KONINKLIJKE STADSHARMONIE ROESELARE, AFGEKORT : KSR

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE STADSHARMONIE ROESELARE, AFGEKORT : KSR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.780.680

Publication

27/01/2015
ÿþMOD 2.2

:51-F In de bijiagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR BELCA NEERGELEGD

19-01- ~~'- 2 ~ NOV.~O1Á

=~,J ~ "°` ~~''

KOOPHANDELechtbank van

~k~|~(~A~~ \  Gent, ~d^KORTRIJK

ELGISCH L n'aflo

Ondernem : 8]5-2/ YZO Benaming

(vomN: Konilhlijke Stadsharmonie Roeselare vaum

(verkort): KSR vzw

ReuhÓsvnrm: VZW

Zetel : lepersestraat 135, 8800 Roeselare

\^xk

Onderwerp akte : Oprichtingsakte~~

ox~ `^~ ++, \~^~''/

Artikel 1. - Naam, zetel

1.1. De "Koninklijke Stadsharmonie Roasafa,e". Deze naam moet steeds door~

de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

1.2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in West-Vi do/an Heden is de zetel:

gevestigd te 8800 Roeselare, lepersestraat 135, gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. Alle sbkknn! voorgeschreven door de vzw-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de Griffie van de: Rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement

Artikel l' Doel

De vereniging heeft tot doel in het Cultureel Centrum - zaal Gudrun - Cichoreistraat 31, te Roeselare, de, muziekkunst aan te leren en te beoefenen, jongeren of volwassen muzikanten samen te bremgon, om in groepsverband d instrumentale muziek te beleven, zowel in de Drumband, het Roeselaars Jeugdensemble of

de Grote Harmonie, teneinde te kunnen opgaan tot de hoogste d van bekwaamheid en dit door het

instuderen van muziek, het brengen van publieksgerichte manifestaties, opluisteren van officiële plechtigheden ln Roeselare, animatie creëren bij deelname aan wedstrijden, uitwisseling of samen concerteren met andere

muziekverenigingen en vooral het stimuleren van de vriendschap, dienstbaarheid en de sociale contacten

tussen de muzikanten onderling, en ontspanning na inspanning.

Ze is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn

niet het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de Winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Ze kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of:

verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Ze kan daartoe alle nodige rechtshandelingen en daden ahel|on, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwmvnn, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afstuiten, goederen in huur of erfpacht nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Artikel 3. - Duur

De vereniging word opgericht voor onbepaalde duur en ken ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 4. Lidmaatschap 4.1. De vereniging bestaa uit leden en toegetreden leden. 4.2. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. 4.3. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de Algemene Vergadering, knmt!

uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden . 4.4. De toe eiad leden zijn de individuele personen die volgens de van toepassing zijnde regels bij doi

Koninklijke Stadsharmonie Roeselare zijn aangesloten. 4.S.Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldean te worden:

4.5.1. Het eventueel lidgeld jaarlijks betalen

4.5.2. De statuten van de vereniging aanvaarden

4.6. Het maximum bedrag van het lidgeld bedraagt 100 Euro. 4.7. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor de toegetreden leden wordt bepaald door de algemene

vergadering van de vzw Koninklijke Stadsharmonie Roeselare. 4.8. Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geach onts|a0nnmomd te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende n de

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam enhandtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 -Annues_deMonitenthelge.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.9, Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

4.10. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

4.11. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden of toetredende leden van de Koninklijke Stadsharmonie Roeselare worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat hij van de belissing in kennis is gesteld.

Artikel 5. - Algemene Vergadering

5.1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden.

5.2, Elk lid beschikt over een stem.

5.3. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

5.4, De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen, het goedkeuren van de rekeningen en de begroting, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vereniging met sociaal oogmerk, het openstellen van een kandidatuur, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

5.5, De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester teneinde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

5.6. Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen, telkens het belang van de vereniging het vereist.

5.7. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

5.8. Oproepingen voor de Algemene Vergadering gebeuren per brief of per e-mail. De oproeping wordt ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd, met melding van de agenda. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief of -e-mail gevoegd.

5.9, Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

5.10. De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

5.11. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

5.12. Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.13. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die het wensen. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. - Raad van Bestuur

6.1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden benoemd door de Algemene Vergadering.

6,2, De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

6.3, De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd. Zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaande goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

6.4, De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad.

6.5, De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

6.6. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

6.7, Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden, per gewone post of via e-mail, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd met opgave van de agenda. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

6.8, De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezig lid van de Raad van Bestuur.

6.9, De raad van Bestuur beslist geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

6.10.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en ondertekend door de Voorzitter, de secretaris en de leden die het wensen. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

f&

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Artikel 7. Dagelijks Bestuur

7.1. Het dagelijks bestuur wordt samengesteld uit een voorzitter, ondervoorzitter/penningmeester en een

secretaris, die worden gekozen en aangeduid door de Raad van Bestuur.

7.2. Het dagelijks bestuur is bevoegd voor alle handelingen die nodig zijn voor de dagelijkse

werkzaamheden van de vereniging.

7.3. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar

handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 8. - Bevoegdheden

8.1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtshandelingen. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

8.2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

8.3. De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

8.4. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

8.5. De stukken van het dagelijks bestuur en de ontlastingen aan De Post worden geldig ondertekend door de Voorzitter of een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 9. - Rekeningen

9.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

9.2. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming uit, over de kwijting aan de bestuurders.

9.3. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, of op de plaats voorzien door de Wet.

Artikel 10. - Ontbinding

10.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals de wet voorziet.

10.2. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeni ngsvoorwaarden.

10.3. De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 11. - Varia

11.1. Voor al wat niet expliciet in deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

De Raad van Bestuur wordt samengesteld als volgt:

- De heer Yves Ameye, wonende te Roeselare, Henri Horriestraat 51, geboren te Roeselare op 18/0811931

- De heer Johan-Alfons-Victor Deboutte, wonende te Roeselare, 't Motje 25, geboren te Ukkel op 09/07/1931 - De heer José-Joël-Hubert De Cokere, wonende te Roeselare, lepersestraat 135, geboren te Tielt op 03/09/1948

- Mevrouw Marina-Marguerite-Maria Lenoir, wonende te Roeselare, Weidestraat 96, geboren te Roeselare i op 20/03/1961.

- De heer Ignace-Albert-Marie Vanderschaeghe, wonende te Roeselare, Weidestraat 59, geboren te Roeselare op 13/06/1958.

Aangesteld worden tot:

Voorzitter: Yves Ameye

Ondervoorzitter/Penningmeester: Johan Deboutte

Secretaris: José De Cokere

Aangesteld tot afgevaardigd beheerder, belast met het dagelijks bestuur, in het bijzonder gemachtigd voor

aile rechtshandelingen tegenover het bestuur van de Postchecks, banken en spaarkassen, wordt Johan

Deboutte.

Voor eensluitend uittreksel, Yves Ameye, Voorzitter

Op de laalste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlage» kij_ bet Belgisch.Staatsblad - 27/O1/2Q15 Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE STADSHARMONIE ROESELARE, AFGEKOR…

Adresse
IEPERSESTRAAT 135 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande