LOOPJE-ZWEMPJE

Association sans but lucratif


Dénomination : LOOPJE-ZWEMPJE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 467.668.276

Publication

12/03/2013
ÿþMoo 2.2

Lklil:t ,. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 467.668.276

Benaming

(voluit) : Loopje-Zwempje

(verkort) : L-Z

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 837013iankenberge , Weststraat 96

Onderwerp akte : Statuten

De ondergetekenden

RAPPE Hilde, Maria, José, Weststraat 96-100, 8370 Blankenberge,

DHONDT Annie, Mariette, Polderlaan 13, 8370 Blankenberge

PONJAERT Werner, Jozef, Valère, Zeebruggelaan 72, 8370 Blankenberge,

verklaren bij deze akte, opgesteld te Blankenberge op 20-07-2013, een vereniging zonder winstoogmerk op

te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet' genoemd), met hiernavolgende

statuten:

TITEL I: Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Loopje-Zwempje" (verkort: L-Z), Deze naam wordt altijd vergezeld door de woorden "Vereniging zonder Winstoogmerk" of door de afkortingen daarvan: "v.z.w." of "V.Z.W.". Alle akten, rekeningen, aankondigingen, publicaties en andere stukken die door de vereniging naar buiten gebracht: worden, moeten deze naam vermelden.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd op het adres: Weststraat 96-100, 8370 Blankenberge. De vereniging ressorteert: onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden: neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd; gerechtelijk arrondissement,

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel buiten alle partijpolitieke, ideologische en filosofische strek-kingen om, de'. ontspanning van haar leden te bevorderen en het aanmoedigen van de sportbe-oefening, onder alle. voorwaarden, maar inzonderheid het lopen en het zwemmen. ln dit kader kan de vereniging alle middelen aanwenden die nodig zijn om dit doel te bereiken, door o.a. het sluiten van rechtsgeldige overeenkomsten, het inzamelen van fondsen, het inrichten van wedstrijden, feesten met of zonder betaling, enz... Kortom, de: vereniging kan alle activiteiten uitoefenen of [aten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Dit alleen als aanduiding en zonder enige beperking.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

*13041508*

111 NEERGEI.EM ter .tt" trrFlEâ de, RECHTBAhEkt VAN K60PffiA:`l9E?L TE

BRIaQr~ (11i~cari~fr,~Eit-eM op:

Griffie









TITEL 11: Lidmaatschap - Toetreding - Ontslag - Verplichtingen

Artikel 5

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De vereniging telt minstens drie leden. Deze alleen hebben de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel rechten en verplichtingen die hen toebedeeld worden door deze statuten, die zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden kunnen gewijzigd worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

I . 1 t MDD 2.2

Artikel 6

Als lid kan bij de vereniging aansluiten iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig toegelaten wordt. Om lid te worden moet men voldoen aan de voorwaarden die opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur ais zodanig aanvaard wordt, De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die opgenomen zijn in het huidhoudelijk regle-ment.

De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, andere personen als toege-treden leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 7

Het jaarlijks lidgeld van de leden en toegetreden leden bedraagt maximaal 125 Euro en wordt bepaald door

de raad van bestuur.

Artikel 8

De leden en toegetreden leden zijn verplicht

- deze statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven,

- de besluiten van haar organen na te leven,

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid of toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging, mits dat ontslag schriftelijk gebeurt.

De uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen uitgesproken worden. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van een persoon

- die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schaadt,

- die, ondanks schriftelijke vermaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief meegedeeld worden aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid ai zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit plaats gehad te hebben.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch bij het overlijden van de natuurlijke persoon,

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. In geen geval kan het ontslagnemende of uitgesloten lid of toegetreden lid, of zijn rechtsopvolgers, van de vereniging vragen: mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen of het opmaken van een inventaris.

TITEL III: Raad van bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, die lid van de vereniging moeten zijn. Zij worden door de algemene vergadering benoemd en zijn op gelijk welk moment door deze afzetbaar. Hun mandaat is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. In geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. Als het aantal bestuurders verminderd is, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of door ontzetting, dan blijven de bestuurders in functie tot er in hun vervanging voorzien is.

Artikel 12

1° De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

20 De voorzitter en/of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen en de voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval de voorzitter niet aanwezig kan zijn, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris of, indien deze ook afwezig is, door een andere bestuurder.

3° De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda. Deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

d. Mon 2,2

nieuwe raad kan beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen (= helft plus één) genomen; onthoudingen worden niet meegeteld, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van wie hemlhaar vervangt.

4° Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om hem/haar op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Niemand mag meer dan één volmacht dragen.

5° De raad van bestuur vergadert als het belang van de vereniging dat vereist. Hij kan eveneens bijeengeroepen worden op vraag van minstens drie bestuurders.

6° Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en/of de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die voorgelegd moeten worden, en alle andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de sec retaris, of door een van beiden en nog een bestuurder.

Artikel 13

1° De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

2° Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamelijke handtekening van de voorzitter en minstens nog één bestuurder. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging,

Voor alle bankverrichtingen kan de voorzitter en/of de penningmeester afzonderlijk optreden,

3° De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, De duur van deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur ingetrokken worden.

4° De bevoegdheid om de verenging in en buiten rechte te vertegenwoordigen berust alleen blj een of meer leden van de raad van bestuur. De bevoegdheid van bovengenoemde bestuursleden en de duur van het mandaat worden door de raad van bestuur precies afgebakend. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur ingetrokken worden.

5°De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen beslist worden door de raad van bestuur, maar moeten ter bekrachtiging voorgelegd worden aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de voorschriften van de VZW-wet of van de statuten, alle maatregelen genomen worden in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles opgelegd worden wat in het belang van de vereniging geacht wordt,

TITEL IV: Algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, maar ze hebben alleen raadgevende stem. Regelmatig samengesteld vertegenwoordigt de algemene vergadering de leden van de vereniging en haar beslissingen zijn voor aile leden en toegetreden leden van de vereniging bindend.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid van deze persoon, door de oudste aanwezige bestuurder,

Een lid kan zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan maar één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt op de algemene vergadering over één stem.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de kwijting aan de bestuurders, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het goedkeuren van het huishoudelijk reglement en alle handelingen van bestuur en beheer die wettelijk of volgens de statuten buiten de macht van de raad van bestuur vallen.

Artikel 16

1° De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar in het eerste kwartaal van het kalenderjaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar. Zij vindt plaats op een plaats en datum die door de raad van bestuur bepaald wordt.

2° De raad van bestuur is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen als één vijfde van de leden dat aanvraagt.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

3° De uitnodigingen tot de algemene vergadering gebeuren bij gewone brief, minstens acht dagen voor de algemene vergadering, en moeten ondertekend zijn door de voorzitter en/of de secretaris. Zij vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

4° De oproeping bevat de agenda die vastgesteld wordt door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17

1° Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt 2° hieronder, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen niet meegerekend) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van wie de vergadering voorzit.

2° Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping vermeld is en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist.

3° Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen besloten worden.

4° Dezelfde regels als in 2° hierboven moeten nageleefd worden bij de ontbinding van de vereniging.

5° Een meerderheid van twee derden van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 18

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een speciaal daartoe bestemd

register. Ze worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en door leden die dit ook wensen te doen.

TITEL V: Inzagerecht leden

Artikel 19

Alle leden en toegetreden [eden hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de [eden raadplegen, alle boekhoudkundige stukken van de vereniging inzien, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur inkijken.

TITEL VI: Begroting - Rekeningen - Controle

Artikel 20

1° Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

2° De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders.

3° De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige stukken die vernield staan in de VZW-wet, binnen de dertig dagen na goedkeuring neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijke arrondissement Brugge.

TITEL VII: Ontbinding  Vereffening

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan alleen de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze die bepaald wordt door de wet.

In het geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of, bij gebrek daaraan, de raad van bestuur of de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens de bevoegdheden en de vereffening svoorwaarden.

Artikel 22

In geval van ontbinding van de vereniging worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doet nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo overgedragen wordt.

Artikel 23

Worden bevestigd in de raad van bestuur: Hilde Rappé, als voorzitter, Annie Dhondt, als secretaris en Werner Ponjaert, als penningmeester. Wordt in de raad van bestuur opgenomen: Anne-Marie Hoornaert, als ondervoorzitter.

"

4

40

Voor-

' beictouden aan het 13elgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld wordt, blijft toepasselijk de wet van 27 juni 1921, de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Hierbij worden neergelegd de gecoordineerde statuten, zoals die goeggelceurd werden op de algemene vergadering van 20/02/2013.

Wilde Rappé Annie Dhondt Werner Ponjaert

voorzitter secretaris penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LOOPJE-ZWEMPJE

Adresse
WESTSTRAAT 96-100 8370 BLANKENBERGE

Code postal : 8370
Localité : BLANKENBERGE
Commune : BLANKENBERGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande