LETERME MATTHIAS

Société en commandite simple


Dénomination : LETERME MATTHIAS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 839.511.640

Publication

04/10/2011
ÿþMaa 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

offl. 61.10

Tussen ondergetekenden:

1. De heer Matthias LETERME, wonende te 8900 leper, Briekestraat 22 , geboren te leper op 06 mei 1986 , identiteitskaartnummer: 590-4330773-40 , geldig tot 07.10.2011, en rijksregisternummer : 86.05.06-197-09,

2. Mevrouw Sofia HAESEN, wonende te 8900 leper, Briekestraat 22 geboren te Roeselare op 27 november 1961 , identiteitskaartnummer: 591-3770298-10 , geldig tot 01.07.2016, en rijksregisternummer: 61.11.27-176-81, echtgenote van de heer Yves LETERME, samenwonend op hetzelfde adres,

wordt een vennootschap opgericht onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap, overeenkomstig de van kracht zijnde artikelen van het Wetboek van Vennootschappen en waarvan de statuten luiden als volgt.

ARTIKEL 1: NAAM

De vennootschap draagt de naam: LETERME MATTHIAS

ARTIKEL 2: ZETEL

De vennootschap heeft haar maatschappelijke zetel te 8900 leper, Briekestraat 22. Deze mag bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden overgebracht naar een andere plaats in het Vlaamse Gewest.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

-Het verrichten van alle handelingen en dienstverleningen als manager of tussenpersoon van personen, (sportlui, podiumkunstenaars, persoonlijkheden, enz.), individueel als in groep. Dit omvat o.a. de inhoudelijke en zakelijke ondersteuning van de personen of van de groep waarvan zij deel uitmaken, in België als in het buitenland. In het bijzonder wordt bedoeld : de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enl bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : LETERME MATTHIAS

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire vennootschap

Zetel : Briekestraat 22 - 8900 leper Onderwerp akte : Oprichting

1

lU

*11149359*

V beh aa Bel Sta2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

onderhandelingen, het bemiddelen, de begeleiding, de transfers, het structureren van (productie)overeenkomsten, de productiedelegatie en  opvolging, de marketing, management, rechtenbeheer, enz., dit alles in de ruimste betekenis, en dit zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

-Het uitbaten van een evenementen bureau, het organiseren van tentoonstellingen, VIP-arrangementen, feestelijkheden, congressen, seminaries en reportages, (sport)wedstrijden, en het leveren en begeleiden van presentaties en spreekbeurten, binnenhalen van sponsoring, dit alles in de ruimste zin, in eigen regie of in opdracht van derden. In die zin mag de vennootschap instaan voor de aan- en verkoop, groot- en kleinhandel van alle artikelen en goederen die hiermee verband houden.

-Het verlenen van bijstand & advies (consultancy / management) aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van marketing, personeelsbeleid, audit, algemeen management, financieel management, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, enz., in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening, dit alles in de meest ruime zin.

-Het adviseren en begeleiden van natuurlijke personen en rechtspersonen in hun relaties en omgang met publieke overheden op alle niveaus (lokaal, provinciaal, gewestelijk, federaal, Europees , internationaal, ... )

-Het leveren aan derden of zelf uitgeven of publiceren van teksten, artikelen, columns, kranten, nota's, tijdschriften, boeken, didactisch materiaal, ... over allerlei onderwerpen, zowel eigen producties als producties van derden, in eigen beheer als voor derden, in België als in het buitenland. Het innen, beheren, bespreken en contracteren van auteursrechten.

-De vennootschap kan - zelf of als tussenpersoon - bestuurdersfuncties (bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder) waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met het voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

-Het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi-) publiekrechterlijk statuut.

Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen. De vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen ten voordele van ondernemingen of vennootschappen waarin ze belangen bezit als mede-eigenaar, vennootschap, schuldeiser of op andere wijze. De vennootschap zal gelijk welke daden mogen stellen die de verwezenlijking van haar statutair doel in de hand kunnen werken. De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet 6 april negentienhonderd vijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

-Het kopen, verkopen, verbouwen, huren en verhuren van roerende en onroerende goederen, of de zakelijke rechten op die onroerende goederen, het beheer en onderhoud van het eigen roerend en onroerend patrimonium, in de meest ruime zin, en dit alles voor eigen rekening.

-Het inrichten van algemene diensten en een secretariaat, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten. Het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten, met het oog op een kwalitatief hoogstaande dienstverlening.

ARTIKEL 4: INBRENG IN KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op DUIZEND (1.000,00) euro, vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, met een fractie-+waarde van elk één/honderdste (1/100ste) van het maatschappelijk kapitaal,

en is als volgt samengesteld :

-Storting door de heer Matthias LETERME, beherende vennoot, van negenhonderd en negentig (990,00) euro tegen 99 aandelen van 10 euro;

-Storting door mevrouw Sofia HAESEN, stille vennoot, van tien (10,00) euro tegen 1 aandeel van 10 euro. Alle aandeelhouders volstorten onmiddellijk hun aandeel in het kapitaal.

De rechten van iedere vennoot blijken uit deze akte, uit de akten houdende wijziging daarvan, en uit het register van vennoten dat gehouden wordt in de zetel van de vennootschap.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

ARTIKEL 5: DUUR

De vennootschap is van onbeperkte duur.

ARIKEL 6: BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of verscheidene zaakvoerders, gecommanditeerde vennoten. De zaakvoerder is bevoegd alle daden te stellen die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap en alles te doen wat niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder. Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidende beslissingen van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

de algemene vergadering die hen benoemt, hun macht ieder afzonderlijk uitoefenen, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

ARTIKEL 7: AANDELEN OP NAAM - REGISTER  OVERDRACHT

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan alle van de vennoten de mogelijkheid te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft.

Bij de waardering zal rekening worden gehouden met de intrinsieke waarde van elk aandeel, rekening houdend met eventuele meer- en/of minderwaarden. De overeengekomen overnameprijs dient door de overnemer te worden betaald aan de verkoper, binnen 3 maand na de definitieve waardebepaling. Laattijdige betaling zal aanleiding geven tot een intrestvergoeding die één procent hoger ligt, dan de intrestvoet die van toepassing is op de laatst uitgegeven staatslening op vijf jaar of meer.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Wanneer geen der vennoten wenst gebruik te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slecht overdragen aan een derde mits deze derde vooraf aanvaard wordt door ten minste de helft van de vennoten die ten minste twee/derde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

ARTIKEL 8: OVERLIJDEN

Het overlijden, het faillissement van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de laatste balans. De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

ARTIKEL 10: TEGENSTRIJDIG BELANG

Wanneer de zaakvoerder bij één of andere verrichting een tegenstrijdig belang heeft met dit van de vennootschap die hij vertegenwoordigt, moet hij onverwijld de algemene vergadering bijeenroepen. Deze zal overgaan tot benoeming van een lasthebber ad hoc die voor deze verrichting de vennootschap zal vertegenwoordigen. Hiervan wordt een speciaal verslag gemaakt dat bijgehouden wordt in de registers van de vennootschap.

ARTIKEL 11: ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering der vennoten is samengesteld uit alle vennoten. Elk jaar, op de derde zaterdag van december, vergadert de algemene vergadering am de rekeningen van het afgelopen boekjaar goed te keuren en om een bestemming te geven aan de winst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap, tenzij anders vermeld in de oproepingsberichten. Zij wordt geacht geldig bijeen geroepen te zijn, wanneer aile vennoten in persoon aanwezig zijn.

Een bijzondere algemene vergadering mag bijeengeroepen worden als het belang van de vennootschap zulks vereist. Deze bijzondere algemene vergadering mag bijeen geroepen worden door de zaakvoerder en moet bijeengeroepen worden op aanvraag van een of meerdere vennoten die 1/5 van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Ieder vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post moet zijn afgegeven. Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal voorgezeten worden door de zaakvoerder of in zijn afwezigheid door de oudste aanwezige. Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

ARTIKEL 12: WINSTVERDELING

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen. De winst zal jaarlijks onder de vennoten worden verdeeld naar evenredigheid van hat aantal aandelen dat ieder bezit.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winsten uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgelopen jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

ARTIKEL 13: VERLIEZEN

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

ARTIKEL 14: BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

ARTIKEL 15: ONTBINDING  VEREFFENING

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

OVERNEMING VERBINTENISSEN

De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sinds 1 juli 2011, onder opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel van huidige akte ter griffie van de rechtbank van koophandel.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur: Matthias LETERME, voornoemd. Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op één juli tweeduizend en elf en zal worden afgesloten op dertig juni tweeduizend en twaalf.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en twaalf.

VOLMACHTEN

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Blanckaert Accountancy", te leper, Pilkemseweg 21A, of elke andere door haar aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber "ad hoc" van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Voor- Met het oog hierop heeft de lasthebber "ad hoc" de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen, en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee zij belast is.

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Opgemaakt te IEPER,op 19 september 2011, in evenveel originelen als er partijen zijn.

Dhr Matthias LETERME Mevr. Sofia HAESEN

Heden 19 september 2011 op de zetel van de vennootschap oefent ondergetekende, als enige zaakvoerder de bevoegdheden van het bestuursorgaan van de vennootschap uit.

In deze notulen vermeldt de enige zaakvoerder de beslissing die hij genomen heeft met betrekking tot het volgende punt: aanduiding van een vaste vertegenwoordiger.

Aanduiding van een vaste vertegenwoordiger

Indien de vennootschap aangesteld wordt als zaakvoerder in andere vennootschappen dan moet de vennootschap een vaste vertegenwoordiger aanduiden, die wordt belast met de uitvoering van dit mandaat in naam en voor rekening van de vennootschap.

De zaakvoerder beslist zichzelf aan te duiden als vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig artikel 61§2 Wetboek van Vennootschappen.

Door ondertekening.. van,deze notulen bevestigt de enige zaakvoerder de functie van vaste v

vertegenwoordiger te aanaardn.

Slot

Aldus opgemaakt op plaats en datum ais gemeld.

Dhr Matthias LETERME

zaakvoerder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LETERME MATTHIAS

Adresse
BRIEKESTRAAT 22 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande