MEDITATIE INZICHT GEZONDHEID OUDEREN EN ZOEKENDE, EN ABREGE : MIGOZ

Association sans but lucratif


Dénomination : MEDITATIE INZICHT GEZONDHEID OUDEREN EN ZOEKENDE, EN ABREGE : MIGOZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.571.688

Publication

24/09/2012
ÿþ MW 2.2

"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

A

8E

MONITEUR

17 -09-_GISCH ST

tiaIIInIYIIIIIIIIIIYI iss3sa*

BELGE NEERGELEGD



2012 - 3, 09, 2012

RECF K KOOPHANDEL

AATSBEAL RTRIJK

Ondernemingsnr: 0476.571.688

Benaming

(voluit) : Meditatie Inzicht Gezondheid Ouderen en Zoekende

(verkort) : Migoz

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Louis Pasteurlaan 46 - 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Nieuwe statuten

De algemene vergadering van 21 april 2012 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Migoz België

ART IKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Louis Pasteurlaan 46 te 8500 Kortrijk, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van kennis van meditatietechnieken alsmede het bevorderen van "onthechten onder met name de ouderen en voorts al hetgeen met een ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De vereniging tracht haar doel ondermeer te verwezenlijken door het geven van trainingen, cursussen, lessen, sessies en het verspreiden van diverse lectuur, het verkopen van devotionalia kristallen en esoterische spullen, alsook van aile voorwerpen welke te maken hebben met spiritualiteit in de ruimste zin van het woord.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging kan zowel effectieve als toegetreden leden tellen,

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Sijlâgé"n"6iÿ lidirelÉisc7i f áts6I c7 _ 2 1OY12-012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

Met de term in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL s

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenÉj door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen,

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Op de bijeenkomsten van de raad van bestuur kan een bestuurder zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen mits verlening van een schriftelijke volmacht. Een bestuurder kan hierbij maximum één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is, De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en

e~ MOD 2.2

vertegenwoordigde bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend.. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend,

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ART IKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging, De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en een secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL, 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk gegeven worden.

f +15 7 Y . . ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk lid beschikt over één eigen stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de loop van de eerste drie maanden na afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief of per fax tenminste veertien dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te

?MD 22

y 1

1, E a

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Luik B - Vervolg

ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 21 april 2012,

Te Kortrijk,

Ryelandt Marie Serpentier Philippe

Bestuurder Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik e vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de 1.7r:. ta er'.ronde notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of orgait..- : tcn.'vnzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

23/07/2012
ÿþ14fOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de l'acte

N° d'-ntreorise : 0476.571.688 Dénomination

(en entier) : Meditatie Inzicht Gezondheid Ouderen en Zoekende

(en abrégé) : Migoz

Forme juridique : asbl

Siège : 4970 Stavelot

Objet de l'acte : Transfert du siège - modifications conseil d'administration et représentants

Extrait des actes:

L'assemblée générale du 21 avril 2012, valablement convoquée et en nombre suffisant quant à l'assistance et la majorité, a décidé pendant sa séance de modifier les statuts

Nouveau article 2 :

Le siège de l'association est établi à Louis Pasteurlaan 46, 8500 Kortrijk et relève de l'arrondissement: judiciaire de Kortrijk.

Il ne peut être transféré que par décision de l'assemblée générale et dans le respect des règles prévues pour une modification des statuts et décrites dans les présents statuts.

Le 21 avril 2012, l'assemblée générale a accepté la démission de:

Bakker Friso, Voltastraat 22, 2041 CK Zandvoort (Pays-Bas)

Dekkers Denise, Keesomstraat 117, 2041 XD Zandvoort (Pays-Bas)

Le 21 avril 2012, l'assembleé générale a nommé comme administrateurs:

Ryelandt Marie Claire, Louis Pasteurlaan 46, 8500 Kortrijk, née le 11102/1951, à Kortrijk Serpentier Philippe, Louis Pasteurlaan 46, 8500 Kortrijk, né le 1010411959, à Zwevegem

Le conseil d'administration est alors composé comme suit :

Dekkers Roland, Stationsplein 36, 3844 Hardewijk (Nederland), né le 0210611949, à Haarlem (Pays-Bas)

Ryelandt Marie Claire, Louis Pasteurlaan 46, 8500 Kortrijk, née le 11/0211951, à Kortrijk

Serpentier Philippe, Louis Pasteurlaan 46, 8500 Kortrijk, né le 1010411959, à Zwevegem

Le conseil d'administration exerce son mandat en tant que collège, mais peut céder des pouvoirs, déterminés, sous sa responsabilité, à une ou plusieurs personnes mandatées,

Le conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires et est' en outre investi de tous les pouvoirs qui ne sont pas réservés à l'assemblée générale par la loi ou par les

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation au t'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature



Réservé

au

Moniteur

belge

*12129826*

111

Déposé au Gleílc du

TR15üidAL DE CQMMEFIC yt}ivIBAS

IL. 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

d MOF72.2

ü Volet B - Suite

présents statuts et à condition que ses décisions soient prises dans les limites du budget approuvé par l'assemblée générale.

Réservé

au

Moniteur

belge



Pour toutes les affaires judiciaires et extrajudiciaires, l'association est valablement représentée par deux administrateurs.

A Kortrijk, le 21 avril 2012,

Ryelandt Marie Serpentier Philippe

Administrateur Administrateur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature



Coordonnées
MEDITATIE INZICHT GEZONDHEID OUDEREN EN ZOEK…

Adresse
LOUIS PASTEURLAAN 46 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande