LEXCOUR-ADVOCATEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LEXCOUR-ADVOCATEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 832.551.196

Publication

14/05/2014
ÿþr

(verkort) :

Rechtsvorm: BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN COOPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetei Burgemeester H. Nolfstraat 20

8500 Kortrijk

Onderwerp akte :ZETELVERPLAATSING

Er blijkt uit de onderhandse notulen opgemaakt op 24.01.2014 dat de maatschappelijke zetel verplaatst is naar." de Burgemeester Nolfstraat 5 te 8500 Kortrijk..

' C. Vandenbogaerde - bestuurder J. Vandenbogaerde  bestuurder M. Vandermeersch - bestuurder

mod li.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

M"TEUR BELGE NEERGELEGO

III2305- 101k . Wh 2014 g 6 - BELGISCH STAATSB

Ondernemingsnr 832.551196

Benaming (vola) : LEXCOUR-ADVOCATEN

*14099253*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

-----

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

10/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 01.07.2013, NGL 03.07.2013 13273-0190-019
10/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 30.06.2012, NGL 05.07.2012 12266-0055-016
18/01/2011
ÿþIAod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~.-,Lfe e

r at

NEERGELEGD

Voor. 111111111111111111111

behouden *11009178*

aan het

Belgisch

Staatsblad

-~

01. 2011

REGri~AaiK KOOPHANDE

KORTRI IK

Ondememingsnr 13.E 55-4.

À 6

Benaming

(voluit) LEXCOUR-ADVOCATE N

Rechtsvoren : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8500 Kortrijk, Burgemeester H. Nolfstraat 20

Onderwerp akte : Oprichting  benoeming  volmacht

Blijkens akte verleden voor notaris Bernard Waûters, te Brugge (Assebroek), op 4 januari 2011, is opgericht door 1. de heer VANDENBOGAERDE Christian François Gilbert, geboren te Lomela (Zaïre) op acht maart negentienhonderd tweeënvijftig, wonende te 8500 Kortrijk, Koning Albertpark 29, echtgenoot van mevrouw MATTELAER Patricia; 2. mevrouw VANDENBOGAERDE Julie Eva Barbara, geboren te Kortrijk op zeven juli negentienhonderd negenenzeventig, wonende te 9750 Zingem, Boeregemstraat 4 en 3. de heer VANDER-MEERSCH Maarten [1.K. 590 7789027 50] [R.R. 81.10.23 113-95], advocaat, geboren te Gent op drieëntwintig oktober negentienhonderd eenentachtig, wonende te 9000 Gent, Raketstraat 7, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid LEXCOUR-ADVOCATEN, met zetel te Kortrijk, Burgemeester H. Nolfstraat 20, voor onbepaalde duur en met als doel de uitoefening voor gezamenlijke rekening van het beroep van advocaat, scheidsrechter, gerechtelijk mandataris alsmede van alle activiteiten die niet deontologisch onverenigbaar zijn met het beroep van advocaat.

De vennootschap mag alleen of met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende en financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

Het beroep zal uitgeoefend worden bij middel van de organen van de vennootschap en onder toepassing van de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orde van Advocaten. De deontologie maakt deel uit van de statuten.

Het kapitaal vertegenwoordigt de door vennoten werkelijk verrichte inbrengen. Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte.

Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd telkens nieuwe vennoten toetreden en intekenen op één of meer aandelen of telkens vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt, of wanneer de vennoten nieuwe inbrengen verrichten of terugnemingen verrichten op de door hen gestorte inbrengen; dit alles mits inachtneming van de statutaire bepalingen terzake. Voor de verhoging of vermindering van het veranderlijk kapitaal is geen statutenwijziging vereist.

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op twintigduizend euro, vertegenwoordigd door tweehonderd aandelen zonder vermelding van waarde, die elk één tweehonderdste van het kapitaal vertegenwoordigen, volledig onderschreven en volgestort in speciën ten belope van het geheel, hetzij twintigduizend euro (E 20.000,00), door storting van dit bedrag op een bijzondere bankrekening nummer 630-130504465 op naam van de voormelde vennootschap in oprichting. Ondergetekende notaris bevestigde op basis van het bankattest dat een som van twintigduizend euro (¬ 20.000,00) werd gestort bij de naamloze vennootschap ING België, met kantoor te 8500 Kortrijk, Burgemeester Nolfstraat 10A. Het bankattest werd door deze bank afgeleverd op 4 januari 2011 en zal door ondergetekende notaris worden bewaard in het dossier op naam van de vennootschap. Het kan slechts worden verhoogd of verlaagd bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de regels vastgelegd voor een statutenwijziging.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders, al dan niet te kiezen tussen de vennoten, die, worden aangesteld voor de duur van de vennootschap. Indien er meer dan één bestuurder wordt aangesteld,; zullen zij afzonderlijk of gezamenlijk mogen handelen. Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Een bestuurder kan nochtans ontslag nemen.

Het aantal bestuurders kan worden verhoogd bij gewone beslissing van de algemene vergadering, die de vor-: men niet moet eerbiedigen voorgeschreven voor de wijziging van de statuten, tenzij een statutair bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

. .

f

wordt aangesteld.

De bestuurders hebben de macht om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden voor alle rechtshandelingen die met het doel van de vennootschap niet in strijd zijn, niet door de wet of door de statuten verboden zijn, en niet door de wet of de statuten uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De bestuurders vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder voor zover er geen bedrag mee gemoeid is boven de vijfduizend euro. Boven deze grens dienen minstens twee bestuurders samen te handelen. Deze bevoegdheidsbeperking kan echter niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar zou zijn gemaakt.

De jaarvergadering wordt elk jaar gehouden op dertig juni om zeventien uur, op de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in het bericht van bijeenroeping voorzien.

Indien deze dag een feestdag is, zal de jaarvergadering worden gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, alsmede de vergoedingen toegekend aan de bestuurders, de commissaris en de werkende vennoten, maakt de netto winst van de vennootschap uit.

Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd genomen voor het wettelijk reservefonds.

Die verplichting houdt op zodra het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Het overschot van de nettowinst staat ter beschikking van de algemene vergadering, die het geheel of gedeeltelijk kan verdelen onder de aandelen, of het overschrijven op een reservefonds of er een andere bestemming kan voor voorzien.

Geen uitkering van winst mag echter geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen, beneden het bedrag van het vast gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vast gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. De algemene vergadering beslist over de bestemming van het verlies.

In geval van ontbinding zal het maatschappelijk vermogen eerst dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken; het batig saldo zal worden verdeeld onder de vennoten in evenredigheid met het aantal aandelen dat ze bezitten, elk aandeel gevende een gelijk recht.

Het eerste boekjaar begint op datum van neerlegging van voormeld uittreksel op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 31 december 2011.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2012.

Werden aangesteld als bestuurders voor onbepaalde duur: de heer Christian VANDENBOGAERDE, mevrouw Julie VANDENBOGAERDE en de heer Maarten VANDERMEERSCH.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Notaris Bernard Waûters

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte

Dit" uittreksel is afgeleverd vôér registratie van de oprichtingsakte overeenkomstig artikel 173 van het Wetboek van Registratierechten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

22/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 12.07.2016 16318-0294-016

Coordonnées
LEXCOUR-ADVOCATEN

Adresse
BURGEMEESTER NOLFSTRAAT 5 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande