LIVING WETTEREN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LIVING WETTEREN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.925.859

Publication

30/12/2014
ÿþfi

' ~ r

Dr\

~j,~~.,.~..~i_4ç

bStaaVaotsobrh-el td UlII((i(1 *12 2[9

1

Mcd Word 11.1

~

NEERGELEGD

1 7 DEC. 2014 '

~ RECHTB~I~iPAN_.._. I

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr: © O 9 G î sc

Benaming 1

(voluit) : LIVING WETTEREN

(verkort)

Rechtsvorm : Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Moerstraat 10IA - 9070 Heusden (Destelbergen)

(volledig adres)

Onderwer " akte : Oprichting

gr blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Jeroen UYTTERHAEGEN te Wetteren :

BIET JAAR TWEEDUIZEND VEERTIEN,

Op zestien december.

ZIJN VERSCHENEN:

1. De heer SALLET, Marc Maria Gustaaf Aima, geboren te Brugge op 27 januari 1961, echtgenoot van,

mevrouw VAN dEN EECKHOUT Marie-Christine, wonende te 98000-Monaco (Monaco), Quaies Jean Charles Rey 34/201.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Alfred DUERINCK te Nevele op zestien juli negentienhonderd vijfentachtig, niet gewijzigd tot op heden, zo verklaard.

2. De heer SALLET, Jan Marcel Cesarine Maria, geboren te Brugge op elf april negentienhonderd tweeënzestig, thans niet-gehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 9308-Aalst (Gijzegem), Blektestraat 93.

3. De heer SALLET, Guy Marcel Godelieve Maria, geboren te Aalst op vier december negentienhonderd drieenzestig, echtgenoot van mevrouw MAERTENS Véronique, wonende te 9300-Aalst, Stationsstraat 20.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Jean-Marie WAMBACQ te Aalst op achttien augustus negentienhonderd negenentachtig, niet gewijzigd tot op heden, zo verklaard.

4. Mevrouw SALLET, Anne-Marie Lutgart Georges, geboren te Aalst op eenentwintig februari negentienhonderd vijfenzestig, echtgenote van de heer CUVELIER Patrick, wonende te 9300-Aalst, Keizersplein 48.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris VERSTRAETEN, destijds te Vrasene, op elf juni negentienhonderd eenennegentig, niet gewijzigd tot op heden, zo verklaard.

Genoemden sub 2-4 worden alhier vertegenwoordigd door genoemde heer Sallet Marc, ingevolge volmacht(en) hem daartoe verleend op 15 december laatst, waarvan een exemplaar aan onderhavige akte gehecht blijft om er samen mee geregistreerd te worden én om er samen mee neergelegd te worden in het vennootschapsdossier.

5. "MET--HOLDING" Commanditaire Vennootschap op Aandelen, met zetel te 8551-Heestert, Keiberg 14, ingeschreven in het rechtspersonenregister met als ondememingsnummer 0879.299.357 en met als BTW-nummer BE-0879299357; opgericht bij akte verleden voor notaris Philippe Werbrouck te Kortrijk op achtentwintig juni tweeduizend en zes, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van drieëntwintig februari erna onder nummer 06039261, en waarvan de statuten voor de laatste maal werden gewijzigd bij proces-verbaal opgesteld door notaris Christophe Werbrouck te Dottignies op zevenentwintig juni tweeduizend en elf, bekendgemaakt als gemeld op negentien juli erna onder nummer 11111001.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door haar zaakvoerder, de heer Bertrem Luc Jules, geboren te Zwevegem op 26 september 1954, wonende te 8551-Heestert, Keiberg 10; tot zijn gemelde hoedanigheid benoemd naar aanleiding van gemelde oprichting en samen ermee bekendgemaakt als gemeld.

6. "PATRIMO" Naamloze Vennootschap, met zetel te 8551-Heestert, Keiberg 14, ingeschreven in het rechtspersonenregister met als ondernemingsnummer 0432.291.287 en met als BTW-nummer : BE-0432.291.287, opgericht onder andere rechtsvorm bij onderhandse akte gedagtekend op acht oktober negentienhonderd zevenentachtig, bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad van veertien november erna onder het nummer 47, en waarvan de statuten voor de laatste maal werden gewijzigd bij proces-verbaal opgesteld door notaris Christian Van Belle te Gent op vierentwintig december tweeduizend dertien, bekendgemaakt als gemeld op vijftien januari tweeduizend veertien onder nummer 14015887.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door haar gedelegeerd bestuurder, te weten de heer De $chaepmeester Filip Georges Marcel, geboren te Gent op 30 april 1973, wonende te 9070-Destelbergen, Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moerstraat 8; tot zijn gemelde hoedanigheid benoemd naar aanleiding van een beslissing van de raad van bestuur de dato 3 juni 2013 bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad op 19 juli erna onder nummer 13112750.

I) OPRICHTING EN INBRENGEN:

Gemelde personen verklaren, al dan niet vertegenwoordigd als gemeld, aan mij, notaris, dat zij samen een COÖPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID hebben opgericht onder de benaming "LIVING WEIIEREN".

Het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap dat geheel geplaatst dient te zijn, bedraagt honderd vijftigduizend EURO (¬ 150.000,00) en is verdeeld in vijftienduizend (15.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde doch met een fractiewaarde van elk één/vijftienduizendste (1i15.000ste) in het kapitaal.

Er wordt naar aanleiding van de oprichting nog niet en in geen enkele mate ingeschreven op hetleen variabel gedeelte van het kapitaal van de vennootschap.

Op het vast gedeelte van het kapitaal wordt ingeschreven door inbreng in geld ten belope van honderd vijftigduizend EURO (¬ 150.000,00) en waarvoor vijftienduizend (15.000) aandelen worden toegekend.

De inbrengen vinden plaats als volgt

Op het vast gedeelte van het kapitaal wordt ingeschreven in geld ais volgt

-door genoemde consoorten Sallet samen én in onverdeeldheid, voor vijftigduizend euro (¬ 50.000,00), ter vergoeding waarvan hen samen én in onverdeeldheid vijfduizend (5.000,00) aandelen worden toegekend;

-door genoemde vennootschap "MBT Holding", voor vijftigduizend euro (¬ 50.000,00), ter vergoeding waarvan haar vijfduizend (5.000,00) aandelen worden toegekend;

-door genoemde vennootschap "Patrimo", voor vijftigduizend euro (¬ 50.000,00), ter vergoeding waarvan haar vijfduizend (5.000,00) aandelen worden toegekend.

Comparanten verklaren dat op elk bovengemeld aandeel waarop ingeschreven wordt in geld een bedrag werd volstort van twee en een halve euro (¬ 2,50) zodat vanaf de nederlegging der statuten op de bevoegde Rechtbank van koophandel een bedrag van zevenendertigduizend vijfhonderd EURO (¬ 37.500,00) ter beschikking staat van de vennootschap waarbij de gelden gestort werden op een bijzondere rekening bij de naamloze vennootschap ING België, met zetel te Brussel, Marnixlaan 24, met nummer BE05363142001875, zoals blijkt uit het aan mij, notaris, voorgelegde attest van vandaag, dat in het dossier zal bewaard blijven.

De aandelen worden opgedeeld in 3 categorieën : A-aandelen, B-aandelen en C-aandelen.

De aandelen waarop wordt ingeschreven door de familie Sallet worden A-aandelen genoemd en de familie Sallet wordt met betrekking tot de door hen aangehouden aandelen A-vennoten genoemd; de aandelen waarop wordt ingeschreven door de vennootschap MBT Holding worden B-aandelen genoemd en zelfde vennootschap wordt met betrekking tot de door haar aangehouden B-aandelen B-vennoten genoemd; de aandelen waarop wordt ingeschreven door de vennootschap PATRIMO worden C-aandelen genoemd en zelfde vennootschap wordt met betrekking tot de door haar aangehouden C-aandelen C-vennoten genoemd.

Bij overdracht of overgang door een aandeelhouder behorende tot 9 der genoemde categorieën blijft de indeling dezelfde, behoudens bij overdracht of overgang van een bepaald type aandelen aan een aandeelhouder behorende tot een andere categorie; in dat geval zal behoudens andersluidende beslissing door de raad van bestuur het aandeel het type aannemen van de aandelen in bezit van de verkrijger van zelfde aandelen.

FINANCIEEL PLAN.

Ondergetekende notaris verklaart dat de oprichters hem voorafgaandelijk aan deze oprichtingsakte het financieel plan hebben overhandigd, zoals voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen.

II) STATUTEN:

Vervolgens hebben de comparanten mij, notaris, verzocht akte te verlenen van de statuten als volgt:

"Hoofdstuk I

Naam  zetel  doel -- duur

Artikel 1 -- Rechtsvorm  naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam is "Living Wetteren"

De woorden «coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid» of de afkorting «CVBA» moeten

ln alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap die naam onmiddellijk voorafgaan of

volgen.

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap wordt voor het eerst gevestigd te 9070-H eusden (Destelbergen), Moerstraat

10/A.

Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur.

Bij beslissing van de raad van bestuur mag de vennootschap bedrijfszetels vestigen op andere plaatsen in

België en in het buitenland.

Artikel 3 -- Doel

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen

rekening

- het aanbrengen van financiële middelen voor het realiseren van verkavelingen van gronden en het bouwen

van woonprojecten, in de meest uitgebreide zin, aan verbonden vennootschapen die actief zijn in het realiseren

van bovengenoemde projecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze financiële middelen kunnen ter beschikking gesteld worden via het onderschrijven van aandelen, deelbewijzen of obligaties van deze ondernemingen en/of door het ter beschikking stellen van financiële middelen via leningen en werkmiddelen in de meest diverse vormen;

- de vennootschap mag alle bedrijvigheden uitoefenen die de verwezenlijking van haar doel kunnen bevorderen en op gelijk welke wijze aan zo een bedrijvigheid deelnemen; zo kan de vennootschap onder meer overgaan tot de deelname aan het bestuur en de overlegorganen van de ondernemingen waar zij een participatie bezit, en promotie voeren van ondernemingen waarin zij rechtstreeks of onrechtstreeks een participatie heeft; daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt voor een onbepaalde duur opgericht.

ARTIKEL 4 bis  INTERN REGLEMENT

Als aanvulling op deze statuten en in de mate dat de inhoud ervan niet strijdig is met deze statuten of bepalingen van dwingend recht en/of openbare orde, wordt het bestuur en de werking van de vennootschap en haar organen, evenals de verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke verhoudingen tussen de vennootschap, haar organen en haar vennoten beheerst door de Internai Regulations over de vennootschap, zoals van tijd tot tijd wordt gewijzigd (het "Intern Reglement").

Elk van de vennoten dienen zich bij het opstellen van het Intern Reglement of bij een latere intrede in het kapitaal van de vennootschap formeel te verbinden tot naleving van de bepalingen van het Intern Reglement.

Ingeval van tegenstrijdigheden of interpretatieverschillen tussen de bepalingen van deze statuten en de bepalingen van het Intern Reglement, hebben de bepalingen van het Intern Reglement voorrang op de bepalingen van de statuten in de rechtsverhoudingen tussen de vennoten, indien en in zoverre dit is toegelaten door de wet.

Hoofdstuk Il

Kapitaal  aandelen -- vennoten  aansprakelijkheid

Artikel 5 -- Kapitaal

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het aanvangskapitaal bedraagt honderdvijftigduizend euro (¬ 150.000,00).

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan honderdvijftigduizend euro (¬ 150.000,00).

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

Mits inachtneming van het wettelijk minimum van het vast gedeelte van het kapitaal en binnen de grenzen van onderhavige statuten, kan het kapitaal gewijzigd worden hetzij door het aanvaarden van nieuwe vennoten, hetzij door uittreding of de uitsluiting van bestaande vennoten, hetzij door de inschrijving op nieuwe aandelen door bestaande vennoten, hetzij door opname van reserves in het maatschappelijk kapitaal, hetzij door terugbetaling van kapitaal, hetzij door kapitaalvermindering ter aanzuivering van verliezen. De uittreding en de uitsluiting van vennoten worden geregeld in de artikelen 13 en 14 van onderhavige statuten.

fn de andere gevallen gebeurt een wijziging van het maatschappelijk kapitaal ingevolge een beslissing van de algemene vergadering. Een wijziging is alleen dan aangenomen, wanneer de beslissing daartoe wordt genomen met inachtneming van de quota en meerderheden zoals bepaald in artikel 28 van onderhavige statuten. Een verhoging van het vast kapitaal door uitgifte van nieuwe aandelen kan uitsluitend Leiden tot de uitgifte van nieuwe A-Aandelen, B-Aandelen of C-Aandelen.

Ingeval de nieuwe aandelen worden uitgegeven met een uitgiftepremie, dient deze onmiddellijk volledig volgestort te worden op het ogenblik van de inschrijving op de aandelen.

Nieuwe vennoten kunnen slechts worden aanvaard na voorafgaande goedkeuring door de raad van bestuur volgens de regels voorzien in artikel 10 van onderhavige statuten.

Bij een verhoging van het maatschappelijk kapitaal door inschrijving op nieuwe aandelen door nieuwe of bestaande vennoten dienen de aandelen waarop in geld wordt inge-'schreven, eerst aangeboden te worden aan de bestaande Vennoten, naar evenredigheid van hun respectieve deelneming in het maatschappelijk kapitaal.

De Vennoten hebben een inschrijvings- en voorkeurrecht, berekend op basis van hun deelneming in het maatschappelijk kapitaal.

Indien niet alle Vennoten van hun voorkeur-+recht, met betrekking tot nieuwe aandelen, gebruik hebben gemaakt, zal de raad van bestuur het voorkeurrecht opnieuw aanbieden aan de Vennoten die reeds van hun recht gebruik hebben gemaakt, naar evenredigheid van hun respectieve deelneming in het maatschappelijk kapitaal. Pas daarna en indien ook na de tweede ronde niet alle Vennoten van hun voorkeurrecht gebruik hebben gemaakt, kunnen derden aan de verhoging van het kapitaal deelnemen.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard ais

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

de oude. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Artikel 6 -- De aandelen

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam onderverdeeld in aandelen zonder nominale waarde. Elk aandeel is voorzien van een volgnummer.

1]e aandelen worden opgedeeld in 3 categorieën: A-Aandelen, B-Aandelen en C-Aandelen. Zij worden geregistreerd in het register der vennoten bedoeld in artikel 12 van onderhavige statuten.

Door het inschrijven op een aandeel gaat de Vennoot de onvoorwaardelijke verbintenis aan om het bedrag ervan te storten. Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort, met dien verstande dat van het vast gedeelte van het kapitaal ten minste zesduizend tweehonderd (6.200 EUR) dient volstort te zijn en dat, ingeval nieuwe aandelen worden uitgegeven met een uitgiftepremie, deze uitgiftepremie onmiddellijk volledig dient volgestort te worden op het ogenblik van de inschrijving op de aandelen.

buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een met het vast gedeelte van het kapitaal overeenstemmend aantal aandelen moet te allen tijde onderschreven zijn.

Buiten de hierna bedoelde aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen. Het bestuursorgaan van de vennootschap, omschreven in het artikel 21, bepaalt de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen.

Bijstorting of volstorting wordt door het bestuursorgaan opgevraagd op een door haar te bepalen tijdstip, Aan de vennoten wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een rekeningnummer waarop de betaling bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan en binnen welke termijn. Elke storting wordt in het register der vennoten aangetekend met vermelding van de datum van betaling.

Binnen elke categorie van aandelen is het op de desbetreffende aandelen te volstorten bedrag voor elk der vennoten, houder van aandelen behorende tot deze categorie, gelijk.

De raad van bestuur mag de vennoten toelating geven om hun aandelen vervroegd vol te storten; in dit geval bepaalt zij de voorwaarden onder dewelke de vervroegde stortingen toegelaten zijn. Deze laatste worden niet beschouwd als gedane voorschotten.

pe vennoten die voor de uitvoering van hun stortingen binnen de vastgestelde termijnen in gebreke blijven, zijn van rechtswege en zonder ingebrekestelling verplicht een interest van zeven percent te betalen vanaf de datum waarop het bedrag eisbaar is en dit onverminderd het recht van de vennootschap om in rechte de inning van het gehele verschuldigde saldo of de vernietiging van de inschrijving of de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot te vorderen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden, onverminderd het recht de Vennoot uit te sluiten,

De algemene vergadering van de vennoten kan bij gewone meerderheid van de stemmen beslissen over de uitgifte van obligaties, al dan niet van hypothecaire aard, door de vennootschap, Ze stelt de rentevoet en de modaliteiten van de emissie vast en regelt de werking van de vergadering van de obligatiehouders.

Artikel 7 Aansprakelijkheid

pe aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid (behoudens indien uitdrukkelijk anders vermeld of voortvloeiende bijluit inschrijving of overgang of overdracht).

Artikel 8  Vorm van de aandelen

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. Deze laatste heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap of tot de aanduiding van een gevolmachtigde die namens de mede-eigenaars de rechten verbonden aan de aandelen mag uitoefenen.

Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht, behoudens verzet vanwege de blote eigenaar; in dat geval wordt het stemrecht opgeschort.

Artikel 9 -- Overdracht van aandelen

"Overdracht' betekent elke transactie of elke handeling met als doel of resulterend in de overdracht van een zakelijk recht over aandelen, tegen vergoeding of om niet, zelfs indien uitgevoerd bij publieke veiling, vrijwillig of krachtens rechterlijke beslissing, inclusief maar niet beperkt tot bijdragen, wisseltransacties, overdrachten van algemeenheden, fusies, afsplitsingen, overnames, ontbindingen of soortgelijke transacties, alsmede het toekennen van opties tot aankoop of verkoop van aandelen of het overeenkomen van een swap of een andere overeenkomst waarbij geheel of gedeeltelijk de eigendom van aandelen wordt overgedragen, onverschillig of een dergelijke transactie heeft plaatsgevonden door middel van levering van aandelen, in contanten of anderszins,

pe overdracht van aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen, behoudens de hieronder vermelde bepalingen.

Bij overlijden van een vennoot blijft de vennootschap voortbestaan tussen de overlevende vennoten en de erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot, dit alles met inachtneming van wat hierboven in artikel 7 werd bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Overdracht onder levenden aan een niet-vennoot is enkel toegelaten, bij beslissing met gewone

meerderheid van stemmen van de algemene vergadering.

Het is de Vennoten verboden de aandelen van de vennootschap in pand te geven zonder schriftelijke

voorafgaande toestemming van het bestuursorgaan.

Hoofdstuk III

Vennoten

Artikel 10  De vennoten

Zijn vennoot

1,de ondertekenaars van deze akte, hierna «oprichters» genoemd,

2.de natuurlijke personen of rechtspersonen door het bestuursorgaan waarvan sprake in artikel 21 als

vennoot aanvaard en die de door het bestuursorgaan vastgelegde voorwaarden, waaronder het Intern

Reglement, onvoorwaardelijk onderschrijven.

Wordt de aanvaarding geweigerd, dan hoeft het bestuursorgaan haar beslissing niet te verantwoorden.

Om als vennoot te worden aanvaard, moet de aanvrager bij toepassing van artikel 6 ten minste op één

aandeel inschrijven tegen de voorwaarden vastgesteld door het bestuursorgaan en op elk aandeel ten minste

één vierde storten. De aanvaarding houdt in dat de vennoot instemt met de statuten en in voorkomend geval

met de huishoudelijke reglementen.

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het aandelenregister,

zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 11  Einde van het lidmaatschap

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap ingevolge hun:

a) uittreding;

b) uitsluiting;

c)faillissement, kennelijk onvermogen;

d)ontbinding gepaard gaand met vereffening,

Artikel 12 -- Register van aandelen

De vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden, waarvan de vennoten ter plaatse inzage

kunnen nemen en waarin voor ieder van hen wordt aangetekend:

1 °de maatschappelijke benaming en zetei, vorm en ondernemingsnummer van de rechtspersoon;

2°de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting;

3°het aantal aandelen waarvan hij houder is, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen, de

terugbetalingen en de overgangen en overdrachten van aandelen, met opgave van de datum;

4°de stortingen op aandelen en de gelden die voor uittreding, gedeeltelijke terugneming van aandelen en

voor terugneming van stortingen worden aangewend.

Het bestuursorgaan is belast met de inschrijvingen.

De inschrijvingen geschieden op grond van documenten met bewijskracht, die gedagtekend en ondertekend

zijn. Zij vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Van die inschrijvingen worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen.

De certificaten kunnen niet worden aangewend als bewijs tegen de vermeldingen in het aandelenregister,

De uittreding van een vennoot wordt ingeschreven in het aandelenregister naast de naam van de

uittredende vennoot. Weigert het bestuursorgaan de uittreding vast te stellen, dan wordt de opzegging

ontvangen door de griffier van het vredegerecht van de zetel van de vennootschap.

Artikel 13  Uittreding of terugneming van aandelen

Een vennoot mag alleen gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar uittreden of verzoeken om

een gedeeltelijke terugneming van zijn aandelen.

Vennoten mogen uittreden mits een kennisgeving per aangetekend schrijven, of bij middel van persoonlijke

afgifte aan een bestuurder tegen ontvangstbewijs met opgave van het aantal aandelen waarvoor uittreding

wordt gevraagd gericht aan de raad van bestuur gedurende de eerste zes (6) maanden van het boekjaar.

Die terugneming of uittreding is evenwel alleen toegestaan in zoverre ze niet voor gevolg heeft het maatschappelijk kapitaal te verminderen tot een bedrag dat kleiner is dan het vaste gedeelte door de statuten vastgesteld of het aantal vennoten tot minder dan drie te herleiden of dat een onvermijdelijk en ernstig nadeel toegebracht zou worden aan de vennootschap.

Een vennoot kan alleen met instemming van het bestuursorgaan uittreden of aandelen of stortingen terugnemen.

Artikel 14  Uitsluiting van vennoten

ledere vennoot kan om gegronde redenen of om elke andere in de statuten vermelde oorzaak uitgesloten worden. De redenen kunnen in een huishoudelijk of intern reglement worden opgenomen.

De uitsluiting wordt uitgesproken door het bestuursorgaan.

De vennoot van wie de uitsluiting wordt gevraagd, moet worden uitgenodigd zijn opmerking binnen een maand na de verzending van een aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting schriftelijk kenbaar te maken aan het orgaan van de vennootschap dal de uitsluiting moet uitspreken. Als hij erom verzoekt in zijn schriftelijke opmerkingen, moet de vennoot worden gehoord.

Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn.

De beslissing tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door het bestuursorgaan. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond. De uitsluiting wordt in

" 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

het register van de vennoten overgeschreven. Een eensluidend afschrift van de beslissing wordt binnen de vijftien dagen per aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot verstuurd.

Artikel 15  Terugbetaling van aandelen

De uittredende, uitgesloten of terugnemende vennoot heeft recht op de tegenwaarde van zijn aandelen, zoals die blijkt uit de goedgekeurde balans van het lopende boekjaar, met inbegrip van, behoudens in geval van uitsluiting, een evenredig deel van de beschikbare reserves, in voorkomend geval na aftrek van de belastingen waartoe de terugbetaling aanleiding kan geven.

De regelmatig goedgekeurde balans is bindend voor de ontslagnemende of uitgesloten vennoot, behoudens in geval van bedrog of bedrieglijk opzet.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden.

De betaling zal binnen vijftien dagen na goedkeuring van de balans plaatsvinden in geld, in voorkomend geval pro rata liberationïs.

Artikel 16  Inning van de waarde van de aandelen

In geval van faillissement en kennelijk onvermogen van een vennoot hebben zijn schuldeisers of vertegenwoordigers recht op de uitkering van de waarde van zijn aandelen overeenkomstig artikel 15.

Artikel 17 -- Rechten van de vennoten

De vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen geenszins de vereffening van de vennootschap eisen, noch de zegels laten leggen op het vermogen van de vennootschap of daarvan een inventaris vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en aan de beslissingen van de algemene vergaderingen.

Hoofdstuk IV

Bestuur

Artikel 18  Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit minstens 3 leden al dan niet vennoot, waarvan 1 bestuurder wordt voorgesteld voor de A-Vennoten, 1 bestuurder door de B-Vennoten en 1 bestuurder door de C-Vennoten. Deze bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De duur van het mandaat is onbepaald.

De bestuurders zijn afzetbaar door middel van een beslissing van de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging voorzien kan worden.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld toekennen mits eenparigheid van stemmen. De bezoldiging van de bestuurders (inclusief emolumenten, presentiegelden, etc.) kan slechts verminderd of ontnomen worden mits een beslissing van de algemene vergadering genomen met eenparigheid van stemmen.

Binnen acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel

Artikel 19  Raad van bestuur

De raad van bestuur mag onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter kiezen.

In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt de raad door het oudste lid voorgezeten.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen wanneer een bestuurder daarom verzoekt.

De raad vergadert minstens vier maal per jaar.

De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, fax of e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf voile dagen vbôr de vergadering. De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen als éénieder van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Als echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen worden zoveel mogelijk genomen bij consensus, Indien geen consensus kan bereikt worden, worden de beslissingen genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder mag, zelfs per brief, telex, telegram, telefax of elk ander gelijkaardig middel, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen. De

i " volmachten moeten uiterlijk drie werkdagen vóór de bijeenkomst aan de voorzitter of de ondervoorzitter worden bekendgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de meerderheid van de aanwezige bestuurders.

De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Artikel 20  Openvallen van een bestuurdersmandaat

Ingeval een plaats van bestuurder vacant wordt, benoemen de overblijvende bestuurders een voorlopige vervanger benoemen uit de lijst van bestuurders voorgesteld door de vennoten van de betreffende categorie.

De benoeming moet aan de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd. Artikel 21 -- Bevoegdheden

De raad van bestuur bezit buiten de bevoegdheden hem toegekend uit hoofde van de titels Il en III, de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

De raad van bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

Artikel 22  Bevoegdheden tot delegeren

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder-zaakvoerder. Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een algemeen secretaris, die al dan niet bestuurder is. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden,

De raad van bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Artikel 23 -- Vertegenwoordiging van de vennootschap

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door één bestuurder.

Artikel 24  Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut van De Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2o van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd, kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

Hoofdstuk V

Algemene vergadering

Artikel 25  Samenstelling en bevoegdheid

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten.

Artikel 26  Oproeping

De algemene vergadering wordt opgeroepen door het bestuursorgaan waarvan sprake in artikel 21. Dat moet geschieden door middel van een aangetekende brief met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen vóór de datum van de bijeenkomst aan de vennoten verstuurd.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om tien uur om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vóór de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen. Dat moet geschieden op verzoek van vennoten met ten minste een vijfde van alle aandelen in hun bezit of in voorkomend geval van een commissaris. Ze moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen.

De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, opgegeven in het oproepingsbericht. Als de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vergadering bij een notaris bijeenkomt, mag ze plaatsvinden in gelijk welke andere plaats vernield in het oproepingsbericht voor zover ze gelegen is in het gerechtelijke arrondissement waartoe die gemeente behoort.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur indien deze zijn benoemd en, zo deze afwezig of verlet zijn, door de bestuurder daartoe door de raad aangewezen of bij gebrek aan een dergelijke aanwijzing, door de oudste bestuurder aanwezig op de vergadering, met dien verstande evenwel dat de voorzitter een vennoot moet zijn.

De voorzitter wijst de secretaris aan die weliswaar geen vennoot hoeft te zijn,

De vergadering wijst onder de aanwezige vennoten twee stemopnemers aan.

Artikel 27  Volmachten

Een vennoot mag zich op de vergadering door middel van een schriftelijke volmacht door een andere vennoot met stemrecht laten vertegenwoordigen

De rechtspersonen mogen evenwel, ongeacht de voorgaande bepaling, worden vertegenwoordigd door hun statutaire of wettige vertegenwoordigers.

Artikel 28 -- Beslissingen

Behoudens de uitzonderingen voorzien door deze statuten beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist. De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement moeten opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen, Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen, Een beslissing is pas geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere bepalingen ingeschreven in de artikels 435 en 781, § 1 van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig kunnen beraadslagen.

Artikel 29  Stemrecht

Elk aandeel heeft in principe recht op één stem,

Van de aandelen waarop de eisbare stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort. Artikel 30  Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die zulks wensen.

De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter of de ondervoorzitter getekend, Artikel 30bis  Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren,

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, bestuurders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Hoofdstuk VI

Balans  winstverdeling

Artikel 31  Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Artikel 32 -- Jaarverslag

Aan het eind van elk boekjaar stelt het bestuursorgaan waarvan sprake in artikel 21, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd.

Eén maand voor de algemene vergadering overhandigt dit orgaan de documenten, samen met een verslag, aan de commissaris(sen) of de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Hij (zij) zal (zullen) een verslag over hun controleopdracht opstellen. Vijftien dagen vôér de vergadering worden de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, de verslagen van de bestuurders en commissarissen (of: vennoten belast met de controle) ter beschikking van de vennoten neergelegd op de zetel van de vennootschap.

Artikel 33  Winstverdeling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de nettowinst van de vennootschap wordt enerzijds vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal, en anderzijds zestig percent gereserveerd.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het saldo, onder voorbehoud van de toepassing van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen, met dien verstande dat maximaal veertig percent van de theoretisch aan de vennoten uitkeerbare winst effectief als dividend mag worden uitgekeerd, gezien de verplichte reservering waarvan hoger sprake.

De vennoten delen in de winst in verhouding tot het door hen ingebrachte kapitaal.

De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door het bestuursorgaan vastgesteld.

Na de goedkeuring van de balans spreekt de vergadering zich in een bijzondere stemming uit over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de cornmissaris(sen) of aan de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Hoofdstuk Vil

Ontbinding  vereffening

Artikel 34  Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op:

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak binnen de wettelijke termijn. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd dcor de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars,

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen,

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

In afwijking van het hierboven bepaalde is de ontbinding en de vereffening van de vennootschap in één akte mogelijk mits naleving van de vereisten en voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen. Artikel 35  Slotafrekening

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

Als op alle aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

Hoofdstuk VIII

Diverse bepalingen

Artikel 36  Keuze van woonplaats

Iedere vennoot of bestuurder, die in het buitenland woont en geen woonplaats in België heeft gekozen, wordt voor de toepassing van deze statuten verondersteld woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de

"

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap, waar hem alle officiële kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geldig kunnen bezorgd

worden.

Artikel 37 -s Algemene bepaling

De bepalingen van deze statuten die een dwingende wettelijke regel zouden schenden, worden als niet

geschreven beschouwd zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen."

Ill) OVERGANGSBEPALINGEN:

Voornoemde comparanten, optredende als oprichters, treffen volgende beslissingen:

1. Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel om te eindigen op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien.

3. De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert 1 september laatst.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen, aangegaan in die tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

4. BENOEMING:

A)De voornoemde oprichters, hebben unaniem besloten dat worden benoemd tot:

- A-bestuurder op voordracht van de A-vennoten

Genoemde heer Sallet Marc;

-B-bestuurder op voordracht van de B-vennoot :

"MBT-INVEST' Naamloze Vennootschap, met zetel te 8551 Zwevegem (Heestert), Keiberg 14, ingeschreven in het rechtspersonenregister met als ondernemingsnummer 0428.495.421, opgericht bij akte verleden voor notaris Du Faux Ludovic te Moeskroen op achtentwintig januari negentienhonderd zesentachtig;

-C-bestuurder op voordracht van de C-vennoot

"RUBOCO" Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, met zetel te 1050 Brussel, Jaargetijdenlaan 100-102/30, ingeschreven in het rechtspersonenregister met als ondernemingsnummer 0473.305.065, opgericht bij akte verleden voor notaris Tytgat Yves te Sint-Denijs-Westrem op veertien november tweeduizend.

Zij worden benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders zijn enkel afzetbaar door middel van een beslissing van de algemene vergadering genomen met eenparigheid van stemmen.

Genoemde heer Sallet Marc en genoemde vennootschappen MBT Invest en Ruboco, de eerste alhier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door haar gedelegeerd bestuurder, te weten de commanditaire vennootschap op aandelen MBT-HOLDING met als ondernemingsnummer 0879.299.357, met maatschappelijke zetel te 8551-Heestert, Keiberg 14, tot haar gemelde hoedanigheid benoemd bij beslissing van 14 juni 2011, bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 14 juni 2014 onder nummer 11088017; op haar beurt alhier vertegenwoordigd door haar vast vertegenwoordiger, te weten : genoemde heer Bertrem Luc en de tweede alhier vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door haar zaakvoerder, genoemde heer De Schaepmeester Filip, tot zijn gemelde hoedanigheid benoemd bij beslissing van de bijzondere vergadering der aandeelhouders dedato 1 februari 2011, bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 31 maart erna onder nummer 11048905, hebben al dan niet in persoonlijke naam, al dan niet voor de rechtspersonen die zij vertegenwoordigen, verklaard het hen toegekende mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door een maatregel die zich tegen deze benoeming verzet; genoemde vennootschappen MBT-Invest en Ruboco hebben aangesteld tot vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van hun gemelde mandaten, eerst genoemde genoemde heer Luc Bertrem en tweede genoemde genoemde heer Filip De Schaepmeester, die elk afzonderlijk hebben verklaard gemelde mandaten te aanvaarden en niet getroffen te zijn door een maatregel die zich tegen de uitoefening van deze mandaten verzet;

L...]

5. GEEN COMMISSARIS:

De comparanten besluiten geen commissaris aan te stellen aangezien uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de wettelijke criteria volgens dewelke een commissaris verplicht dient te worden aangesteld.

6. VOLMACHT:

Bij deze wordt volmacht verleend voor onbepaalde tijd aan Sam Ernalsteen en diens bedienden, samen of

ieder afzonderlijk handelend, met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle nodige documenten in te vullen,

aan te vragen, in te dienen en te ondertekenen met het oog op de registratie van deze overeenkomst, de

aanvraag van de nodige vergunningen en attesten, de inschrijving, wijziging of stopzetting van de vennootschap

in de Kruispuntbank van Ondernemingen, de aanvraag, wijziging of stopzetting van een BTW-nummer, de

aansluiting, wijziging of stopzetting bij een sociaal verzekeringsfonds en de aansluiting bij een sociaal

secretariaat.

Voor ontledend uiftreksel

Geassocieerd Notaris Jeroen UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd

-uitgifte akte

-volmachten tot oprichting

~

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 30.08.2016 16524-0167-012

Coordonnées
LIVING WETTEREN

Adresse
KEIBERG 14 8551 HEESTERT

Code postal : 8551
Localité : Heestert
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande