LDJ ARCHITECTUUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LDJ ARCHITECTUUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 503.982.306

Publication

21/02/2013
ÿþOndernemingsnr : 5 0 39 8 23 O"

Benaming

(voluit) : LEU ARCHITECTUUR

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : D'Hondtstraat 36, 8900 IEPER

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Notaris Frederic OPSOMER, te Kortrijk, op 5 februari 2013 blijkt dat:

De Heer DE JONGHE Laurens Marcel Vera, architect, geboren te Veume op 19 november 1982, wonende te

8900 leper, D'Hondtstraat 36. Ongehuwd wettelijk samenwonend met Mevrouw Colman Natalie.

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht:

NAAM: LDJ ARCHITECTUUR

ZETEL: D'Hondtstraat 36, 8900 lepêr

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer

door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, als zelfstandig

vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied

van:

- architectuur;

- stedenbouw;

- landschapsarchitectuur;

- verkeerskunde;

- milieu beheer;

- burgerlijke bouwkunde;

- bijzondere uitrustingstechnieken;

- verluchting;

- akoestiek;

- wegeniswerken;

» EPB- verslaggeving;

- de veiligheidscoördinatie conform de toepasselijke wetgeving;

- binnenhuisinrichting;

tuin- en landschapsinrichting;

- opmetingen;

topografie;

expertises;

' - het inrichten van algemene diensten en secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de:

uitoefening van voornoemde activiteiten;

- het verwerven, huren en of leasen van alle apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen

en transportmiddelen noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde

beroepsactiviteiten;

- het scheppen van mogelijkheden om de architectvennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de

voormelde disciplines, dit teneinde een hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- de organisatie van seminaries, colloquia, cursussèn, studiereizen en lessen in verband met de

beroepsactiviteiten;

evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting

evenwel van activiteiten en verrichtingen die hetzij rechtstreeks of bij tussenpersoon wettelijk of deontologisch

aan de architect verboden zijn,

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle',

niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel

roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

kd;.< ." ."

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod Word 11.1

tJ

s

n

i

IA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

4 } aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doet en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep. Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het

beroep van architect en de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van een Orde van Architecten (gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een

rechtspersoon en artikel 169 en 170 van de programmawet (I) van 20 juli 2006), het Reglement van Beroepsplichten goedgekeurd bij het in ministerraad overlegd Koninklijk Besluit van 18 april 1985, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Artikel 3BIS deontologie:

MI de tetoe%ening van de activiteiten zuilen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen,

DUUR: . De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur.

Artikel 5. Kapitaal - Aandelen op naam.

a) Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd komma nul nul euro (18.600,00EUR).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/honderd zesentachtigste (1/186Sia).

b) De aandelen zijn van rechtswege op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen wordt uitgesloten. Ze dragen een volgnummer. Zij worden ingeschreven in een register van aandelen, dat overeenkomstig de wettelijke voorschriften, wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten. De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerste vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

De inschrijvingen in het register worden uitsluitend verzorgd door een daartoe aangewezen zaakvoerder, aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

c) De vennoten en personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen gelden, hierbij inbegrepen de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten, kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de vennootschap.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

Artikel 6. Vennoten.

Het aantal vennoten is onbeperkt. Minstens één vennoot is architect. Elke architectvennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiaires.

Minstens zestig procent (60%) van de aandelen moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de orde van Architecten.

De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van een natuurlijke of rechtspersoon wiens activiteiten niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de architect-rechtspersoon.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde,

Bij gebreke aan regularisatie binnen voortelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van

<4 L artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoonlarchitect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 7. Overdracht van aandelen - toetreding van nieuwe vennoten.

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke splitsing van het eigendomsrecht en/of elke toetreding van vennoten op gelijk welke wijze vereist de voorafgaandelijke toestemming van de bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten.

Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze, weze het als volle eigenaar of bloot eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten-vennoten die bovendien drie/vierden van de architectenaandelen bezitten. Zij klunen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten-vennoten gecontroleerde aandelen daalt tot minder dan zestig procent van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten.

Bij elke overdracht en/of overgang van aandelen dienen de voorwaarden in verband met de aandelenverhouding zoals bepaald in van artikel zes van de statuten, in acht te worden genomen.

In afwachting van de toepassing van de hierna voorziene bepalingen, zal de uitoefening van de aan de over te dragen aandelen verbonden stemrechten geschorst zijn.

- Indien alle aandelen zijn ingeschreven op naam van één vennoot, beslist de enige vennoot alleen omtrent de overdracht van het geheel of een gedeelte van zijn aandelen of omtrent de toetreding van nieuwe vennoten. - Zo er meerdere vennoten zijn, moet de vennoot die aldus één of meer aandelen wil overdragen van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde ovememer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden,

indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand komen binnen zes maand na de dag waarop de waarde definitief zal zijn vastgesteld, zoniet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn.

De ovemameprijs zal moeten betaald worden binnen de drie jaar na het verstrijken van de termijn, bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten; indien de prijs niet meteen gekweten wordt, moet hij vereffend worden in jaarlijkse fracties van tenminste één/derde per jaar. Op de prijs of op het nog niet betaalde gedeelte ervan, zal een rente verschuldigd zijn berekend aan de wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag.

- De erfgenamen of legatarissen of rechtsopvolgers die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, moeten, binnen de termijn van zes maanden, te rekenen vanaf het overlijden van de vennoot, hun aandelen overdragen aan één of meer vennoten die toegelaten zijn. Zij hebben rechtop de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald. Artikel 8. Samenloon van rechten - Vruchtgebruik op aandelen.

De stemrechten verbonden aan architectaandelen kunnen enkel uitgeoefend worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, door een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen. Deze persoon dient evenwel gemachtigd te zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

het beroep van architect uit te oefenen.

indien de rechten verbonden aan architectaandelen zijn opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen.

indien de rechten verbonden aan de overige aandelen zijn opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik dan worden de stemrechten uitgeoefend door de blote eigenaar.

Artikel 9. Wijziging van het maatschappellik kapitaal:

Bij elke wijziging van het maatschappelijk kapitaal dient de bepaling van artikel zes gerespecteerd te worden, namelijk minstens zestig procent van de aandelen dienen rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van een natuurlijke persoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

I. Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van een notaris met inachtname van de regels voor een statutenwijziging en van de hierna volgende bepalingen.

a) Behoudens wanneer de vennootschap slecht één vennoot telt, moeten de nieuwe aandelen waarop bij kapitaalverhoging in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de oude vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal dat door hun aandelen wordt vertegenwoordigd en zulks overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen ingevolge de uitoefening van het voorkeurrecht verkrijgt, behoren hem in voile eigendom toe. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in voile eigendom toe.

b) Bij kapitaalsverhoging door inbreng in natura gelden de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

il - Tot vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering gehouden ten overstaan van een notaris met inachtname van de regels voor een statutenwijziging en de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 10.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

C - BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING - CONTROLE

Artikel 11. Aantal - Benoeming - Bezoldiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zin activiteit gevestigd heeft. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

De zaakvoerder(s) heeft/hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoeders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen van zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd ten einde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

1) indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder I bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover aile handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder f bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s) f bestuurder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Aan de zaakvoerder(s) kan, onverminderd de vergoeding van zijn(hun) kosten, een wedde worden toegekend, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

Artikel 12. Bevoegdheid - Vertegenwoordiging - Taakverdeling .

Iedere zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt afzonderlijk handelend de vennootschap en treedt namens haar op in én buiten rechte. De zaakvoerder kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht. De lasthebbers die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van Architect uit te oefenen en zijn ingeschreven op één van de tabellen van de orde van Architecten.

Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van diegene die ondertekent vermeld worden. Artikel 13. Tegenstrijdig belang.

Is er slechts één zaakvoerder en heeft deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang van vermogensrechtelijke aard met de vennootschap, dan moet hij de vennoten daarvan op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan. De enige vennoot-zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang van vermogensrechtelijke aard heeft, kan de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien zowel van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Zijn er verscheidene zaakvoerders en heeft één van hen bij een verrichting een tegenstrijdig belang van vermogensrechtelijke aard met de vennootschap, dan moet hij de andere zaakvoerders daarvan op de hoogte brengen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen.

Artikel 14. Controle.

Voor zover de wet zulks voorschrijft zal het controle van de vennootschap opgedragen worden aan één of meer commissarissenrevisoren, die zullen benoemd worden met inachtname van de wettelijke bepalingen terzake. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

D - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15. Gewone. Bijzondere en Buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de eerste vrijdag van de maand juni om 20 uur en voor het eerst in het jaar 2014.

Indien die dag een zon- of feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen inzake het bestuur van de vennootschap en de uitsluiting van vennoten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. Bijeenroeping.

De zaakvoerder kan zowel de gewone als een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelfde agenda vaststelt.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architectvennoot hem daartoe verzoekt. De architectvennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor de algemene vergadering. Hij moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder is verplicht een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten, die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen. De oproeping tot de aldus te houden algemene vergadering, zal geschieden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt. De bijeenroeping geschiedt door bij de post aangetekende brieven gericht tot ieder van de vennoten, zaakvoerder en eventuele commissaris minstens vijftien dagen voor de datum van de jaarvergadering, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. De bijeenroeping moet vermelding inhouden van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep

Artikel 17, Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Voor de architect-aandeel, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen. Artikel 1 B. Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering.

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Na elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 19. Buitengewone algemene vergadering - Statutenwijziging.

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drielvierden van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

Elke beslissing tot wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voorwaarde van de goedkeuring van de statutenwijziging door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten

Artikel 20. Schriftelijke besluitvorming.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door een zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

E - BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE -WINSTVERDELING

Artikel 2t Boekjaar- Inventaris - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde

jaar,

Het eerste boekjaar vangt aanvang op heden en eindigt op 31 december 2013.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder een

inventaris en een jaarrekening op.

Hij stelt een verslag op, jaarverslag genoemd, voor zover de wet dit vereist.

Artikel 22. Reserve -- W instverdelin4.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste één/twintigste afgenomen om de wettelijke

reserve te vormen totdat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo van de netto-

winst wordt aangewend overeenkomstig de beslissing van de algemene vergadering.

F - ONTBINDING - VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23. Aanmerkelijke verliezen.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten zijn vastgesteld. In voorkomend geval zal de algemene vergadering, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, beraadslagen en besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking wordt gesteld. Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift ervan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen. fs de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Wanneer het netto-actief gedaald Is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro kan ieder belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. 1n voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 24. Benoeming van de vereffenaars.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is(zijn) de zaakvoerders) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is(zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De vereffenaars zullen pas in functie treden nadat hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Belangen van de cliënten

Elke voorgenomen ontbinding of vereffening zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdracht en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. Indien de vereffenaar voldoet aan deze voorwaarde kan hij zelfde opdrachten verder uitvoeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schrapping of overlijden van vennoten-architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal, de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zat optreden voor de verdere uitoefening van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of een zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoonlijk zijn.

Zo een rechtspersoon wordt aangewezen, dient deze ingeschreven te zijn op de tabel van de Orde der Architecten,

De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tot lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennotoschap. Artikel 25. Bevoegdheden van de vereffenaars.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen van het Wetboek van Vennootschappen terzake, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de

aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door

voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn

volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder aile vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij

bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

Vooraf wordt de verdeling door de bevoegde rechtbank van koophandel goedgekeurd.

G  ALGEMENE SCHIKKINGEN.

Artikel 26: Keuze van woonplaats.

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaar, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht

woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en

kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Artikel 27. Verzekering

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

" Staatsblad

1. Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren' overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

De zaakvoerders, leden van het directiecomité en meer algemeen aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

2. De aansprakelijkheid, met inbegrip van de tienjarige aansprakelijkheid, van elke archltectvennoot dient door een verzekering gedekt te zijn.

3. Deze verzekering kan kaderen in een globale verzekering voor alle partijen die in de bouwakte voorkomen.

Artikel 28. Rechterliike bevoegdheid

Voor elk geschil tussen de vennootschap, diens vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars,

betreffende de zaken van de vennootschap en de uitvoering van de huidige statuten, wordt de exclusieve

bevoegdheid toegekend aan de rechtbanken van de zetel, tenzij de vennootschap expliciet afstand doet van

deze bepaling.

Artikel 29. Wetboek van Vennootschappen

Vooral wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen

naar het Wetboek van Vennootschappen,

Bovendien zijn de vennootschap en de architectenvennoten gehouden de bepalingen van het "Reglement van

Beroepsplichten van de Orde van Architecten" na te leven alsook de bepalingen van de

"Aanbeveling betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon", goedgekeurd

door de Nationale Raad van de Orde van Architecten in de zitting van zevenentwintig april tweeduizend en

zeven.

Artikel'30. Diverse schikkingen

- Alle vennoten zijn verplicht om voor hun activiteiten binnen de vennootschap hetzelfde briefpapier te

gebruiken.

- Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan

niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende gegevens vermelden:

1. De naam van de vennootschap;

2. De rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap;

3. De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

4. Het ondememingsnummer;

5. Het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

6. In voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

- Indien de benaming of het logo de naam van een architect natuurlijke persoon bevat, zullen de

architectrechtspersoon en

zijn vennoten er voor zorgen dat de naam van de architect natuurlijke persoon uit de benaming en het logo

wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

7. De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

BENOEMING ZAAKVOERDER

De verschijner besluit het aantal niet-statutaire zaakvoerders op één vast te stellen en hemzelf tot deze functie

te benoemen.

BIJZONDERE VOLMACHT

Bijzondere volmacht wordt verleend aan Mevrouw Colman Natalie, wonende te D'Hondtstraat 36, 8900 leper,

met ais taak het administratief en financieel gebeuren binnen de vennootschap evenwel met uitsluiting van aile

taken die wettelijk en deontologisch verbonden zijn aan de architect zowel in zijn hoedanigheid van architect ais

van zaakvoerder. Hiertoe zal zij geen bezoldiging ontvangen.

Bijzondere volmacht wordt verleend voor het vervullen van alle formaliteiten inzake het rechtspersonenregister,

BTW-administratie, sociaal verzekeringsfonds, sociale secretariaten en andere fiscale en diverse administraties

aan EBF Consult BV ovv BVBA, zaakvoerder Cousin Gregory, Geluwesesteenweg 9, 8940 Wervik, met

mogelijkheid tot in de plaatsstelling.

Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere

formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen worden.

Deze volmachten kunnen geschrapt worden bij eenvoudige publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Er wordt geen commissaris benoemd.

ARTIKEL 60 WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

Aile handelingen en verplichtingen die voortspruiten uit handelingen verricht door de verschijner voornoemd

in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting seder 1 augustus 2011 worden door de bij deze

akte opgerichte vennootschap overgenomen.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL uitgereikt om te worden neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van

Koophandel.

Notaris Frederic OPSOMER

Tegelijk hiermee neergelegd:

Expeditie van de akte van oprichting



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 21.06.2016 16206-0293-013

Coordonnées
LDJ ARCHITECTUUR

Adresse
D'HONDTSTRAAT 36 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande