KINDEROPVANG VLIEGEND PAARD

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDEROPVANG VLIEGEND PAARD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.749.613

Publication

27/06/2013
ÿþ.0t

MOE) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 11108tIOI IIl

behovdi

aan he

Beigisc

Staatsba,









NEERGELEGD ter tàHIFFIE d81

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afeing Brugge)

op:

"18 Ü2013

no io ier

Griffie

Ondernemingsnr : 0459.749.613

Benaming

(voluit) : Kinderopvang Vliegend Paard

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Beverhoutsveldstraat 2, 8730 Beernem - Oedelem

Onderwerp akte : nieuwe statuten en benoeming

Statuten Kinderopvang Vliegend Paard

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1: De vereniging draagt de naam: `Kinderopvang Vliegend Paard'

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 8730 Beernem (Oedelem), Beverhoutsveldstraat 2. Beernem valt onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Hij kan verplaatst worden naar elke andere plaats bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur die over alle bevoegdheden beschikt teneinde de wijziging van de statuten vast te stellen die hieruit voortvloeit.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de opvang en begeleiding van kinderen van 0 tot 12 jaar met of zonder specifieke zorgbehoeften.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

In die zin kan zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische, sociale en financiële activiteiten uitvoeren, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oln(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f( x MOD 2.2

TITEL Il - DE LEDEN

Artikel 5:.Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens 6 bedragen. Personeelsleden kunnen geen deel uitmaken van de vereniging.

Artikel 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De raad van bestuur legt ieder jaar, op de jaarvergadering, de lijst van de kandidaat-leden voor aan de algemene vergadering, die beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk één maand nadat het verzoek haar heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien zij de toetreding weigert, moet zij" haar motivering niet kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen haar beslissing staat geen beroep open.

Artikel 7: De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 8: De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag per aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 9: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen, prestaties of gedane inbrengen vorderen

TITEL Ill - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10: De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

N

MOD 2.2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11: De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5.de uitsluiting van de effectieve leden;

6.de eventuele benoeming en afzetting van een commissaris-bedrijfsrevisor en de bepaling van diens bezoldiging;

7.de kwijting van de bestuurders (jaarlijks agendapunt) en van de commissarissen; 8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; 9.alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Artikel 12: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 13: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur of elektronisch, die minstens acht dagen véér de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. Ieder voorstel dat ondertekend is door één twintigste van de effectieve leden moet op de agenda warden geplaatst.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Behalve in de gevallen voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. Dit kan pas indien alle leden aanwezig zijn en zij eenparig akkoord gaan om de agenda uit te breiden.

Artikel 14: Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Vertegenwoordiging bij volmacht is toegelaten. Volmachten kunnen enkel aan een effectief lid worden gegeven. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

'e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, de ondervoorzitter, het oudste lid of het lid aangeduid door de voorzitter.

Artikel 16: In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige en vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 17: Over een statutenwijziging van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij de ontbinding van de vereniging of de uitsluiting van een effectief lid geldt hetzelfde aanwezigheidsquorum.

Artikel 18: De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door een bestuurder.

leder wijziging van de statuten moet binnen de wettelijke termijn van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV - DE RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 19: De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens vijf en hoogstens twaalf leden, gekozen onder de leden. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 20: De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 21: In geval van een vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 22: De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, de oudste bestuurder of de bestuurder aangeduid door de voorzitter .

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als een college.

Artikel 23:

1.de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan geen daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, tenzij met voorafgaandelijk akkoord, genomen met volstrekte meerderheid van stemmen, van de algemene vergadering

2.ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, en meer bepaald door de voorzitter (of indien hij belet is, diens vervanger, aangesteld door de Raad van Bestuur)

r

M D2.2

en de penningmeester of secretaris. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3.de raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. De bevoegdheden van dit dagelijks bestuur worden in de hiernavolgende artikels gespecificeerd.

4.de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

5.de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijziging aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 24: Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V -- DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 25: De taken in verband met het dagelijks bestuur worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit minimum twee en maximum vijf bestuurders, benoemd door de raad van bestuur.

De verantwoordelijke voor de dagelijkse werking kan raadgevend aanwezig zijn.

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de V.Z.W. stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de V.Z.W. in en buiten rechte vertegenwoordigen. De dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

, r MOD2.2

i r Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden

te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de V.Z.W.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur.

Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld, met een maximum van drie maanden, een vervanger is aangesteld of zijn taken door andere leden binnen het dagelijks bestuur zijn overgenomen.

TITEL VI - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 26: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december .

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris, de resultaatrekening en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vô6r de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

TITEL VII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 27: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 28: In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 29: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Benoeming

Deze Algemene Vergadering benoemt als lid van de Raad van Bestuur voor de duur van vier jaar: Sabine Varihaverbeke, Akkerstraat 50, 8730 Beernem ('3010711964 - Beernem)

Vancanneyt Anne Marie Neyt Rita

voorzitter secretaris



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam e¬ t hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

.behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

4

08/06/2012
ÿþ MOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

mus

'r_.Lei

RECHTt3t1:'?tC VAtd iCOOPh1ANgEl_ tF

BRiJGuE (A:rrinling Brugiae)

29 MEI 2012

Ondernerningsnr : 0459.749.613

Benaming

(voluit) : ZONNEBLOEMEN

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Beverhoutsveldstraat 2, 8730 Beernem - Oedelem

Onderwerp akte : ontslagen en herbenoemingen

ONTSLAG BESTUURDERS _ HERBENOEMING BESTUURDERS

Per 23/05/2012 verleent de Algemene Vergadering het ontslag als lid van de Raad van Bestuur aan:

Baute Maurice, Meersenstraat 29, 8310 Assebroek (°07/0211947 - Brugge)

Debaene Yvette, leperstraat 54A, 8980 Zonnebeke (°02/07/1936 - Poperinge)

De Baets Godelieve, Doornlaan 4, 8210 Zedelgem (°14/06/1939 - Ruiselede):

Deze Algemene Vergadering herverkiest als leden van de Raad van Bestuur voor de duur van vier jaar

Becu Annelies, Parkstraat 53, 8730 Beernem (°06/10/1981 - Brugge)

Bellaert Alfons, Zandgrachtstraat 16, 8730 Beernem (°0311111936 - Oedelem)

Claeys Jan, Damsestraat 22, 8730 Beernem (°02/06/1957 - Sleidinge);

de Caluwé Jean, Vullaertstraat 25, 8730 Beernem (°28/11/1962 - Beenrem);

Feyen Christiaan, Blauwvoetstraat 49, 8310 Assebroek (`25/07/1947 Antwerpen)

Tanghe Hilde, Knesselarestraat 36, 8730 Beemem (°26/03/1964 - Beernem);

Neyt Rita, Meersenstraat 15, 8310 Assebroek (°03/03/1951 - Brugge);

Vancanneyt Anne Marie, Beekstraat 100, 8730 Beernem (°10/12/1951 - Brugge);

Vandenbussche Magda, Sint-Amanduslaan 5, 8730 Beernem (°06/03/1946 - Roeselare);

Van Gelder Noël, Meersenstraat 15, 8310 Assebroek (°27/03/1949 - Zedelgem);

Vanlatum Philippe, Bruggestraat 117, 8730 Beernem (°29/06/1964 - Brugge).

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld:

Voorzitter:Vancanneyt Anne Marie, Beekstraat 100, 8730 Beernem, geboren te Brugge op 10/12/1951; Ondervoorzitter: Bellaert Alfons, Zandgrachtstraat 16, 8730 Beernem, geboren te Oedelem op 03/11/1936; Secretaris: Neyt Rita; Meersenstraat 15, 8310 Assebroek, geboren te Brugge op 03/03/1951; Penningmeester; Van Gelder Noël, Meersenstraat 15, 8310 Assebroek, geboren te Zedelgem op 2710311949,

De algemene vergadering van 23 mei 2012 heeft beslist 'de naam te wijzigen in Kinderopvang Vliegend Paard.

Vancanneyt Anne Marie Rita Neyt secretaris

voorzitter

Op de Laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bi Tagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

01/06/2015
ÿþrj

r

MOD 2.2

ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

1.8 MEtae

i 111

il A



Onde' nemmçganr , 0459.749.613 Gent Afdeling Brugge

Benaming De griffier

tvntuti) í Kinderopvang Vliegend Pam

i'eciitOrm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Beverhoutsveldstraat 2, 8730 Beernem - Oedelem

Onderwey 31-:re , nieuwe statuten en benoeming

Statuten Kinderopvang Vliegend Paard

p g g

e

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

e

Artikel 1: De vereniging draagt de naam: `Kinderopvang Vliegend Paard'

d

' Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 8730 Beernem (Oedelem), Beverhoutsveldstraat 2. Beernem valt onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

Hij kan verplaatst worden naar elke andere plaats bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur die over alle bevoegdheden beschikt teneinde de wijziging van de

statuten vast te stellen die hieruit voortvloeit.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de opvang en begeleiding van kinderen van 0 tot 12 jaar

4c.e met of zonder specifieke zorgbehoeften.

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

In die zin kan zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische, sociale en financiële activiteiten uitvoeren, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend

s.0 besteed wordt aan het hoofddoel.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik

i: van te hebben.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Cars eae rwa}sc., b! vais~ r; " ;astn-rde.ss F:tiét£3 htiaarn I1ue:iUn.giC1Ù va insirEimersEerer¬ ce ~~o:3rss. º%7f,12 Ir Jr,- pefSJ[o)rj1." ai1

~ ~~"" ;2 j J

de 'Erer1 } " jî. ,'Cr`}li!_ÿ :: " e<3nziûn vars P;IE'.t1e',r, verte-g8?!t',':.r",rCtlç,~ i 3

F.~" _34~ Nr1mr :." il ~a~1.r'c'l.t~~+~y~

r , MOD22

TITEL Il - DE LEDEN

Artikel 5:.Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens 6 bedragen. Personeelsleden kunnen geen deel uitmaken van de vereniging.

Artikel 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard. De algemene vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De raad van bestuur legt ieder jaar, op de jaarvergadering, de lijst van de kandidaat-leden voor aan de algemene vergadering, die beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk één maand nadat het verzoek haar heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien zij de toetreding weigert, moet zij haar motivering niet kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen haar beslissing staat geen beroep open.

Artikel 7: De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 8: De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag per aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen

tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 9: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen, prestaties of gedane inbrengen vorderen

TITEL III - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10: De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Artikel 11: De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5.de uitsluiting van de effectieve leden;

6.de eventuele benoeming en afzetting van een commissaris-bedrijfsrevisor en de bepaling van diens bezoldiging;

7.de kwijting van de bestuurders (jaarlijks agendapunt) en van de commissarissen; 8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; 9.alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Artikel 12: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt.

iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 13: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur of elektronisch, die minstens acht dagen vóór de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. Ieder voorstel dat ondertekend is door één twintigste van de effectieve leden moet op de agenda worden geplaatst.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Behalve in de gevallen voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. Dit kan pas indien alle leden aanwezig zijn en zij eenparig akkoord gaan om de agenda uit te breiden.

Artikel 14: ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Vertegenwoordiging bij volmacht is toegelaten. Volmachten kunnen enkel aan een effectief lid worden gegeven. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 15: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, de ondervoorzitter, het oudste lid of het lid aangeduid door de voorzitter.

Artikel 16: In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige en vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 17: Over een statutenwijziging van de vereniging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij de ontbinding van de vereniging of de uitsluiting van een effectief lid geldt hetzelfde aanwezigheidsquorum.

Artikel 18: De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door een bestuurder.

Ieder wijziging van de statuten moet binnen de wettelijke termijn van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL 1V - DE RAAD VAN BESTUUR

4 , ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 19: De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens vijf en hoogstens twaalf leden, gekozen onder de leden. De bestuurders handelen ais een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 20: De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 21: ln geval van een vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 22: De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, de oudste bestuurder of de bestuurder aangeduid door de voorzitter .

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als een college.

Artikel 23:

1.de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan geen daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, tenzij met voorafgaandelijk akkoord, genomen met volstrekte meerderheid van stemmen, van de algemene vergadering

2.ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, en meer bepaald door de voorzitter (of indien hij belet is, diens vervanger, aangesteld door de Raad van Bestuur)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

en de penningmeester of secretaris. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

3.de raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. De bevoegdheden van dit dagelijks bestuur worden in de hiernavolgende artikels gespecificeerd.

4.de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

5.de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijziging aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 24: Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 25: De taken in verband met het dagelijks bestuur worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit minimum twee en maximum vijf bestuurders, benoemd door de raad van bestuur.

De verantwoordelijke voor de dagelijkse werking kan raadgevend aanwezig zijn.

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de V.Z.W. stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de V.Z.W. in en buiten rechte vertegenwoordigen. De dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

è

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

i+:40 2.2

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de V.Z.W.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur.

Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld, met een maximum van drie maanden, een vervanger is aangesteld of zijn taken door andere leden binnen het

dagelijks bestuur zijn overgenomen.

TITEL VI - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 26: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december .

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris, de resultaatrekening en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet " vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vóór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

TITEL VII - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 27: Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 28: In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

MOD 2.2

Lie - `'lervo'g

Artikel 29: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Voor-

behouden

aan het

Beif, jisCh Staatsblad

-~7

Benoeming

Deze Algemene Vergadering benoemt als lid van de Raad van Bestuur voor de duur van vier jaar:

Bijlagen bij-het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Becu Annelies, Parkstraat 53, 8730 Beernem (°0611011981)) Neyt Rita

Bellaert Alfons, Zandgrachtstraat 16, 8730 Beernem (°0311111936)) secretaris

Claeys Jan, Damsestraat 22, 8730 Beernem (°02/06/1957) ));

de Caluwé Jean, Vullaertstraat 25, 8730 Beernem (°2811111962));

Decorte Jozefien Karel van Manderstraat 90, 8310 Sint-Kruis (°2311211981);

Feyen Christiaan, Blauwvoetstraat 49, 8310 Assebroek (°2510711947)

Tanghe Hilde, Knesselarestraat 36, 8730 Beernem (°2610311964);

Neyt Rita, Meersenstraat 15, 8310 Assebroek (°03/03/1951);

Vancanneyt Anne Marie, Beekstraat 100, 8730 Beernem (°10/12/1951);

Vandenbussche Magda, Sint-Amanduslaan 5, 8730 Beernem (°0610311946);

Van Gelder Noël, Meersenstraat 15, 8310 Assebroek (°27/03/1949);

Vanhaverbeke Sabine, Akkerstraat 50, 8730 Beernem (°3010711964)

Vanlatum Philippe, Bruggestraat 117, 8730 Beernem (°29106/1964).

Alain Volders Bonkelaarstraat 18, 8200 Sint-Andries (°1810311953)

Vancanneyt Anne Marie

voorzitter

Ou de ia::.itstc h, v" -_4n RPr" ín 1,1-ere s37 hr.EdallgltrAd van dC mstnsmQntcrenrir' i3biA¬ ^ heby van d: ^~ ^~Ai~>>" :

::4490'iu .c "F;n:gIr St1C1if.rró 01 efçidr+isYi79 .t?f ?%ArezEr;, ueinen i~ t~@r~'_~e ~ E V L` . .

y.ur! s. N.,r.rn t;rl handteken. ü

Coordonnées
KINDEROPVANG VLIEGEND PAARD

Adresse
BEVERHOUTSVELDSTRAAT 2 8730 BEERNEM

Code postal : 8730
Localité : BEERNEM
Commune : BEERNEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande