KONINKLIJKE HANDBOOGGILDE WILLEM TELL LIGGENDE WIP TE SINT-ANDRIES

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE HANDBOOGGILDE WILLEM TELL LIGGENDE WIP TE SINT-ANDRIES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.843.459

Publication

04/10/2013
ÿþ ' ij 4! M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11

oi

Voc behot aan Belgi Staat:

" isisisav

NefleE'LEêD #é'r dFikifffg È3~

nÉCCebANK VAN l'CCi&Fihr1Del t

BRUGGE (A~~lin~ i3fttk~t~er,

2 5 we2q13

Ondernemingsnr : 0479.843.459

Benaming

(voluit) : Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Liggende Wip te Sint-Andries

(verkort) : Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Sint-Andries

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Tien Geboden 25, 8200 Brugge (Sint-Andries)

Onderwerp akte : Gewijzigde statuten en Raad van bestuur

De Algemene Vergadering van 9 september 2013 geldig samengesteld en in voldoende aantal aanwezig heeft met unanimiteit besloten de statuten van 23 april 2007 verschenen in het Belgische Staatsblad van 3 december 2007 en met als ondememingsnummer 0479-843-459 te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

Titel I Naam  Zetel - Doel  Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Liggende Wip te Sint-Andries". Deze naam moet steeds door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "Koninklijke Handbooggilde Willem Tell Sint-. Andries vzw" te gebruiken.

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd te Zedelgem -- 't Groenhof nummer 32. De vereniging ressorteert onder het, gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats van dit arrondissement bij beslissing van de Raad van Bestuur. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel bij de leden en ook bij de jeugd de zin tot lichamelijke opvoeding te bevorderen en inzonderheid door het hanteren van de handboog op de liggende en staande wip en door het beoefenen van die schutterssport een gezonde lichaamsoefening en een aangename geestesontspanning aan haar leden te verschaffen, en in het bijzonder de vriendschapsbanden onder de leden van de vereniging en de vrienden schutters te bevorderen, meer bepaald door het inrichten of organiseren van vriendenwedstrijden, tornooien, Kampioenschappen, samenkomsten, feestelijkheden en dergelijke. Dezelfde doelstelling geldt voor het petanquespel.

De vereniging mag alle handelingen en verrichtingen doen welke rechtstreeks of onrechtstreeks noodzakelijk, nuttig of zelfs wenselijk worden geacht om haar doel te bereiken. Ze kan intern via een huishoudelijke reglement een praktische regeling uitwerken over de werking van de liggende en staande wip.

Zij kan ook haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel ais het hare.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordige4,..,\? br...,..... AL.,... en FnnAloLoninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan in eigendcm, vruchtgebrulk, huur of pacht alle onroerende goederen mogen bezitten of gebruiken, strekkende tot verwezenlijking van het doel waarvoor zij is opgericht. Zij kan schenkingen en sponsorgelden aanvaarden en verbintenissen overnemen.

Bovenstaande aanduidingen zijn louter aanwijzend en geenszins beperkend.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TitelIl Lidmaatschap

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen.

Volgende oprichters waren de eerste effectieve leden :

-Hilaire Vanderostyne, Gistelse Steenweg 184 te 8200 Sint-Andries geboren te Brugge op 10 maart 1939

-Ronny Geleyn, Koning Boudewijnlaan 7 te 8310 Assebroek geboren te Torhout op 7 februari 1950

-Ignace Suffys, Popstaelstraat 64 te 8490 Varsenare geboren te Brugge op 6 oktober 1948

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip met het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:

Als lid kan in de vereniging worden opgenomen , iedere natuurlijk persoon (ongeacht het geslacht) of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard. Verzoeken tot lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan één van de bestuurders van de vereniging te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft nam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectief lid of toetredend lid. De Algemene Vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk of mondeling bericht aan de verzoeker. Tegen een weigeringsbeslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld voor al de leden is vastgesteld op maximum 250 euro.

Het jaarlijks lidgeld wordt bepaald door de Algemene Vergadering.

Artikel 8:

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9:

Elk effectief lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een effectief lid, kan de Raad van Bestuur diens lidmaatschap schorsen

a.die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken effectief lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Met lidmaatschap van een effectief lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel IliRaad van Bestuur

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen en hoogstens 12 personen al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Die beslissingen dienen genomen met een tweederden meerderheid. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Indien de Raad van Bestuur slechts drie leden telt bestaat de Algemene Vergadering uit minstens vier leden,

Artikel 11:

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12:

a_De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester, een adjunct-secretaris en een adjunct-penningmeester. Die functies kunnen desgevallend via een beslissing van de Raad van Bestuur gecombineerd worden

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid word hij vervangen door een door hem aangeduid ander lid van het bestuur of de secretaris.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij stemming kan een afwezig bestuurslid zich door een ander bestuurslid laten vertegenwoordigen. Elk bestuurslid beschikt slechts over één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. en d. van dit artikel zijn van overeenkomstige toepassing.

d.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 13:

a.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging, verbindt zich namens de vereniging jegens derden en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, enz.

Hij kan schenkingen en sponsorgelden aanvaarden en verbintenissen overnemen.

b.De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt is onbepaald en dit mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

De bevoegdheid van het dagelijks bestuur geldt enkel voor zaken en bestellingen van kleinschalige en/of dringende aard en voor praktische organisatie binnen de vereniging. liet dagelijks bestuur beslist minstens met twee doch voor de rechtsgeldige vertegenwoordiging naar derden toe volstaat slechts één van hen.

c.De bevoegdheid om de vereniging jegens derden te verbinden en / of in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer gemachtigden, al dan niet bestuurder.

De duur van dit mandaat is onbepaald doch kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Deze gemachtigden handelen gezamenlijk en hun briefwisseling naar derden toe moet steeds door twee van hen worden ondertekend. Evenwel geldt voor ongevallen- aangiften en de daarmee verband houdende correspondentie en belastingsaangifte slechts één handtekening.

Deze bepaling doet geen afbreuk aan de regel voor de vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft (zie art. 13 b. hierboven).

d.De Raad van Bestuur is bevoegd tot het opmaken en wijzigen van het huishoudelijk reglement. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden ailes worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Dit huishoudelijk reglement wordt ter kennis gebracht en afgegeven aan aile leden.

Titel IVAlgemene Vergadering Artikel 14:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Ook de toegetreden leden mogen aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. In geval van diens afwezigheid wordt hij vervangen door een door hem aangeduid ander lid van de Raad van Bestuur of door de secretaris.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 15:

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c,desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

in geval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten van een effectief lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

i.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16:

a.De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de effectieve leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het efgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, die váár 30 juni van dat jaar valt

b.Alle effectieve leden en toegetreden leden worden minstens acht dagen voor de Algemene Vergadering uitgenodigd tot die vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de Voorzitter of de Secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering en de agenda. Die bijeenroeping kan gebeuren bij brief of via e-mail.

c.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene

Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17:

a.lnzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in artikel 9, 10 en art. 17 b, worden de besluiten van de Algemene Vergadering genomen bij gewone meerderheid van stemmen. De onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in aanmerking genomen voor het vaststellen van het aantal stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b.ln geval van uitsluiting van een effectief lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd,

c.Uitgezonderd voor de in de wet voorziene gevallen kan de Algemene Vergadering slechts geldig beslissen indien de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

d.Indien een tweede Algemene Vergadering nodig is dan bedraagt de periode tussen de eerste en de tweede Algemene Vergadering 15 dagen.

Artikel 18:

Van elke Algemene Vergadering warden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of

een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Van de genomen beslissingen in de Algemene Vergadering wordt hetzij schriftelijk of mondeling kennis gegeven aan de leden.

Titel Vlnzagerecht leden

Artikel 19:

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Derden die een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschriften van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

Titel VI Begrotingen  Rekeningen  Controle

Artikel 20:

MoD 2.2

Luik B - vervolg

a.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend de commissarissen.

c.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VII Ontbinding -- Vereffening

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen met de verplichting dat dit saldo steeds moet aangewend worden voor een belangloze doelstelling

Artikel 23:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 of de latere wetgeving die deze wet zou vervangen toepasselijk,

De Raad van Bestuur werd als volgt gewijzigd :

Ontslagen

- Hilaire Vanderostyne - Voorzitter vanaf 1/04/2013

- Wilfried Moeyaert -- Secretaris  vanaf 9/09/2013

- Bernard Ennaert -- Bestuurder - vanaf 9/09/2013

Nieuwe samenstelling vanaf 9/09/2013 :

- Joeri Schollier

- Ignace Suffys

- Marcel Franck

- Ronny Geleyn

- Francis Malengier

- Toon Suffys

- Jozef Verplancke

- Freddy De Ghein

- Franky Vandaele

Zijn tot dagelijks bestuurder benoemd

- Joeri Schollier

- Ignace Suffys

- Toon Suffys

- Ronny Geleyn

Gedaan te Brugge op 9 september 2013.

o`o4 r-behouden * aan het Belgisch Staatsblad

De Voorzitter, De Secretaris,

Joeri Schollier Toon Suffys

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE HANDBOOGGILDE WILLEM TELL LIGGEN…

Adresse
TIEN GEBODEN 25 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande