M & C CLEANING

Société en commandite simple


Dénomination : M & C CLEANING
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 632.499.188

Publication

25/06/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR BELGE

18 -os- 2015 3ELGISCH STAATSBLAD

NEERGELEGD 1

09 JUNI 2015

Rechtbank EL

rif',fiS{d. KORTRIJK

IIN i

" 150 961'

Ondernemingsnr : 4 G 3 2 ÿ 9q ../j$$

Benaming

(voluit) : M&C CLEANING

(verkort) :

Rechtsvorm ; GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : LOMMERGOED 23, 8560 WEVELGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte ; OPRICHTING

Tussen de Ondergetekenden

1. de Heer Mathias Maurice GALLENS, Lommergoed 23, 8560 WEVELGEM; (N.N. 94.02,15-157.23)

2. de Heer Patrick Georges DE NEEF (N.N. 53.11,29-267,53) Tombroekstraat 143, 8510 Kortrijk

IS OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT:

Comparant 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de:

vennootschap.

Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot.

Artikel 1 : rechtsvorm  naam  identificatie

I]e vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt : M & C CLEANING

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8560 WEVELGEM, Lommergoed 23.

De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in België door een eenvoudige beslissing van de

zaakvoerder, mits inachtneming van de taalwetgeving terzake.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland :

a.de uitbating van een schoonmaakbedrijf in de ruimste zin van het woord, zowel voor natuurlijke personen als rechtspersonen, zowel voor private- als voor publieke instellingen ;

b.het voegen van gebouwen zowel industriële als private woningen en gebouwen. Het reinigen van gebouwen;

c.Het reinigen van alle vervoermiddelen zoals onder meer personenwagens, lichte vrachtwagens en camions.

d.Het uitvoeren, zowel door zichzelf als door derden van allerhande werkzaamheden en handelsactiviteit ten met als voorwerp het verfraaien, het renoveren, het versieren van alle private en openbare werken evenals het in- en uitvoeren van alle goederen en diensten, welke met het maatschappelijk doel verband houden, e.De aan- en verkoop, de exploitatie, valorisatie, het verkavelen, de urbanisatie, de ruiling en verdeling van aile onroerende goederen. Het huren en verhuren van alle onroerende, gebouwde en ongebouwde, gemeubelde en niet gemeubelde goederen, alsook het uitvoeren van alle bouw- en verbouwingswerken en aanverwante aotiviteiten van onroerende goederen, in de meest brede betekenis van het woord.

f. Het besturen van vennootschappen, welke doel deze vennootschappen ook mocht hebben.

g,De vennootschap kan optreden als tussenpersoon inzake handel, in de ruimste zin van het woord, waaronder verstaan makelaarsaktivileiten, commissiehandel en agentuur zowel in binnen- als: buitenlandse markt;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

h.Het verlenen van alle dienstprestaties van economische aard, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden. Daartoe behoren ondermeer het stellen van borgstelling voor rekening van derden, financieel, administratief, commercieel, technisch en sociaal beheer en advies;

i.Het uitgeven en verspreiden van allerlei dru kwe rken, zowel van publicitaire als wetenschappelijke aard, de oprichting en het beheer van aankooporganisaties, de vertegenwoordiging, zowel in binnen- als in buitenland van elke handelsvorm die werkzaam is op industrieel vlak, op de markt van onroerende goederen of in andere sectoren, de bestudering van diverse problemen in verband met het opvatten en uitwerken van projecten van allerlei aard, zowel in binnen- als in buitenland, zowel problemen van admini'"stratieve, organisatorische, financiële, juridische, planografi-ische of technische aard en alle aanverwante vraagstukken, de eventuele tenuit-'voertegging van deze projecten onder eigen beheer of in mede-beheer, voor eigen rekening of voor rekening van derden, het ter beschikking stellen en/of verhuren van goederen, tegen vergoeding, van gebouwen, lokalen, materieel, rollend materieel, meubelen, producten en communicatiemedia in het kader van de in haar doel genoemde activiteiten. De vennootschap kan haar diensten verlenen onder elke vorm, aan alle personen zowel rechtspersonen als natuurlijke personen en kan elke hiertoe strekkende handelstrans-actie of financiële verrichting doen.

jHet verwerven, door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm dan ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen;

k.Het vervoer voor eigen rekening en voor rekening van derden van goederen en personen, zowel nationaal als internationaal. Dit zowel in het binnen- als het buitenland.

(.Onderneming voor het plaatsen van pvc ramen, pvc goten,pvc constructies. Onderneming voor het plaatsen van metalen constructies. Onderneming voor het plaatsen van trappen (uitgezonderd schrijnwerk). Onderneming voor het plaatsen van wand- en geluidsisolatie.

m.Groothandel in elektrische apparaten en artikelen voor huishouding en verlichting, groothandel in radio en elektrische toestellen en materieel.

n.Onderneming voor het bouwen van stelling, alsmede voor het invoegen, reinigen van gevels, klusjesman, Het zandstralen met behulp van stoom e.d; van gevels en gebouwen.

In het algemeen zal de vennootschap alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen mogen stellen,

die nodig zijn voor verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, onderne-ningen, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

Artikel 4 : duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden warden bij besluit van de algemene vergadering

genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5 : kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 1.000,00 euro (duizend euro nul eurocent) en is verdeeld in 100 (honderd) aandelen met een nominale waarde van 10,00 euro (tien euro nul eurocent).

Artikel 6 : Aandelen

6.1 Overgaan van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, behoudens beslissing van de algemene vergadering van vennoten genomen met gewone meerderheid van stemmen.

6.2 Vorm van overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

6.3 Publiciteit van overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. 6.4 Volgplicht bij overdracht van aandelen door gecommanditeerde vennoot

Indien een gecommanditeerde vennoot zijn aandelen wenst over te dragen, dan kan deze vennoot de stille vennoten ertoe verplichten om hun aandelen mee over te dragen tegen dezelfde voorwaarden als deze waartegen de aandelen van de gecommanditeerde vennoot worden overgedragen. Daartoe zal de gecommanditeerde vennoot een schrijven richten aan de stille vennoten met vejzoek hun aandelen mee over te dragen.

6.5 Voorkocprecht bij overdracht van de aandelen door een stille vennoot

De aandelen van de stille vennoten kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan de gecommanditeerde vennoten, mits naleving van de hiernavolgende bepalingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De stille vennoot die één of meer aandelen wil overlaten aan een andere vennoot of een derde die aanvaard

is als vennoot, moet de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders hierover schriftelijk inlichten. in deze kennisgeving vermeldt hij het aantal aandelen die hij wenst over te dragen, de voorgestelde overnameprijs, alsook de naam, voornamen, beroep en woonplaats, of de benaming, rechtsvorm en zetel van de voorgestelde overnemende vennoot of aanvaarde kandidaat-vennoot.

Binnen de vijftien dagen na de datum van verzending van deze kennisgeving, maakt de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders de inhoud van dit schrijven aan de gecommanditeerde vennoten bekend.

Na deze bekendmaking wordt aan de gecommanditeerde vennoten de kans gegeven bij voorkeur, de aandelen waar het over gaat over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zit in hun eigendom bezitten.

De gecommanditeerde vennoot die van zijn recht van voorkoop gebruik wil maken moet er, op straffe van verval, de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders over inlichten binnen de vijftien dagen volgend op de dag van verzending van de voormelde bekendmaking gedaan door de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders. Hierbij zal de gecommanditeerde vennoot die zijn recht van voorkoop wil uitoefenen tevens kenbaar maken of hij het voorkooprecht wenst uit te oefenen op alle aandelen dan wel op een beperkt gedeelte hiervan.

De gecommanditeerde vennoten die het voorkooprecht uitoefenen hebben het recht de aangeboden aandelen te verwerven tegen de waarde van de aandelen bepaald op grond van het boekhoudkundig eigen vermogen zoals dit blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening van de vennootschap.

De prijs dient te worden betaald aan de overdragende stillen vennoot binnen een termijn van één maand vanaf de kennisgeving door de betreffende gecommanditeerde vennoot aan de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders van zijn wil tot uitoefening van het voorkooprecht. De betaling van de prijs zal geschieden op een tussen partijen overeen te komen wijze.

Indien één of meer gecommanditeerde vennoten het hun geboden voorrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere gecommanditeerde vennoten.

Het overblijvende aandeel of aantal aandelen wordt, indien geen evenredige verdeling mogelijk is tussen de gegadigde vennoten, gesplitst in aandelenfracties tot de evenredigheid is bereikt, waarna aile aandelen worden gelijkgeschakeld door uitgifte van nieuwe effecten gelijk aan het kleinste onderaandeel en omwisseling van de bestaande aandelen of fracties van aandelen tegen evenzoveel nieuwe aandelen als er onderaandelen nodig zijn om een volledig aandeel te vormen.

Indien geen van de gecommanditeerde vennoten zijn voorkooprecht uitoefent, worden de door de stille vennoot voorgestelde overnemer(s) eigenaar van de bedoelde aandelen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid door deze statuten opgelegd voor de aanvaarding van nieuwe vennoten, deze

overnemer(s) afwijst als vennoten.

Daartoe moet(en) de zaakvoerder(s) of de gecommanditeerde vennoot/vennoten het voorstel van overdracht op de agenda plaatsen van een bijzondere algemene vergadering, die in elk geval moet worden gehouden binnen de zes weken na ontvangst van de kennisgeving door de stille vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen.

Indien de vergadering de voorgestelde overnemers afwijst, moet dezelfde vergadering binnen een termijn van zes weken zelf een koper proberen te vinden welke bereid is de te koop aangeboden aandelen over te nemen van de stille vennoot tegen de waarde van de aandelen bepaald op grond van het boekhoudkundig eigen vermogen dat blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening van de vennootschap. Indien binnen deze termijn van zes weken geen koper wordt gevonden, welke bereid is de door de stille vennoot te koop aangeboden aandelen over te nemen, dan zullen de overige vennoten zich niet meer kunnen verzetten tegen de overdracht van de aandelen door de stille vennoot aan de kandidaat-overnemer.

6.6 Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden gecommanditeerde vennoot gaat (n) over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden.

Het aandeel of de aandelen van een overleden stille vennoot gaat (n) over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, behoudens toepassing van het voorkooprecht door de gecommanditeerde vennoten beschreven in artikel 6.5 van onderhavige statuten. De erfgenamen of rechtverkrijgenden van de overleden stille vennoot zullen hiertoe een schriftelijke kennisgeving overmaken aan de zaakvoerder(s) of het college van zaakvoerders binnen de maand na overlijden van de stille vennoot, die de gecommanditeerde vennoten zal uitnodigen gebruik te maken van hun voorkooprecht.

Artikel 7 : vennoten

7.1 De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen

a.gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de

vennootschap.

b.stille vennoten

de stille vennoten staan slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van hun

inbreng op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht

hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke

geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8 : bestuur

8.1 Aantal  benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

8.2Duur van de opdracht  Ontslag

Een zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering

genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Het besluit een zaakvoerder te ontstaan wordt genomen bij gewone meerderheid.

8.3Bevoegdheid

Elke zaakvoerder treft individueel besluiten naar eigen inzicht.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de

vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet

of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

8.4Externe vertegenwoordigingsmacht

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

8.5Dagelijks bestuur

De zaakvoerders van de vennootschap kunnen het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één of meer

directeurs die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording

verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

Dergelijke benoeming kan evenwel enkel geschieden mits voorafgaande machtiging van de algemene

vergadering.

8.6Bijzondere volmachten

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen,

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn

geoorloofd.

Artikel 9 : Controle

Iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een externe accountant.

Artikel 10 : algemene vergadering van de vennoten

10.1 Jaarvergadering  bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde zaterdag van mei om 14 uur of indien die dag een

wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur

aangewezen in de uitnodigingen.

10.2 Bijeenroeping

a.de bevoegdheid en verplichting tot bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder(s), het college van zaakvoerders

of van de gecommanditeerde vennoten,

De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen

de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar,

De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het

daartoe strekkende verzoek, wanneer een vennoot of vennoten die 20 % (twintig percent) van het

maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vraagt.

b. Formaliteiten

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten

minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het

vennotenregister is genoteerd.

10.3 Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

10.4 Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid,

onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot de specifieke beslissingen zoals

hierna bepaald.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

10.5 Wijziging van statuten

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd worden

goedgekeurd met betrekking met drie vierden meerderheid van stemmen van aile vennoten.

Artikel 11 : boekjaar -- inventaris  jaarrekening  winstverdeling  reservering

11.1 Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het jaar daarop.

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

kfoor-behouden

aan het Belgisch Staatsblad

11.2 Inventaris  jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder(s) de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

11.3 Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering met gewone

meerderheid van stemmen.

Artikel 12 : ontbinding  vereffening

12A Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de quorumvereisten, als gezegd in artikel 10, die gelden voor statutenwijziging.

12.2 Aanstelling van vereffenaars

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen verbinden en vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde moeten brengen. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars.

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze ais wanneer zij optraden in hun hoedanigheid van zaakvoerders en hebben de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd in het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de ' algemene vergadering behoeven. Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden, voor onbepaalde duur en tot beëindiging van hun opdracht.

Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt volgens de gewone regels van vertegenwoordigende raden.

12.3 Verdeling van het vereffeningsresultaat

De netto winst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten ' verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig, de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande bedragen op de aandelen waarop in mindere mate is gestort, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is gestort, tot beloop van het verschil.

TITEL III  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1.Het eerste boekjaar begint op datum van ondertekening van de oprichtingsakte en eindigt op 31 december 2016.

2.De eerste jaarvergadering van de vennootschap wordt gehouden in 2017.

3.Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt. 4,De voornoemde gecommanditeerde vennoot verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van gecommanditeerde vennoot is onbezoldigd.

5.Wordt benoemd tot niet statutaire zaakvoerder van de vennootschap voor de duur en met volledige externe vertegenwoordigheidsbevoegdheid overeenkomstig artikel 8 van onderhavige statuten :

-de Heer Mathias CALLENS, Lommergoed 23, 8560 WEVELGEM. en Mevr; DE NEEF Cindy, Lommergoed 23, 8560 Wevelgem

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van algemene vergadering.

6.Oprichtingskosten : de kosten, uitgaven, vergoeding en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting bedragen ongeveer 500 euro.

Opgemaakt te WEVELGEM, op 28 mei 2015

CALLENS MATHIAS

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
M & C CLEANING

Adresse
LOMMERGOED 23 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande