KONINKLIJKE GILDE SINT SEBASTIAAN BRUGGE (VERKORT) KSB

Divers


Dénomination : KONINKLIJKE GILDE SINT SEBASTIAAN BRUGGE (VERKORT) KSB
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 502.291.338

Publication

05/06/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte tgt..griffie



bj, 1111111!t11,1111,111)11,11,11111111

NEERCELEG

Griffie Rechtbank Koophandel

26 MEI 2014

Gent Afdeâgesigge

---------

Ondernemingsnr : 0502.291.338

Benaming

(voluit) Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan Brugge

(verk.ort) KSB

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Groenwalle 36 8490 Varsenare

Onderwerp akte: ONTBINDING

In buitengewone zitting van de Algemene Vergadering op 25 mei 2014, gehouden op de zetel van de vereniging, blijkt dat de vereninging met éénpargheid van stemmen besloten heeft de vereniging vrijwillg te ontbinden.

Er werd geen vereffenaar aangesteld.

Er bestaan geen schulden noch andere passive, geen mogelijke latente sociale of fiscale vorderingen en geen activa. Er valt dus geen netto-vermogen meer over te dragen.

De Algemene Vergadering besluit op heden 25 mei 2014 dan ook tot vrijwillige en definitieve ontbinding van de vzw KSB en tot publicatie van dit ontbindingsbesluit

get. Monteyne Diederik

get. Baert Annie

get. Monteyne Thierry

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/01/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden:

Diederik Monteyne, Groenwalle 36, 8490 Varsenare;

Annie Baert, Groenwalle 36, 8490 Varsenare;

Thierry Monteyne, bediende, Westmoere 56, 8490 Snellegem,

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met

het oog er een rechtspersoonlijkheid aan te geven, en waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan Brugge", of als letterwoord "KSB", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8490 Varsenare, Groenwalle 36 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering naar iedere plaat in de provincie West-Vlaanderen.

Art. 3. Eenieder die in naam van artikel 1 vernoemde vereniging en vervolgens de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" of "v.z.w." en de maatschappelijke zetel van de vereniging niet vermeld, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Art. 4. De vereniging wordt voor opbepaalde duur opgericht en kan elk moment ontbonden worden.

Art. 5. §1. De vereniging heeft tot doel het promoten en bevorderen van de beoefening van de boogsport, meer bepaald het doelschieten, als een sport met een maatschappelijke en sociale betekenis, die zich uitstekend leent voor de vervolmaking van het individu, en die zowel recreatief als op topsportniveau kan bedreven worden tot eenieders voldoening, dit door een zo breed mogelijk publiek in de kwaliteitsvolle omstandigheden.

TITEL 1.  NAAM, ZETEL, DUUR, DOELSTELLING

§2. De vereniging kan het doel, omschreven in de eerste paragraaf, nastreven door onder andere:

1. ledenwerving door initiaties;

2. activiteiten in de vorm van trainingen;

3. activiteiten in de vorm van wedstrijden;

4. activiteiten in de vorm van vormingen en infodagen;

§3. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan Brugge

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13300243*

(afgekort) : KSB

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Groenwalle 36

0502291338

8490

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Jabbeke (Varsenare)

Griffie

Neergelegd

09-01-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

onrechtstreeks bijdragen. De verenging kan ter uitvoering van wat in de eerste paragraaf is bepaald fonden inzamelen, roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§4. De vereniging kan haar medewerking verlenen of belang stellen in elk initiatief met een gelijkaardig doel als het hare.

§5. De vereniging kan participeren in of fusie aangaan met andere verenigingen of rechtspersonen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

§6. De vereniging kan haar activiteiten zowel in het binnenland als in het buitenland uitoefenen. Deze opsomming is slechts aanwijzend en niet beperkend.

TITEL II.  LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. Rechten en plichten van de leden:

Art. 8. §1. Iedere persoon die vast lid wenst te worden dient een aanvraag te richten aan de algemene vergadering, die hierover autonoom beslist. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

§2. Elk toegetreden lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen, als vorm van getuige en heeft als toegetreden geen stem in de bevoegdheden van de algemene vergadering.

§3. Elk lid, vast en toegetreden, verklaart een schriftelijk akkoord, door middel van het aansluitingsfor-mulier, om toe te treden tot de vereniging en de statuten samen met het huishoudelijk reglement te eerbiedigen.

§5. Elk lid, vast en toegetreden, verklaart stilzwijgend de belofte om de vereniging zijn steun te bieden door gratis verstrekte arbeid.

TITEL III.  TOELATING, UITTREDING, UITSLUITING, BIJDRAGEN

Art.6. §1. De vereniging telt vaste leden en toegetreden leden. De vaste leden zijn de verschijners aan deze oprichting en de later toegelaten vaste leden (zie artikel 7). De leden betalen een lidmaatschap vastge-steld door de Raad van bestuur.

§2. Het aantal vaste leden mag niet minder zijn dan drie. Er is geen maximumaantal bepaald.

§3. Toegetreden leden zijn natuurlijke personen, verenigingen met rechtspersoonlijkheid en natuurlijke personen die een feitelijke vereniging(en) vertegenwoordigen. Er is geen maximumaantal bepaald.

§1. Elk lid, vast en toegetreden, heeft het recht kennis te nemen van alle geschreven stukken van de ver-eniging. De inzage dient volgens afspraak verleend te worden binnen de veertien dagen na aanvraag. Kopijen nemen kan geweigerd worden.

§4. Elk lid, vast en toegetreden, verbindt zich ertoe het jaarlijks lidgeld te betalen opgesteld door de Raad van bestuur.

§6. Elk toegetreden lid, is niet verplicht actief deel te nemen aan de werking van de vereniging.

§7. Elk lid, vast en toegetreden, is niet persoonlijk verbonden tot de verbintenissen die de vereniging aangaat.

§2. Iedere persoon die toegetreden lid wenst te worden dient een aanvraag te richten aan de raad van bestuur, die hierover autonoom beslist. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

Art. 9. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Niet betaling van het lidgeld binnen de termijn bepaald in het huishoudelijk reglement staat gelijk met een schriftelijke aanvraag tot ontslag.

Art. 10. Met een twee derde meerderheid van stemmen kan de algemene vergadering beslissen over het uitsluiten van een lid. De raad van bestuur mag, tot de algemene vergadering een lid schorsen. Men houdt eveneens op lid te zijn: door overlijden; door faillissement (voor rechtspersonen); wegens inbreuk op de statu-ten en reglementen van de vereniging; of om een andere ernstige reden.

Art. 11. Uitgesloten, geschorste of ontslagnemende leden, alsook de erfgenamen en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op de maatschappelijke zetel. Zij kunnen geen teruggave eisen van bijdragen, toelagen of andere vormen van prestaties door henzelf of door om het even wie geleverd. Zij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch verzegelingen, noch inventaris, noch vermogen, noch boedelbeschrijving van de vereniging eisen of vorderen.

Art. 12. Alle leden betalen jaarlijks een jaarlijkse en ondeelbare bijdrage in de werkingskosten van de vereniging. Het bedrag van deze bijdrage wordt jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld. Deze bijdragen zal een maximum van vijfhonderd euro bedragen.

TITEL IV.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit de vaste leden. Tot haar bevoegdheden horen:

1. wijziging van de statuten;

2. benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. goedkeuring van begrotingen en jaarrekeningen;

4. de uitsluiting van leden;

5. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

6. ontbinding van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14. §1. De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar bijeengeroepen. De plaats, datum en uur worden aangeduid door de raad van bestuur en worden op de uitnodigingen vermeld. Tijdens de algemene vergadering zal de raad van bestuur verslag uitbrengen over de activiteit(en) van de vereniging gedurende het voorbije jaar.

Art. 15. De algemene vergadering is geldig samengesteld wanneer het totaal van het aantal aanwezige vaste leden minstens de helft bedraagt van het aantal vaste leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Art. 16 §1. Over een statuutwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. Telkens als het belang van de vereniging dat vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moet tevens bijeengeroepen worden op uitdrukkelijk schriftelijk verzoek van een vijfde der leden, gericht aan het raad van bestuur.

§3. De uitgenodigden worden door de raad van bestuur bij gewone brief, fax of email verstuurd aan elk lid tenminste tien dagen voor de bijeenkomst. Zij worden ondertekend, in naam van de raad van bestuur, door de voorzitter of door twee bestuurders en vermelden de dagorde. Op aanvraag van ten minste een vijfde van de leden, bij schrijven aan de raad van bestuur gericht ten minste een maand voor de algemene vergadering, kan een door deze leden voorgestelde aangelegenheid op de dagorde gebracht worden.

§4. In geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meederheden bedoeld in de tweede of derde paragraaf van dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Tussen de eerste en tweede vergadering dient een periode verstreken te zijn van minstens twintig dagen.

§4. Besluiten die worden genomen tijdens de algemene vergadering beperken zich tot de uitdrukkelijk vermelde agendapunten op de schriftelijk uitnodiging voorafgaand aan de bijeenkomst;

§5. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder.

§2. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§3. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vere-niging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 17. Elk vast lid beschikt over één stem. Vaste leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid. Bovendien kan een vast lid slechts één ander lid vertegenwoordigen bij volmacht. Vertegen-woordiging van een vast lid door een derde is niet toegelaten.

Art. 18. Van elke bijeenkomst van de algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de algemene vergadering. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee beheerders. Belanghebbende derden kunnen, mits zij dat belang kunnen aantonen, kennis nemen van de besluiten van de algemene vergadering door aanvraag van het verslag bij de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 19. §1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie en ten hoogste zeven bestuurders verkozen door de algemene vergadering. Indien het aantal vaste leden slechts drie leden telt, kunnen hoogstens twee bestuursleden aangesteld worden. Deze bestuurders worden gekozen uit de stichters en/of de vaste leden die minstens twee opeenvolgende jaren lid zijn en in regel met hun bijdrage. De termijn van de mandaten van de inrichters is van onbepaalde duur, de termijn van de mandaten van de toegelaten vaste leden is drie jaar. Uittredende bestuurders kunnen zich herkiesbaar stellen. Hun kandidatuur dient schriftelijk ingediend te worden op de zetel van de vereniging twee maanden vóór de algemene vergadering.

TITEL V.  RAAD VAN BESTUUR

§2. Overgangsbepaling: Tijdens de eerste twee werkingsjaren kan de algemene vergadering op aan-vraag van de raad van bestuur een bestuurder benoemen die nog geen twee jaar lid is van de vereniging. De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een periode conform de regeling in §1 van dit artikel. Bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

§3. Het staat de bestuurder vrij een voorzitter, secretaris en penningmeester te benoemen.

§4. De bestuurders voeren hun mandaat gratis uit.

Art. 20. In geval van vacature van een bestuursmandaat stellen de overige bestuurders een voorlopige vervanger aan. Bij haar eerstvolgende bijeenkomst zal de algemene vergadering deze bekrachtigen.

Art. 21. De raad van bestuur vergadert ten minste tweemaal per jaar.

Art. 22 De raad van bestuur is geldig samengesteld welke ook het aantal aanwezige bestuurders zijn. Voor beslissingen van de raad van bestuur is geen delegatie mogelijk. Een lid kan zich niet laten vertegenwoordigen door een ander lid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 23. De raad van bestuur beschikt over een de restbevoegheid voor alle aangelegenheden welke bevoegdheden niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent zijn.

Art. 24. De vereniging treedt in en buiten rechte op door de raad van bestuur. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één afgevaardigd bestuurder en de bevoegdheid verlenen de vereniging te vertegenwoordigen.

Art. 25. Alle leden van de raad van bestuur en bijzonder gemachtigden door de raad van bestuur, zijn gemachtigd om fondsen ten gunste van de vereniging in ontvangst te nemen.

Art. 26. De raad van bestuur stelt het huishoudelijk reglement op. Door aansluiting bij de vereniging ver-onderstelt elk lid kennis te hebben genomen en akkoord te gaan.

Art. 27. Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 28. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereni-ging. Artikel 16, derde paragraaf, is van overeenkomstige toepassing.

TITEL VI.  FINANCIEEL BELEID

TITEL VII.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 29. Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een of twee vereffenaars aan, waarvan zij de bevoegdheden bepaalt.

Art. 30 In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, op welke ogenblik en om welke reden zij ook moge plaatsvinden, zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan één of meer gelijkaardige verenigingen met gelijkaardige doelstelling van de onderhavige vereniging.

TITEL VIII.  ALGEMENE- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Art. 31. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gewijzigd bij de wetten van 2 mei 2002,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

27 december 2004, 23 maart 2007 en 6 mei 2009, gewijzigd door de programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 toepasselijk.

Art. 32. Na de oprichtingsvergadering van 3 januari 2013, te Varseanre, komen de vaste leden bijeen in buitengewone algemene vergadering, met het doel over te gaan tot de samenstelling van de raad van bestuur:

- Diederik Monteyne, voornoemd

- Annie Baert, voornoemd

Die allen verklaren hun opdracht te aanvaarden.

(Get.) Diederik Monteyne, bestuurder en mandataris

(Get.) Annie Baert, bestuurder

(Get.) Thierry Monteyne

Coordonnées
KONINKLIJKE GILDE SINT SEBASTIAAN BRUGGE (VE…

Adresse
Zetel: Groenwalle 36 8490 Varsenare

Code postal : 8490
Localité : JABBEKE
Commune : JABBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande