LEX ADVOCATEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LEX ADVOCATEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 634.936.363

Publication

12/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15313237*

Neergelegd

10-08-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0634936363

Benaming (voluit) : Lex Advocaten

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel :

Elisabethlaan 25 Bus 1

(volledig adres)

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Uit een akte verleden voor Meester Joseph THIERY, geassocieerd notaris, zaakvoerder in de burgerlijke vennootschap met handelsvorm van een BVBA  THIERY Joseph en Axelle, geassocieerde notarissen , met zetel te 8800 Roeselare (Rumbeke), Rumbeeksesteenweg 352, 0837.832.946 RPR Gent afdeling Kortrijk op 7 augustus 2015, ter registratie neergelegd, blijkt dat er door

1/ de heer MAHIEU Jonas Georges Willy, advocaat, geboren te Roeselare op zevenentwintig juni negentienhonderd zesentachtig, wonende te 8800 Roeselare, Ten Hove 15,

2/ de heer DE VOS Benjamien Christiaan, advocaat, geboren te Oostende op vijftien juli negentienhonderd drieëntachtig, wonende te 8000 Brugge, Koolkerkse Steenweg 44, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd met volgende kenmerken:

Artikel 1. - Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en haar naam luidt:  Lex Advocaten .

Artikel 2. - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Brugge, te 8820 Torhout, Elisabethlaan 25 bus 1.

De zetel van de vennootschap mag bij gewoon besluit van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats in België, in hetzelfde taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de zaakvoerder(s).

Indien de zetel van de vennootschap zou verplaatst worden en gevestigd worden buiten het arrondissement West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal op dat adres geen kantoor gevestigd worden waar contact met het cliënteel plaats vindt, zonder de regels voorzien voor de tweede kantoren na te leven (OVB-reglement meerdere kantoren).

Artikel 4. - Doel

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat door een persoon ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van de Balies van Brugge en/of Kortrijk, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst voor zover van toepassing, hetzij alleen, hetzij met anderen met wie zij zich mag associëren overeenkomstig de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de eigen reglementen van de Orde van Advocaten te Brugge en/of Kortrijk, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, voor zover toegelaten door de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerders en de vennoten deel van uitmaken.

Zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, didactische en andere activiteiten die verband houden met het recht, zoals het geven van lessen en het houden van conferenties, seminaries, colloquia en academische cursussen in België en in het

8820 Torhout

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

buitenland, de publicatie van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. Zij mag, hetzij alleen, hetzij met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor haar rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling ervan.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

Het ter beschikking stellen van roerende en onroerende goederen in natura aan de zaakvoerders of bestuurders. De bezoldiging van de bedrijfsleiders, met inbegrip van de kosten verbonden aan het voordeel alle aard, dient om het maatschappelijk doel te realiseren.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde overheden, eerbiedigen.

Artikel 5. - Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt TWINTIGDUIZEND EURO (¬ 20.000,00).

Het is volledig geplaatst en verdeeld in tweehonderd (200) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Inbreng in geld

De comparant sub 1, de heer MAHIEU Jonas Georges Willy, voornoemd, heeft ingeschreven op honderd (100) aandelen; en de comparant sub 2, de heer DE VOS Benjamien Christiaan, voornoemd, heeft eveneens ingeschreven op honderd (100) aandelen. Zij betaalden hierop elk TIENDUIZEND EURO (¬ 10.000,00).

Bewijs van deponering

De genoemde bedragen zijn bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening onder nummer BE95 6301 5173 7058 bij de ING Privalis Bank te Brugge geopend op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op vier augustus tweeduizend vijftien, dat mij is overhandigd.

Over die rekening kan alleen worden beschikt nadat ondergetekende notaris aan genoemde bankinstelling de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel, heeft gemeld.

Het bewijs van die deponering wordt overhandigd aan de instrumenterende notaris.

Vergoeding voor inbreng

Als vergoeding voor de hierboven beschreven inbrengen worden aan de comparant sub 1, de heer MAHIEU Jonas Georges Willy, voornoemd, honderd (100) aandelen toegekend en aan de de comparant sub 2, de heer DE VOS Benjamien Christiaan, voornoemd, eveneens honderd (100) aandelen.

Artikel 7. - Bestuur en vertegenwoordiging

1. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die advocaat moeten zijn. Ieder zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

2. Vertegenwoordiging

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

3. Bezoldiging en duur van de opdracht

De zaakvoerder heeft recht op een bezoldiging ter vergoeding van zijn werk en ter compensatie van de verantwoordelijkheid aan zijn bestuur verbonden, inzoverre de algemene vergadering hiertoe beslist.

Het bedrag van die bezoldiging wordt jaarlijks vastgesteld door de jaarvergadering voor het verstreken jaar. De jaarvergadering bepaalt tevens de voorschotten die de zaakvoerder maandelijks zal mogen voorafnemen tot de volgende jaarvergadering en aan te rekenen op de bezoldiging. Zijn reis- en verblijfkosten, alsook andere kosten in verband met het uitvoeren van zijn functie worden hem onmiddellijk door de vennootschap terugbetaald op het voorleggen van maandelijkse door hem voor echt verklaarde afrekeningstaten.

Deze wedden en kosten worden geboekt onder de algemene onkosten.

4. Statutaire zaakvoerder

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap.

De aanstelling tot de functie moet blijken uit de tekst van de statuten.

Een statutair zaakvoerder kan enkel worden afgezet door een beslissing genomen met unanimiteit

van de vennoten.

Tot statutair zaakvoerder worden benoemd voor de duur van de vennootschap:

- de heer MAHIEU Jonas Georges Willy, wonende te 8800 Roeselare, Ten Hove 15,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

- de heer DE VOS Benjamien Christiaan, wonende te 8000 Brugge, Koolkerkse Steenweg 44, die beiden verklaren de opdracht te aanvaarden en die bevestigen niet getroffen te zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van de heren Mahieu en De Vos is bezoldigd.

Artikel 8. - Controle

Ieder vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant mits goedkeuring door de stafhouder.

Zodra de vennootschap beantwoordt aan de criteria, waardoor de aanstelling van een commissaris verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan één of meer commissarissen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Artikel 9. - Jaarvergadering

Jaarlijks op de tweede zaterdag van de maand december om tien uur wordt de jaarvergadering gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproeping.

De algemene vergadering mag verder bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op verzoek van de zaakvoerders of commissarissen indien er zijn. Deze moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de commissarissen en zaakvoerders.

Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot gehuwd onder het beheer van de gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat. Indien de vennootschap slechts één vennoot telt en de aandelen niet zijn volgestort, komt de bevoegdheid om aanvullende stortingen of de volstorting van de aandelen te vragen uitsluitend toe aan de algemene vergadering die tevens de voorwaarden, de termijn en de wijze van volstorting bepaalt.

Artikel 10. - Jaarrekening - Jaarverslag

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het volgende jaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel. Artikel 11. - Bestemming van het resultaat

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De netto-winst zoals die blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Artikel 12. - Ontbinding - Vereffening

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van de statuten. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s) of door de zorgen van één of meerdere vereffenaars die worden aangeduid (minstens wiens aanstelling wordt goedgekeurd) door de bevoegde stafhouder van de Orde van advocaten, en die noodzakelijkerwijze advocaat moeten zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 186 en 187 van het wetboek van vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven.UITVOERINGS- OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Aanvang en einde van het eerste boekjaar - overname verbintenissen

De comparanten verklaren dat het eerste boekjaar zal eindigen op dertig juni tweeduizend zeventien en dat het zal aanvangen vanaf de neerlegging van de stukken van de vennootschap op de griffie van de rechtbank van koophandel, met dien verstande dat de vennootschap alle verrichtingen namens haar aangegaan door de oprichters vanaf één juli tweeduizend vijftien bekrachtigt en voor haar rekening neemt.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in tweeduizend zeventien.

Commissaris

De comparanten verklaren mij, notaris, dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor het komend boekjaar (niet) valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van één of meerdere commissarissen verplicht wordt zodat geen afzonderlijk orgaan van controle wordt ingesteld.

Volmacht

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  SANCTORUM & BAETE , met zetel te 8800 Roeselare (Rumbeke), Rumbeeksesteenweg 429, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondernemingsloket met het oog op de aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Geassocieerd Notaris Joseph Thiery

Hierbij neergelegd:

- Expeditie proces-verbaal de dato 07/08/2015

Coordonnées
LEX ADVOCATEN

Adresse
ELISABETHLAAN 25, BUS 1 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande