KORTRIJK VLAANDERT

Association sans but lucratif


Dénomination : KORTRIJK VLAANDERT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.488.812

Publication

03/12/2012
ÿþ MOD 2.2

1 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr :  gb gg 8"e Benaming

(votutt) : KORTRIJK VLAANDERT

NEERGELEGD ,----

R BELGE 2 O. 11. 2012

- 2012

REC~T~NK KOOPHANDBL

. rt 4~RTRIJK

~IA.~J~.A



11111 II 11111 1111111111111 Ii 11111111

*12195372*

V, beh

aal Bel Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MONITE

2 6 -1 ELGISCH

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Houtmarkt 15 te 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Statuten, benoeming Raad van Bestuur

Uittreksel uit de aktes :

In het jaartweeduizend en twaalf op 18 november, beslissen de ondergetekenden,

Demunter Lieven,

Devoldere Jo,

Haghebaert Stijn, Rode Dreef 21 te 8510 Marke

Seynaeve Kristian, Houtmarkt 15 te 8500 Kortrijk

Van Canneyt Hilde, Hoornstraat 21 te 9000 Gent

Vandenbulcke Jo,

Van Hove Hans,

Verstraete Francis,

en onder al de personen die later zullen worden toegelaten,

een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de beschikkingen van de wet van twee

mei tweeduizend en twee, waarvan de statuten als volgt luiden :

Benaming en zetel

Art. 1. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en draagt de benaming KORTRIJK VLAANDERT'.

De vereniging is gevestigd te 8500 Kortrijk, Houtmarkt 15, in het gerechtelijk arrondissement van Kortrijk. De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de algemene vergadering gewijzigd worden binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest.

Doel

Art. 2. Deze culturele vereniging heeft tot doel alle mogelijkse kunstvormen te beoefenenen en te brengen naar een breed publiek, het bijdragen tot de culturele en artistieke ontwikkeling ln het algemeen, het bestendigen van de vriendschapsbanden onder haar aangeslotenen, liefdadigheid en vermaak.

Art. 3. Ze mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Ze kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor ze werd opgericht.

Art. 4. Ze is bevoegd om aile roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Lidmaatschap

Op de laatste blz. van _4ujk B, vermelden : Recfo : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt maar met een minimum van drie effectieve leden. De vereniging kenttoegetreden leden en effectieve leden. Discriminatie tussen de leden is niet toegelaten.

Art. 6. iedereen kan toegetreden lid worden mits men voldoet aan volgende voorwaarden:

a.Het lidmaatschap wordt aangevraagd door het desbetreffend aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier wordt bezorgd aan de secretaris. Na aanvaarding door de raad van bestuur en betaling van het lidgeld wordt het bewijsstuk afgeleverd.

b.Elke sympathisant die het lidgeld betaalt en zich schikt naar de statuten en reglementen wordt een toegetreden lid.

Art. 7. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Bij de opstart zijn de effectieve leden de oprichters en naderhand alle andere toegetreden leden die zich engageren in een permanente werkgroep. Effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Art 8. Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de algemene vergadering en mag de 100 Euro niet overschrijden.

Art. 9. Door hun aansluiting verbinden alle leden er zich toe zich te schikken naar de statuten, de reglementen en de beslissingen van de vereniging. Elk toegetreden of effectief lid mag op ieder ogenblik vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging door een brief te richten aan de raad van bestuur. .

Art. 10. Toegetreden of effectieve leden kunnen uit de vereniging worden gesloten in geval :

a.van misbruik en tekortkomingen ten aanzien van de statuten en het huishoudelijk reglement

b.hun houding schade berokkent aan de vereniging.

De uitsluiting van een effectief lid wordt uitgesproken door de algemene vergadering, bij tweederde

meerderheid. In geval van uitsluiting moet de betrokkene voorafgaand gehoord worden door de raad van

bestuur. De uitsluiting van een toegetreden lid is de exclusieve bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art 11. Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave eisen van de betaalde lidgelden.

Werkgroepen

Art, 12. De raad van bestuur kan een aantal permanente werkgroepen oprichten. Tevens kan men opteren voor tijdelijke werkgroepen rond één bepaald project.

Art 13. Indien een werkgroep niet naar behoren functioneert, kan de raad van bestuur haar werking overnemen.

Art. 14. De coördinatie der werkgroepen gebeurt door het Comité der Werkgroepen of de raad van bestuur.

Raad van bestuur

Art. 15. De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden, die benoemd worden door de algemene vergadering. Hun mandaat duurt vier jaar en de leden vervullen hun mandaat kosteloos. Om de twee jaar worden de helft van de mandaten verkiesbaar gesteld, De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art 16. Bestuurders kunnen hun mandaat beëindigen ofwel door hun vrijwillig ontslag in te dienen met een aangetekend schrijven gericht aan de algemene vergadering ofwel door een beslissing van de algemene vergadering. Dergelijke beslissing gebeurt bij geheime stemming.

Art. 17. De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter. De raad van bestuur kan buiten zijn leden een secretaris en/of penningmeester aanstellen. Tevens kunnen specifieke uitvoerende opdrachten worden toegewezen aan leden of derden. Deze mandaten zijn te allen tijde opzegbaar.

Art. 18. De voorzitter of zijn vervanger vertegenwoordigt de vereniging tegenover derden, doch enkel in opdracht van de raad van bestuur. Hij/zij is niet gerechtigd een engagement aan te gaan in naam van de vereniging zonder de voorafgaandelijke goedkeuring van de meerderheid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD Z2

Art. 19. Bij ontslag of tijdelijke onbeschikbaarheid van de voorzitter treedt de ondervoorzitter tijdelijk in de plaats van de voorzitter. Bij afwezigheid van voorzitter en ondervoorzitter neemt de oudste bestuurder tijdelijk de functie waar.

Art. 20. De raad van bestuur vergadert op initiatief van de vaarzitter. Op schriftelijk verzoek van minstens de helft der bestuurders moet de voorzitter binnen de twee weken de raad van bestuur samenroepen. De raad van bestuur kan geldig vergaderen en beslissen indien minstens de hein van de bestuurders aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid.

At 21. Indien over een bepaald agendapunt een bestuurder direct of indirect een persoonlijk belang heeft, zat hij/zij niet deelnemen aan de stemming betreffende de te nemen beslissing.

Art. 22. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 23. De algemene vergadering kan maximum twee bestuursleden coöpteren binnen de leden; deze kandidaturen worden voorgesteld door de raad van bestuur. De gecoöpteerde bestuursleden hebben stemrecht en zijn volwaardige bestuurders. De algemene vergadering kan tevens maximum twee adviserende bestuursleden benoemen buiten hun leden; hun kandidaturen warden vocrgesteld door de raad van bestuur. Adviserende bestuursleden hebben geen stemrecht.

Art. 24. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. De raad van bestuur handelt als college. Alle bevoegdheden die bij deze statuten niet uitdrukkelijk worden toegekend aan de algemene vergadering worden toegekend aan de raad van bestuur.

Art. 25. De interpretatie van statuten en reglementen is de exclusieve bevoegdheid van de raad van bestuur.

Algemene Vergadering

Art. 26. Een beraadslaging van de algemene vergadering is vereist in volgende gevallen :

1.wijziging van de statuten

2.benoeming en ontslag van de leden van de raad van bestuur

3.benoeming en ontslag van twee commissarissen

4.goedkeuring van rekeningen en begrotingen

5.kwijting van de bestuurders en commissarissen

6.uitsluiting van effectieve leden

7.ontbinding van de vereniging

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9,alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 27. De algemene vergadering vergadert op verzoek en na beslissing van de raad van bestuur. Dit gebeurt minstens eenmaal per jaar. De gewone algemene vergadering moet plaatsgrijpen binnen de drie maanden na het beëindigen van het werkjaar.

Art. 28. Het mandaat van commissaris duurt vier jaar en ze vervullen hun mandaat kosteloos.

Art. 29. De effectieve leden worden minstens tien dagen voor de vergadering schriftelijk (per brief of per email) uitgenodigd. De dagorde wordt op de uitnodiging vermeld. De algemene vergadering beslist geldig, welke ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de tegenwoordige stemmen, tenzij de wettelijke bepalingen het anders oplegt. Bij staking der stemmen wordt het agendapunt verworpen.

Art. 30, in de gevallen waarbij de wet of de statuten de aanwezigheid van ten minste twee derden van de effectieve leden of vertegenwoordigden vereist, kan ingeval op de eerste vergadering dit aantal niet wordt bereikt, een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten aannemen met een gewone meerderheid ongeacht het aantal effectieve leden of vertegenwoordigden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 31. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk worden vermeld in de uitnodiging en wanneer minstens tweederde van de effectieve leden of vertegenwoordigden op de vergadering aanwezig zijn, Een statuutwijziging kan alleen warden aangenomen met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de statuutwijziging betrekking heeft op het doel van de

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige effectieve leden of vertegenwoordigden.

Art. 32. Elk effectief lid heeft één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid op voorwaarde dat deze houder is van een geschreven volmacht. Elk effectief lid kan maximaal één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Art. 33. Een bijzondere algemene vergadering kan gehouden worden telkens als de raad van bestuur dit nuttig oordeelt. Daarenboven kan op verzoek van één vijfde van alle effectieve leden een bijzondere algemene vergadering worden aangevraagd. Dit moet binnen de maand na de aanvraag worden georganiseerd.

Art. 34. De algemene vergadering beslist slechts over punten die op de dagorde staan vermeld. Aile beslissingen, genomen door de algemene vergadering, worden in een register bijgehouden en zijn ter inzage van alle leden en belanghebbende derden.

Huishoudelijk reglement

Art. 35. De raad van bestuur stelt een reglement van inwendige orde op, waarbij alles kan worden geregeld wat niet in de statuten is voorzien.

Art. 36. Het reglement kan door de raad van bestuur steeds gewijzigd worden. Elke wijziging wordt aan alle leden ter kennis gebracht.

Ontbinding

Ait 37.1n geval van ontbinding van de vereniging, wordt door de algemene vergadering één vereffenaar aangesteld.

Art. 38. Het netto-overblijvend actief wordt, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een vereniging met een gelijkaardig doel. Deze vereniging moet aangeduid worden door de algemene vergadering.

Verslag Buitengewone Algemene vergadering dd. 18/11/2012

Deze Buitengewone Algemene Vergadering komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig volgende besluiten :

-Wordt tot de functie van bestuurder benoemd

Kristian Seynaeve  Bestuurder en voorzitter van de Raad van bestuur

Stijn Haghebaert Bestuurder en secretaris

Hans Vanhove  bestuurder en penningmeester

-De opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2016 -De opdracht van de bestuurders is onbezoldigd

Goedgekeurd,

Seynaeve Kristian Bestuurder

Tegelijk hierbij neergelegd ; statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

" . Voor-belîbuderf aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
KORTRIJK VLAANDERT

Adresse
HOUTMARKT 15 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande