KIWANIS CLUB AVELGEM LAND VAN STREUVELS

Association sans but lucratif


Dénomination : KIWANIS CLUB AVELGEM LAND VAN STREUVELS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.388.323

Publication

16/04/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

(nn LrE

1I11112111

Vc behc

aar

Bet( Staal

I I1



II

Ondernerningsnr : 0536.388.323

Benaming

(volui» Kiwanis Club Avelgem Land van Streuvels

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Hoogstraat 6, 8580 Avelgem

Onderwerp akte : Adreswijziging-benoeming en schrapping bestuurders

Uit de bijzondere algemene vergadering van 24 september 2013 blijkt met unanieme goedkeuring van alle leden:

1. Het adres van de vereniging wijzigt van de Hoogstraat 6, 8580 Avelgem naar de Grote Moerstraat 16, 8200 Brugge

2, Volgende bestuursleden bieden hun ontslag aan en worden derhalve geschrapt als bestuurder Denis Martens en Jean-Pierre Duprez

3. Volgende bestuurders worden voor onbepaalde duur benoemd: Laurent Pieters, Grote Moerstraat 16, 8200 Brugge, Alexander De Ronne, Jacquetbosstraat 45, 8587 Spierre Helkijn.

4. Als gedelgeerd bestuurder wordt benoemd tot de volgende algemene vergadering: Laurent Pietérs

en dit met uitvoeling vanaf heden

Laurent Pieters

bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

08/07/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Vincent Salembier, Oude Pastorijstraat 12, 8510 Kooigem

Alain Zielens, Ruiffeleindestraat 6, 8553 Otegem

Johan Palmers, Rue Vertbreucq 13, 7750 Amougies

Jacques Casteur, Hoogstraat 6, 8580 Avelgem

Denis Martens, Rue de St Leger 209, 7711 Dottignies

Jean-Pierre Duprez, J.Nellensstraat 115 Bus 11 , 8301 Knokke

Yves Derycke, Kortrijkstraat 116, 9790 Wortegem-Petegem

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

To give primacy to the human and spiritual, rather than to the material values of life. To encourage the daily living of the Golden Rule in all human relationships.

To promote by precept and the application of higher social, business, and professional standards. To develop, by precept and example, a more intelligent, aggressive and serviceable citizenship.

To provide, through this Club, a practical means to form enduring, friendships, to render altruistic service, and to build a better community.

2. DOELSTELLINGEN

De doelstellingen van deze club zijn deze van Kiwanis International, met name:

2.1. Originele tekst

De ondergetekenden:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Kiwanis Club Avelgem Land van Streuvels.

Deze naam kan niet gewijzigd worden zonder het voorafgaand akkoord van de Raad van Bestuur van Kiwanis

International.

1. OFFICIËLE NAAM

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Kiwanis Club Avelgem Land van Streuvels

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13303866*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Hoogstraat 6

0536388323

8580

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Avelgem

Griffie

Neergelegd

04-07-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

To cooperate in creating and maintaining that sound public opinion and high idealism which makes possible the increase of righteousness, justice, patriotism, and good will.

2.2. Interpretatie

Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële.

Het aanmoedigen van de dagelijkse toepassing van de Gulden Regel:  Behandel een ander zoals je zelf door hem behandeld wil worden .

Het bevorderen van de aanvaarding en toepassing van hogere sociale, zakelijke en professionele maatstaven. Het tot stand brengen, door woord en daad, van een meer ontwikkelde, meer actieve en meer dienstvaardige maatschappij.

Het vinden, langs de Kiwanis clubs om, van de weg naar duurzame vriendschap, naar onbaatzuchtige dienstverlening en naar het uitbouwen van een betere samenleving.

Het samenwerken om gezonde opvattingen en edele idealen na te streven en in stand te houden, die meer eerlijkheid, rechtvaardigheid, vaderlandsliefde en goede wil met zich brengen.

3. LIDMAATSCHAP

3.1. Soorten leden

3.2. De actieve leden

3.3. De seniorleden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

3.1.1. Het lidmaatschap van deze club bestaat voornamelijk uit actieve leden, zoals verder bepaald. Er kunnen slechts twee andere soorten leden zijn, met name seniorleden en ereleden. De actieve en de seniorleden worden beschouwd als de leden in de zin van de vzw-wet (wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 1902 en latere wetswijzigingen).

3.1.2. Iedere Kiwaniër mag lid zijn van meer dan één Kiwanis club.

3.1.3. De actieve leden van deze club vormen een dwarsdoorsnede van de beroepsbevolking in de regio waar de club is gevestigd.

3.1.4. Actieve en seniorleden worden verwacht zo veel mogelijk de vergaderingen bij te wonen en deel te nemen aan de sociale projecten en de andere activiteiten. Zij zijn er toe gehouden hun financiële verplichtingen ten overstaan van de club na te komen, het Kiwanis kenteken te dragen, te worden benoemd in commissies, te worden verkozen tot bestuurder en Kiwanis conventies en congressen bij te wonen.

3.1.5. Het lidmaatschap is opengesteld aan personen, die ouder zijn dan achttien jaar, en die voldoen aan de vereisten voor actief-, senior- of erelidmaatschap. Men kan aan jonge kandidaat-leden voorstellen deel uit te maken van een Kiwanis Junior club.

3.1.6. Alle leden van deze club moeten geloven in en zich houden aan de doelstellingen van Kiwanis International en zich waardig en rechtschapen tonen binnen de maatschappij.

3.1.7. Er moeten minimum drie actieve of seniorleden zijn.

3.2.1. Een actief lid moet zich houden aan de doelstellingen van Kiwanis International.

3.2.2. Een actief lid moet een rechtschapen en geëerbiedigd persoon zijn in de maatschappij, en moet binnen de territoriale begrenzing van de club verblijven of er belangen hebben.

3.2.3. Een actief lid moet een verantwoordelijke functie in de openbare of private sector uitoefenen of uitgeoefend hebben.

3.2.4. Er mogen niet meerdere actieve leden zijn uit eenzelfde onderneming, firma, instelling of organisatie, tenzij met voorafgaand akkoord van de algemene vergadering en op voorwaarde dat ieder van hen een verschillende branche vertegenwoordigt.

3.2.5. Een actief lid moet de toegangsrechten en de jaarlijkse bijdragen betalen en heeft het recht te genieten van alle voorrechten, voorbehouden aan de actieve leden van de club.

3.3.1. Om door de algemene vergadering tot seniorlid te worden benoemd, moet men:

" gedurende ten minste tien jaar actief lid van één of meer Kiwanis clubs geweest zijn;

" zijn jaarlijkse bijdrage betaald hebben en voldoen aan alle andere voorwaarden die door deze club zijn vastgelegd in de statuten;

" om beroeps-, gezondheids-, of andere verzachtende omstandigheden, niet in staat zijn regelmatig aan de algemene vergaderingen van de club deel te nemen;

" een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur van de club.

3.3.2. Een seniorlid moet de regels voor aanwezigheid en deelname, zoals voor hem door de raad van bestuur werd vastgesteld, in acht nemen.

3.3.3. Een seniorlid moet de jaarlijkse bijdragen betalen en heeft het recht te genieten van alle voorrechten, voorbehouden aan de seniorleden van de club.

3.3.4. De raad van bestuur onderzoekt elk jaar opnieuw de lijst van de seniorleden van de club en is bevoegd, om op basis van alle rechtvaardig geachte redenen, de eventuele herziening van deze lijst aan de algemene vergadering van de club voor te stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3.4. De ereleden

Luik B - vervolg

3.4.1. Elke persoon die bijzondere maatschappelijke diensten heeft verricht - en die geen actief noch seniorlid van de club is - kan voor de duur van één jaar als erelid worden toegelaten en vervolgens als dusdanig elk jaar worden herkozen.

3.4.2. Een erelid betaalt geen toegangsrecht en geen jaarlijkse bijdrage. Hij kan op zijn kosten een abonnement op het  Kiwanis Magazine onderschrijven.

3.4.3. Een erelid heeft recht op alle voorrechten van de actieve en seniorleden, maar heeft geen stemrecht op de vergaderingen en ook geen toegang tot een Kiwanisfunctie.

3.4.4. Een erelid is niet verplicht de algemene vergaderingen van de club bij te wonen.

4. TOETREDING EN ONTSLAGNEMING

4.1. Om als actief lid te kunnen toetreden moeten de eventuele kandidaten het voorwerp uitmaken van een uitnodiging of van een transfer vanuit een andere Kiwanis club in werking, en dit overeenkomstig de volgende procedure:

5. DISCIPLINE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

4.1.1. Elk lid van deze club kan een kandidaat voor lidmaatschap voorstellen aan de voorzitter van de commissie Aanwerving; deze brief moet de handtekening dragen van de indiener van het voorstel en bovendien bekrachtigd worden door minstens één ander lid, waarbij de beide peters in orde moeten zijn met hun verplichtingen. 4.1.2. Elk voorstel van transfer met het doel om van clublidmaatschap te veranderen kan rechtstreeks bij de raad van bestuur worden ingediend door een lid van een andere actieve Kiwanis club. Deze transfers moeten gevraagd worden binnen de zes maanden na het stopzetten van de deelname aan de activiteiten van de oorspronkelijke club. De voorzitter van de club zal deze aanvraag overmaken aan de voorzitter van de commissie Aanwerving.

4.1.3. Na gunstig overleg en raadpleging van de raad van bestuur van de club, zal de voorzitter van de commissie Aanwerving tijdens een statutaire vergadering van de club de namen bekend maken van diegenen die als nieuw actief lid worden voorgesteld.

4.1.4. Elk clublid heeft het recht om zich uit te spreken tegen iedere kandidatuur, en dit binnen het kader van de toelatingsprocedure zoals in het huishoudelijk reglement van de club wordt bepaald.

4.1.5. Na een gunstige beslissing door de commissie Aanwerving, wordt de uiteindelijke toetreding tijdens een algemene vergadering bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegen-woordigde actieve en/of seniorleden uitgesproken.

4.1.6. De nieuwe of overgeplaatste leden worden persoonlijk in kennis gesteld van de beslissing van de club en de toetredingsgelden worden betaald. De officiële toetreding tot het actief lidmaatschap van de club zal plaatsvinden op de datum waarop aan voornoemde verplichtingen is voldaan, en deze datum zal worden doorgegeven aan Kiwanis International.

4.2. De seniorleden en de ereleden worden verkozen tijdens de algemene vergadering van de club met een 2/3 meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde actieve en/of seniorleden op voorstel van de meerderheid van de leden van de voltallige raad van bestuur.

4.3. Een lid kan vrijwillig ontslag nemen uit de club op voorwaarde dat hij alle schulden ten overstaan van de club heeft vereffend. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de club worden gericht en wordt van kracht nadat het door de raad van bestuur werd aangenomen. Het ontslagnemend lid verliest alle rechten op de fondsen en andere bezittingen die aan de club toebehoren, evenals het recht de naam van Kiwanis, het embleem, het kenteken en andere Kiwanismerken te gebruiken.

5.1. Ieder actief of seniorlid met een achterstand van meer dan twee maanden in de betaling van zijn bijdragen of andere financiële verplichtingen, kan tijdelijk geschorst worden na beslissing van de raad van bestuur, genomen met een meerderheid der stemmen, en zal hierover schriftelijk worden ingelicht door de secretaris. Het betroffen lid kan opnieuw opgenomen worden binnen de dertig dagen volgend op de datum van de schriftelijke verwittiging door de secretaris, en nadat de verschuldigde sommen zijn betaald en een aanvraag tot heropname aan de raad van bestuur gericht werd, dat met een meerderheidsstemming beslist. Indien het lid niet wordt heropgenomen binnen de dertig dagen dan moet de raad van bestuur een voorstel tot uitsluiting op de agenda van de algemene vergadering brengen.

5.2. De actieve leden moeten regelmatig de clubvergaderingen bijwonen en aan de activiteiten deelnemen. Ieder semester onderzoekt de raad van bestuur voor ieder lid de individuele aanwezigheidsfiches en de deelname aan de activiteiten en beoordeelt vervolgens zijn persoonlijke deelname en aanwezigheid op de vergaderingen van de club. Op voorstel van de raad van bestuur kan elk actief lid dat zonder geldige reden nalaat regelmatig de clubvergaderingen bij te wonen of op actieve wijze aan de projecten van de club deel te nemen, tijdelijk geschorst worden door een meerderheid van de raad van bestuur. Hij zal hiervan schriftelijk door de secretaris van de club worden ingelicht.

5.3. Ieder seniorlid dat zonder geldige reden de aanwezigheids- en deelnameregels verwaarloost die door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

raad van bestuur werden vastgelegd, kan tijdelijk geschorst worden door een meerderheid van de raad van bestuur. Hij zal hiervan schriftelijk door de secretaris van de club worden ingelicht.

5.4. Ieder tijdelijk geschorst actief of seniorlid, dat de wens uitdrukt zich te houden aan de voorwaarden van aanwezigheid en deelname door de club opgesteld, kan na het indienen van een aanvraag tot heropname, voorgelegd aan de raad van bestuur en door een meerderheid van haar leden aanvaard, worden heropgenomen binnen de dertig dagen volgend op de schriftelijke mededeling van de secretaris. Indien het lid niet heropgenomen wordt binnen de dertig dagen, moet de raad van bestuur een voorstel tot uitsluiting op de agenda van de algemene vergadering brengen.

6. OFFICIEREN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.5. Ieder lid dat beschuldigd wordt van een gedrag, onaanvaardbaar voor een lid van de Kiwanis familie, zal verwezen worden naar een speciale commissie, aangesteld door de raad van bestuur, teneinde de klacht te onderzoeken, een rapport op te stellen en aanbevelingen te doen, vooraleer enige beslissing zou genomen worden door de raad van bestuur. Het betroffen lid zal op een correcte wijze op de hoogte worden gebracht van de aantijgingen, het onderzoek en de hoorzitting, teneinde het tegensprekelijk karakter van de procedure te garanderen. Indien, na verschijning voor de raad van bestuur, de aantijgingen tegen het lid bewezen zijn, dan kan deze laatste uitgesloten worden van lidmaatschap door een stemming met een 2/3 meerderheid van de algemene vergadering.

Ieder gedrag van een lid van de Kiwanis familie (Kiwanis, Kiwanis Junior), wordt beschouwd als onaanvaardbaar gedrag indien het:

a. onverenigbaar is met het algemeen belang van het publiek of de leden van de Kiwanis familie; of

b. de neiging heeft of een bedreiging vormt te schaden aan de eer of de reputatie van de Kiwanis familie in de lokale of de globale gemeenschap.

Ieder gedrag "onaanvaardbaar voor een lid van de Kiwanis familie" zal resulteren in een disciplinaire actie onder de vorm van een persoonlijke berisping, een publieke berisping, of een uitsluiting uit de organisatie. - Een persoonlijke berisping wordt als een verwittiging medegedeeld aan de persoon, die de gedragscode overtreedt;

- Een publieke berisping vereist een betekening door het district (gouverneur of raad van bestuur) aan de persoon, die de gedragscode overtreedt;

- Een uitsluiting betekent de verwijdering van het lid uit zijn functie of zijn club.

Iedere persoon, die een schriftelijke verwittiging ontvangt zoals voorzien in de toepasselijke statuten, is gerechtigd kennis te nemen van alle tegen hem/haar aangevoerde bewijzen en moet de mogelijkheid geboden worden bewijzen in zijn/haar verdediging aan te brengen. De speciale commissie zal kennis nemen van alle bewijsmiddelen en bepalen welke sanctie, indien gewenst, zal opgelegd worden. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

5.6. Elke persoon die om welke reden dan ook geen deel meer uitmaakt van de club, verliest alle rechten op de fondsen of de goederen van de club evenals het recht de naam, het embleem, het insigne of het merkteken van Kiwanis te gebruiken.

6.1. Een aantal bestuurders worden verkozen als Kiwanis-officieren. De officieren binnen de raad van bestuur zijn: de Voorzitter, de Immediate Past Voorzitter (uittredend voorzitter), de Voorzitter Elect (gekozen voorzitter), de Vice-Voorzitter, de Penningmeester en de Secretaris. Een adjunct-secretaris en een adjunct-penningmeester kunnen eveneens aangewezen worden. Indien de Immediate Past Voorzitter ophoudt actief of seniorlid van de club te zijn, dan zal automatisch het actief of seniorlid van de club dat voorheen deze functie uitoefende of het oudste lid van de club, Immediate Past Voorzitter worden.

6.3. Alle officieren treden officieel in functie per 1 oktober van ieder jaar voor een mandaat van één jaar of totdat hun opvolgers op correcte wijze zijn gekozen en aangesteld, binnen een redelijke termijn na afloop van het mandaat. Voor de voorzitter geldt dit voor een mandaat van één of twee jaar (te beslissen door de algemene vergadering bij de benoeming of totdat hun opvolgers op correcte wijze zijn gekozen en aangesteld.

6.2. Elke officier moet actief of seniorlid zijn en aan zijn verplichtingen aan de club voldoen. Niemand kan meerdere functies tegelijkertijd uitoefenen, behalve deze van:

" Voorzitter Elect en Vicevoorzitter

" Secretaris en Penningmeester

6.4. De Voorzitter heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

" hij is de officier die de club mede bestuurt;

" hij zit alle vergaderingen van de club en van het de raad van bestuur voor;

" hij verdedigt de doelstellingen van Kiwanis International en bevordert het positieve imago van Kiwanis in de gemeenschap;

" hij is van rechtswege lid van alle permanente en speciale commissies;

" hij verwoordt de standpunten van de club bij het district en deze van het district bij de club;

" hij bevordert de aangroei van het ledenaantal en de oprichting van nieuwe clubs;

" hij is één van de afgevaardigden op het Congres van het district en op de Europese en internationale

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

conventies;

" hij woont de divisievergaderingen en de districtconferenties bij;

" hij vervult elke andere verantwoordelijkheid of plicht die gebruikelijk bij zijn functie behoort.

6.5. Bij afwezigheid van de Voorzitter zal de Voorzitter Elect alle vergaderingen van de club en van de raad van bestuur voorzitten.

6.6. De Voorzitter Elect heeft de volgende plichten en verantwoordelijkheden:

" hij is de enige persoon die aangeduid wordt voor de functie van voorzitter;

" hij bereidt zich voor op de functie van voorzitter voor het komende jaar;

" wanneer hij de aangewezen voorzitter is (na bevestiging), moet hij het Congres van het district en de Europese en internationale conventies bijwonen, evenals de districtconferenties en de vormings-vergadering voor de aangewezen clubvoorzitters;

" hij oefent alle andere taken en verantwoordelijkheden uit die gebruikelijk bij deze functie horen, of deze hem toegewezen door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

6.7. De Immediate Past Voorzitter oefent die taken en verantwoordelijkheden uit die gebruikelijk bij de functie behoren of die hem door de raad van bestuur worden toegewezen, inclusief het bijwonen van de divisie vergadering voor de verkiezing van de Luitenant Gouverneur en de Luitenant Gouverneur Elect.

6.10. De Secretaris heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

" het bijhouden van de dossiers en de registers van de club, met inbegrip van de ledenlijsten en de aanwezigheden;

" het ten allen tijde beschikbaar houden van de boeken en de dossiers van de club voor controle de raad van bestuur of iedere andere gemachtigde controleur;

" het opstellen van de notulen van de clubvergaderingen, de raad van bestuur evenals deze van de commissies waarvan hij lid is;

" het verspreiden van alle mededelingen die ontvangen worden van het district, van de Europese federatie of Kiwanis International aan de betroffen officieren, commissies of clubleden;

" het onmiddellijk beantwoorden van de briefwisseling en het invullen van alle officiële rapporten die door het district, de federatie of Kiwanis International worden vereist;

" aan de club verslag uitbrengen op verzoek van de raad van bestuur;

" wanneer hij aangewezen secretaris is, zal hij de vormingsvergadering voor aangewezen secretarissen van de clubs bijwonen;

" het vervullen van andere taken en verantwoordelijkheden die gebruikelijk bij deze functie horen of die door de raad van bestuur worden opgedragen.

6.11. Andere bestuurders (indien aanwezig) vervullen de taken en verantwoordelijkheden die hen door de raad van bestuur worden opgedragen.

6.8. De Vice-Voorzitter neemt de verantwoordelijkheden waar die gebruikelijk bij de functie behoren of die hem door de raad van bestuur worden toegewezen.

6.9. De Penningmeester heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

" het ontvangen van alle fondsen die aan de club betaald worden en het storten van deze bedragen op de officiële rekeningen;

" het betalen, in opdracht van de raad van bestuur, van alle uitgaven en het

medeondertekenen van alle cheques;

" het houden van de boekhouding van de club en van de financiële dagboeken;

" het op ieder ogenblik toestaan van de controle van de rekeningen en de boeken door de voorzitter, de raad van bestuur of iedere andere die daartoe bevoegd is;

" driemaandelijks een financieel rapport voorleggen aan de raad van bestuur en aan de rekening-toezichters, ter gelegenheid van de jaarlijkse algemene vergadering van de club en telkens wanneer de raad van bestuur hem daarom verzoekt;

" het vervullen van andere taken en verantwoordelijkheden, die gebruikelijk bij deze functie behoren of die door de raad van bestuur worden opgedragen.

7. RAAD VAN BESTUUR

7.1. De raad van bestuur wordt gevormd door de officieren van de club en bijkomende verkozen bestuurders. Overeenkomstig de statuten van Kiwanis International kan het aantal bestuurders niet minder zijn dan vijf. Er kunnen  naast de officieren  maximaal 5 bijkomende bestuurders benoemd worden.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

7.2. Elke bijkomende bestuurder moet een actief of seniorlid zijn en in regel met zijn verplichtingen ten overstaan van de club. Bijkomende bestuurders kunnen ook commissievoorzitter zijn.

7.3. De bijkomende bestuurders treden in functie per 1 oktober van ieder jaar voor een mandaat van één jaar of totdat hun opvolgers officieel gekozen en aangesteld zijn, binnen een redelijke termijn na afloop van het mandaat. Om de continuïteit binnen de raad van bestuur te waarborgen, kunnen mandaten van twee of drie jaar gevraagd worden, wanneer iemand voor het eerst wordt verkozen.

9. COMMISSIES

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

7.6. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De meerderheid van de leden van de raad van bestuur vormt het quorum om alle aangelegenheden te behandelen, tenzij een ruimere meerderheid van de voltallige raad van bestuur volgens deze statuten verplicht is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders.

7.7. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de officier die de functie van voorzitter uitoefent, die alleen kan handelen.

7.8. De officier die de functie van voorzitter uitoefent, kan afgezet worden door de algemene vergadering. Hij kan zelf ontslag indienen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Om een project dat langer kan lopen dan één jaar te aanvaarden of te beëindigen, is een gewone meerderheid vereist van de actieve en seniorleden van de voltallige club tijdens een welbepaalde vergadering, belegd volgens de juiste procedure.

9.2. Wanneer de gelegenheid geboden wordt om Kiwanis uit te breiden door het peterschap van een nieuwe Kiwanis club, zal de voorzitter een commissie benoemen voor het oprichten van een nieuwe club. De verantwoordelijkheden van deze commissie zijn vastgelegd in de door Kiwanis International opgestelde procedures voor het oprichten van nieuwe clubs.

7.4. De raad van bestuur bepaalt het beleid en de activiteiten van de club, handhaaft de tucht bij de leden, stelt de begroting op, beslist over de uitgaven, raadpleegt en coördineert de acties van de clubcommissies en bestuurt de club in het algemeen.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de vzw- wet en/of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

7.5. De raad van bestuur komt regelmatig en minstens één maal per zes maanden in vergadering bijeen, en houdt andere vergaderingen op aanvraag van de voorzitter of een meerderheid van haar leden.

8. PERMANENTE OF LANGE TERMIJNPROJECTEN

9.1. De basisstructuur van de permanente commissies van de club is bepaald door de Raad van Bestuur van Kiwanis International in zijn huishoudelijk reglement. Deze basisstructuur moet met name omvatten:

" een commissie Sociale Acties, die zich bezig houdt met het maatschappelijk dienstbetoon;

" een commissie Kiwa Junior, bevoegd voor de gesponsorde jeugd;

" een commissie Expansie, onder meer bevoegd voor Public Relations, clubbezoeken;

" een commissie Aanwerving, bevoegd voor aanwerving en vorming van nieuwe leden;

" een commissie Statuten en Reglementen, bevoegd voor de clubadministratie;

" een commissie Fundraising, bevoegd voor de geldinzameling;

" een commissie Prioritair Actie Programma van KI of het District.

9.3. Indien noodzakelijk kan het aantal commissies worden uitgebreid door de oprichting van andere vaste commissies, die de club toelaten efficiënter te functioneren volgens eigen behoeften en belangen. De verantwoordelijkheid van deze commissies wordt vastgelegd op het ogenblik van hun oprichting.

9.4. Elke vaste commissie bestaat uit drie of meer leden met een mandaat voor één jaar dat aanvangt op 1 oktober. Alle leden van een commissie worden benoemd door de voorzitter en kunnen door hem worden ontslagen. Elke commissie is verantwoordelijkheid verschuldigd aan de voorzitter en stelt de verslagen op die gevraagd worden door de voorzitter of de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

9.5. Met de goedkeuring van de raad van bestuur kan de voorzitter bijzondere commissies aanstellen voor de uitvoering van opdrachten, die worden bepaald bij hun oprichting.

9.6. Iedere commissie zal samenwerken met de overeenstemmende commissies van het District, de Europese federatie of Kiwanis International, om, indien mogelijk, de programma s die door deze commissies worden voorgesteld te bevorderen.

10. VERGADERINGEN

10.1. Vergaderingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

10.1.1. De club houdt twee vergaderingen per maand. De dag, het uur en de plaats van de vergadering worden door de raad van bestuur vastgesteld.

10.1.2. Als de vergadering van de club op een feestdag of de vooravond hiervan valt, dan kan de raad van bestuur de vergadering naar een andere dag verschuiven of de vergadering afgelasten, op voorwaarde dat niet meer dan twee vergaderingen gedurende éénzelfde administratief jaar worden afgelast.

10.1.3. De club kan meerdere vergaderingen houden indien dit door de raad van bestuur of de leden wordt gewenst.

10.1.4. De vergaderingen duren in beginsel niet langer dan twee uren, met een absoluut maximum van drie uren, behalve voor speciale gelegenheden door de raad van bestuur goedgekeurd.

10.1.5. Bijkomende regels omtrent de werking en de te nemen beslissingen op deze vergaderingen kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

10.2.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve en seniorleden van de club. Zij kan in gewone

of in buitengewone vergadering bijeen komen.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

10.2.2. De gewone algemene vergadering komt samen, op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van

1/5 van zijn actieve en/of seniorleden, en op de in de oproeping vastgestelde plaats, uur en datum, ten minste

twee maal per jaar. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de

uitvoeringsbevoegdheid kan worden gedelegeerd aan de voorzitter of een door de raad van bestuur aan te

duiden persoon.

" De eerste maal, in oktober, om de verslagen, de rekeningen en de goedkeuring van de balans van het vorige boekjaar te onderzoeken en het programma en de begroting van het nieuwe boekjaar voor te stellen;

" De tweede maal, in april, voor de verkiezing van de bestuurders, en om de stand van zaken in de club te bespreken.

10.2.3. De algemene vergadering kan in een buitengewone vergadering bijeengeroepen worden om onder andere de statuten en het huishoudelijk reglement te wijzigen. Om te worden goedgekeurd is voor elke wijziging een meerderheid van 2/3 stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve en/of seniorleden vereist. De overige regels betreffende de gewone algemene vergadering zijn van toepassing.

10.2.4. De actieve en seniorleden zullen tenminste twee weken vooraf verwittigd worden van de datum en de plaats van de algemene vergaderingen, via gewone of aangetekende brief, per e-mail of per fax. De oproeping moet de agenda bevatten. 1/3 van de actieve en seniorleden van de club vormen het quorum. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een actief lid kan evenwel slechts één ander actief lid vertegenwoordigen. Een seniorlid kan evenwel slechts één ander seniorlid vertegenwoordigen. Alleen actieve en seniorleden, in regel met hun verplichtingen ten overstaan van de club, hebben stemrecht. Behoudens speciale meerderheid, worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde actieve en/of seniorleden. De beraadslagingen worden vastgelegd in een proces- verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze kunnen op de zetel van de vereniging door actieve en seniorleden en belanghebbende derden worden ingezien.

10.2 Algemene vergaderingen

11. BENOEMING EN VERKIEZING VAN BESTUURDERS

11.1. De verkiezing van de bestuurders vindt plaats tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van april.

11.2. De stemming gebeurt met een stembiljet en is geheim en niet cumulatief. Alleen de actieve en de seniorleden, aanwezig of vertegenwoordigd in regel met hun verplichtingen, kunnen aan de stemming

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

deelnemen.

Luik B - vervolg

11.3. Tijdens een vergadering van de club, die minstens vijf weken aan de algemene vergadering voorafgaat, moet de voorzitter een Voordrachtscomité aanstellen. Dit comité bestaat uit ten minste vijf leden met indien mogelijk bij voorkeur een meerderheid van gewezen voorzitters van de club. De voorzitter duidt de voorzitter van het comité aan. Dit comité is belast met de voordracht van de kandidaten, met de toestemming van deze laatsten, en de voorbereiding van de stembiljetten voor de verkiezing van de bestuurders.

11.4. Ten minste twee weken voor de jaarlijkse algemene vergadering van april moet het Voordrachtscomité een lijst voorleggen met:

" de Voorzitter Elect als enig kandidaat voor de functie van Voorzitter;

" de namen van de kandidaat-officieren met een maximum van twee namen per te begeven functie;

" de namen van de bijkomende kandidaat bestuurders waarvan het aantal niet meer mag bedragen dan het aantal te kiezen bijkomende bestuurders plus drie.

12. VACATURES

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tot uiterlijk één week voor de jaarlijkse algemene vergadering beschikken de leden van de club tijdens een vergadering over de mogelijkheid om bij open stemming kandidaten voor om het even welke functie voor te dragen. Deze voordrachten zullen aan de door het Voordrachtscomité voorgestelde lijst worden toegevoegd, en vormen zo de lijst van de aan de club voorstelde kandidaten

voor de verkiezing van alle bestuurders.

11.5. De voorzitter benoemt een Verkiezingscomité, bestaande uit maximaal zeven leden. De verantwoordelijkheid van dit comité bestaat uit het verdelen, ophalen en tellen van de stembiljetten en het mededelen van de verkiezingsuitslag aan de voorzitter, die hem aan de club zal bekend maken.

11.7. Een meerderheid van alle uitgebrachte stemmen is nodig om tot bijkomende bestuurder verkozen te worden. Indien het aantal kandidate het aantal te begeven posten overtreft, dan worden de kandidaten die het hoogste aantal stemmen hebben ontvangen, verkozen verklaard en dit binnen de perken van het aantal te begeven mandaten.

11.8. Geen enkele bepaling van dit artikel kan worden uitgelegd als een beperking van het recht om andere voordrachten door open stemming in te dienen tijdens de algemene vergadering.

12.1. Wanneer er een vacature ontstaat voor de functie van Voorzitter, dan zal de Voorzitter Elect (of de Vice-Voorzitter) de opvolging in deze functie verzekeren. Wanneer er een vacature ontstaat voor de functie van Voorzitter Elect, Vice-Voorzitter, secretaris, penningmeester of bijkomende bestuurder, dan zal deze functie worden opgevuld tijdens een algemene vergadering. De raad van bestuur dient hiertoe binnen de week na kennisgeving van het ontslag een algemene vergadering samen te roepen.

11.6. Een meerderheid van alle uitgebrachte stemmen is nodig om tot officier verkozen te worden. In het geval dat een stemming geen absolute meerderheid geeft aan een kandidaat voor een welbepaalde functie, dan duidt de voorzitter onmiddellijk datum, uur en plaats aan waarop een tweede stemming zal worden gehouden. Indien er meer dan twee kandidaten zijn zal voorafgaand aan deze tweede stemming de kandidaat die het laagste aantal stemmen had bij de eerste stemming worden geschrapt, en bij elke stemming zal dezelfde procedure worden gevolgd totdat één kandidaat de absolute meerderheid heeft behaald.

12.2. Wanneer, na de verkiezing en vóór 1 oktober, een aangewezen officier - of een aangewezen bijkomende bestuurder zich in de onmogelijkheid bevindt of verhinderd wordt zijn mandaat op te nemen, dan dient de vacature te worden opgevuld tijdens een algemene vergadering. De raad van bestuur dient hiertoe binnen de week na kennisgeving van het ontslag een algemene vergadering samen te roepen.

13.1. Indien de voorzitter of een meerderheid van de leden van de raad van bestuur van mening zijn, of indien in een petitie, getekend door 1/5 van de actieve en/of seniorleden van de club en voorgelegd aan de raad van bestuur wordt vastgesteld, dat een officier of een bijkomende bestuurder zich gedraagt op een voor een Kiwaniër onwaardige wijze, of dat hij de verplichtingen van zijn functie verwaarloost, dan zal de raad van bestuur binnen de dertig dagen schriftelijk bestuurder in kwestie van de aangevoerde feiten op de hoogte stellen.

13. AFZETTING VAN BESTUURDERS

13.2. Binnen de dertig dagen hierna zal een algemene vergadering gehouden worden om de aangevoerde feiten te onderzoeken. Deze vergadering zal ten minste veertien dagen vooraf worden aangekondigd . De afgifte van deze uitnodiging wordt vijf dagen na haar verzendingsdatum als geldig beschouwd.

13.3. Wanneer de club, door middel van 2/3 van de stemmen van alle aanwezige of vertegenwoordigde actieve en seniorleden, oordeelt dat de officier of de bijkomende bestuurder zich op een voor een Kiwaniër onwaardige wijze heeft gedragen of de verantwoordelijkheden van zijn functie heeft

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verwaarloosd en derhalve de functie vacant verklaart, zullen de leden van de algemene vergadering onmiddellijk

overgaan tot de verkiezing van een nieuwe

officier of bijkomende bestuurder om deze vacature te vullen.

14. VERPLICHTINGEN TEN OVERSTAAN VAN K.I., K.I.E.F. EN HET DISTRICT

14.1. De club zal de rechten en voorrechten, verbonden aan het lidmaatschap van Kiwanis International, de Europese federatie en het district volledig uitoefenen, en zal onmiddellijk alle verplichtingen die door Kiwanis International, de Europese federatie en het district worden opgelegd vervullen.

14.2. De raad van bestuur draagt er zorg voor opdat alle verslagen, vereist of gevraagd door K.I., K.I.E.F. of het district, spoedig worden doorgenomen, goedgekeurd en verzonden.

14.3. De raad van bestuur zorgt voor de prompte betaling van alle bijdragen en andere verplichtingen aan K.I., K.I.E.F. en aan het district.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

14.6. De afgevaardigden en hun plaatsvervangers op alle congressen en andere vergaderingen van het district of van Kiwanis International en K.I.E.F. zullen voldoende tijd op voorhand worden gekozen opdat de bepalingen van de Statuten van K.I., K.I.E.F. en het district zouden worden nageleefd. De kosten van deze afgevaardigden zijn voorzien in het administratief budget van de club. De raad van bestuur zorgt tevens voor de aangepaste vertegenwoordiging van de club op alle andere internationale, Europese of districtmanifestaties, waaraan de club de eer heeft te kunnen deelnemen.

14.7. Als de club tevens lid is van een federatie, dan zullen alle rechten, voorrechten en verplichtingen, die in dit artikel worden opgesomd, en die betrekking hebben op het district eveneens van toepassing zijn op de federatie.

15.2. De club boekt de abonnementen op de officiële publicatie in zijn boeken op de voor abonnementen voorbehouden rekening en zal het totaal bedrag van de abonnementen doorstorten aan de penningmeester van het district.

16.1. De club wordt aangemoedigd, door middel van open discussies op de vergaderingen en op andere manieren, de leden op de hoogte te houden van alle vraagstukken van openbaar belang en van alle wetsvoorstellen die betrekking hebben op de gemeenschap, waarin de club gevestigd is.

16.3. Indien een of meerdere Kiwanis Clubs in het district getroffen worden door dergelijke publieke vraagstukken of wetsvoorstellen, dan mag de club, alvorens haar mening te uiten, dit onderwerp doorgeven aan de raad van bestuur van het district samen met haar positieve of negatieve aanbeveling. Indien een of meerdere clubs buiten het district worden getroffen, dan moet deze club het onderwerp voorleggen aan de Europese of internationale raad van bestuur. Indien de aanbeveling door de internationale, Europese of raad van bestuur van het district wordt goedgekeurd, dan kan de club openlijk haar mening uiten op de aangewezen en wettelijke wijze.

15.1. Ieder actief of seniorlid van een gecharterde of georganiseerde club moet een abonnement onderschrijven op de officiële publicatie van het district. De prijs van het abonnement zal worden geïnd van ieder actief en seniorlid en maakt deel uit van de geregelde bijdragen van dit lid.

14.4. De Voorzitter en de Voorzitter Elect zijn de afgevaardigden van hun club op het districtcongres en op de internationale en Europese conventies.

14.5. Wanneer de Voorzitter of de Voorzitter Elect niet in staat zijn om het districtcongres of de internationale en Europese conventies bij te wonen, worden plaatsvervangende afgevaardigden aangewezen.

16.2. De club heeft het recht en de plicht om van tijd tot tijd op een correcte wijze haar houding ten aanzien van publieke vraagstukken en wetsvoorstellen kenbaar te maken, op voorwaarde dat een andere Kiwanis Club hierdoor niet wordt getroffen.

15. OFFICIËLE PUBLICATIE

16. PUBLIEKE ACTIVITEITEN

16.4. De club zal op geen enkele manier worden gebruikt voor politieke doeleinden, noch zal de club actief deelnemen aan de politieke kandidatuur van om het even welke persoon.

17. INKOMSTEN

17.1. Het toetredingsrecht en de jaarlijkse bijdragen worden door de raad van bestuur bepaald Dit toetredingsrecht en deze jaarlijkse bijdragen blijven in voege, tot zij gewijzigd worden overeenkomstig de bepalingen van dit artikel. De maximum bijdrage bedraagt ¬ 1000.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

17.2. Het is toegestaan fondsen te verwerven, afkomstig van andere bronnen dan deze hierboven bepaald, op voorstel van de raad van bestuur

17.3. Inkomsten, afkomstig van geldinzamelingsprojecten met medewerking van het publiek, of van leden en andere personen voor de door de club gesponsorde sociale acties, zullen afgezonderd worden van de fondsen voor het clubbeheer en zullen uitsluitend gebruikt worden voor liefdadige, opvoedende, religieuze en weldoende activiteiten van de club.

18. FINANCIËN

18.1. Uiterlijk de 15de oktober stelt de raad van bestuur, op voorstel van de penningmeester, afzonderlijke budgetten op voor de fondsen van de administratieve werking en voor de fondsen voor de sociale acties, en dit in functie van de geschatte inkomsten en uitgaven van het jaar (het boekjaar begint op 1 oktober van elk jaar en eindigt op 30 september het jaar daarop).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

18.2. De boekhouding van de club wordt ten minste één maal per jaar nagekeken. De rekeningtoezichters worden door de raad van bestuur aangeduid. Zij moeten een gedegen kennis hebben van de financiële verslagen en de inkomsten en de uitgaven van het voorbije jaar nakijken. De rekeningtoezichters moeten lid zijn van de club, maar kunnen niet de secretaris of de penningmeester zijn. De rekeningtoezichters ontvangen driemaandelijks een financieel verslag van de penningmeester. Een afschrift van het verslag van de rekeningtoezichters zal aan de raad van bestuur, en op verzoek aan elk lid van de club, worden overhandigd. Na controle door de rekeningtoezichters wordt één maal per jaar door de algemene vergadering aan de penningmeester al dan niet ontlasting verleend voor de afgelopen periode.

18.3. De raad van bestuur beslist waar de officiële rekening of rekeningen worden geopend en waar de fondsen worden geplaatst en duidt de personen aan die volmacht hebben om cheques of overschrijvingen te tekenen.

18.4. Indien de club wordt ontbonden, zijn ontslag indient, zijn charter wordt ingetrokken of op een andere wijze zijn activiteiten staakt, en er nog fondsen of andere bezittingen van de club bestaan, nadat aan alle andere verplichtingen is voldaan, en indien de algemene vergadering hieraan geen bestemming heeft gegeven, dan zal de penningmeester deze fondsen storten of deze bezittingen schenken aan de Stichting van Kiwanis International.

19.2. Zetel

De zetel van de club is gevestigd ten huize van de zetelende voorzitter.

Hij kan naar elke andere plaats binnen het actiegebied worden overgeplaatst door beslissing van de algemene

vergadering.

De zetel is gevestigd te Hoogstraat 6, 8580 Avelgem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement

Kortrijk.

19.5. Ontbinding

De ontbinding en de liquidatie van de club worden geregeld volgens de grondwet en de reglementen van Kiwanis

International enerzijds en de nationale vzw-wetgeving anderzijds.

Bij vrijwillige ontbinding van de club, zal de algemene vergadering die de ontbinding heeft uitgesproken,

één of meerdere vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen.

De activa van de club kunnen na vereffening van de passiva, tussen de Kiwanis clubs van de divisie verdeeld

worden en zijn bestemd voor de sociale actie.

Het vaandel, het charter, de diploma's en insignes moeten door middel van de Luitenant Gouverneur, aan

Kiwanis International teruggegeven worden.

19.1. Territoriale begrenzing

Het actiegebied van de club, zonder enige exclusiviteit, omvat de gemeente Avelgem en de omliggende

gemeenten.

19.3. Duur

De club is opgericht voor onbepaalde duur.

19.4. Taal

De gebruikelijke voertaal in de club is Vlaams.

19. NATIONALE OF PLAATSELIJKE VEREISTEN

19.6. Arbitrage

De twistpunten die niet in der minne geschikt kunnen worden, zullen door tussenkomst van een commissie, hiervoor samengesteld en in het huishoudelijk reglement omschreven, geregeld worden. De arbitragecommissie heeft bevoegdheid inzake de toepassing van de statuten en reglementen, het naleven van de doelstellingen en de geest van Kiwanis.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

20. ANDERE AUTORITEITEN

Om uitsluitsel te krijgen over alle zaken die niet specifiek in deze statuten worden beschreven, zullen de volgende documenten, in hun huidige staat of zoals ze in de toekomst mogelijk zouden kunnen worden gewijzigd, worden geraadpleegd alvorens over deze vragen tot een beslissing te komen:

" ten eerste: de grondwet en statuten van Kiwanis International, voor zover niet strijdig met de dwingende bepalingen van de vzw-wet;

" ten tweede: de voorschriften en procedures van Kiwanis International, voor zover niet strijdig met de dwingende bepalingen van de vzw-wet;

" ten derde: de statuten van de Europese federatie, voor zover niet strijdig met de dwingende bepalingen van de vzw-wet;

" ten vierde: de vzw-wet.

" ten vijfde: de statuten en het huishoudelijk reglement van het district.

21. AUTONOMIE DER BEPALINGEN

23. WIJZIGINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De huidige statuten zijn aangenomen tijdens de Algemene Vergadering van de club gehouden te Avelgem op 29/04/2013 en werden door Kiwanis International goedgekeurd.

Indien een of meerdere bepalingen van deze statuten ongeldig zouden zijn, blijven alle andere bepalingen van toepassing.

De club stelt een huishoudelijk reglement op dat niet in tegenspraak met de bepalingen van deze statuten mag zijn.

Het huishoudelijk reglement wordt door een gewone algemene vergadering aangenomen die alleen bevoegdheid heeft het te wijzigen.

23.1. Elke wijziging van deze statuten, indien in overeenstemming met de grondwet en de reglementen van Kiwanis International, mag worden aangenomen met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de actieve en/of seniorleden, aanwezig of vertegenwoordigd op een algemene vergadering van de club, mits deze leden tenminste twee weken voor de vergadering een schriftelijke kennisgeving van de voorgestelde wijziging hebben ontvangen. 2/3 van de actieve en/of seniorleden vormen het quorum. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten.

22. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

23.2. Indien deze statuten niet in overeenstemming zijn met de grondwet, de statuten en de reglementen van Kiwanis International en van de Europese federatie, zoals zij thans bestaan of in de toekomst kunnen worden gewijzigd, dan zal de club deze statuten moeten wijzigingen om ze in overeenstemming te brengen met deze grondwet en deze statuten en reglementen.

24. GOEDKEURING DOOR KIWANIS INTERNATIONAL

De huidige statuten, evenals alle wijzigingen die erop zouden worden aangebracht, moeten door Kiwanis International worden goedgekeurd alvorens te kunnen worden toegepast.

De stichtingsvergadering van 29/04/2013 heeft volgende personen tot bestuurders benoemd:

Vincent Salembier, Oude Pastorijstraat 12, 8510 Kooigem, geboren op 03/02/1952, te Kortrijk

Alain Zielens, Ruiffeleindestraat 6, 8553 Otegem, geboren op 10/06/1955, te Gent

Johan Palmers, Rue Vertbreucq 13, 7750 Amougies, geboren op 30/01/1966, te Hasselt

Jacques Casteur, Hoogstraat 6, 8580 Avelgem, geboren op 05/04/1949, te Avelgem

Denis Martens, Rue de St Leger 209, 7711 Dottignies, geboren op 26/02/1960, te Deinze

Jean-Pierre Duprez, , J.Nellensstraat 115 Bus 11 , 8301 Knokke ,geboren op 21/07/1951, te Marquain

De raad van bestuur bepaalt het beleid en de activiteiten van de club, handhaaft de tucht bij de leden, stelt de begroting op, beslist over de uitgaven, raadpleegt en coördineert de acties van de clubcommissies en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de vzw- wet en/of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

bestuurt de club in het algemeen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De meerderheid van de leden van de raad van bestuur vormt het quorum om alle aangelegenheden te behandelen, tenzij een ruimere meerderheid van de voltallige raad van bestuur volgens deze statuten verplicht is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders.

De stichtingsvergadering van 29/04/2013 heeft volgende persoon aangeduid als voorzitter:

Voorzitter: Jacques Casteur, Hoogstraat 6, 8580 Avelgem, geboren op 05/04/1949, te Avelgem

Te Avelgem,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt op de stichtingsvergadering van 29/04/2013

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de officier die de functie van voorzitter uitoefent, die alleen kan handelen.

Casteur Jacques Voorzitter

Coordonnées
KIWANIS CLUB AVELGEM LAND VAN STREUVELS

Adresse
HOOGSTRAAT 6 8580 AVELGEM

Code postal : 8580
Localité : AVELGEM
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande