LANDBOUWVENNOOTSCHAP BART ROOSE

Divers


Dénomination : LANDBOUWVENNOOTSCHAP BART ROOSE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 832.166.265

Publication

03/01/2011
ÿþIllotl 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor

behoui

aan h

Beigis

Staatst







" 11000542"

~

Ondernemingsnr : 0 3-m_. Q A 6 6 2 G j`

Benaming

(voluit) : Landbouwvennootschap Bart Roose

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Zomerweg 8 - 8630 VEURNE

Onderwerp akte : Oprichting

In het jaar tweeduizend en tien, 15 december zijn verschenen :

1.De heer Bart Comelius ROOS E, woonachtig in 8630 Veurne, Zuidburgweg 59

2.Mevrouw Nathalie BILLIAU, woonachtig in 8630 Veume, Zuidburgweg 59

3.De heer Etienne Cornelius ROOSE, woonachtig in 8630 Beauvoorde (VEURNE), Zomerweg 8

4.Mevrouw Maria Magda JANSSENS, woonachtig in 8630 Beauvoorde (VEURNE), Zomerweg 8

Verschijners beslissen de onderhandse akte te verlijden van een landbouwvennootschap, die zij onder:

elkander verklaren op te richten overeenkomstig de bepalingen van artikel 789 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, op volgende wijze :

1. De vennootschap is opgericht onder de benaming "Landbouwvennootschap Bart Roose"

2. De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur met ingang van 15 december 2010.

3. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8630 Beauvoorde (VEURNE), Zomerweg 8.

4. De vennootschap heeft tot doel : de uitbating van een landbouwbedrijf in het bijzonder akkerbouw,;

veeteelt, runder- en varkensteelt, varkensvetmesterij. De vennootschap kan alle verrichtingen doen die: rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, of die dit kunnen bevorderen; zij kan deelnemen: in iedere onderneming die kan bijdragen tot haar ontwikkeling of deze kan bevorderen.

5. Hei kapitaal van de vennootschap bedraagt 31.000 euro. Het is verdeeld in 310 aandelen met een. nominale waarde van 100 euro per aandeel.

6. Het maatschappelijk kapitaal wordt gevormd door een inbreng in speciën voor een bedrag van 31.000,00 ¬ , in te brengen door de 4 respectieve oprichters.

7. In aansluiting met voormelde inbrengen wordt de hoedanigheid van de vennoten als volgt vastgesteld

azijn beherende vennoten :De heer Bart ROOSE, voornoemd

b.zijn stille vennoten : Mevrouw Nathalie BILLIAU, de heer Etienne ROOSE en Mevrouw Maria JANSSENS.':

8. De aandelen kunnen overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder de levenden aan een vennoot; De aandelen kunnen aan anderen dan de in het voorgaand lid bedoelde personen slechts overgaan of overgedragen worden met de toestemming van alle beherende vennoten enerzijds en van de meerderheid van; de stille vennoten anderzijds.

9. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten. De duur van hun functie, tenzij, bij ontslag of ontzetting, is gelijk aan de duur van de vennootschap. De heer Bart ROOSE wordt zoals hoger: bepaald tot beherend vennoot benoemd.

10. Iedere beherende vennoot is bevoegd om aile handelingen van het intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen: waarvoor volgens de wet uitsluitend de algemene vergadering bevoegd is.

11. Iedere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel in alle handelingen in en; buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk: op te treden.

12. Overeenkomstig artikel 816 van het Wetboek van Vennootschappen wordt bepaald dat volgende: handelingen van bestuur, zowel intern ais extern, door de beherende vennoten slechts gesteld mogen worden: na de voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten beslissend met meerderheid van stemmen. Deze voorafgaande toestemming van de algemene vergadering van de stille: vennoten is noodzakelijk voor het verwerven en vervreemden van onroerende goederen, het in pacht nemen of opzeggen van pacht, het oprichten van bouwwerken, belangrijke wijzigingen aan de veestapel of aan de wijze; van exploiteren;

13. De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap; de stille: vennoten zijn alléén verbonden tot beloop van hun inbreng.De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening van hun opdracht begaan, zelfs indien zij: hun taken verdeeld hebben. Hun aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving. Zij zijn :jegens: Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris; hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~-f 0." " " " " =

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van de wet of van de statuten. Ten aanzien van de feiten waaraan de beherende vennoten geen deel hebben gehad, zijn zij van hun aansprakelijkheid slechts ontheven in zoverre zij bewijzen dat hen geen schuld treft, en dat zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering die volgt op hun kennisname van deze feiten.

14. De jaarvergadering van de beherende en van de stille vennoten vindt ieder jaar op de eerste donderdag van de maand juni om 14.00 uur plaats op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over elke aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt.

15. Iedere beherende vennoot is bevoegd, op eigen initiatief of op verzoek van een andere vennoot, een buitengewone algemene vergadering van de stille vennoten, en een buitengewone algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten bijeen te roepen.

16. De oproepingen tot de algemene vergadering geschieden bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten, uiterlijk vijftien dagen voor de vergadering. De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.Onder voorbehoud van het hiemabepaalde worden de beherende vennoten en de stille vennoten allen tot de algemene vergadering toegelaten.De vergadering wordt voorgezeten door de oudste in leeftijd onder de aanwezige beherende vennoten.

17. Een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten is vereist met betrekking tot :het geven van kwijting aan de beherende vennoten van hun beheer,de verdeling van de bedrijfsresultaten, de beloning van de beherende vennoten,de voorstellen die ingevolge artikel 16 van onderhevige statuten door de beherende vennoten aan de algemene vergadering ter goedkeuring moeten voorgelegd worden.Elk aandeel geeft recht op één stem.De beherende vennoten hebben recht om de vergadering bij te wonen, zelfs indien zij geen aandelen bezitten.

18.Een besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en de stille vennoten is vereist met betrekking tot de wijziging van de statuten,de vrijwillige ontbinding van de vennootschap.De besluiten worden genomen met eenparigheid van de stemmen van de beherende vennoten en met een meerderheid van drie vierde van de stemmen van de stille vennoten.Elke vennoot beschikt over één stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij bezit.

19.Indien één of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigheden.Zolang deze aanwijzing niet gedaan is, worden de daaraan verbonden rechten opgeschort tot zij één van hen of een derde schriftelijk hebben aangewezen om ten aanzien van de vennootschap dit recht uit te oefenen.

20. Afgezien van de regels betreffende de vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke stille vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Niemand mag op de vergadering houder zijn van meer dan één volmacht.

21. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten.De beherende vennoten bezorgen elke stille vennoot ten minste vijftien dagen veer de jaarvergadering een schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en van de bedrijfsresultaten.Elke stille vennoot kan aan de beherende vennoten nadere inlichtingen vragen betreffende dit verslag.

22.De landbouwvennootschap kan niet ontbonden worden door de wil van één van de vennoten. Zij wordt evenmin ontbonden door vereniging van alle aandelen in één hand, zolang niet tot ontbinding is besloten.Ongeacht of de vennootschap van rechtswege ontbonden is of door een uitspraak van de rechter, dan wel door een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot deze afgesloten is.Tot de ontbinding van de landbouwvennootschap kan slechts overgegaan worden met inachtneming van de voorschriften bepaald voor een statutenwijziging.

23. Mochten geen vereffenaars benoemd zijn, dan zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.De algemene vergadering van de stille vennoten kan te allen tijde één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, altéén, gezamenlijk, dan wel in college, de vennootschap vertegenwoordigen.De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door neerlegging van een uittreksel en bekendmaking ervan in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

24. De venoten opteren voor het toepassen van het stelsel der Vennootschapsbelastingen, behoudens met unanimiteit van stemmen anders beslist wordt.

25. Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op éénendertig december tweeduizend en elf. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in de maand juni tweeduizend en twaalf.

Voor-

1 behouden

aan het

É'er Belgisch

Staatsblad J

"

Waarvan akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LANDBOUWVENNOOTSCHAP BART ROOSE

Adresse
ZOMERWEG 8 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande