KOPA WEST-VLAANDEREN OTP

Association sans but lucratif


Dénomination : KOPA WEST-VLAANDEREN OTP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.782.194

Publication

14/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1111

behouden " iiosRso*

aan het

Belgisch

Staatsblad





NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 0 1 APR. 2011

Grif griffier,

Ondernemingsnr : 0457.782.194

Benaming

(voluit) : Kopa West-Vlaanderen OTP

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Zilverstraat 43, 8000 Brugge

Onderwerp akte : Aanpassing statuten

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een.

vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de;

verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam "Kopa West-Vlaanderen OTP"

Artikel 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Zilverstraat 43, gelegen in het gerechtelijk:

arrondissement Brugge

Artikel 4 duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Artikel 5 doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel de werklozen en andere niet actieven meer kansen te geven op tewerkstelling en dit:

door het organiseren van opleidingsprojecten of tewerkstellingsinitiatieven.

Deze opleidingen en initiatieven worden kosteloos aangeboden aan de werkzoekenden.

Het werkterrein omvat de bestuurlijke provincie West-Vlaanderen; waarbinnen de VDAB regio's voor: arbeidsbemiddeling: Kortrijk-Roeselare-Tielt, Brugge en Oostende-Veurne-Diksmuide-leper en provinciaal door VDAB georganiseerde competentieontwikkeling.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende. activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

il. Leden, bijdrage

artikel 6

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. Hun aantal mag niet lager zijn dan het wettelijk minimum. De oprichters zijn de eerste: wettelijke leden. Allen bezitten de Belgische nationaliteit en zijn meerderjarig.

artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens zes effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet

Artikel 8

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen"

worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9: bijdrage

Aan de effectieve leden en de toegetreden leden zal geen financiële bijdrage worden gevraagd. Zij nemen in

hoofde van hun sociale verbintenis geen enkele persoonlijke verplichting op zich.

artikel 10 : ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de

Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Door de toetreding tot onderhavige statuten ontzegt ieder lid zich elke daad of elke nalatigheid die nadelig zou zijn voor het maatschappelijke doel of van aard zou zijn om zijn persoonlijk aanzien of eer, of het aanzien en de eer van andere leden of van de vereniging schade te berokken. Elke inbreuk op deze beschikking heeft onmiddellijk en van rechtswege de uittreding van het betrokken lid uit de vereniging tot gevolg. De geschillen betreffende de toepassing van deze bepaling worden aan de Raad van Bestuur , die als scheidsrechter optreedt, voorgelegd en die beslist zonder verhaal en zonder in verband met de procedure, de vormen en termijnen opgelegd aan de rechtbanken te moeten volgen.

De effectieve leden die wegens een bepaalde functie of mandaat lid zijn van de vereniging of als dusdanig worden aanvaard, verliezen hun hoedanigheid van lid, zodra zij deze functie of dit mandaat niet meer vervullen.

Artikel 11: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 12: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

III De Algemene Vergadering

artikel 13: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter , bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De effectieve leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

artikel 14: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" De goedkeuring van de statuten;

" De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

" De benoeming en afzetting van bestuurders;

" De benoeming en afzetting van de commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

" Kwijting verlenen aan de bestuurders en commissarissen;

" Goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

" De ontbinding van de vereniging ;

" De uitsluiting van een affectief lid

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

artikel 15: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De jaarlijkse vergadering moet jaarlijks gehouden worden op de laatste maandag van juni. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur.

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per gewone post of per E-mail.

De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

artikel 16: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen

1V De Raad van Bestuur

artikel 18: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste zes personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

artikel 19: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering in te richten aan de Raad van Bestuur.

artikel 20: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor onbeperkte duur. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

artikel 21: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

artikel 22: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen stuiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

artikel 23: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 24: bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

MOD 2.2

V. Begroting en rekeningen

artikel 25

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting

voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring

voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI. Ontbinding en vereffening

artikel 26

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Opgemaakt te Brugge

Van Deursen Erik

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het i Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/07/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(voluit) : Kopa West-Vlaanderen OTP

{verkort}

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Zilverstraat 43, 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS

Uit de notulen van de algemene vergadering van 29 juni 2015 blijkt dat de algemene vergadering beslist met

eenparigheid van stemmen om de heer Tyno Parmentier wonende te 8800 Roeselare, P.Piretstraat te ontslaan

in zijn functie als bestuurder. De algemene vergadering beslist eveneens met eenparigheid van stemmen om de

heer Jasper Rommel, wonende te 9000 Gent, ,Meulestedesteenweg 249 te benoemen als bestuurder.

De benoemingen zijn geldig vanaf 30 juni 2015. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd

De Voorzitter

Van Deursen Erik

Op de laatste b1z van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de persotonten) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

De griffier

Ondernerningsnr : 0457.782.194 Benaming

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

0B JUL 2015

Griffie

Gent Afdeling Bruaae

Iry

~

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KOPA WEST-VLAANDEREN OTP

Adresse
ZILVERSTRAAT 43 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande