MOORSELE KOERSE, AFGEKORT : MOKO

Association sans but lucratif


Dénomination : MOORSELE KOERSE, AFGEKORT : MOKO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.111.224

Publication

07/02/2011
ÿþ" MOO 2.2



[LL7~Df,J In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11011111111110111

*11020451*

Vo beho aan Belg Staat

NEERGELEGD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : <NA . AN

Benaming

(voluit) : Moorsele koerse

(verkort) : MOKO

Rechtsvorm : Vereniging. zonder Winstoogmerk

Zetel : Wevelgem (Moorsele) Warandestraat 242

Onderwerp akte : Oprichting

Moorsele Koerse

Warandestraat 242

8560 Moorsele

STATUTEN ***

Tussen ondergetekenden :

De Clercq Patrick, gepensioneerde, Meerlaanstraat 57, 8560 Moorsele geboren te Menen op dertig september negentienhonderd negenenveertig

Catteeuw Gery, zelfstandige, St Maartensplein 7, 8560 Moorsele. geboren te Menen op zes september negentienhonderd negenenveertigGheeraert Christof, bediende, Warandestraat 242, 8560 Moorsele.

Gheeraert Christof, bediende, Warandestraat 242, 8560 Moorsele, geboren te Roeselare op twintig juli negentienhonderd vijfenzeventig

Courtens, Luc, arbeider, Berkenlaan 11, 8560 Moorsele. geboren te Kortrijk op vier oktober negentienhonderd achtenvijftig

Derthoo Philiep, arbeider,Ter Gracht 40 ,8560 Moorsele geboren te Roeselare op tien september negentienhonderd zestig

Lezy Martin, Bediende, Heerweg 105, 8560 Moorsele geboren te Kortrijk op negentien december negentienhonderd negenenvijftig

allen van Belgische nationaliteit is overeengekomen :

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld :

HOOFDSTUK I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Moorsele Koerse vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging is gevestigd in de Kortrijkse agglomeratie. Binnen deze agglomeratie wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van beheer.

De zetel is momenteel gevestigd te Warandestraat 242 te 8560 Moorsele.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel : mee te werken aan de ontwikkeling van de wielersport en de uitbreiding van de wielersport, zowel op sportief als op wielertoeristisch en recreatief gebied. Daaronder dient men te verstaan zowel de sportieve als administratieve organisatie, het aantrekken en bedienen van sponsors, het organiseren van evenementen waaronder wedstrijden, het laten aanmaken en verspreiden van diverse drukwerken en publicitaire uitgaven. Kortom alles wat nuttig en dienstig kan zijn voor de wielersport.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari tot 31 december van ieder kalenderjaar.

HOOFDSTUK Il. -- Leden, aanvaarding, ontslag

Art. 5. De vereniging bestaat uit volgende leden :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a) de stichtende leden die als werkende leden zullen worden beschouwd hun namen zijn de

ondergetekenden :

De Clercq Patrick, gepensioneerde, Meerlaanstraat,57, 8560 Moorsele.

Gheeraert Christof, bediende, Warandestraat 242, 8560 Moorsele.

Catteeuw Gery, zelfstandige, St Maartensplein,7 8560 Moorsele.

Courtens, Luc, arbeider, Berkenlaan 11, 8560 Moorsele.

Derthoo Philiep, arbeider,Ter gracht 40 ,8560 Moorsele

Lezy Martin, Bediende, Heerweg 105, 8560 Moorsele

b) Werkende leden : tot de vereniging kan als werkend lid toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon die na voordracht vanwege de raad van beheer door de algemene vergadering wordt aanvaard. Het aantal is niet beperkt. Er moeten steeds minimum drie werkende leden zijn. De leden onder a) en b) worden als werkende leden beschouwd en nemen deel aan de algemene vergadering.

c) Steunende leden zijn leden die de vereniging een geldelijke bijdrage verlenen zonder nochtans deel te nemen aan bet beheer noch aan de algemene vergaderingen. Hun aantal is niet beperkt hun bijdrage zal jaarlijks worden bepaald.

Art. 6. Een kandidaat werkend lid moet zijn schriftelijk verzoek om aanvaarding richten aan de raad van beheer en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging betuigen. Het lidmaatschap sluit de aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in; ieder verzoek geschiedt op voorstel van twee werkende leden. De raad van beheer beslist soeverein over elk verzoek tot opneming. Deze beslissing geschiedt bij gewone meerderheid van stemmer van de geldig vertegenwoordigde leden. Indien nuttig, kan de raad van beheer een jaarlijkse bijdrage bepalen. De gebeurlijke bijdrage wordt ieder jaar door de raad van beheer vastgesteld. Zij moet betaald worden binnen de door de raad van beheer bepaalde termijn.

Art. 7. Het lidmaatschap van de werkende leden gaat verloren door :

a) ontslag;

b) door uitsluiting.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden; Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van

beheer ter kennis te worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met twee derden

meerderheid der aanwezigen en vertegenwoordigde leden. Opgave van de redenen is met vereist.

c) het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Een uittredend lid of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging; zij kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Art. 8. Ieder lid zal zich onthouden schuldig te zijn aan handelingen of verzuimen die nadelig kunnen zijn voor het maatschappelijk doel of schadelijk voor de eer en het gezag van de leden van de vereniging.

Iedere inbreuk kan onmiddellijk van rechtswege uitsluiting van het lid meebrengen.

HOOFDSTUK 111.  Beheer Samenstelling

Art. 9. De vereniging wordt beheerd door een raad van ten minste drie leden hierna verder genoemd " beheerders ", allen werkende leden van de vereniging.

Nieuwe beheerders worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. Hun mandaat duurt drie jaar, zij zijn herkiesbaar. Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag of afzetting;

Benoeming, ontslag en afzetting zomede elk hernieuwen van het mandaat van een beheerder wordt binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad openbaar gemaakt.

De beheerders worden niet bezoldigd.

Elke beheerder aangeduid om een tussentijdse opengevallen functie uit te oefenen is slechts voor de overblijvende duur van dit mandaat benoemd.

Beheerders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan de algemene vergadering bijeenroepen om nieuwe beheerders te benoemen, verzuimen zij zulks, dan zijn zij ertoe gehouden hun mandaat verder uit te oefenen totdat in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim is veroorzaakt.

Bevoegdheid

Art. 10. De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad van beheer is bevoegd om alle handelingen.van beheer te verrichten, daartoe begrepen benoeming ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad van beheer is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorgehouden.

Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer persoonlijk bedreven misdrijven.

Verdeling van de mandaten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 11. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, zij worden verkozen voor een termijn van drie jaar, er wordt echter een beurtrol voorzien dat jaarlijks slechts een beheerder kan uittreden en herkozen worden.

Art. 12. De vereniging is verbonden door de handtekening van twee beheerders, bij voorkeur de voorzitter en de secretaris.

De raad van beheer kan voor daden van dagelijks beheer haar bevoegdheden overdragen aan een beheerder.

Beheerders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Is echter de machtiging van de algemene vergadering tot het verrichten van de voorgenomen handeling vereist, dan zal hiervan blijk dienen te worden gegeven.

Vergaderingen

Art. 13. De raad van beheer vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee beheerders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige leden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, echter dienen tenminste de helft der leden aanwezig te zijn, of door een andere beheerder volmachtdrager vertegenwoordigd te zijn. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter.

De beslissingen worden in de notulen van de vergadering opgetekend; Deze worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad en de secretaris.

HOOFDSTUK IV. -- Algemene vergadering

Art. 14. De beheerraad kan zich doen bijstaan door andere personen bijzonder bevoegd over bepaalde punten van de agenda.

Art. 15. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden, haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen. Zij beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aarsbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van beheer zijn voorbehouden.

Art. 16. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de beheerders.

De beheerders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als tenminste een vijfde van de werkende leden daarom verzoeken en wel binnen een maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad.

Al de werkende leden moeten worden opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief die de agenda vermeldt. De vergaderingen hebben plaats in de zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Art. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige leden.

De voorzitter duidt een secretaris en twee stemopnemers aan. Al de werkende leden beschikken over één stem.

Elk lid kan zich op de vergaderingen laten vertegenwoordigen door een ander Lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Dit lid stemt dan in de plaats van zijn lastgever.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van beheer. De algemene vergadering kan geen besluiten nemen over onderwerpen die niet op de dagorde waren vermeld.

Art. 18. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezigen. Bij staking van stemming beslist de voorzitter van de vergadering.

Alle beslissingen met betrekking tot een wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid, of de ontbinding van de vereniging moeten door de tweederden van de aanwezige stemmen worden goedgekeurd. Daarenboven moeten de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 in acht worden genomen.

Art. 19. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris en de leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en secretaris van de raad van beheer ondertekend.

De leden hebben het recht om, op hun kosten en zonder verplaatsing van documenten inzage en of afschrift van de notulen te vragen, mits de secretaris minstens tien dagen op voorhand van dit verzoek te hebben verwittigd.

HOOFDSTUK V. -- Begrotingen en rekeningen

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van eik kalenderjaar. Bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf de stichting tot 31 december van het kalenderjaar van de stichting.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van beheer de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt, de rekeningen en de begroting worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en begroting worden tenminste tien dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing van documenten van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund. De jaarlijkse verlies- en winst rekening wordt door de zorgen van de raad van beheer ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd neergelegd.

HOOFDSTUK VI. -- Ontbinding en vereffening

Art. 21. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal

leden daardoor niet minder dan vijf bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar termijn ontbonden worden door een besluit van de

algemene vergadering of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebreke daarvan door de

rechtbank één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid worden bepaald en de wijze van vereffening

der schulden en van het te gelde maken van de goederen wordt vastgesteld.

Art. 22. In geval van ontbinding zal het actief na aanzuivering der schulden overgedragen worden aan een

vereniging of stichting die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art. 23. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijft de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken in

zake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

<OH> Raad van beheer

Worden voor de eerste maal op de algemene vergadering der stichtende leden als beheerders van de

vereniging aangeduid, de volgende leden die aanvaarden en verklaren onder hen de bedieningen verdeeld

hebben te weten :

De heer De Clercq Patrick, voornoemd : voorzitter.

De heer Catteeuw Gery, voornoemd : ondervoorzitter.

De heer Gheeraert Christof, voornoemd, secretaris, Penningmeester.

Aldus opgemaakt te Moorsele op 6 januari 2011.

(Get.) De Clercq Patrick,voorzitter.(Get) Gheeraert Christof, secretaris. (Get.) Catteeuw Gery,ondervoorzitter

(Get.) Lezy Martin,lid. (Get) Courtens, Luc, lid. (Get.) Derthoo Philiep,lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOORSELE KOERSE, AFGEKORT : MOKO

Adresse
WARANDESTRAAT 242 8560 MOORSELE

Code postal : 8560
Localité : Moorsele
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande