KONINKLIJKE ATLETIEKVERENIGING OLYMPIC BRUGGE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE ATLETIEKVERENIGING OLYMPIC BRUGGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.519.557

Publication

30/01/2014
ÿþMOD 2.2

+.v;4~ió's3}>:.;'''`'~' v'" `~~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz.. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

lfertn Klaem eg- hanrüelmninn

R BELG NEERGELEGD TER GRIFFIE VAN DE

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

., BRUGGE(AFDELINGBRtI_G(xE)

op: 0 7 JAN. 2014

TAP:' ; i_= De griffler,

Griffie

MONITEU

2 3 -01 ELGISCH S

111111113101111

Ondememingsnr; 0408,519.557

Benaming

(voluit) : Koninklijke Atletiekvereniging Olympie Brugge (verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel: St-Pieterskerklaan 13 - 8000 Bruge

Onderwerp akte : Aanpassing statuten en raad van bestuur

De algemene vergadering van 17/11/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota: inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitten besloten de statuten Integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

TITEL 1,  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1.De vereniging draagt de naam : Koninklijke Atletiekvereniging Olympie Brugge

Art 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te St-Pieterskerklaan 13, 8000 Brugge, gerechtelijk: arrondissement Brugge, Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3.Het doel van de vereniging is aan de leden de gelegenheid te verschaffen de sport in het algemeen en de atletiek in het bijzonder te beoefenen en deze sport te steunen.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4.0e vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il.  Leden

Art. 5.Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen, De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

Art. 6.Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door dei algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om: toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur, Met: de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk vetwezen naar de effectieve leden,

Art, 7.De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermieden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement

Art. 8.0e maximum ledenbijdrage bedraagt EUR 250,

Art 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur: ter kennis worden gebracht,

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de: vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL 111. " -- De raad van bestuur

Art 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste vijftien bestuurders, al dan niet, lid van de vereniging.

Art 12,De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar

Art. 13.De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen; zijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming,;

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden zo snel mogelijk nadat hiertoe is besloten neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel_

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, het aantal bestuurders is teruggevallen tot minder dan drie, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen mits dit per schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. De vervanging dient binnen een redelijke termijn te gebeuren.

Art. 15.0e raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of ondervoorzitter. Indien deze belet of afwezig zijn wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een bestuurder kan zich op de vergaderingen van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 16.0e raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend. De raad van bestuur werkt ais een college.

Art. 17.Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 18.0e raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De vereniging wordt geldig verbonden in en buiten rechte door de handtekening van de voorzitter, ondervoorzitter of de secretaris, hiertoe gemachtigd bij besluit van de raad van bestuur,

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overgedragen aan één van de bestuurders of zelf mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De afzetting van de gemachtigden dient te gebeuren door de algemene vergadering en dit met een 2/3de meerderheid.

Art. 19.Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art. 20.De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter of ondervoorzitter van de raad van bestuur. Indien deze verhinderd zijn wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de algemene vergadering beschikt slechts over één stem. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 21.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid. De algemene vergadering is tevens bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Art 22. De beslissingsbevoegdheid om de algemene vergadering geldig bijeen te roepen blijft voorbehouden aan de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. De uitvoeringsbevoegdheid om de algemene vergadering samen te roepen wordt gedelegeerd aan de voorzitter.

Art. 23. In geval 1I5de van de effectieve leden van de algemene vergadering dit eist, moet de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen roepen binnen eenentwintig dagen na het verzoek. De algemene vergadering wordt gehouden uiterlijk op de veertigste dag na dit verzoek. Het verzoek gebeurt aangetekend aan de voorzitter met vermelding van de gevraagde agendapunten.

Art 24.De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste acht kalenderdagen voor de vergadering.

Art 25.0e oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste vijf kalenderdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuurder overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 26.In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit

Art, 27.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda ls vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten. Er moet minstens vijftien kalenderdagen liggen tussen de eerste en de tweede algemene vergadering.

Art 28.Een meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigende stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd cm in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 29.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V.  Rekeningen en begrotingen

Art 30.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober tot 30 september,

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI,  Ontbinding en vereffening

Art 31.Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Tussen de eerste en tweede algemene vergadering moeten er vijftien kalenderdagen liggen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art 32.Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 17/11/2013 overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van

volgende bestuurders :

-Verheist Frank, Engelendalelaan 113, 8310 Brugge

-DesmedtCaroline, Hulststraat 7, 8301 Knokke-Heist

-Van Haverbeke Annette, Zwaanstraat 59, 8340 Damme

-Wimme Albert, St Amolduslaan 51, 8200 Brugge

-Creytens Robert, Grote Thems 11, 8490 Varsenare

-Dejonghe Geert, Keizerstraat 47, 8310 Brugge

-Depouvre Rudy, Rozendal 80, 8000 Brugge

-Meire Luc, Zwaanstraat 59, 8340 Damme

-Somers Roland, Brugsestraat 115/4, 8020 Oostkamp

-Van Belle David, Katelijnestraat 78/2, 8000 Brugge

-Van de Bande Ludo, Marechalstraat 39, 8020 Oostkamp

-Vanparys Georges, St Pieterskerklaan 13, 8000 Brugge

-Verlinde Georges, Kleine Kerkhofstraat 93, 8310 Brugge

-Wildemeersch Hendrik, Neringstraat 1, 8370 Blankenberge

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders benoemd :

- Vandersteene Wouter, Biddersstraat 53, 8000 Brugge, ondervoorzitter (°16/10/1977  Gent)

- George Martine, Beenhouwerstraat 95, 8000 Brugge (°0210811967 Veurne)

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders herbenoemd :

-Verhelst Frank, Engelendalefaan 113, 8310 Brugge, voorzitter (°01/06/1956  Brugge) -Desmedt Caroline, Hulststraat 7, 8301 Knokke-Heist, secretaris (°0610911957  Knokke)

4t,

MOD2.2

l.uiK B - Vervoeg

-Van Haverbeke Annette, Zwaanstraat 69, 8340 Damme, penningmeester (°14102/1960  Beernem)

-Depouvre Rudy, Rozendal 80, 8000 Brugge (°1810611964  Sint Amandsberg)

-Meire Luc, Zwaanstraat 59, 8340 Damme (°22103/1955  Brugge)

homers Roland, Sint Pietersplein 8.1-01, 8020 Oostkamp (°08/06/1945  Brugge)

-Van de Sande Ludo, Marechalstraat 39, 8020 Oostkamp (°1810311968  Brugge)

Vanparys Georges, St-Pieterskerklaan 13, 8000 Brugge (°01/08/1956  Knokke)

Vertinde Georges, Kleine Kerkhofstraat 93, 8310 Brugge (°18/07/1945 Brugge)

De raad van bestuur is vanaf deze datum dan ook als volgt samengesteld:

Verheist Frank, Engelendalelaan 113, 8310 Brugge, voorzitter (°01/06/1956 Brugge)

-Vandersteene Wouter, Biddersstraat 53, 8000 Brugge, ondervoorzitter (°16/10/1977 -- Gent)

-Desmedt Caroline, Hulststraat 7, 8301 Knokke-Heist, secretaris (°06/09/1957-- Knokke)

-Van Haverbeke Annette, Zwaanstraat 59, 8340 Damme, penningmeester (14/0211960  Beernem)

..ijepouvre Rudy, Rozendal 80, 8000 Brugge (°18/06/1964 Sint-Amancisberg)

-George Martine, Beenhouwerstraat 95, 8000 Brugge (°02/08/1967 Veurne)

-Meire Luc, Zwaanstraat 59, 8340 Damme (°22/03/1955  Brugge)

-Bomers Roland, Sint Pietersplein 8.1-01, 8020 Oostkamp (°08/06/1945 Brugge)

-Van de Sande Ludo, Marechalstraat 39, 8020 Oostkamp (18/03/1968  Brugge)

-Vanparys Georges, St Pieterskerklaan 13, 8000 Brugge C01/08/1956 Knokke)

-Verlinde Georges, Kleine Kerkhofstraat 93, 8310 Brugge (18/07/1945  Brugge)

Brugge, 17 november 2013

Verheist Frank Desmedt Caroline

Voorzitter Secretaris

Op de laatste biz. Van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van da perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

'

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

29/03/2012
ÿþ*12065302*

II

MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i vCChtiLc i. U 1G~ ~xdCN`fili qmt R BEL;;; = RECHTBANKVAN KOCPHANDELTF

3-

BRUGGE { 2 1lÁÁag~ul~e}

2012 : 1

Griffie ree  ,er

MONITE

21-o

ELGISCH S

TAA x SB1 ~ r.

Ondernemingsnr : 0408.519.557

Benaming

(voluit) : Koninklijke Atletiekvereniging Olympie Brugge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : St-Pieterskerklaan 13 - 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering heeft op 13/11/2011 overeenkomstig de statuten tot bestuurder benoemd voor de periode van 1 jaar :

Van de Sande Ludo - Marechalstraat 39 - 8020 Oostkamp

en het ontslag van volgende bestuurder aanvaard

Deferme Pieter - Cassierslaan 45 - 8650 Houthulst

De raad van bestuur is vanaf deze datum als volgt samengesteld:

Verhelst Frank, Engelendalelaan 113, 8310 Brugge, voorzitter

Desmedt Caroline, Hulststraat 7, 8301 Knokke-Heist, secretaris

Van Haverbeke Annette, Zwaanstraat 59, 8340 Damme, penningmeester

Wimme Albert, St-Arnolduslaan 51, 8200 Brugge, erevoorzitter

Creytens Robert, Grote Thems 11, 8490 Varsenare, bestuurslid

Dejonghe Geert, Keizerstraat 47 - 8310 Brugge

Depouvre Rudy, Rozendal 80, 8000 Brugge, bestuurslid

Meire Luc, Zwaanstraat 59, 8340 Damme, bestuurslid

Somers Roland, Brugsestraat 115/4, 8020 Oostkamp, bestuurslid

Van Belle David, Katelijnestraat 78/2, 8000 Brugge, bestuurslid

Van de Sande Ludo, Marechalstraat 39, 8020 Oostkamp, bestuurslid

Vanparys Georges, St-Pieterskerklaan 13, 8000 Brugge, bestuurslid

Verlinde Georges, Kleine Kerkhofstraat 93, 8310 Brugge, bestuurslid

Wildemeersch Hendrik, Neringstraat 1, 8370 Blankenberge, bestuurslid

Brugge, 13 november 2011

Verhelst Frank Desmedt Caroline

voorzitter secretaris



Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE ATLETIEKVERENIGING OLYMPIC BRUGGE

Adresse
ST-PIETERSKERKLAAN 13 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande