MULLEMAN LUC

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MULLEMAN LUC
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 627.708.378

Publication

01/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Treden op als hoofdelijk aansprakelijke vennoten:

1. de heer Luc Mulleman, geboren te Kortrijk op 1 december 1962, rijksregisternummer 62.12.01-335-51, wonende te 8500 Kortrijk, Morgenzon 19;

2. d e heer Sebastien Mulleman, geboren te Kortrijk op 19 juli 1991, rijksregisternummer 91.07.19-453-64, wonende te 8500 Kortrijk, Morgenzon 19;

Op het kapitaal wordt als volgt ingeschreven door de oprichters van de vennootschap:

- de heer Luc Mulleman schrijft in op 195 aandelen, dewelke hij volstort door inbreng in speciën van een bedrag

van 10,00 EUR per aandeel, hetzij een globaal bedrag van 1.950,00 EUR;

- de heer Sebastien Mulleman schrijft in op 5 aandelen, dewelke hij volstort door inbreng in speciën van een

bedrag van 10,00 EUR per aandeel, hetzij een globaal bedrag van 50,00 EUR.

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een vennootschap onder firma. De naam van de vennootschap luidt  Mulleman Luc .

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt, deze laten voorafgaan of volgen door de melding van haar rechtsvorm, ofwel voluit geschreven  vennootschap onder firma ofwel de afkorting  VOF .

Blijkens een onderhandse akte opgemaakt te Kortrijk op 27 maart 2015, werd een vennootschap onder firma opgericht met als naam "Mulleman Luc".

* NAAM EN RECHTSVORM VAN DE VENNOOTSCHAP

* ZETEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Morgenzon 19.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, naar om het even welke plaats worden overgebracht in het Nederlandstalige gedeelte van België of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad.

* DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 2.000,00 EUR. Het kapitaal is vertegenwoordigd door 200 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder 1/200ste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De statuten van de vennootschap worden vastgesteld als volgt:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Mulleman Luc

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Morgenzon(Kor) 19

*15305494*

Luik B

8500

België

0627708378

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Kortrijk

Griffie

Neergelegd

30-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

* VENNOTEN

Alle oprichters zijn vennoten en ieders aandeel in de vennootschap wordt bepaald volgens de inbreng van de vennoten.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen die namens de vennootschap zijn aangegaan. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel.

De vennoten zullen in de verliezen bijdragen in verhouding tot hun inbreng en zullen de winsten in dezelfde verhouding verdelen. Dit alles tenzij expliciete andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De vennootschap heeft tot doel wereldwijd voor eigen rekening, voor rekening van derden of voor gemeenschappelijke rekening met derden:

De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel, vertegenwoordiging en opslag van om het even welke goederen, in het kort: de handel en tussenpersoon in de handel en alle dienstverlening in dit verband, zowel voor eigen rekening als voor rekening en in naam van derden en in deelneming met derden. Dit veronderstelt ook de omvorming, herstelling en constructie van deze roerende goederen.

Het verlenen van dienstprestaties van economische en / of juridische aard, zowel in eigen beheer als in deelname met derden, daartoe behoren techno-consult, assistentie op gebied van management, engineering, consulting en franchising, technisch, commercieel, en administratief beheer en advies, opleidingen op de meest diverse domeinen, alsook het ter beschikking stellen en het huren en verhuren van personeel.

Het patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, en oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel in roerende als in onroerende goederen, met uitsluiting van de handelingen van vastgoedmakelaar.

Overgaan tot aankopen, onderschrijven, beheren, verkopen, omruilen voor eigen rekening van aandelen, obligaties, deelbewijzen en of / effecten allerlei van vennootschappen en / of verenigingen eender welke, alsmede van andere onroerende en / of onroerende waarden, tegoeden en / of vorderingen.

Overgaan tot aankopen, verkopen, opschikken, uitrusten, valoriseren, bouwen, verhuren, onderverhuren , in huur nemen of leasen van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

Het besturen van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook mogen hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder of ananloge functies in vennootschappen en andere rechtspersonen.

Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen of het participeren in bestaande of nog op te richten vennootschappen.

Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm ; in dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meeste ruimste zin, alle handels- en financiele operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondermemingen.

De vennootschap mag niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetgeving op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtsstreeks of Onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt vastgesteld op 2.000,00 EUR. Het kapitaal is vertegenwoordigd door 200 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder 1/200ste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

* DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur en neemt een aanvang vanaf de datum van ondertekening van huidige akte. De vennootschap zal de rechtspersoonlijkheid verwerven vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

* MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Iedere vennoot kan uit de vennootschap treden middels schriftelijke kennisgeving aan de overige vennoten. Dergelijke uittreding zal slechts gevolg hebben zes maanden na de datum van verzending van voormelde kennisgeving, teneinde de overblijvende vennoot in de mogelijkheid te stellen een nieuwe vennoot te laten toetreden tot de vennootschap.

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Nieuwe vennoten kunnen slechts toetreden na schriftelijke instemming van alle vennoten.

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch zal de vennootschap worden voortgezet tussen de overlevende vennoot en de erfgenamen van de overleden vennoot, op voorwaarde dat deze erfgenamen door de overlevende vennoot als vennoot worden aanvaard. Aan de erfgenamen die niet als vennoot tot de vennootschap zullen worden toegelaten, zal een scheidingsaandeel worden toegekend. Dit scheidingsaandeel wordt bepaald op datum van overlijden en wordt betaald door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

vennootschap en bepaald in functie van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatst goedgekeurde balans of bij gebreke daaraan, op basis van de kapitaalwaarde van de betreffende aandelen.

* BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het bestuur van de vennootschap wordt waargenomen door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten. Een zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen door een besluit van de algemene vergadering genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Iedere zaakvoerder is afzonderlijk bevoegd alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of volgens de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is onbezoldigd. Aan de zaakvoerder kan evenwel, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten zal worden vastgesteld.

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder. Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en, in het algemeen, alle documenten en geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich hierbij laten bijstaan of vertegenwoordigen door een externe accountant.

De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist onder meer over:

- de aanvaarding van nieuwe vennoten;

- de goedkeuring van de jaarrekening en de aanwending van de winst;

- de wijziging van de statuten.

De jaarvergadering wordt gehouden op de 3e vrijdag van de maand juni om 15.00 uur, of indien die dag een

wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag, op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op

elke andere plaats in de bijeenroeping aangeduid.

De algemene vergadering kan in bijzondere of buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door

iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap dat vereist.

De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe

strekkende verzoek, wanneer een vennoot of vennoten die 20 (twintig) % van het maatschappelijk kapitaal

vertegenwoordigen het vraagt.

Om geldig te kunnen beraadslagen en besluiten moeten alle vennoten minstens acht dagen voor de vergadering

uitgenodigd worden met opgave van de agenda. Voor alle andere algemene vergaderingen dan de jaarlijkse

gewone algemene vergadering en de algemene vergadering waar uitsluitend over benoemingen en/of ontslag

van een of meerdere zaakvoerders wordt beslist, dient de uitnodiging aangetekend te worden verstuurd.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige

stemmen, behoudens andersluidende bepaling in deze statuten.

De resultaatverwerking en winstverdeling zullen vrij kunnen beslist worden door de algemene vergadering,

waarbij de bepalingen van artikel 5 dienen nageleefd te worden.

Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op 31 december van elk jaar zal door de zorgen van de zaakvoerder(s) een inventaris en een jaarrekening, omvattende onder meer een balans en resultatenrekening, worden opgesteld volgens de terzake geldende wettelijke bepalingen, die ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de daaropvolgende jaarvergadering. Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan.

Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen. De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

* ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

* BOEKJAAR - JAARREKENING - RESULTAAT

* ONTBINDING EN VEREFFENING VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt ontbonden overeenkomstig de gronden van het gemeen recht en wanneer de algemene

vergadering daartoe besluit met een meerderheid van 4/5 (vier vijfden) van de aanwezige stemmen.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, voor om het even welke reden en op om het even welk ogenblik, zal deze doorgevoerd worden door de zorgen van (één van) de zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars zou benoemen, waarvan de bevoegdheden en de bezoldiging door de vergadering zullen bepaald worden.

Het eventueel batig saldo van de vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten overeenkomstig hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

oorspronkelijke inbreng.

* WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Mod PDF 11.1

De vennoten kunnen, in algemene vergadering verenigd en besluitend met een meerderheid van 4/5 (vier vijfden) van de aanwezige stemmen, aan onderhavige statuten alle wijzigingen aanbrengen die zij geschikt achten. Zij kunnen onder meer het doel uitbreiden of beperken, de naam wijzigen, de vertegenwoordiging van de vennootschap veranderen, het kapitaal verhogen of verlagen, nieuwe vennoten aannemen of besluiten tot omzetting in een vennootschap met een andere rechtsvorm, voor zover deze handelingen haar niet verboden zijn krachtens de wet.

* OVERIGE BEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en de uitvoeringsbesluiten van dit Wetboek zijn van toepassing op de vennootschap.

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen zullen als ongeschreven worden beschouwd. Dit heeft in geen geval de nietigheid van de vennootschap tot gevolg.

De geschillen tussen de vennoten omtrent de toepassing van de statuten die vatbaar zijn voor arbitrage zullen worden beslecht door een college van drie arbiters die door de partijen worden aangeduid overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek.

Het eerste boekjaar van de vennootschap vangt aan bij ondertekening van onderhavige onderhandse akte en eindigt op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2016.

Alle in naam van de vennootschap in oprichting aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd, in het bijzonder de verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting vanaf 1 februari 2015.

Als niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap wordt benoemd, voor de duur van de vennootschap en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid : de heer Mulleman Luc, voornoemd.

Bijzondere volmacht wordt verleend aan BVBA Accountancy Parmentier, met adres te 8500 Kortrijk, Gentsesteenweg 178, om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke en administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de  Kruispuntbank van Ondernemingen , alsook bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde.

Aldus getekend: Luc Mulleman, zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte dd. 27 maart 2015

* OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Coordonnées
MULLEMAN LUC

Adresse
MORGENZON 19 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande