

Daarnaast kunnen ook andere mensen lidmaatschap aanvragen aan de raad van bestuur. Het kandidaat lid; dient zijn verzoek om aanvaarding mondeling te richten aan de aan de secretaris van de algemene vergadering, ten laatste 2 dagen voor de algemene vergadering en het huishoudelijk reglement te ondertekenen. Het aanvaarden van het huishoudelijk regelement sluit aánvaarding van de statuten in. De raad van bestuur beslist souverein over elk verzoek tot opneming.

Art. 6

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Art. 7

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet voor de opeisbaar geworden bedragen zijn betaald. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van beheer ter kennis te worden gebracht.

Tot uitstuiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met twee derdemeerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en nadat het lid de kans kreeg om gehoord' te worden. Opgave van redenen is niet vereist.

Op de laatste biz, van Luik Q, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen .Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOL) 2.2

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt

verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Een uittredend of uitgesloten lid en de

rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vemogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

III. Beheer van tenminste drie bestuurders. In de raad van bestuur zijn er

Art. 8 kunnen dus meer begeleid(st)ers, ouders of externen bij zijn), ingevuld, kan het schoolbestuur toch geldig vergaderen en

De vereniging wordt beheerd door een raad

als volgt plaatsen voorbehouden:

Minstens één personeelslid

Minstens één ouder

De overige plaatsen zijn prij in te vullen (er

indien er er voorbehouden plaatsen niet zijn

beslissen.

De verkiezingsprocedure die deze vertegenwoordigingen garandeert, wordt geregeld in het huishoudelijk reglement,

De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat is van onbepaalde duur en eindigt enkel bij stemming door de algemene vergadering. Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag, afzetting en door verlies van het lidmaatschap,

Benoeming, ontslag en afzetting, zomede elk hernieuwen en ophouden van mandaat van een bestuurder worden binnen één maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. Een bestuurder kan schriftelijk aan de secretaris van de algemene vergadering zijn ontslag indienen.

De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

De bestuurders moeten voor het verstrijken van hun mandaat de algemene vergadering bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen, verzuimen zij zulks, dan zijn ze ertoe gehouden hun mandaat verder uit te oefenen tot dat in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim is veroorzaakt.

Het bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een pennningmeester en, zo daartoe aanleiding bestaat een ondervoorzitter.

Art, 9

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Het bestuur Is bevoegd om alle handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van reglementen, onder voorbehoud van het huishoudelijk reglement.

Het bestuur is bovendien bevoegd om aile beslissingen te nemen en alle daden van beschikking te stllen die niet uitdrukkelijk door de wet, door deze statuten of door het huishoudelijk reglement aan de algemene vergadering zijn voorbehouden . Door het huishoudelijk reglement kan de algemene vergadering bevoegdheden aan andere organen toekennen.

De raad van bestuur dient te handelen binnen het kader van het huishoudelijk reglement. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging, Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

De raad van bestuur is bevoegd voor het innemen van standpunten ten aanzien van beslissingen in andere vzw's waarvan de vzw lid is.

Art. 10

De raad van bestuur kan onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt gelast. Het dagelijks bestuur omvat de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en het ondertekenen namens de vereniging, van alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van

vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. "

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde @ 1.000, te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van twee bestuurders. Voor andere handelingen kan met de handtekening van één bestuurder wordt volstaan.

Bestuurders die namens het bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Is echter de machtiging van de algemene vergadering tot het verrichten van de voorgenomen handeling vereist, dan zal hiervan blijk dienen te worden gegeven.

MOI) 2.2

'

~

Art. 11

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De raad van bestuur organiseert haar eigen werking in het kader van statuten en huishoudelijk reglement. De besluiten worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Het huishoudelijk regelement kan meer specifieke regels voor stemmingen vastleggen, Stemmingen over persoonsgebonden zaken gebeuren geheim.

Echter dienen ten minste de helft der" leden aanwezig te zijn, Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

IV. Algemene vergadering

Art. 12

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden; haar besluiten

verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen.

Zij beraadslaagt en beslist volgende zaken:

° De wettelijke bevoegdheden voorbehouden aan de algemene vergadering: wijziging van de statuten;

benoeming en afzetting van bestuurders; goedkeuring van begrotingen en afrekeningen; ontbinding van de vzw;

uitsluiting vanl eden;

° Toelating en toelatingspolitiek van nieuwe leden, waaronder begrepen het wachtlijstreglement en

prioriteiten voor leerlingen in de schoolvestiging;

°Het goedkeuren en wijzigingen van het huishoudelijke reglement, waaronder de beslissingsstructuur.

° Goedkeuren van het jaarplan van de raad van bestuur en van het jaarlijkse activiteitenverslag. waarin

begrepen het opvolgen van de werkgroepen.

°De algemene vergadering kiest uit zijn leden twee commissarissen die onbezoldigd de rekeningen nazien.

De algemene vergadering is tevens bevoegd voor de kwijting van commissarissen en bestuurders.

te

Art, 13

L., De raad van beheer roept minstens 1 maal per jaar een statutaire algemene vergadering samen. De raad

e van beheer roept daarnaast de algemene vergadering samen wanneer het dat zelf nodig acht. De raad van beheer is ook verplicht een algemene vergadering samen te roepen, binnen de maand, op vraag van 10% van

e de leden of 213 van het totaal aantal begeleiders.

o

Indien er op de raad van beheer rond een bepaald punt gestemd wordt en er is geen 213 meerderheid, dan

e kan de minderheid (onthoudingen tellen niet mee), mits unanimioteit, een algemene vergadering bijeenroepen

b om over dit punt te arbitreren en de eindbeslissing te nemen. Dit geldt niet voor persoonsgebonden zaken.

r

wi Art 14

e De algemene vergadering kan een eigen voorzitter en een secretaris kiezen. Tenzij een andere regeling getroffen, gebeurt de verkiezing van een voorzitter en een secretaris op hetzelfde moment van de verkiezing

I van de raad van beheer, en voor eenzelfde periode. Al de leden beschikken in de vergadering over één stem.

" Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke

N volmacht.

Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

ç Bij een statutaire algemene vergadering zorgen de voorzitter en de secretaris voor de verdeling van een

N uitnodiging en agenda samen met eventuele voorbereidende nota's volgens dit schema;

1 - een uitnodiging wordt minstens 8 dagen op voorhand aan de leden overhandigd op de zetel van de

ca vereniging. Deze uitnodiging bevat een eerste agenda samengesteld door de raad van beheer,

- tot 1 dag voor de vergadering kan elk lid agendapunten (met eventuele voorbereidende nota's) schrifteljuk

melden aan de secretaris of de voorzitter van de algemene vergadering,

etOver de onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd.

ri)

Art. 15

te

re De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen, hoe groot het aantal eaanwezigen ook zij. Stemmingen over personen gebeuren geheim.

pq Bij staking van' stemmen beslist de voorzitter der vergadering.

Voor een vertrouwensstemming over het volledige vestigingsbestuur moet de helft van de leden

41 vertegenwoordigd zijn (=aanwezig of via volmacht); de helft van de vertegenwoordigde stemmen moet expliciet

het vertrouwen geven, anders is de raad van beheer ontslag nemend. ,

Over het wijzigen van de stauten kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda

voorkomst en mitsartikel 8 van de wet van 27 juni 1921 wordt nageleefd.

eTot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet 27

juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor he uitsluiten van een lid,

Het verslag van de algemene vergadering ,ligt ter inzage van aile leden en derden op de zetel van de

vereniging,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

V. Begrotingen, rekeningen, rapportering, ontlasting bestuurders,

Art. 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot 31 juli.

Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van beheer de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de begroting voor het volgend jaar opgemaakt; ze warden aan de goedkeuring van de algemene vergadering vergadering onderworpen, zoals ook het activiteitenverslag en het jaarplan. Na goedkeuring van de rekeningen en de begroting, wordt de raad van beheer ontlast.

Het batig saldo, vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen, begroting en toelichting worden zoals andere voorbereidende documenten ten minste acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vprderen,doch zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen zijn gesteund.

VI, Ontbinding, vereffening.

Art. 18

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, zover het aantal leden daardoor niet minder dan die bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing,

In geval van vrwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgelegd.

' Art, 19

De vereniging wordt vereffend door twee of meer vereffenaars, aangeduid door de algemene vergadering. In geval van ontbinding, .hetzij vrijwillige, het zij gerechtelijke, zal het maatschappelijk bezit van de v.z.w, overgedragen worden aan verenigingen met vergelijkbaar doel, met in acht name van de overeenkomsten betreffende de verwerving, het beheer, het gebruik en de afstand van het patrimonium.

(artikel 19, tweede lid; artikel 22, eerste lid).

Art. 20

Voor alles waarin niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake

verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Deze nieuwe statuten gelden vanaf 17/04/2012

VZW Kijkuit

Kijkuitstraat 10

8560 Wevelgem

Ondememingsnr, 480742391

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering bijeen te Wevelgem op 17/04/2012 heeft het ontslag aangenomen ais bestuurder

van ;

-Vanheesbeke Stefaan, Foncierestraat 8, 8880 Ledegem, geboren Kortrijk 11/04/1972 vanaf 17/04/2012

- Koen Cappon, Kleine Wijnbergstraat 3, 8660 Wevelgem, geboren te Kortrijk op 01/08/1961 vanaf

17/04/2012

- Wim Creupelandt, Vlaskapelstraat 28 ie 8560 Gullegem, geboren te Kortrijk op 28/01/1970 vanaf

17/04/2012

De Algemene Vergadering bijeen te Wevelgem op 17/0412012 heeft de benoeming aangenomen ais

bestuurder van:

- Joke Ferret, Meerlaanstraat 2 te 8800 Rumbeke, geboren te Menen op 26/10/1985 vanaf 17/04/2012

- Ole Vlaeminck, Koningstraat 20 te 8930 Menen, geboren te Kortrijk op 18/10/1977 vanaf 17/04/2012

- Kelly Coucke, Wijnbergstraat 192 te 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk op 15/03/1980 vanaf 17/04/2012.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook zij.

. ~ k

Bijlagenli j liet Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behouden

" aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

De Raad van Bestuur is vanaf 1710412012 ais volgt samengesteld;

- Frederik Bevernage, Lijnwaadstraat 3 te 8560 Wevelgem, geboren te Menen op 20/08/1967; gedelegeerd bestuurder-secretaris.

- Wouter Dejaeghere, Goudbergstraat 26 te 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk op 16/0211976: gedelegeerd bestuurder-voorzitter.

-Tanghe Yves, Henri Debrabanderestraat 42, 8560 Wevelgem,geboren Menen 14/12/1961: bestuurder.

- Coen inge, Bierboomstraat 15, 8902 Hollebeke,geboren Gent 10/05/1966:

Bestuurder.

- Forment Marian, Sen. Coolestraat 18/1, 8500 Kortrijk, geboren Kortrijk 29/10/1977:bestuurder.

-Soenen Katrien, Hoogstraat 40, n8560 Wevelgem, geboren leper 22/07/1972:bestuurder.

- Katrien Dhoop, Kerkstraat 76, 8540 Sint-Lodewijk, geboren te Kortrijk op 07/07/01977; bestuurder

- Holvoet Marieke, Ballingstraat 79, 8560 Gullegem, geboren Izegem 10/0811977: bestuurder.

- Nele Tillie, Monseigneur de Haemestraat 10 te 8900 leper, geboren te Ieper, op 17/05/1983; bestuurder.

-Ulrike Denys, Burgemeester Margotstraat 25A te 8511 Aalbeke, geboren te Menen op 12/08/1974;

bestuurder.

- Dirk Pinoy, Bosbolletra 41 te 8560 Gullegem, geboren te Wevelgem op 05/05/1962; bestuurder

- Veerle Kimpe , Leopoldstraat 6 te 8560 Wevelgem, geboren te menen op 09/08/1979; bestuurder.

- Joke Ferret, Meerlaanstraat 2 te 8800 Rumbeke, geboren te Menen op 26/10/1985; bestuurder

- Oie Viaeminck, Koningstraat 20 te 8930 Menen, geboren te Kortrijk op 18/10/1977;bestuurder

- Kelly Coucke, Wijnbergstraat 192 te 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk op 15/03/1980; bestuurder

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VZW TE VERTEGENWOORDIGEN vanaf 17/04/2012

VZW Kijkuit

Kijkuitstraat 10

8560 Wevelgem

Ondernemingsnr. 480742391

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld vanaf 17/04/2012

MDD 2.2

-Frederik Bevernage, Lijnwaadstraat 3 te 8560 Wevelgem, geboren te Menen op 20/08/1967; gedelegeerd bestuurder-secretaris,

-Wouter Dejaeghere, Goudbergstraat 26 te 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk op 16/02/1976: gedelegeerd bestuurder-voorzitter.

- Tanghe Yves, Henri Debrabanderestraat 42, 8560 Wevelgem,geboren Menen 14/12/1961: bestuurder.

- Coen Inge, Bierboomstraat 15, 8902 Hollebeke,geboren Gent 10/05/1966:

Bestuurder.

- Forment Marlan, Sen. Coolestraat 18/1, 8500 Kortrijk, geboren Kortrijk 29110/1977:bestuurder.

-Soenen Katrien, Hoogstraat 40, n8560 Wevelgem, geboren leper 22107/1972:bestuurder.

- Katrien Dhoop, Kerkstraat 76, 8540 Sint-Lodewijk, geboren te Kostrijk op 07107101977; bestuurder

Holvoet Marieke, Ballingstraat 79, 8560 Guliegem, geboren Izegem 10/08/1977: bestuurder.

- Nele TiIlie, Monseigneur de Haemestraat 10 te 8900 leper, geboren te leper, op 17/05/1983; bestuurder.

-Ulrike Denys, Burgemeester Margotstraat 25A te 8511 Aalbeke, geboren te Menen op 12/08/1974;

bestuurder.

- Dirk Pinoy, Bosbolletra 41 te 8560 Gullegem, geboren te Wevelgem op 05/05/1962; bestuurder

- Veerle Kimpe , Leopoldstraat 6 te 8560 Wevelgem, geboren te menen op 09/08/1979; bestuurder.

- Joke Ferret, Meerlaanstraat 2 te 8800 Rumbeke, geboren te Menen op 26/10/1985; bestuurder

- 01e Vlacminck, Koningstraat 20 te 8930 Menen, geboren te Kortrijk op 18110/1977;bestuurder

- Kelly Coucke, Wijnbergstraat 192 te 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk op 15/03/1980; bestuurder

De raad van bestuur verleent ook volmacht om de vereniging te vertegenwoordigen aan Caroline Cardoen, in haar functie van administratief bediende, Harelbeekstraat 134, te 8550 Zwevegem geboren te Menen op 08/08/1959.

Voor waar en echt verklaard te Wevelgem op 07/06/2012

voorzitter bestuurder

Wouter Dejaeghere Yves Tanghe

Op de laatste blz. van Luik g vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

0

Coordonnées
KIJKUIT

Adresse
KIJKUITSTRAAT 10 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande