MARINALYS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MARINALYS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 421.825.284

Publication

18/12/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 30.10.2013, NGL 12.12.2013 13683-0413-012
07/12/2012 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 30.10.2012, NGL 03.12.2012 12655-0140-011
02/02/2015
ÿþ Mad P{1F MI

1=j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



MONITEUR BELGE

23 -e9- 2015 ELGISCH SiP..FL I_AF.:

NEERGa-EGD

1 Z ULl,. 21j111

Rechtbank y.-" ...JOhrz*:Ni?EL en~`ieafd. KOrtTR+.t

*isonszs" Fil

0429 .825.284

MARINALYS

Naamloze vennootschap

Zetel : Dam 90, 8500 Kortrijk, België

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :Herbenoeming bestuurders, gedelegeerd bestuurder en voorzitter raad van

Tekst : bestuur

Uittreksel uit de notulen van de jaarvergadering en de daaropvolgende raad van bestuur d.d. 30 oktober 2014:

Er wordt beslist de huidige bestuurders, ni.

- dhr. Thiers Lieven, Brouwerijstraat 2, 8530 Harelbeke

- dhr. Thiers Frederiek, Minister Liebaertlaan 53b bus 021, 8500 Kortrijk

- NV Woningbureau Lieven Thiers, Dam 10, 8500 Kortrijk vertegenwoordigd door dhr. Thiers

Lieven

te herbenoemen als bestuurder voor een periode van zes jaar, hetzij tot de jaarvergadering

in 2020.

Dhr. Thiers Lieven wordt eveneens herbenoemd als gedelegeerd bestuurder en voorzitter raad van bestuur voor een periode van zes jaar, hetzij tot de jaarvergadering in 2020.

De beslissing wordt goedgekeurd met éénparigheid van stemmen.

Thiers Lieven,

gedelegeerd bestuurder

Ondernemingsnr Benaming (voluit) :

(verkort):

Rechtsvorm

Op de laatste blz. iari Luik B verniëldén : Recto t Naârn er l-kikenighëtd vánsáë insk iniêntérende notaris, heizij valti de persó(o)ri(êri

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/01/2012
ÿþMod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerle " ' ing ter griffie van de a

MONFTFLn

PUEEp~ELEC

NII IIA NII II IIII II VIII

*12021302*

1 a0f

et~ GtS _.._ ~:~ti7 eE=STi

V beh

aa

Be Stai

Ai

-9. 01. 2012

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

Griffie

2012 i

Ondernemingsnr : 0421.825.284

Benaming

(voluit) : MARINALYS

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Dam 10, 8500 Kortrijk

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Philippe Werbrouck te Kortrijk op zevenentwintig december tweeduizend en elf, die eerstdaags zal geboekt worden in het eerste registratiekantoor te Kortrijk.

Dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "Marinalys" met zetel te 8500 Kortrijk, Dam 10, volgende beslissingen heeft genomen:

Eerste beslissing

De vergadering beslist om artikel twee van de statuten aan te passen aan de reeds eerder genomen en in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakte beslissing van de raad bestuur tot verplaatsing van de zetel naar Kortrijk, Dam 10.

Tweede beslissing

De vergadering besluit de aard van de aandelen te wijzigen en dientengevolge om de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam.

Terstond overhandigen de aandeelhouders aan de vergadering hun respectievelijke aandelen aan toonder. waarna deze worden vernietigd.

Vervolgens wordt ten overstaan van de vergadering en ondergetekende notaris onmiddellijk de omzetting van de aandelen verwezenlijkt door inschrijving van de aandelen op naam in het register van aandelen waarop de aandeelhouders het register van aandelen ondertekenen

De aldus vervangen aandelen hebben dezelfde rechten en verplichtingen als de oorspronkelijke aandelen. " Derde beslissing

De vergadering beslist dat de vennootschap voortaan in en buiten rechte wordt vertegenwoordigd door een, gedelegeerd bestuurder.

Vierde beslissing

De vergadering besluit tot (her)formufering van de statutaire bepalingen inzake: de zetel van de vennootschap; de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld en bij de uitgifte van converteerbare obligaties en warrants; de volstorting van het kapitaal; de aflossing van het kapitaal; de uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeeldheid; de bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van de raad van bestuur; de benoeming en bezoldiging van bestuurders, gedelegeerd bestuurder(s) en commissaris(sen); de bijeenkomst en werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; de vertegenwoordiging bij volmacht op de algemene vergadering; de winstverdeling; de ontbinding, vereffening en omzetting van de vennootschap, dit alles zoals bepaald in het vijfde beslissing hierna.

Vijfde beslissing

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten, na actualisering van de tekst, alsook na schrapping van alle overbodig geworden bepalingen en alle verwijzingen naar (de artikels van) de vennootschappenwet en de samengeschakelde wetten op de handelsvennootschappen.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt.

En onder meer:

Artikel 1. RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming "MARINALYS".

Artikel 2. ZETEL.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Annexes du -Moniteur belge

Bijiagen Id] liëtliéTgïscfi Staatsb7âd"- 23IOI720I2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Kortrijk, Dam 10. Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3. DOEL.

De vennootschap heeft tot doel : zowel in België als in het buitenland, de aankoop en verkoop van alle onroerende goederen, het oprichten en slopen van woonhuizen, appartementen, opbrengsthuizen, fabrieksgebouwen en andere gebouwen en niet-gebouwde onroerende goederen, aangekocht, opgericht, of tot waarde gebracht door de vennootschap of met haar tussenkomst, het verkavelen, ruilen, splitsen, herinrichten van alle onroerende goederen, het tussenkomen in alle aangelegenheden met onroerend karaker, zowel als verkoopsagent, dan als commissaris, het zaakwaarnemen van onroerende patrimonia , het uitvoeren van bouwwerken en wegeniswerken, en al hetgeen ermee verband houdende zo voor eigen rekening als voor rekening van derden.

De opsomming hierboven is echter niet beperkend.

De vennootschap kan alle handels, financiële en industriële roerende en onroerende verrichtingen doen die de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks in de hand werken.

Zij kan door middel van inschrijving , inbreng, fusie, opslorping samenwerking, financiële tussenkomst of

anderszins deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of

ondernemingen zonder onderscheid ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, wiens doel gelijk is verwant of analoog aan het hare of waarvan de deelname of de samenwerking kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Zij kan zich ten gunste van andere vennootschappen borg stellen of haar aval verlenen, hypothecaire en andere zekerheden verstrekken.

De vennootschap kan alle handelingen stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4. DUUR.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd éénenzestig duizend vijfhonderd (161.500,00 E) euro. Het wordt vertegenwoordigd door drieduizend en drie (3.003) aandelen , zonder nominale waarde die ieder één/drieduizend en drie (1/3.003de) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 14. SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule - vermeld onder artikel 15 van deze statuten - krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, zaakvoerder, of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen

indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Artikel 18. BESTUURSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

§1 Algemeen

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide machten om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

§2 Dagelijks bestuur

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van één of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers al niet aandeelhouders.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Artikel 19 VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door een gedelegeerd bestuurder.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertege-woordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 22 JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de dertigste oktober om zeventien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaa-vergadering de volgende werkdag plaats om zeventien uur.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel vierentwintig van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders ten laatste te ontvangen om de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersver-gadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld.

Wanneer alle aandeelhouders aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, kan de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten zonder dal de formaliteiten van bijeenroeping voorzien in voormeld artikel 533 van het Wetboek van vennootschappen werden nageleefd. De besluiten moeten dan genomen worden met eenparigheid van stemmen.

Artikel 26. DEPONERING VAN DE EFFECTEN.

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien zulks in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn certificaten van aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 32. STEMRECHT.

Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven ze elk recht op één stem.

Artikel 36. BOEKJAAR.

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Artikel 37. WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd aangenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maat-schappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de netto-winst.

Artikel 42. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om aile aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Zesde beslissing  volmachten

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de optredende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoordineerde tekst der statuten.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Philippe Werbrouck

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte dd. 27 december 2011, gecoördineerde tekst der statuten.

Voor-behoudee aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/12/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 30.10.2011, NGL 25.11.2011 11619-0186-013
03/12/2010 : ME. - JAARREKENING 30.06.2010, GGK 30.10.2010, NGL 29.11.2010 10617-0183-011
07/10/2010 : KO100203
18/11/2009 : KO100203
23/01/2009 : KO100203
01/12/2008 : KO100203
03/12/2007 : KO100203
01/12/2006 : KO100203
28/11/2005 : KO100203
08/12/2004 : KO100203
05/12/2003 : KO100203
25/07/2003 : KO100203
19/12/2002 : KO100203
26/07/2002 : KO100203
02/12/1999 : KO100203
20/03/1997 : KO100203
01/01/1997 : KO100203
28/12/1991 : KO100203
05/02/1991 : KO100203
12/12/1989 : KO100203
09/04/1986 : KO100203
01/01/1986 : KO100203

Coordonnées
MARINALYS

Adresse
DAM 10 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande