LYNX REX WIELERCLUB, AFGEKORT : LRW

Association sans but lucratif


Dénomination : LYNX REX WIELERCLUB, AFGEKORT : LRW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.565.763

Publication

16/12/2011
ÿþMOD 2.2

1!11111!111.1!,131111!11111,1IYIN

9

N

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie -\:.%ffi3k

m 6 DEC. 2011

Griffie

'p~~

rn

r-

Ondernemingsnr : $ 4 1 § lUJ c) 7

Benaming

(voluit) : vzw LYNX REX wielerclub

(verkort) : vzw LRw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bukkersstraat 29, 8900 leper

Onderwerp acne : Oprichting vzw

De ondergetekenden:

1.Vincent HEUGHEBAERT, wonende in de Bukkersstraat 29, te 8900 leper, 2.Tim DELDAELE, wonende in de Pastoorpypestraat 2, te 8940 Geluwe, en 3.Steven BOUCKAERT, wonende in de Slijpstraat 25, te 8957 Mesen

zijn overeengekomen op 28/11/2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "LYNX REX wielerclub" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

I. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vzw draagt de naam: vzw LYNX REX wielerclub (afgekort vzw LRw).

Artikel 2

De vzw LYNX REX wielerclub is gevestigd in leper, Bukkersstraat 29, te 8900 leper, gerechtelijk

arrondissement leper. De bestuursvergadering is bevoegd om het adres voor de zetel te wijzigen.

Artikel 3

De vzw LYNX REX wielerclub heeft tot doel het bevorderen van lichamelijke opvoeding via fietsactiviteiten, het begeleiden van wielrenners en wielerliefhebbers in de breedste zin om te komen tot moderne, ethisch en medisch verantwoorde wielerbedrijvigheid, het promoten en actief bijdragen tot organisaties (zowel recreatief als competitief) die optimaal passen bij de gestelde opdrachten. Vzw LYNX REX wielerclub kan aile middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen. In het kader van het realiseren van het bovenstaande doel, kan de vzw LYNX REX wielerclub zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

De vzw LYNX REX wielerclub is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

De officiële taal van de vzw LYNX REX wielerclub is het Nederlands. De voertaal zal het West-Vlaams

dialect zijn.

Artikel 6

De vzw LYNX REX wielerclub ontzegt zich iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van

politieke of godsdienstige aard.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Il. LEDEN

Artikel 7

De vzwLYNX REX wielerclub telt minstens 3 leden.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8

§ 1 De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

§ 2 Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

§ 3 Van de leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de raad van bestuur vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 150 Euro. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

§ 4 Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vzw LYNX REX wielerclub door dit schriftelijk te laten weten aan de raad van bestuur. Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur en met een tweederde meerderheid van stemmen in de algemene vergadering.

§ 5 Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vzw LYNX REX wielerclub en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

§ 6 Het ontslag, de schorsing en de uittreding der leden geschiedt op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of respectievelijk door de oudste aanwezige ondervoorzitter of bestuurder.

Elk effectief lid beschikt over één stem. Een effectief lid kan zich echter door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Het aantal volmachten per aanwezig effectief lid is beperkt tot één.

Artikel 10

Naast de bevoegdheden die bij de wet en bij deze statuten aan de algemene vergadering worden

toegekend, is de algemene vergadering uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

het benoemen en ontslaan van de bestuurders,

het goedkeuren van de begrotingen en de jaarrekeningen,

het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

het uitsluiten van een effectief lid,

kwijting verlenen aan de bestuurders,

omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 11

§ 1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vzw LYNX REX wielerclub dit vereist. Zij moet minstens éénmaat per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar, van het beleid van de bestuurders.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden, hetzij op verzoek van de meerderheid van de leden van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van 112 van de effectieve leden van de algemene vergadering.

§ 3 Alle effectieve leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering, minimum 8 dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden. De schriftelijke uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris; de elektronische uitnodiging wordt verstuurd door de voorzitter. Ze vermeldt dag, plaats en uur.

§ 4 De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

MaD 2.2

§ 5 De voorstellen om de statuten te wijzigen dienen minstens 15 kalenderdagen voor de algemene

" vergadering te worden verstuurd naar de vzw LYNX REX wielerclub

§ 6 Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de effectieve leden, wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Artikel 12

§ 1 ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen wordt de procedure gevolgd voorzien in het huishoudelijk reglement.

§ 2 In geval van uitsluiting van een lid, van doelwijziging, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vzw LYNX REX wielerclub zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 13

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of zijn vervanger) en door de secretaris (of de verslaggever). Zij worden opgenomen in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 14

De beslissingen worden onder de vorm van een proces-verbaal opgesteld en aan de effectieve leden

verzonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge Behoudens schriftelijke opmerkingen aan de raad van bestuur binnen een periode van 5 kalenderdagen na verzending wordt het proces-verbaal van kracht de eerste dag na de hiervoor vermelde periode van opmerkingen. In geval van opmerkingen binnen de gestelde termijn wordt de aangevochten beslissing voorgelegd aan de raad van bestuur, welke handelt als naar recht.

IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

De vzw LYNX REX wielerclub wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie bestuurders die benoemd worden door de algemene vergadering en die te allen tijde afzetbaar zijn door de algemene vergadering. Zij zijn herkiesbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De leden van de raad van bestuur moeten niet noodzakelijk leden van de algemene vergadering zijn.

De bestuurders oefenen hun mandaat uit als een college. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid.

Benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van een bestuurder worden binnen de wettelijk voorziene termijn neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijke arrondissement Ieper, waarna

ze binnen de dertig dagen na neerlegging gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgische Staatsblad.

De raad van bestuur kan maximum drie adviseurs benoemen. Deze adviseurs worden uitgenodigd op de vergadering van de raad van bestuur. Ze hebben een adviserende stem. De raad van bestuur kan op elk moment een einde stelten aan het mandaat van deze adviseurs.

Artikel 16

Het mandaat van de bestuurders is principieel vastgesteld op een termijn van onbepaalde duur.

Artikel 17

De voorzitter wordt verkozen door de algemene vergadering. De kandidaturen voor de functie van voorzitter moeten ten laatste één maand voor de algemene vergadering, waarop de voorzitter dient verkozen te worden, ingediend worden bij de secretaris.

Artikel 18

§ 1 De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur samen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten respectievelijk door de oudste ondervoorzitter of bestuurder.

§ 2 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of zijn vervanger) en door de secretaris (of de verslaggever). Zij worden opgenomen in een daartoe bestemd register.

MOD 2.2

" De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de

" voorzitter en de secretaris.

Artikel 19

§ 1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vzw LYNX REX wielerclub en vertegenwoordigt deze in en

buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet

uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan alle daden van beschikking stellen, met inbegrip van het uitvoeren van alle

handels- en bankverrichtingen, ... Hij is tevens verantwoordelijk voor:

het opmaken van de jaarrekening en de begroting,

het vertegenwoordigen van de vzw bij gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

het bijeenroepen van de algemene vergadering, zoals bepaald in de statuten en de wetgeving

§ 2 De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit. Dit dient goedgekeurd te worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dient eveneens goedgekeurd te worden met een tweederde meerderheid.

§ 3 De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen van het reglement i.v.m. de tuchtprocedure.

V. BEGROTINGEN  REKENINGEN

Artikel 20

Het boekjaar van de vzw LYNX REX wielerclub loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor, die ze ter goedkeuring voorlegt aan de algemene vergadering.

Indien gewenst, kiest de algemene vergadering een college van twee verificateurs. Zij zijn herkiesbaar. De verificateurs dienen de rekeningen te onderzoeken en de inventaris na te zien. Zij brengen jaarlijks verslag uit bij de algemene vergadering.

VI. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding van de vzw LYNX REX wielerclub besluiten op de wijze, zoals bepaald is in de artikelen 19 §2 en §3 en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van 16 januari 2003, van 22 december 2003 en van 9juli 2004.

Artikel 22

Bij het vrijwillig ontbinden van de vzw door de algemene vergadering, wordt het vermogen van de vzw

overgeheveld naar vzw Matthijs, Vinkenlaan 3, 8900 leper.

VII. ALGEMENE BEPALING

Artikel 23

Al wat niet uitdrukkelijk in de statuten is bepaald, wordt geregeld door het huishoudelijk reglement of, bij ontstentenis, door analogie volgens de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk, of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen.

VIII. INWERKINGTREDING

Huidige statuten worden van kracht op datum van de neerlegging van de oprichtingsakte en statuten bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te leper.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te leper op 28 November 2011, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Ieper.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Tijdens diezelfde oprichtingsvergadering op 28 november 2011 hebben de effectieve leden, overeenkomstig

de statuten, de volgende personen aangesteld als bestuurder:

-Bouckaert Steven zal de functie van Voorzitter uitoefenen.

-Heughebaert Vincent zal de functie van Secretaris uitoefenen.

-Deldaele Tim zal de functie van Penningmeester uitoefenen.

-Maricau Brecht zal de functie van Kalendercommissaris uitoefenen.

Getekend:

Oprichter 1: Vincent HEUGHEBAERT, leper

Oprichter 2: Tim DELDAELE, Geluwe

Oprichter 3: Steven BOUCKAERT, Mesen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LYNX REX WIELERCLUB, AFGEKORT : LRW

Adresse
BUKKERSSTRAAT 29 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande