KONINGSDALE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINGSDALE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.674.213

Publication

12/05/2015
ÿþ~r Mon 2.2

,~ in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte tej~griffle

(~~.~,\

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

111 i ILIUM i

Ondememingsnr : 0623. 644.0(-111 Benaming

(voluit): Koningsdale

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rijselstraat 45 - 8900 leper

Onderwerp akte : oprichtingsakte

KONINGSDALE vereniging zonder winstoogmerk

Rijselstraat 45 - 8900 leper

De ondergetekenden,

1, Baelde Pieter, geboren op 7 maart 1974 te Kortrijk, wonende Rijselstraat 74 te leper

2, Vangheluwe Michiel, geboren op 7 mei 1982 te leper, wonende Iweinsgoed 4 te Zonnebeke

3. De Meester Eva, geboren op 20 april 1988 te Brugge, wonende Paddepoelstraat 15 te leper

4. Mortier Stefaan, geboren op 22 september 1961 te Veurne, wonende Diksmuidseweg 42 te leper

5. Fertin Stijn, geboren op 22 augustus 1979 te Poperinge, wonende Crescendostraat 34 te leper

richten een vereniging zonder winstoogmerk op, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juif 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerd:

Naam Zetel  Ondernemingsnummer

Art. 1.De vereniging draagt de naam 'Koningsdale vzw'.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8900 leper, Rijselstraat 45, gerechtelijk arrondissement leper. De

vereniging heeft als ondernemingsnummer: (nog niet bekend)

Doel

Art. 2.De vereniging treedt op als schoolbestuur van vrije, door de Vlaamse overheid gesubsidieerde basisscholen (kleuter- enfof basisonderwijs) die werken volgens de Rudolf Steinerpedagogie en de grondbeginselen van de antroposofie.

De vereniging treedt op als schoolbestuur, erkend onder nr (nog niet bekend), van de Vrije gesubsidieerde' basisschool Koningsdale vzw met ais instellingsnummer: (nog niet bekend) De school bestaat uit 1 vestiging. Het aantal vestigingen kan wijzigen op voorwaarde dat dit de subsidiëring en de werking van de andere vestigingen niet in het gedrang brengt.

Art 3. De vereniging stelt elke handeling zowel rechtstreeks als onrechtstreeks om haar doel waar te maken, Zij heeft geen politiek karakter en is niet gebonden aan een geloofsbelijdenis.

Duur

Art. 4.De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur. Het maatschappelijke jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar start op 4 maart 2015 en eindigt op 31 december 2015,

Lidmaatschap

, n , 1 MOD 2.2

" '

.r

Art. 5.11et aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum 6 leden. Er zijn gewone leden (= toegetreden leden) en actieve leden (= wettelijke leden). Wanneer sprake is van 'de leden' worden beide samen bedoeld.

Art. 6,Aile ouders van ingeschreven leerlingen in, en personeelsleden (ongeacht de bron van hun verloning) van de vestiging(en) van Koningsdate vzw, zijn gewoon lid van de vereniging, Zij kunnen zich bij de inschrijving, respectievelijk bij de aanwerving distantieren van dit lidmaatschap. Alle personen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven, kunnen kandideren om actief lid te worden door een schriftelijke vraag te stellen aan de Algemene Vergadering (AV). In afwachting van de bekrachtiging van hun lidmaatschap door de AV, kan aan deze personen gevraagd worden om op bepaalde vergaderingen aanwezig te willen zijn

Art. 6bis.Worden beschouwd als ontslagnemende leden:

" Gewone leden van zodra er geen kinderen uit het gezin meer ingeschreven zijn in de school, of van zodra ze geen bezoldigde taak meer opnemen in de school;

" Actieve leden die hun ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur melden;

" Actieve leden die gedurende één schooljaar afwezig bleven op de vergaderingen waar zij geacht werden aanwezig te zijn of die zich in deze periode niet lieten verontschuldigen en/of vertegenwoordigen bij volmacht, zoals verder bepaald.

Art. 7.De uitsluiting van een lid wordt geregeld volgens de wet van 27 juni 1921, zoals g-wijzigd door de wet van 2 mei 2002.

degr_______ ee.....

Art. 8bis.De Algemene Vergadering bestaat uit de actieve [eden van de vereniging. Alle gewone leden kunnen zich kandidaat stellen om actief lid te worden door een schriftelijke vraag te richten aan de Algemene Vergadering. Dit kan als volgt gebeuren:

-met een brief of een e-mail, gericht aan de Algemene Vergadering;

" door het vernielden van de volledige naam op de kandidatenlijst die op elke AV wordt rondgedeeld.

" Een actief lid deelt gebeurlijke adreswijzigingen en/of veranderingen aan de contactgegevens zo vlug mogelijk mee aan de raad van bestuur.

Art. 9.0e bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn al deze zoals de wet die bepaalt en welke door

de statuten bepaald worden.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.Wijziging van de statuten, na vermelding van de wijzigingen in de oproepingsbrief, en bij aanvaarding door

213 van de actieve leden.

2.Benoeming, afzetting, kwijting en ontlasting van de bestuurders

3.Goedkeuring van de begroting en de rekeningen

4.Vrijwillige ontbinding van de vereniging

5.Aanvaarden en uitsluiten van leden

6.Benoemen van, afzetten van, bezoldiging voor en kwijting geven aan bestuurders, gebeurlijk ook aan

commissarissen.

7.Wijziging van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

B,Goedkeuren van het huishoudelijk reglement

Art. 10, De raad van bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeen geroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar, uiterlijk op 30 juni volgend op het einde van het boekjaar.

Art. 11. Oproeping van de Algemene Vergadering gebeurt minstens 8 kalenderdagen voorafgaand aan de vergadering. De oproeping gebeurt in principe bij gewone brief, maar kan ook via e-mail gebeuren. De wijze van oproeping kan geen aanleiding geven tot het ongeldig verklaren van de bijeenroeping.

Art. 12. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige actieve leden, behalve voor die punten waarvoor de wet een andere regeling voorziet.

Art. 13. Wanneer 1/5 van de actieve leden er om verzoekt, wordt een Algemene Vergadering samengeroepen met de door hen samengestelde agenda. De raad van bestuur kan te allen tijde punten aan de agenda toevoegen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8.De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, De Algemene Vergadering

1n " t MOD 2.2

Art. 14. Elk actief lid heeft 1 stem. Elk actief lid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander actief lid van de vereniging. Elk actief lid mag, bij schriftelijke volmacht op naam, één ander actief lid vertegenwoordigen.

Art. 15, Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging. Het is ter inzage voor leden en voor belanghebbende derden beschikbaar mits eenvoudige vraag aan een lid van de raad van bestuur (RvB).

Art. 16. De Algemene Vergadering kiest uit haar leden de bestuurders. De zittende RvB ziet toe op de

correcte naleving van het Huishoudelijk Reglement dienaangaande

De lijst van de bestuurders wordt ter griffie neergelegd ten laatste 30 dagen na de AV.

De Raad van Bestuur

Art, 17. De Raad van Bestuur kan optreden als schoolraad. De raad van bestuur bestaat uit ten minste 4 leden en bewaart, wat betreft het stemgewicht, de pariteit tussen ouders en personeelsleden. De raad van bestuur kan worden aangevuld met externe leden die zich onthouden bij stemming.

Art. 18. De leden van de raad van bestuur vervulien hun mandaat onbezoldigd. De bestuurders handelen bij de uitoefening van hun mandaat steeds in eer en geweten volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Het ambt van de bestuurders kan beëindigd worden na ontslag door de Algemene Vergadering of door de bestuurder zelf bij middel van een aangetekend schrijven gericht aan de zetel van de vereniging, Ook de ontslagnemende bestuurder schikt zich naar de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement.

De directeur van de school, de preventie-adviseur en de voorzitter van de oudervereniging wonen de raad van bestuur ais waarnemer/adviseur bij.

Art. 19. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om aile handelingen te verrichten die niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Zij vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden gezamenlijk uit. Geldige besluiten worden bij gewone meerderheid genomen door de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.. Elke bestuurder mag bij schriftelijke volmacht op naam één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 19bis, De raad van bestuur ziet rechtstreeks toe op alle zaken die de vereniging als geheel aangaan.

Daaronder wordt ondermeer verstaan

1.financiële- en bankzaken;

2.de rechtmatige en billijke verdeling aan de vestigingen van de werkingsmiddelen, door de Overheden en

ander instanties toegekend aan de school;

3.alle verbintenissen ivm aankoop, verkoop en andere zakelijke rechten, evenals nieuwbouw en verbouwing

betreffende onroerende goederen die door de Vlaamse overheid worden gesubsidieerd;

4, aanwerving van personeelsleden en vaste benoemingen van personeelsleden evenals het toekennen aan

personeelsleden van rechten (zoals TADD) die daartoe leiden;

5.het voldoen aan de vereisten van de onderwijswetgeving en de eisen van de onderwijsinspectie.

Art.20. De raad van bestuur kan voor bepaalde welomschreven handelingen en dit voor bepaalde of onbepaalde duur bevoegdheden overdragen aan één of meerdere gevolmachtigden, al dan niet lid van de vereniging. De raad van bestuur kan deze volmachten intrekken en aan andere personen toekennen. De gevotmachtigden van hun kant kunnen hun volmacht beëindigen mits een schrijven aan de raad van bestuur.

De akten betreffende de benoeming of het ontslag van bestuurders, en de melding van personen die gevolmachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen, worden binnen de 30 dagen na de AV waarin ze zijn opgemaakt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel

Art. 21. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, dat ter goedkeuring !ordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Rekening -- Begroting

Art. 22, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Vder het begin van het volgende boekjaar wordt een begroting opgemaakt en aan de Algemene Vergadering ter bespreking voorgelegd. Na het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen Jaar afgesloten. Zowel de begroting als de jaarrekening worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering, Het eerste boekjaar start op 4 maart 2015 en eindigt op 31 december 2015,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2,2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden Ontbinding en vereffening

aan het

Belgisch

Staatsblad



Art, 23, in geval van ontbinding van de vereniging zullen de resterende bezittingen worden toegewezen aan een werk of vereniging waarvan het doel overeenkomt met dat van deze vereniging. De Algemene Vergadering beslist over de toewijzing hiervan.



Andere

Art. 24. De financiële middelen van de vereniging worden samengebracht uit subsidies, giften, intresten en legaten. Deze opsomming is niet beperkend.

Art. 25, Voor alle gevallen die niet voorzien zijn in deze statuten blijft de wet van 27 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Slot van de akte - benoeming van de bestuurders

Zijn voor de eerste maal als bestuurder aangesteld;

1,Baelde Pieter, geboren op 7 maart 1974 te Kortrijk, wonende Rijselstraat 74 te Ieper

2.Vangheluwe Michiel, geboren op 7 mei 1982 te laper, wonende lweinsgoed 4 te Zonnebeke 3.De Meester Eva, geboren op 22 april 1980 te Brugge, wonende Paddepoelstraat 15 te leper 4,Mortier Stefaan, geboren op 22 september 1961 te Veume, wonende Diksmuldseweg 42 te leper

5.Ferin Stijn, geboren op 22 augustus 1979 te Poperinge, wonende Crescendostraat 34 te leper

Deze hebben onder elkaar benoemd als Voorzitter, Baelde Pieter

Secretaris, De Meester Eva Penningmeester, Mortier Stefaan

die allen aanvaarden.

leper, 4 maart 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINGSDALE

Adresse
RIJSELSTRAAT 45 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande