KONINKLIJKE HARMONIE ST.-CECILIA MERKEM, AFGEKORT : KON.HARM.ST.-CECILIA MERKEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE HARMONIE ST.-CECILIA MERKEM, AFGEKORT : KON.HARM.ST.-CECILIA MERKEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.030.236

Publication

30/03/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch _ Staatsblad

MOD 2.2

. n

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

INoEW~ ~~ ~oóPH~ ~

rn

R~1JCi:ïI73

1 8 KAART 20i1

vEenite

L r--

" 11x.051."

u

Ondernemingsnr : 0469.030.236

Benaming

(voluit) : Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Merkem vereniging zonder

winstoogmerk

(verkort) : Kon. Harm. St.-Cecilla Merkem vzw

Rechtsvorm : V.Z.W

Zetel : Akkerwindestraat 8 8650 HOUTHULST (MERKEM)

Onderwerp akte : Algemene Vergadering 11/01/2011

De buitengewone algemene vergadering van 11 Januari 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen.

2. De algemene vergadering van 11/1/2011 heeft benoemd tot bestuurder :

1.Johny Degrauwe, arbeider en zefstandige, 8650 Merkem, Kouterstraat 106

2.Danny Vanroose, bediende, 8650 Merkem, Stationsstraat 35B

3.Agnes Lefevere, onthaalmoeder, 8650 Merkem, Westbroekstraat 28

3. De algemene vergadering van 11/1/2011 bevestigd dat onderstaande personen de raad van bestuur

vormen :

1.De Keyser Lode, garagehouder, 8650 Merkem, Groenestraat 1D

2.De Keyser Roger, gepensioneerd, 8650 Merkem, leperleedijkstraat 2

3.Desender Willy, gepensioneerd, 8650 Merkem, Stationsstraat 36

4.De Tandt Eddy, zelfstandig, 865D Merkem, Kwakkelstraat 13

5.Igodt Daniel, gepensioneerd, 8650 Merkem, Diksmuidestraat 10

6.Pauwels Daniel, leraar, 8650 Merkem, Akkerwindestraat 8

7.Vandaele Paul,geneesheer, 8650 Merkem, Diksmuidestraat 27

8.Vangheluwe Claudine, verpleegkundige, 8650 Merkem, Kouterstraat 30

9.Zoete Miet, lerares, 8650 Merkem, Akkerwindestraat 2

10.Johny Degrauwe, arbeider en zefstandige, 8650 Merkem, Kouterstraat 10

11.Danny Vanroose, bediende, 8650 Merkem, Stationsstraat 35B

12.Agnes Lefevere, onthaalmoeder, 8650 Merkem, Westbroekstraat 28

zijn overeengekomen wat volgt onder elkaar en met allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort v.z.w.) op te richten overeenkomstig de wettelijke bepalingen,waaronder de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en eventuele latere wijzigingen op deze wet, onder de hiernavolgende voorwaarden gematerialiseerd in deze statuten:

Artikel 1

De vereniging draagt de naam `Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Merkem vereniging zonder winstoogmerk', afgekort Kon.Harm.St.-Cecilia Merkem vzw.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Merkem  Houthulst, Akkerwindestraat 8. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voorgenoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

a.de amateuristische kunstbeoefening in te richten, te bedrijven of te bevorderen en haar werk zelfstandig te ontplooien. Hieronder wordt eveneens elke vorm van sociaal cultureel werk verstaan, waarbij aan de beoefenaars de kans wordt geboden de creatieve vermogens aan te wenden, tot grotere leerrijke ontplooiing en waarbij de artistieke expressievormen op een niet beroepsmatige wijze in organisatorisch verband warden beoefend.

b.Het stichten en in stand houden van de muziekmaatschappij, met het oog op ontspanning en muzikale beleving en vorming van haar leden.

c.Door onderlinge vriendschap, samenwerking en vertrouwen te ontwikkelen onder haar leden.

d.Door intensieve werking met uitstappen, concerten, deelname aan muziekwedstrijden, tornooien en festivals, de bevolking het nut en de grote verdienste te doen kennen van de amateuristische muziekuitvoering. e.Zich te beroepen op alle betoelaging en tegemoetkoming die van de overheid uitgaat.

f.Samen te werken met overkoepelende organisaties.

g.Het organiseren, alleen of in samenwerkingsverband, van alle mogelijke activiteiten ter financiering van de werking van de maatschappij.

Deze doeleinden moeten in de meest brede zin worden aanzien. De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die de doeleinden kunnen bevorderen en bewerkstelligen en er rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houden. Zij kan anderen haar medewerking verlenen en belangstellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Artikel 6

De vereniging telt werkende of vaste leden enerzijds en niet-werkende of toegetreden leden anderzijds. Alleen eerstgenoemden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.De artikelen 7 tot 10 zijn alleen op hen van toepassing. Het zijn die leden die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister.

Niet-werkende of toegetreden leden, zoals bijvoorbeeld "ereleden en/of steunende leden", hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald warden in een huishoudelijk clubreglement, en zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw.

Artikel 7

Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur en op voorleggen van een gemotiveerd

schriftelijk verzoek, gericht aan de Raad van Bestuur

Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur is geen enkel verhaal mogelijk.

Artikel 8

Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald in de Wet van 27 juni 1921. De leden kunnen uitgesloten worden wanneer zij de statuten of reglementen niet na komen of wanneer zij door hun gedrag of hun handelingen de belangen van de vereniging schaden. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of eventueel gestorte lidgelden terug te vorderen.

Artikel 10

Werkende of vaste leden zijn geen lidgeld verschuldigd.Wel kan de Raad van Bestuur, zo hij dit nodig acht, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

In geen geval,zoals overigens vastgelegd ingevolge de wet van 25 november 1997, zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, benoemd door de

algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Artikel 12

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging. Ieder lid kan zich kandidaat stellen of laten stellen tot het begin van de eindstemming.

Artikel 13

Bestuurders worden verkozen voor onbepaalde termijn. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Artikel 14

De Raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

Wordt geen voorzitter gekozen,dan presideert de oudste bestuurder de vergaderingen en oefent de bevoegdheden uit die gewoonterechtelijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

De Raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel nà raadpleging van de andere bestuurders.

De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is.lndien men niet geldig kan vergaderen, wordt binnen de 8 dagen een tweede vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda.Deze vergadering kan dan geldig beslissen.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter.

Een bestuurder kan zich door aan andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de Voorzitter wordt goedgekeurd. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door 2 bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 15

De Raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op als eiser of als verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering,van beheer en van beschikking,met inbegrip van het vervreemden,zelfs om niet,van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren;van het lenen en uitlenen,voor om het even welke termijnvan alle handels-en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

De Raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

De Raad kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden.Deze delegaties van bevoegdheden zijn op ieder ogenblik herroepbaar.

De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De Raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen,belast met het dagelijks bestuur,o.m.met de geldige handtekening tegenover de bank van de Post,banken,spaarkassen en andere financiële instellingen.

Worden er twee of meer afgevaardigde bestuurders aangesteld dan oefenen zij, behoudens bijzondere volmacht aan één van hen, gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 16

Bij buitengerechtelijke handelingen, wordt de vereniging ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Tegenover derden zijn deze niet er toe gehouden enig bewijs voor te leggen;tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk,00k op hun persoonlijk vermogen,zelfs voor lichte schuld.

Artikel 17

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende of vaste leden

Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen.Geen vertegenwoordiger mag echter

beschikken over meer dan één volmacht.

Ieder lid beschikt over één stem.

Artikel 18

De algemene vergadering is bevoegd voor:

" statutenwijziging

.benoeming en afzetting van bestuurders

" goedkeuring van begroting en rekeningen

" de kwijting aan de bestuurders

.vrijwillige ontbinding

.uitsluiting van werkende of vaste leden

Artikel 19

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgend jaar.

Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de

" ontwerp-begroting.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende of vaste leden daarom verzoeken aan de Raad van Bestuur, en dit per aangetekend schrijven waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld.

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, of van twee

bestuurders of van een vijfde van de werkende of vaste leden.

Zij worden verstuurd per gewone post ten laatste vijf dagen voor de vergadering.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en behelst de agenda.

Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar één twintigste van de werkende of vaste leden hebben het recht punten op de agenda te plaatsen, mits dit schriftelijk wordt voorgedragen, en dit tenminste 2 werkdagen voor de vergadering, aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda, tenzij vijf leden daarom verzoeken en de Raad van Bestuur er zich niet tegen verzet.

Artikel 20

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens verhindering,

door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt de secretaris aan.

Artikel 21

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen welke ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden is.

Besluiten in verband met statutenwijziging,uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden onder meer met betrekking tot aanwezigheden en meerderheden, bepaald bij artikel 8,12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd ingevolge de wet van 02 mei 2002, in acht worden genomen.

Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter.

Artikel 22

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 23

Het boekjaar loopt van 01 januari tot 31 december.

Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 24

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 21 en volgens de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, en overeenkomstig deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meerdere vereffenaars. Bij gebreke daaraan kan de Rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 25

Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de bestemming van de netto-activa wordt bepaald door de algemene vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen.

Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van onderhavige vereniging en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden,tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 26

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn,worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 inzake de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 27

De algemene vergadering heeft tot bestuurders verkozen :

Lefevere Agnes; Vanroose Danny; De Keyser Lode; Degrauwe Johny;

De Keyser Roger; Desender Willy; De Tandt Eddy; Igodt Daniel; Pauwels Daniel; Vandaele Paul;

Vangheluwe Claudine; Zoete Miet,

hierboven nader geïdentificeerd, die dit mandaat aanvaarden.

De bestuurders hebben aangesteld als :

Voorzitter: Daniel Pauwels ;

Secretaris: Johny Degrauwe

Penningmeester: Willy Desender ;

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Houthulst-Merkem op 11 Januari 2011.

Van deze akte werden er zoveel originelen als er partijen zijn ondertekend door de in aanhef genoemde natuurlijke personen, die elk een origineel hebben ontvangen, meer één exemplaar bestemd voor de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel en meer een laatste exemplaar bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Handtekening van de oprichters

Pauwels Daniel Desender Willy Degrauwe Johny

Voorzitter Penningmeester Secretaris

Leden van de Raad van bestuur :

Defevere Agnes De Keyser Lode De Keyser Roger

De Tandt Eddy Igodt Daniel Vandaele Paul

Vangheluwe Claudine Vanroose Danny Zoete Miet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

' Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE HARMONIE ST.-CECILIA MERKEM, AFG…

Adresse
AKKERWINDESTRAAT 8 8650 HOUTHULST

Code postal : 8650
Localité : HOUTHULST
Commune : HOUTHULST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande