METROPOLIS INVEST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : METROPOLIS INVEST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 889.247.894

Publication

11/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 23.09.2013, NGL 10.10.2013 13624-0325-011
17/04/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR

10 -04-LGISCH Sî~

$E(eÊRGEL~.GI~ ~~3 ~Irtt~ i t~ ~:~. RECh1TPf~t^1K VAN Y90~~~t;

~EL TF

2O13BRUGdE (A.fd~ling ~sr,i.,lçpo; ~~~ ;-S~p1. ~-Ite9ec ~11-11-4

II

BE

Ondernemingsnr ; 0889.247,894

Benaming (voluit) : Metropolis Invest

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Koningslaan 131

8300 Knokke-Heist

Onderwerp akte : BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - WIJZIGING VAN MAATSCHAPPELIJK DOEL - KAPITAALVERHOGING - OVERIGE STATUTENWIJZIGINGEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Henry Van Caillie, te Brugge, op 22 maart 2013, geregistreerd te Brugge, Tweede Kantoor, op 25 maart 2013, boek 275, blad 23, vak 13, dat' de Buitengewone Algemene Vergadering der Aandeelhouders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "METROPOLIS INVEST", opgericht bij akte verleden voor geassocieerd notaris Thomas Dusselier, te Knokke-Heist, op 26 april 2007, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 15 mei 2007 onder nummer 07070265, en waarvan de statuten tot op heden ongewijzigd zijn gebleven, de navolgende beslissingen genomen heeft:

(1) Het maatschappelijk doel van de vennootschap te wijzigen en artikel 3 van de statuten vast te stellen zoals verder in dit uittreksel vermeld.

(2) De aanduiding van de nominale waarde van de aandelen af te schaffen, zodat het kapitaal voortaan wordt vertegenwoordigd door tweeduizend (2.000) aandelen die ieder één/tweeduizendste (1/2.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

(3) Het kapitaal te verhogen met driehonderddertigduizend euro (¬ 330.000,00), om het kapitaal te brengen van twintigduizend euro (¬ 20.000,00) op driehonderdvijftigduizend euro (¬ 350.000,00) door inbreng in geld door de aandeelhouders in verhouding tot hun aandelenbezit en zonder creatie van nieuwe aandelen.

De inschrijvers verklaren dat op elk van de tweeduizend aandelen van de vennootschap een bedrag van vijfendertig euro (¬ 35,00) of twintig procent (20%) werd gestort, zodat het totale bedrag van de gedane stortingen, namelijk zeventigduizend euro (¬ 70.000,00), van nu af ter beschikking is van de vennootschap.

(4) De vergadering verzocht Ons, Notaris, akte te verlenen van het feit dat de kapitaalverhoging volledig werd ingeschreven en dat het kapitaal werd verhoogd tot driehonderdvijftigduizend euro (¬ , 350.000,00), gesplitst in tweeduizend (2.000) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde,- die ieder één/tweeduizendste (1/2.000ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vergadering beslist de tekst van artikel 5 van de statuten te schrappen en te vervangen door de verder in dit uittreksel vermelde tekst.

(5) Volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande

besluiten en na actualisering van de volledige tekst der statuten.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, heeft de vergadering met

éénparigheid van stemmen beslist dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als

volgt

Artikel 1 - Naam.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid en zal als naam dragen "METROPOLIS INVEST".

Artikel 2 - Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Koningslaan 131.

Op de laatste blz van Luik 8 vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te Eertegen+rlooidigen

Verso Naam er, handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

T; 9,por_ àbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod tt,t

Hij mag elders overgebracht worden in België in het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder bijkantoren en agentschappen vestigen in België of in het buitenland, mits inachtneming van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels.

Artikel 3 - Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

1.Onderneming in onroerende goederen, omvattende onder meer voor eigen rekening van/of voor rekening van derden en/of als tussenpersoon: alle immobiliaire operaties van om het even welke aard of ermede verband houdend, zoals onder meer: de aan- en verkoop, ruiling, in huur neming, verhuring, expertise, beheer, omvorming of ombouwing, verkaveling en valorisatie van onroerende goederen van alle aard, het zelf oprichten of laten oprichten en/of het verbouwen van gebouwen, dit alles voor eigen rekening of voor rekening van derden, dit alles in de ruimste zin.

2. Het optreden als bouwpromotor, alsook projectontwikkeling en projectstudie en adviesverlening, de algemene aanneming en de inrichting van gebouwen allerlei, alsook infrastructuurwerken, hetzij om de werken met eigen middelen uit te voeren of door tussenkomst van derden, hierin begrepen nieuwbouw, verbouwing, slopingswerken en verhandelingen "sleutel op de deur", alsmede de handel en de nijverheid in bouwwerken, bouwgronden en verkavelingen, evenals het management bij de verwezenlijking ervan.

3. Algemene bouwonderneming, omvattende ondermeer: slopingswerken, grondwerken, nieuwbouw en verbouwingswerken van alle aard met inbegrip van "sleutel op de deur" uitvoeringen, plaatsen van afsluitingen, waterwerken, enzovoort.

4. Groot- en kleinhandel, import en export van bouwmaterialen en toebehoren in de ruimste zin van het woord.

5. Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de eigen onroerende en roerende goederen; zij mag ondermeer onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren en verhuren, bouwen, verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen; zij mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden; zij mag belangen nemen in andere vennootschappen of ondernemingen door middel van inbreng of aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wijze; de vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen mits vergoeding, . onder voorbehoud evenwel van de verbodsbepaling opgenomen in artikel 329 van het Wetboek van ' Vennootschappen.

6. Het optreden als tussenpersoon of makelaar bij de aankoop of bij de verkoop en bij de huur of de verhuring van roerende en onroerende goederen.

7. Alle activiteiten als marktkramer, alle leurhandel of ambulante handel.

8. De handel in aile vaartuigen en voertuigen alsook van alle toebehoren.

9. De exploitatie van een zwembad, duikcentrum, sportcomplex, recreatiepark, bungalowpark of andere installaties waar sport beoefend kan worden of gerecreëerd kan worden.

10. Alle activiteiten als reisbureau of touroperator.

11. Alle activiteiten als binnenhuisarchitect, aile activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de inrichting van gebouwen, alle binnenhuisdecoratie, alle interieurinrichting, de handel in, het plaatsen van en de verhuur van alle goederen die gebruikt kunnen worden bij de inrichting van gebouwen.

12. Alle activiteiten op het vlak van tuinaanleg.

13. Aile activiteiten als tussenpersoon in de handel.

14. Alle activiteiten als vastgoedmakelaar.

15. Het uitoefenen van de geneeskunde door de tandarts-vennoot op het gebied van de tandartsgeneeskunde, en dit rekening houdende met de medische plichtenleer. Dit kan onder andere omvatten: het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder nuttig of nodig voor de uitoefening van voormelde activiteit; de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties inclusief gebouwen, kortom van een volledige infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de tandarts-vennoot; het scheppen van mogelijkheden om de tandarts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken. Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen. De eigenlijke tandartsgeneeskunde zal enkel door de tandarts-vennoot worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap. De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

16. Het maken van alle kosten en het doen van investeringen ten behoeve van het bezoldigen van de zaakvoerders en de werkende vennoten in geld of in natura.

Op de laatste biz 3ran 1_uil J vermelden : Recto Naam en boedanigteld van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van ,ic'den ta vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Daartoe mag de vennootschap alle roerende en onroerende, financiële, industriële en commerciële handelingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk met het doel van de vennootschap verband houden of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken en/of helpen uitbreiden. Zij zal mogen deelnemen aan de bedrijvigheid van andere vennootschappen met hetzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel, en dit door inbreng, fusie of hoe dan ook.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden.

De vennootschap kan zich borgstellen ten voordele van derden mits vergoeding.

Zij zal ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen kunnen uitoefenen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht.

Artikel 4 - Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf zesentwintig april tweeduizend en zeven.

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

De artikelen 39 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de ontbinding en beëindiging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden door de Buitengewone Algemene Vergadering met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 5 - Maatschappeliik kapitaal.

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt driehonderdvijftigduizend euro (¬ 350.000,00). Het is verdeeld in tweeduizend (2.000) gelijke aandelen op naam, zonder aanduiding van de nominale waarde, die elk één/tweeduizendste (1/2.000ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 9 - Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, vennoten of niet. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering der vennoten, die de duur van hun opdracht bepaalt.

Zo de vennootschap overweegt om een rechtspersoon te benoemen tot zaakvoerder, dan moet die rechtspersoon de identiteit van de persoon die vaste vertegenwoordiger zou worden, voorafgaandelijk meedelen aan de vennootschap.

Het mandaat van zaakvoerder mag bezoldigd warden, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald door de Algemene Vergadering.

Zo een mandaat van zaakvoerder bezoldigd is, dan moet de totale op jaarbasis toegekende vergoeding geacht worden gelijk gespreid over het boekjaar te zijn toegekend en te zijn betaalbaar gesteld met een periodiciteit die minstens maandelijks is, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 10 - Machten van de zaakvoerder(s).

Iedere zaakvoerder heeft de uitgebreidste macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de Algemene Vergadering der vennoten bevoegd is.

Artikel 11 -Vertegenwoordiging der vennootschap.

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder en de vennootschap is geldig verbonden door de handtekening van één van hen. Artikel 12 - Delegatie van machten.

De zaakvoerders mogen onder hun verantwoordelijkheid aan een of meerdere directeurs of gevolmachtigden, vennoten of niet, hun machten gedeeltelijk overdragen.

Artikel 15 - Algemene Vergadering.

De jaarvergadering zal gehouden worden de vierde maandag van de maand september om tien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden worden.

Te allen tijde kan een Bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz van Luik E? verheiden : Recto Naam en °7oodensgheid van de ínstrumenteiende nc_itarsy hetzij van de perso(o)ni,en} bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van des don t. %rertegenwoovilgen

Verso Naam en handtekening

oor-

.behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

med111

Te allen tijde kan ook een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om over , een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De jaarvergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangeduid in de bijeenroepingen.

De bijzondere en Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangeduid in de bijeenroepingen.

De personen die krachtens het Wetboek van Vennootschappen tot een Algemene Vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een Algemene Vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd.

Dezelfde personen kunnen tevens, voor of na de bijeenkomst van de Algemene Vergadering, die zij niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Er zal een verslagboek van de Algemene Vergadering bijgehouden worden dat, na afloop van iedere vergadering, door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken zal getekend worden. Afschriften voor derden worden ondertekend door één zaakvoerder.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als Algemene Vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 16 - Stemrecht.

leder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 19 - Maatschappelijk boekjaar.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één april en eindigt op éénendertig maart van het daaropvolgende jaar.

Artikel 21 - Winstverdeling.

Het overschot van de balans, na aftrek van de lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de noodzakelijke afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf (5) ten honderd voorafgenomen voor het aanleggen van een wettelijk reservefonds. Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zou brengen dan tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf ten honderd op de nettowinst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het deel van de winst dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aandeel van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht. Evenwel mogen de vennoten in Algemene Vergadering beslissen dat het geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of zal dienen voor het aanleggen van een buitengewoon , reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerders.

Artikel 23 - Ontbinding en Vereffening.

1. De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege of door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de Algemene Vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting daarvan.

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de Algemene Vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken.

Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een accountant ingeschreven op het tableau van de externe accountants van het instituut der accountants, die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Voor de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt opgesteld, moet de notaris, na onderzoek, het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap, waarbij hij optreedt overeenkomstig het bovenvermelde, gehouden is.

In de akte worden de conclusies overgenomen van het verslag dat de commissaris-revisor, de revisor of de accountant heeft opgemaakt.

Op de laatste blz vin 1. L.!i B vermelden - Recto Na,arn en hoedanigheïd van de instrumenterende notais hetzij van de perso(à)rnen} he4r,egd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor-,behouden aan het Belgisch Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11,1

2. Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zuilen er één of meer vereffenaars benoemd worden, vennoten of niet bij gewone meerderheid van stemmen en kunnen deze tevens bij gewone meerderheid van stemmen te allen tijde ontslagen worden.

Mochten er geen vereffenaars zijn benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

3. Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Tenzij de Algemene Vergadering volgens de regels die zijn gesteld voor een wijziging aan de statuten de vereffeningswijze op een andere manier geregeld heeft, wordt de opbrengst van de vereffening in de eerste plaats aangewend om, na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, inbegrepen de vereffeningskosten, het regelmatig betaalde en nog niet uitbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

' Het eventueel overschot wordt in gelijke delen onder al de aandelen verdeeld.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate volgestort werden, wordt voor de verdeling rekening gehouden met deze ongelijkheid en worden alle aandelen op gelijke voet geplaatst, hetzij door bij voorrang de aandelen die voor een groter deel volgestort werden, terug te betalen, hetzij door aanvullende stortingen ten laste van de aandelen die in mindere mate volgestort werden op te vragen.

(6) De nodige machten te verlenen aan het bestuursorgaan om de hoger genomen beslissingen uit te voeren, en aan notaris Henry Van Caillie, te Brugge, om de nodige formaliteiten te vervullen met het oog op ondermeer de neerlegging van onderhavige akte op de Rechtbank van Koophandel, de uitwerking van de nieuwe gecoordineerde tekst van de statuten van de vennootschap, en te zorgen voor publicatie in het Belgisch Staatsblad.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Afgeleverd voor de inlassing in het Belgisch Staatsblad.

Tegelijk hiermee neergelegd.

- Een expeditie van het proces-verbaal van Buitengewone Algemene Vergadering de dato 22

maart 2013,

Op de laatste blz , an Luit, t3 vetmelden - Recto Naanl en noecsanfgheid van de instrumente,e3xle notaris hetz,l van de persoío}nc;.n}

be,oegd rech,sparsoon ten aanrteil man at lotr te 4;.rt4gPn.yfoardcgen

Verso Naam en i7antt{sa,erilitg

23/10/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 24.09.2012, NGL 22.10.2012 12612-0264-011
28/10/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 26.09.2011, NGL 26.10.2011 11585-0069-011
04/10/2010 : ME. - JAARREKENING 31.03.2010, GGK 27.09.2010, NGL 30.09.2010 10557-0584-011
06/10/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 28.09.2009, NGL 02.10.2009 09788-0058-011
02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 28.09.2015, NGL 29.09.2015 15614-0571-012

Coordonnées
METROPOLIS INVEST

Adresse
KONINGSLAAN 131 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande