MOUNTAINBIKECLUB DE RAKETMANNEN, AFGEKORT : MTB DE RAKETMANNEN

Association sans but lucratif


Dénomination : MOUNTAINBIKECLUB DE RAKETMANNEN, AFGEKORT : MTB DE RAKETMANNEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 524.776.433

Publication

27/03/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op 23 maart 2013 wordt te Wervik door de ondergetekenden:

1. De heer Debacker Sonny, wonende te 8940 Wervik, Motestraat 29

2. De heer Degrande Dirk, wonende te 8940 Geluwe, Ieperstraat 143

3. De heer Demuynck Jimmy, wonende te 8900 Ieper, Rijselseweg 76

4. De heer Gryson Dieter, wonende te 8940 Wervik, Ommegangstraat 17

5. De heer Lysy Christophe, wonende te 8902 Zillebeke, Blauwepoortstraat 91

6. De heer Nelissen Bart, wonende te 8900 Ieper, Velodroomstraat 7

7. De heer Nollet Stefan, wonende te 8940 Geluwe, Kapellestraat 1

overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen (hierna de  vzw-wet ), waarvan de statuten luiden als volgt:

Artikel 1. Naam, oprichters en zetel

1.1 De vereniging wordt genoemd Mountainbikeclub De Raketmannen. Deze naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw , worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming  MTB De Raketmannen te gebruiken. Deze vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering.

De heren Gryson Dieter, Nollet Stefaan, Lysy Christophe en Degrande Dirk worden hierbij als bestuurders verkozen.

1.3 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8940 Wervik, Ommegangstraat 17 en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Ieper. De algemene vergadering kan over een zetelwijziging beslissen en mits

voldaan wordt aan volgende voorwaarden:

- 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

- 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten akkoord gaan.

1.2 De vereniging wordt opgericht door:

De heer Debacker Sonny, wonende te 8940 Wervik, Motestraat 29

De heer Degrande Dirk, wonende te 8940 Geluwe, Ieperstraat 143

De heer Demuynck Jimmy, wonende te 8900 Ieper, Rijselseweg 76

De heer Gryson Dieter, wonende te 8940 Wervik, Ommegangstraat 17

De heer Lysy Christophe, wonende te 8902 Zillebeke, Blauwepoortstraat 91

De heer De heer Nelissen Bart, wonende te 8900 Ieper, Velodroomstraat 7

De heer Nollet Stefan, wonende te 8940 Geluwe, Kapellestraat 1

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Mountainbikeclub De Raketmannen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13301884*

(afgekort) : MTB De Raketmannen Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Ommegangstraat 17

0524776433

8940

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Wervik

Griffie

Neergelegd

25-03-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 2. Doel van de vzw

2.1 De vereniging heeft tot doel de sportbeoefening in het algemeen en het fietstoerisme zowel met de koersfiets als met de mountainbike/cyclocrossfiets als met de stadsfiets in het bijzonder te bevorderen en te ontwikkelen. Zij streeft naar de verwezenlijking van haar doel hetzij rechtstreeks door eigen werking en organiseren van eigen inrichtingen, hetzij onrechtstreeks door het deel te nemen aan inrichtingen van verenigingen die een gelijkaardig doel beoogen.

De vereniging is aangesloten bij de Wielerbond Vlaanderen KBWB.

2.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend betreed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel. Tevens wil men dit doel bereiken door het organiseren van wedstrijden, ritten, uitstapjes, fietsreizen, etentjes, feesten, enz. ...

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die rechtsreeks of onrechtstreeks tot het verwezenlijken van het doel bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, vrijwilligers aanstellen, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 3. Leden van de vzw

3.1 De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. Er moeten een minimum van 4 aantal werkende leden zijn. De werkende leden zijn de verschijners bij deze akte (de oprichters) alsook elk toegetreden werkend lid die na schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur door deze als zodanig worden aanvaard. De Raad van Bestuur beslist omtrent het verzoek om werkend lid te worden binnen de 2 maand. Haar beslissing is niet vatbaar voor beroep en moet niet gemotiveerd worden. Tevens vraagt men een maximumbijdrage aan de werkende leden om in de algemene vergadering te kunnen zetelen, deze wordt bepaald op maximum twintig euro.

3.2 Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

* het lidgeld jaarlijks betalen;

* de statuten van de vereniging aanvaarden;

* de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

3.3 Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt honderdvijftig euro.

3.4 Toegetreden leden die nalaten het lidgeld te betalen tegen 31 januari worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

3.5 Nieuwe werkende leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur met de meerderheid van twee derde van de stemmen. De uitsluiting van een werkend lid kan worden bekrachtigd met een twee derde meerderheid van de Algemene Vergadering. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een werkend lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon. De schorsing zal per aangetekende brief worden medegedeeld aan het betrokken werkend lid. Dit kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeen komen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken werkend lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt de schorsing van het werkend lid en wordt deze geacht nooit plaats te hebben gehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het werkend lid. Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden en hun rechtopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van de gestorte bijdragen of gedane inbreng.

3.6 Ieder werkend lid kan zijn ontslag indienen, door middel van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

3.7 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van werkende leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.8 Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting geldt ten allen tijde: tijdens de lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, enz. ...

Artikel 4. De Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden.

4.2 Elk werkend lid beschikt over één stem.

4.3 Een werkend lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid op de Algemene Vergadering. 4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen ( en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting en benoeming van een lid, de ontbinding van de vereniging en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen door de Raad van Bestuur in de loop van het eerste trimester ten einde rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens als het belang van de vereniging het vereist. Eveneens is de Raad van Bestuur verplicht de bijeenroeping van de Algemene Vergadering te voorzien wanneer één vijfde van de werkende leden hierom verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per mail of per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkende leden of minstens twee bestuurders, wordt op de agenda gebracht.

4.9 Indien alle werkende leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia .

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 en volgende of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen en worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegeteld in de beoordeling. Bij staking van de stemmen is de stem van voorzitter doorslaggevend.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Werkende leden en belanghebbenden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering op de zetel, mits voorafgaand gemaakte afspraak met de voorzitter. Afspraak kan zowel per brief als via mail worden vastgelegd.

Artikel 5. Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering. Evenwel dient het aantal bestuurders altijd lager te zijn dan het aantal werkende leden. De bestuurders handelen als een college.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder geldt vanaf de neerlegging van het dossier op de rechtbank. Het vrijwillig ontslag kan per mail of per brief worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur. 5.5 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of per mail, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd tenzij er zich hoogdringende gevallen voordoen, kan deze termijn worden ingekort tot 3 dagen voor de vergadering. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welk termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

6.5 De stukken van het dagelijks bestuur (met name facturen, uittreksels, briefwisseling...) en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigd derde.

6.6 De voorzitter of gevolmachtigde derde kunnen via mail of per post van hun ambt worden onttrokken. Zelf kunnen ze ook een einde maken aan hun ambt d.m.v. een mail of een brief te adresseren aan de Raad van Bestuur.

6.7 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting van de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Rekeningen

7.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden

en wordt afgesloten op 31 december 2013.

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit:

* lidmaatschapsbijdragen

* de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten

* de giften

* de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen

voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel

boekhouden gevoerd te worden. Wel kan men als kleine vzw opteren voor het voeren van een enkelvoudige

boekhouding.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening

van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.5 Na goedkeuring van de rekeningen gaat men over tot de kwijting van de bestuurders.

Artikel 8. Ontbinding

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun

bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 en de latere

wetswijzigingen van toepassing.

Handtekening oprichters/bestuurders

Dhr. Debacker Sonny Dhr. Degrande Dirk Dhr. Demuynck Jimmy

oprichter oprichter/ondervoorzitter oprichter

Dhr. Gryson Dieter Dhr. Lysy Christophe Dhr. Nelissen Bart Dhr. Nollet Stefan

oprichter/voorzitter oprichter/secretaris oprichter oprichter/penningmeester

05/08/2015
ÿþMao 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte.terz, riffie..

11

i

01

" 15113219*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : 0524.776,433 -

Benaming

(voluit) : Mountainbikeclub De Raketmannen

(verkort) : MTB De Raketmannen

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Ommegangstraat 17, 8940 Wervik

Onderwerp alc e : ontslag en benoeming bestuurders en wijziging maatschappelijke zetel statutenwijziging

De bijzonder algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft volgende beslissingen genomen op de vergadering van 31 december 2014:

1. De nieuwe samenstelling van de raad van bestuur

de algemene vergadering heeft volgende beslissingen genomen voor de samenstelling:

1.1 Ontslag van volgende bestuurder:

Gryson Dieter, Ommegangstraat 17, 8940 Wervik (° Menen, 10/11/1981)

1.2 Benoeming van volgende persoon tot bestuurder

Debacker Sonny, Motestraat 29, 8940 Wervik (° Menen, 18/02/1974)

De raad van bestuur verdeelt de mandaten van de bestuurders op 31/12/2014 als volgt:

Voorzitter. Degrande Dirk

Ondervoorzitter: Debacker Sonny

Secretaris; Lysy Christophe

Penningmeester; Nollet Stefan

Om tegenover derden de verening te vertegenwoorigen en t verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

De statuten werden als volgt aangepast

Artikel 1. Naam, bestuurders en zetel

1.1De vereniging wordt genoemd Mountainbikeclub De Raketmannen, Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw", worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "MTB De Raketmannen" te gebruiken. Deze vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering.

1.2De bestuurders van de vereniging zijn:

De heer Debacker Sonny, wonende te 8940 Wervik, Motestraat 29

De heer Degrande Dirk, wonende te 8940 Geluwe, leperstraat 143

De heer Lysy Christophe, wonende te 8902 Zillebeke, Blauwepoortstraat 91

De heer Nollet Stefan, wonende te 8940 Geluwe, Kapellestraat 1

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.3De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8940 Geluwe, Kapellestraat 1 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen. De algemene vergadering kan over een zetelwijziging beslissen en mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden:

.. 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten akkoord gaan.

Artikel 2. Doel van de vzw

2.1 De vereniging heeft tot doel de sportbeoefening in het algemeen en het fietstoerisme zowel met de koersfiets ais met de mountainbike/cyclocrossfiets als met de stadsfiets in het bijzonder te bevorderen en te ontwikkelen. Zij streeft naar de verwezenlijking van haar doel hetzij rechtstreeks door eigen werking en organiseren van eigen inrichtingen, hetzij onrechtstreeks door het deel te nemen aan inrichtingen van verenigingen die een gelijkaardig doel bedogen.

Da vereniging is aangesloten bij de Wielerbond Vlaanderen KBWB.

2.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend betreed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel. Tevens wil men dit doel bereiken door het organiseren van wedstrijden, ritten, uitstapjes, fietsreizen, etentjes, feesten, enz....

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die rechtsreeks of onrechtstreeks tot het verwezenlijken van het doel bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, vrijwilligers aanstellen, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 3. Leden van de vzw

3.1 De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. Er moeten een minimum van 4 aantal werkende leden zijn. De werkende leden zijn de verschijners bij deze akte (de oprichters) alsook elk toegetreden werkend lid die na schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur door deze als zodanig worden aanvaard. De Raad van Bestuur beslist omtrent het verzoek om werkend lid te worden binnen de 2 maand. Haar beslissing is niet vatbaar voor beroep en moet niet gemotiveerd warden. Tevens vraagt men een maximumbijdrage aan de werkende leden am in de algemene vergadering te kunnen zetelen, deze wordt bepaald op maximum twintig euro.

3.2 Om deel uitte maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden

* het lidgeld jaarlijks betalen;

* de statuten van de vereniging aanvaarden;

* de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

3.3 Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt honderdvijftig euro.

3,4 Toegetreden leden die nalaten het lidgeld te betalen tegen 31 januari worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

3.5 Nieuwe werkende leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur met de meerderheid van twee derde van de stemmen. De uitsluiting van een werkend lid kan worden bekrachtigd met een twee derde meerderheid van de Algemene Vergadering. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een werkend lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon. De schoreing zal per aangetekende brief worden medegedeeld aan het betrokken werkend lid. Dit kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeen komen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken werkend lid al zijn lidmaatschapsrechten, Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt de schoreing van het werkend lid en wordt deze geacht nooit plaats te hebben gehad.

Hot lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het werkend lid. Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden en hun rechtopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van de gestorte bijdragen of gedane inbreng.

3.5 Ieder werkend lid kan zijn ontslag indienen, door middel van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken ap enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

31 Aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van werkende leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.a Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting geldt ten allen tijde: tijdens de lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, enz....

Artikel 4. De Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden.

4.2 Elk werkend lid beschikt over één stem.

4.3 Een werkend lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid op de Algemene Vergadering.

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen ( en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting en benoeming van een lid, de ontbinding van de vereniging en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaariijks samengeroepen door de Raad van Bestuur in de loop van het eerste trimester ten einde rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens ais het belang van de vereniging het vereist. Eveneens is de Raad van Bestuur verplicht de bijeenroeping van de Algemene Vergadering te voorzien wanneer één vijfde van de werkende leden hierom verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per mail of per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd, De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkende leden of minstens twee bestuurders, wordt op de agenda gebracht

4.9 Indien alle werkende leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen ais minstens de helft van het aantal werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4,11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 en volgende of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bis gewone meerderheid van stemmen en worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegeteld in de beoordeling. Bij staking van de stemmen is de stem van voorzitter doorslaggevend.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Werkende leden en belanghebbenden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering op de zetel, mits voorafgaand gemaakte afspraak met de voorzitter. Afspraak kan zowel per brief als via mail worden vastgelegd.

Artikel 5. Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering. Evenwel dient het aantal bestuurders altijd lager te zijn dan het aantal werkende leden. De bestuurders handelen als een college.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5,4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder geldt vanaf de neerlegging van het dossier op de rechtbank. Het vrijwillig ontslag kan per mail of per brief worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur.

5.5 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een sécretaris en een penningmeester.

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of per mail, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd tenzij er zich hoogdringende gevallen voordoen, kan deze termijn worden ingekort tot 3 dagen voor de vergadering. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen warden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende

MOD 22

Luik B , Vervolg

of onroerende goederen en van Iiet.hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welk termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5 De stukken van het dagelijks bestuur (met name facturen, uittreksels, briefwisseling...) en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigd derde.

6.6 De voorzitter of gevolmachtigde derde kunnen via mail of per post van hun ambt worden onttrokken. Zelf kunnen ze ook een einde maken aan hun ambt d.m.v een mail of een brief te adresseren aan de Raad van Bestuur.

6.7 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting van de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

" t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Rekeningen

7.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf

heden en wordt afgesloten op 31 december 2013.

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

* lidmaatschapsbijdragen

* de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten

* de giften

* de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 Ige boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel

boekhouden gevoerd te worden. Wel kan men als kleine vzw opteren voor het voeren van een enkelvoudige

boekhouding.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de

resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.5 Na goedkeuring van de rekeningen gaat men over tot de kwijting van de bestuurders.

Artikel 8. Ontbinding

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot mëér dan het totaal van haar netto-actief

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en

hun bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9. Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 en de latere

wetswijzigingen van toepassing.

Handtekening bestuurders

Dhr. Debacker Sonny Dhr. Degrande Dirk

ondervoorzitter voorzitter

Dhr. Lysy Christophe Dhr. Mollet Stefan

secretaris penningmeester

Op de laatste biz, van j_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
MOUNTAINBIKECLUB DE RAKETMANNEN, AFGEKORT : …

Adresse
OMMEGANGSTRAAT 17 8940 WERVIK

Code postal : 8940
Localité : WERVIK
Commune : WERVIK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande