LD - ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LD - ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 628.893.461

Publication

08/05/2015
ÿþperni Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het.Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie vap de akte

r

Voor-1 behouden aan het Belgisch Staatsblad

S:OC~p~

!77

2 7 APR. 2015

Y Griffie

Ondernemingsar : 0eg " 883

Benaming

(voluit) : LD - ARCHITECTEN

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap ovv besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8900 leper, Korte Torhoutstraat 37

(volledig adres)

Onderwerp akte : Burgerlijke vennootschap ovv besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Oprichting

Tekst : Er blijkt uit een proces-verbaal gehouden op twintig april tweeduizend vijftien voor mij Meester LIEVE DEBRABANDERE, notaris met standplaats Melle, dat door:

1. Mevrouw BARTHIER Orfee Iris Ann, geboren te Roeselare op twaalf maart negentienhonderd zevenenzeventig, ongehuwd, wonende te 8500 Kortrijk, Behee straat 61.

2. De Heer DEFAUW Heiko (enige voornaam), geboren te Sint-Amandsberg op elf augustus

negentienhonderd vierenzeventig, echtgenoot van Mevrouw Blomme Vanessa Williane, wonende te 8510

Marke (Kortrijk), Pottelberg 143.

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid werd opgericht als volgt:

RECHTSVORM NAAM.

De vennootschap is als burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de naam LD - ARCHITECTEN.

ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 leper, Korte Torhoutstraat 37.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van

Architecten.

DOEL.

De vennootschap heeft als doel:

het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam en voor

rekening van de vennootschap.

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar

maatschappelijk doel.

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep

van architect.

- het uitvoeren van studies en ontwerpen voor specifieke en bijzondere techieken,

- het uitvoeren van stabiliteitsstudies.

- de uitvoering van expertises.

Mits inachtneming van de deontologie mag de vennootschap alle industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren of handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel en in het algemeen alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel geheel of ten dele te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen. Hoewel de vennootschap bevoegd is om afe "financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten", zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

- het gebeurt op een niet commerciële wijze;

volgens het beheer van een goede huisvader;

De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zoals hier omschreven, dienen.

De vennootschap mag in het algemeen alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel voor zover die verrichtingen niet verboden zijn krachtens de wet/of de uitvoeringsbesluiten

en voor zover zij in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle wijzen en manieren die haar het meest geschikt lijken.

} De vennootschap is bevoegd tot elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij

derden, onder elke vorm en welke wijze dan ook, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

De vennootschap is bevoegd om leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert,

DUUR.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

KAPITAAL.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, elk één/honderdste van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigend.

INSCHRIJVING - VOLSTORTING

Op de kapitaalaandelen wordt ais volgt ingeschreven:

- Mevrouw BARTHIER Orfee, voornoemd, schrijft in op zevenenvijftig (57) aandelen die zij ten belope van één/derde (1/3e) volstort

- de Heer DEFAUW Heiko, voornoemd, schrijft in op drieënveertig (43) aandelen die hij ten belope van één/derde (1/3e) volstort.

Totaal: honderd (100) aandelen of alle aandelen van de vennootschap, alle onderschreven in geld en aile ten belope van één/derde volstort, hetzij voor een totaal bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6200,00) BANKATTEST

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, bij toepassing van artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij Belfius Bank met zetel te Brussel, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op vijftien april tweeduizend vijftien afgeleverd bankattest dat in het dossier van notaris Lieve Debrabandere zal bewaard blijven.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00). BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten,

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Kwalitatieve en kwantitatieve beperkingen: de handtekening van alle zaakvoerders of van het college van zaakvoerders is vereist in volgende gevallen:

1, besluiten tot rechtshandelingen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vennootschap en/of vestiging van een hypotheek en/of toestaan van een hypothecair mandaat/hypotheekbelofte.

2, besluiten tot enige rechtshandeling die de vennootschap verbindt voor een bedrag van meer dan vierduizend euro (¬ 4.000,00).

3. voor de ondertekening van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden zijn aan personen die het beroep van architect mogen uitoefenen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden zelfs niet nadat zij openbaar zijn gemaakt.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handeIingei verlenen aan één of meer mandatarissen, Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

JAARVERGADERING

Ieder jaar op de eerste zaterdag van juni om tien uur wordt de jaarvergadering van de vennoten gehouden. indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

WINSTVERDELING

Het batig saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, vormt de netto-winst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die op voorstel van de zaakvoerinfq de besteding ervan bepaalt.

ONTBINDING - VEREFFENING

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid,

ln geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn beschouwd als vereffenaar(s). De vereffenaar(s) treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap,

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op één april tweeduizend vijftien en eindigt op éénendertig december tweeduizend zestien.

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in tweeduizend zeventien.

COMMISSARIS(SEN)

De comparanten verklaren dat de vennootschap niet verplicht is één of meer commissaris(sen) te benoemen, gezien uit ter goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat deze vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan criteria, opgesomd in het Wetboek van Vennootschappen.

Er worden bijgevolg geen commissarissen benoemd.

BENOEMING GEWONE NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER(S)

I. t

g

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

______\,7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor de duur van de vennootschap te rekenen vanaf twintig april tweeduizend vijftien wordt door de oprichters tot gewone zaakvoerders benoemd:

1. de Heer DEFAUW HEIKO en 2. Mevrquw BARTHIER Orfee, beiden voornoemd, die bevestigden dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is ingevolge enige wettelijke maatregel, en die verklaard hebben de hen verleende opdracht te aanvaarden.

Hun mandaat zal onbezoldigd zijn zolang de algemene vergadering hierover niet anders beslist.

De zaakvoerders zullen maar hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie. BEKRACHTIGING

De vergadering keurt alle handelingen goed, alsook alle verbintenissen die zouden aangegaan zijn in naam van de vennootschap in oprichting sedert één januari tweeduizend vijftien, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen.

BIJZONDERE VOLMACHT

Een bijzondere volmacht wordt verleend aan de Heer Tom Quartier of één van de medewerkers van SBB Accountants & Adviseurs, met zetel te 8550 Zwevegem, Harelbeekstraat 169 bus 201, om de inschrijving en alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij een ondememingsloket, de BTW Administratie en de Administratie van de Directe Belastingen.

VOOR EENSLUITEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Lieve Debrabandere

- Neergelegd terzelfdertijd: uitgifte van de oprichtingsakte dd 2010412015.

I

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LD - ARCHITECTEN

Adresse
KORTE TORHOUTSTRAAT 37 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande