NATUURPUNT DE BRON, VOOR NATUUR & MILIEU TUSSEN IJZER EN LEIE, AFGEKORT : NATUURPUNT DE BRON

Association sans but lucratif


Dénomination : NATUURPUNT DE BRON, VOOR NATUUR & MILIEU TUSSEN IJZER EN LEIE, AFGEKORT : NATUURPUNT DE BRON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 442.228.047

Publication

31/03/2014
ÿþIl1 I I I IIll II IIII VVNV

*19070303*

MaD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rrrCei1KOM M4a T; ~ft Cvalr-Pui:

~~ErvEETï4FaZZ '5,1,11Z zs ut3 `~3z.i~5~~r

18 I« 2011i

vEU Me

C

Onder : 0442.228.047

Benaming

(voluit) : Natuurpunt De Bron, voor natuur & milieu tussen ijzer en Leie

verkoit) : Natuurpunt De Bron

Rechtsvorm : vzw

Zetel : lepersteenweg 56 te 8600 Woumen

Onderwer" akte : statutenwijziging - wijziging Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering samengekomen op 17 februari 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

Artikel.l Sectie 1. Rechtsvorm en Naam

§1. De vereniging draagt de naam "Natuurpunt De Bron, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie", afgekort Natuurpunt De Bron en zet de werking voort van Natuurpunt De Bron vzw waarvan de statuten laatst gepubliceerd werden op 28 november 2011 onder nummer 0179053 in de bijlagen van het Belgisch Staatbiad.

§2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel i, Sectie 2, Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd op lepersteenweg 56, 8600 Woumen gelegen in het gerechtelijk arrondissement Veurne. Binnen het werkingsgebied kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij ; beslissing van de Algemene Vergadering,

Artikel 1, Sectie 3. Structuur

§1. De vereniging is de regionale koepelvereniging van "Natuurpunt vzw" met ondernemingsnummer 0434.364,713, hierna de "algemene vereniging Natuurpunt vzw" genoemd, voor het in artikel 1 sectie 4É vermelde werkingsgebied.

§2. De vereniging bestaat als regionale koepelvereniging uit de afdelingen en thematische werkgroepen van de "algemene vereniging Natuurpunt vzw" en in voorkomend geval uit andere verenigingen zonden winstoogmerk en feitelijke verenigingen vertegenwoordigd door natuurlijke personen die de statuten van de, vereniging onderschrijven en door de Algemene Vergadering aanvaard worden, Ze vaardigen minstens 1 Effectief lid af naar de Algemene Vergadering.

Artikel 1. Sectie 4, Werkingsgebied

De werking van de vereniging richt zich vooral op de fusiegemeenten Alveringem, Diksmuide, Heuvelland, , Houthulst, leper, Komen Waasten, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik en Zonnebeke. Zij kan evenwel ook daarbuiten activiteiten ontplooien indien dit wenselijk is voor de vervulling van het maatschappelijk doel.

Artikel 1. Sectie 5. Duur

p de laatste hlz, van Luik B vermelden ; Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaiis, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

, MaD 2.2

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

Artikel 2. Sectie 1. Doelstellingen

§1. De vereniging heeft tot doel het behoud, de bescherming en verbetering van het menselijk en natuurlijk leefmilieu kaderend in een duurzame ontwikkeling van de samenleving, waarbij voldaan wordt aan de behoeften van de huidige generatie, zander dat daarbij de behoeften van de volgende generaties in het gedrang komen.

§2. Deze doelstelling omvat:

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van de biiodiversiteiit, de natuur en de natuurwaarden;

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van open ruimte, landschappen, monumenten, cultureel erfgoed en stedenschoon;

- een verantwoord en efficiënt gebruik van de natuurlijke rijkdommen, ruimte en energiebronnen. Dit impliceert productie- en consumptiepatronen die de beschikbare milieugebruiksruimte en de draagkracht van het ecosysteem respecteren;

- het bereiken van een algemene basismilieukwaliteit voor de milieucompartimenten water, bodem en lucht en het bereiken van een bijzondere milieukwaliteit in specifieke omstandigheden of gebieden;

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van het stedelijk leefmilieu en van een leefbare woonomgeving. Dit impliceert het beperken van alle vormen van milieuhinder waaronder geluidshinder, verkeersoverlast, geurhinder, lichthinder,...;

- het bereiken van een beleid gericht op de bescherming van de gezondheid van de mens;

- het bereiken van een beleid dat berust op het voorzorgsbeginsel en het beginsel van preventief handelen, het beginsel dat milieuaantastingen bij voorrang aan de bron dienen te worden bestreden en het beginsel dat de vervuiler betaalt;

het bereiken van een beleid dat gestoeld is op een volwaardige participatie van burgers en milieuverenigingen en dat de toegang tot het gerecht voor dezen garandeert.

§3. De vereniging schept kansen voor leden, vrijwilligers en professionele medewerkers om deel te nemen aan het realiseren van de maatschappelijke opdracht. De vereniging is dus tegelijk een hefboom voor maatschappelijke verandering en een middel tot persoonlijke ontplooiing van de leden, actieve vrijwilligers en professionele medewerkers. Daartoe warden binnen het werkingsgebied vrijwilligersstructuren uitgebouwd.

Artikel 2. Sectie 2. Activiteiten

§1. De vereniging wil dit doel verwezenlijken, onder meer door:

- het oprichten van plaatselijke groepen of meewerken aan thematische netwerken, platformen en ad hoc

samenwerkingsverbanden;

- samenwerking met andere milieuverenigingen en koepels op plaatselijk, provinciaal en Vlaams niveau;

- het uitbouwen van natuurbeleving, natuurstudie en natuureduoatie om deze doelstellingen ingang te doen

vinden bij het brede publiek.

§2. De vereniging kan met alle wettelijke middelen .nuttige initiatieven nemen, steunen en coördineren, onder meer door:

- het vertegenwoordigen in rechte en in feite van zijn leden, overal waar het belang van leefmilieu dit

wenselijk en noodzakelijk maken;

- de deelname aan de werking van advies- en overlegorganen;

- rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

-het realiseren van projecten en campagnes en het uitwerken van studies en publicaties;

- het voeren van perscampagnes;

- het organiseren van of meewerken aan openbare manifestaties;

- de vrijwaring van het doel langs gerechtelijke weg;

- het informeren en sensibiliseren van het brede publiek of van specifieke doelgroepen,

§3. Daarnaast kan de vereniging alle (types) rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende deelstellingen. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit,...).

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

r ~ MOD 2.2

Artikel 3. Sectie 1. Effectieve en Toegetreden leden De vereniging telt Effectieve en Toegetreden leden. Artikel 3. Sectie 2. Effectieve leden

§1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

§2. Effectieve leden zijn verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke verenigingen vertegenwoordigd door natuurlijke personen. Het betreft lokale en bovenlokale natuur- en milieuverenigingen, alsook thematische werk- of studiegroepen opgericht op particulier initiatief of in de schoot van de vereniging en met als doelstelling de bescherming en verbetering van het leefmilieu en/of het natuurbehoud kaderend in een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Hun doelstellingen stroken met het verenigingsdoel van de vereniging. Indien de verenigingen nog andere doelstellingen nastreven, mogen deze niet strijdig zijn met die van de vereniging.

§3. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

§4. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§5. De Algemene Vergadering zal, op voordracht van de Raad van Bestuur, beslissen over de aanvaarding van een kandidaat-lid op haar eerstvolgende vergadering.

CU §6. De maximum bijdrage voor effectieve leden bedraagt 50,00 euro per jaar.

Ce

CU

Artikel S. Sectie 3. Toegetreden leden

1.

CU §1. Toegetreden leden zijn leden van de "algemene vereniging Natuurpunt vzw" die binnen het

werkingsgebied van "Natuurpunt De Bron" wonen en niet gevraagd hebben om tot een andere afdeling te

ª% of

o behoren, of ergens anders wonen en uitdrukkelijk gevraagd hebben tot "Natuurpunt De Bron" te behoren.

X Toegetreden leden zijn ook de leden van de andere verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke

e verenigingen vermeld in artikel 1 sectie 3 §2 die deel uitmaken van "Natuurpunt De Bron". b

rm §2. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. De

D4 toetreding tot de vereniging gaat in vanaf de betaling van de lidmaatschapsbijdrage of het abonnement op het

CU

tijdschrift van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. of

d§3. De maximum bijdrage voor Toegetreden leden bedraagt 50,00 euro per jaar. mi-

p Artikel 3. Sectie 4. Ontslag

N

p §1. Elk Effectief lid kan op eigen initiatief en le allen tijde uit de vereniging treden maar moet dit schriftelijk

melden aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De Raad van Bestuur

M brengt de Algemene Vergadering op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering.

mª% i §2. Elke aangesloten vereniging of thematische werk- of studiegroep kan hun afgevaardigd lid ontslaan en

dient dit schriftelijk te melden aan de Raad van Bestuur.

rM

04

mi §3. Het lidmaatschap van Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de

Z door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot

el regularisatie binnen de maand na die aanmaning. ,,

rm

ce §4. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht

ontslagnemend te zijn. De Raad van Bestuur legt dit voor aan de Algemene Vergadering die akte neemt van het

- ontslag.

CU

§5. Een Effectief lid dat drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen niet aanwezig en/of vertegenwoordigd is, wordt geacht niet langer Effectief lid te willen zijn. Het Effectief lid wordt van deze situatie

of per brief of ander communicatiemiddel op de hoogte gebracht door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur

Cap kan aan de Algemene Vergadering voorstellen om het Effectief lid terug die status van Effectief lid te geven.

mi Daartoe volstaat een besluit bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of

vertegenwoordigde Effectieve leden.

eel

§6. Het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage of het abonnement houdt het ontslag in voor Toegetreden Leden.

a .

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3. Sectie 5. Beëindiging van het lidmaatschap

§1. Als een Effectief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Effectieve leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden vereist is.

§2. Het Effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 3. Sectie 6. Rechten

§1. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde; tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

ARTIKEL 4. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

§1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile Effectieve leden.

§2. De Effectieve leden worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door natuurlijke personen. Lokale en bovenlokale natuur- en milieuverenigingen beschikken over maximum 4 stemmen. Thematische werkgroepen of studiegroepen beschikken over maximum 2 stemmen.

Artikel 4. Sectie 2. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering heeft volgende exclusieve bevoegdheden:

- het wijzigen van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

- de goedkeuring van het werkingsverslag van de voorbije periode;

- de goedkeuring van het eenjarig of meerjarig actieprogramma voor de komende periode opgesteld door de

Raad van Bestuur;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- de benoeming en de uitsluiting van een Effectief lid van de vereniging;

- het aanvaarden en uitsluiten van de deelnemende verenigingen;

- het aanvaarden of wijzigen van een Huishoudelijk Reglement;

- het oprichten van plaatselijke afdelingen, werk- en studiegroepen;

- de omzetting van de vereniging in een vennoctschap met een sociaal oogmerk;

- het verplaatsen van de zetel van de vereniging;

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 4. Sectie 3. Vergaderingen

§1. De bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vereniging.

§2. Een Effectief lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander Effectief lid van de vereniging. Elk Effectief lid kan ten hoogste twee volmachten dragen.

§3. De Algemene Vergaderingen worden door de Raad van Bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de Effectieve leden minstens 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§4. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders en moeten worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de Effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle Effectieve leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vereniging.

§5. Aan het begin van een Algemene Vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de Effectieve Leden dat aanwezig en/of vertegenwoordigd is daarmee instemt, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

Artikel 4. Sectie 4. Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§2. De wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Effectieve leden dat aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden.

§3, De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 113 van de Effectieve leden die aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§4. Voor normale agendapunten worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden. Onthoudingen, blanco stemmen en ongeldige stemmen worden niet in aanmerking genomen. Enkel voor buitengewone agendapunten (wijziging van de statuten, uitsluiting van een Effectief lid, omvorming naar een vennootschap met sociaal oogmerk of ontbinding van de vereniging) hebben de onthoudingen, blanco stemmen en ongeldige stemmen de waarde van een tegenstem.

§5. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§6. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om binnen de vereniging plaatselijke afdelingen, werken studiegroepen op te richten. Ze stelt daarbij een Effectief lid aan als voorzitter van de werkgroep. De aldus opgerichte groepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de Algemene Vergadering, ook voor wat het beheer van hun vermogen betreft bij gebrek waarvan alle daarbij betrokken leden zich buiten de vereniging plaatsen.

§7. De Algemene Vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald worden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden.

§B. Van elke Algemene Vergadering worden verslagen opgesteld en bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van de Effectieve leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die verkozen wordt uit de Effectieve leden, ln de Raad van Bestuur kunnen maximum 2 leden per plaatselijke afdeling of deelnemende vereniging zetelen en maximum 1 lid per werk- of studiegroep. De Raad van Bestuur telt tenminste drie leden. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

§2, De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden voor een termijn van drie jaar.

§3. De Raad van Bestuur duidt een Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en Penningmeester aan. De Raad van Bestuur kan ten allen tijde de Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en Penningmeester vervangen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§4. De bestuurders kunnen te allen tijde warden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde Effectieve leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Een bestuurder die drie opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur niet aanwezig of verontschuldigd is, wordt geaoht niet langer bestuurder te willen zijn. De Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering hiervan op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering.

§5. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

§6. Personen die een politiek mandaat uitoefenen, verliezen de mogelijkheid om lid te zijn van de Raad van Bestuur. Zij dienen ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur doch blijven wel Effectief lid.

§7. De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door medewerkers van het secretariaat van de vereniging. Artikel 5. Sectie 2. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

§3. De Raad van Bestuur kan geldig vergaderen en besluiten ongeacht het aantal aanwezigen. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§4. Er worden verslagen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur, bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van de Effectieve leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de bij de K.B. vastgelegde modaliteiten.

Artikel 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt,

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 5. Sectie 4. Intern bestuur-- Beperkingen

§1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden al dan niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte.

vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. Gezamenlijk handelen veronderstelt dat twee gevolmachtigden gezamenlijk tekenen om beslissingen van de Raad van Bestuur ten uitvoer te leggen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 7. Sectie 1. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter onderneming van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Artikel 7. Sectie 2. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 8. ONTBINDING

§1. Een Buitengewone Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle Effectieve leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening' is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

§3. Ingeval het vcorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Buitengewone Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdraoht zal omschrijven.

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet wcrden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief warden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Voor-~ohouden aan het Belgisch "Staatsblad

" "

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 9. SLOTBEMERKING

interpretatiegeschillen over de letter en de geest van de statuten of van de besluiten van Algemene Vergadering, worden in de Algemene Vergadering uitgeklaard.

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging. WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR VANAF 17/02/2014 voor de periode 2014-2017

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen en

meerderheid, heeft tijdens haar zitting van 17 februari 2014 het ontslag aanvaard van volgende bestuurders

Piet Karel Lodewijk Hendrik Jules Emiel Corneel Hardeman, Goeberg 3, 8954 Westouter, geboren 29-08-

1943 te leper

Lore Hubau, Kalissestraat 16, 8958 Loker, geboren 02-06-1988 te leper

Marc Kino, Sint Maartensplein 7 te 8940 Wervik, geboren 05-11-1963 te leper

Erwin Rik Frieda Verfaillie, Wijtschatestraat 24, 8956 Kemmel, geboren 22-10-1980 te leper

Stefaan Luc Antoon Parreyn, Kruisekestraat 346, 8940 Kruiseke-Wervik, geboren 17-06-1966 te Menen

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen en meerderheid, heeft tijdens haar zitting van 17 februari 2014 tevens beslist de volgende bestuurders te benoemen en/of te herbenoemen.

Guido Raphael Corneel Vandenbroucke, Vijfhuizenstraat 3, 8600 Woumen, geboren 06-04-1957 te

Poperinge

Christian André Emiel Cornelius Develter, Sint-Bertinusstraat 74, 8970 Poperinge, geboren 06-02-1953 te '

leper

Miguel Ramboer, Berkenlaan 14, 8560 Wevelgem, geboren 23-12-1967 te Wervik

Lieven Alfons Jozef Stubbe, Meenseweg 446, 8900 leper, geboren 25-11-1955 te leper.

Rudy André Claeys, MLK Haiglaan 75, 8900 leper, geboren 16-08-1954 te leper,

Stefaan Deroo, Wulvestraat 26, 8640 Woesten, geboren 18-12-1953 te Poperinge

Guido Luc Christiaan Roger Cornelis Quaghebeur, Komstraat 89, geboren 14 augustus 1957 te 8970

Poperinge

Ann Top, Donkerweg 2A, 8920 Langemark-Poelkapelle, geboren 12-02-1963 te Kortrijk

Hilde Vandevelde, Godtschalkstraat 18, 8958 Loker, geboren 19-12-1965 te Poperinge

Isabel Lemahieu, Baljuwstraat 6, 8720 Dentergem, geboren 18-02-1981 te Poperinge

De functieverdeling binnen de Raad van Bestuur is (on)gewijzigd en ziet er vanaf heden als volgt uit

Guido Vandenbroucke, voorzitter

Christian Develter, secretaris

Miguel Ramboer, penningmeester

Lieven Stubbe, ondervoorzitter

De volmachten zijn ongewijzigd en als volgt vastgesteld:

Guido Vandenbroucke, administratieve volmacht en financiële volmacht zicht- en spaarrekening Miguel Ramboer, administratieve volmacht en financiële volmacht zicht- en spaarrekening Christian Develter, administratieve volmachten financiële volmacht zichtrekening

Guido Quaghebeur, financiële volmacht zichtrekening

Namens de personen die de vereniging vertegenwoordigen ten aanzien van derden :

Guido Vandenbroucke Chris Develter

Voorzitter Natuurpunt De Bron vzw Secretaris Natuurpunt De Bron vzw

Op de laatste blz. van Luika vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/11/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad







+11179053*



Ondernemingsnr : 0442.228.047

Benaming

(voluit) : De Bron, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie

(verkort) : De Bron

Rechtsvorm : vzw

Zetel : lepersteenweg 56, 8600 Woumen

Onderwerp akte : statutenwijziging - Naamsverandering

De algemene vergadering die op 20 oktober 2011 rechtsgeldig samenkwam, heeft met een meerderheid van meer dan twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen beslist om de naam van de vereniging te wijzigen in Natuurpunt De Bron vzw, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie.

De Algemene Vergadering, die op 20 oktober 2011 rechtsgeldig samenkwam, heeft met een meerderheid van meer dan twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen beslist de statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

Artikel. 1 Sectie 1. Rechtsvorm en Naam

§1. De vereniging draagt de naam "Natuurpunt De Bron vzw, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie", afgekort Natuurpunt De Bron vzw en zet de werking voort van de De Bron vzw waarvan de statuten laatst gepubliceerd werden op 8 april 2011 onder nummer 0053748 in de bijlagen van het Belgisch Staatblad.

§2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 1. Sectie 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd op Iepersteenweg 56, 8600 Woumen gelegen in het gerechtelijk arrondissement Veurne. Binnen het werkingsgebied kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

'Bijlagen-b j iet Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de taaiste bIz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. Sectie 3. Structuur

§1. De vereniging is de regionale koepelvereniging van "Natuurpunt vzw" met ondernemingsnummer 0434.364.713, hierna de "algemene vereniging Natuurpunt vzw" genoemd, voor het in artikel 1 sectie 4 vermelde werkingsgebied.

§2. De vereniging bestaat als regionale koepelvereniging uit de afdelingen en thematische werkgroepen van de "algemene vereniging Natuurpunt vzw" en in voorkomend geval uit andere verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke verenigingen vertegenwoordigd door natuurlijke personen die de statuten van de vereniging onderschrijven en door de Algemene Vergadering aanvaard worden. Ze vaardigen minstens I Effectief lid af naar de Algemene Vergadering.

Artikel L Sectie 4. Werkingsgebied

De werking van de vereniging richt zich vooral op de fusiegemeenten Alveringem, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, leper, Komen-Waasten, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik en Zonnebeke. Zij kan evenwel ook daarbuiten activiteiten ontplooien indien dit wenselijk is voor de vervulling van het maatschappelijk doel.

Artikel 1. Sectie 5. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

Artikel 2. Sectie 1. Doelstellingen

§L De vereniging heeft tot doel het behoud, de bescherming en verbetering van het menselijk en natuurlijk leefmilieu kaderend in een duurzame ontwikkeling van de samenleving, waarbij voldaan wordt aan de behoeften van de huidige generatie, zonder dat daarbij de behoeften van de volgende generaties in het gedrang komen.

§2. Deze doelstelling omvat:

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van de biodiversiteit, de natuur en de natuurwaarden;

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van open ruimte, landschappen, monumenten, cultureel erfgoed en stedenschoon;

M0D 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- een verantwoord en efficient gebruik van de natuurlijke rijkdommen, ruimte en energiebronnen. Dit impliceert productie- en consumptiepatronen die de beschikbare milieugebruiksruimte en de draagkracht van het ecosysteem respecteren;

- het bereiken van een algemene basismilieukwaliteit voor de milieucompartimenten water, bodem en lucht en het bereiken van een bijzondere milieukwaliteit in specifieke omstandigheden of gebieden;

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van het stedelijk leefmilieu en van een leefbare woonomgeving. Dit impliceert het beperken van alle vormen van milieuhinder waaronder geluidshinder, verkeersoverlast, geurhinder, lichthinder,...;

- het bereiken van een beleid gericht op de bescherming van de gezondheid van de mens;

- het bereiken van een beleid dat berust op het voorzorgsbeginsel en het beginsel van preventief handelen, het beginsel dat milieuaantastingen bij voorrang aan de bron dienen te worden bestreden en het beginsel dat de vervuiler betaalt;

- het bereiken van een beleid dat gestoeld is op een volwaardige participatie van burgers en milieuverenigingen en dat de toegang tot het gerecht voor dezen garandeert.

§3. De vereniging schept kansen voor leden, vrijwilligers en professionele medewerkers om deel te nemen aan het realiseren van de maatschappelijke opdracht. De vereniging is dus tegelijk een hefboom voor maatschappelijke verandering en een middel tot persoonlijke ontplooiing van de leden, actieve vrijwilligers en professionele medewerkers. Daartoe worden binnen het werkingsgebied vrijwilligersstructuren uitgebouwd.

Artikel 2. Sectie 2. Activiteiten

§1. De vereniging wil dit doel verwezenlijken, onder meer door:

- het oprichten van plaatselijke groepen of meewerken aan thematische netwerken, platformen en ad hoc samenwerkingsverbanden;

- samenwerking met andere milieuverenigingen en koepels op plaatselijk, provinciaal en Vlaams niveau;

- het uitbouwen van natuurbeleving, natuurstudie en natuureducatie om deze doelstellingen ingang te doen vinden bij het brede publiek.

§2. De vereniging kan met alle wettelijke middelen de nuttige initiatieven nemen, steunen en coördineren, onder meer door:

- het vertegenwoordigen in rechte en in feite van zijn leden, overal waar het belang van leefmilieu dit wenselijk en noodzakelijk maken;

- de deelname aan de werking van advies- en overlegorganen;

- rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

- het realiseren van projecten en campagnes en het uitwerken van studies en publicaties;

- het voeren van perscampagnes;

- het organiseren van of meewerken aan openbare manifestaties;

MOD2z

- de vrijwaring van het doel langs gerechtelijke weg;

- het informeren en sensibiliseren van het brede publiek of van specifieke doelgroepen.

§3. Daarnaast kan de vereniging alle (types) rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciëIe en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit,...).

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

Artikel 3. Sectie 1. Effectieve en Toegetreden leden

1..

e

De vereniging telt Effectieve en Toegetreden leden.

e

Artikel 3. Sectie 2. Effectieve leden

§ 1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt,.maar moet tenminste drie bedragen. De Effectieve leden hebben alle rechten zoals omschreven voor de leden in de Verenigingen en Stichtingenwet van 2

c mei 2002 en 16 januari 2003, afgekort V&S-wet.

0\0

§2. Effectieve leden zijn verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke verenigingen vertegenwoordigd door

natuurlijke personen. Het betreft lokale en bovenlokale natuur- en milieuverenigingen,

et

alsook thematische werk- of studiegroepen opgericht op particulier initiatief of in de

schoot van de vereniging en met als doelstelling de bescherming en verbetering van het

et

et leefmilieu en/of het natuurbehoud kaderend in een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Hun doelstellingen stroken met het verenigingsdoel van de vereniging. Indien de verenigingen nog andere doelstellingen nastreven, mogen deze niet strijdig zijn met die van de vereniging.

eel

§3. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

DL

ei

:~

eel §4. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§5. De Algemene Vergadering zal, op voordracht van de Raad van Bestuur, beslissen over de aanvaarding van een kandidaat-lid op haar eerstvolgende vergadering.

§6. De maximum bijdrage voor effectieve leden bedraagt 50,00 euro.

Artikel 3. Sectie 3. Toegetreden leden

§1. Toegetreden leden zijn leden van de "algemene vereniging Natuurpunt vzw" die binnen het werkingsgebied van "Natuurpunt De Bron" wonen en niet gevraagd hebben om tot een andere afdeling te behoren, of ergens anders wonen en uitdrukkelijk gevraagd hebben tot "Natuurpunt De Bron" te behoren. Toegetreden leden zijn ook de leden van de andere verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke verenigingen vermeld in artikel I sectie 3 §2 die deel uitmaken van "Natuurpunt De Bron".

§2. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. De toetreding tot de vereniging gaat in vanaf de betaling van de lidmaatschapsbijdrage of het abonnement op het tijdschrift van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

1.

e

§3. De maximum bijdrage voor Toegetreden leden bedraagt 50,00.euro.

ce

e

j Artikel 3. Sectie 4. Ontslag

Clà

§1. Elk Effectief lid kan op eigen initiatief en te allen tijde uit de vereniging treden maar moet dit schriftelijk melden aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De

N Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering.

00

eq

§2. Elke aangesloten vereniging of thematische werk- of studiegroep kan hun afgevaardigd lid ontslaan en dient dit schriftelijk te melden aan de Raad van Bestuur.

et

§3. Het lidmaatschap van Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning.

§4. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht. ontslagnemend te zijn. De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering voorstellen om het Effectief lid te ontslaan. Daartoe volstaat een besluit bij gewone

P: meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Effectieve leden.

§5. Een Effectief lid dat drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen niet aanwezig of vertegenwoorigd is, wordt geacht niet langer Effectief lid te willen zijn. Het Effectief lid wordt van deze situatie per brief op de hoogte gebracht door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

kan aan de Algemene Vergadering voorstellen om het Effectief lid terug die status van Effectief lid te geven. Daartoe volstaat een besluit bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde Effectieve leden.

§6. Het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage of het abonnement houdt het ontslag in voor Toegetreden Leden.

Artikel 3. Sectie 5. Beëindiging van het lidmaatschap

§1. Als een Effectief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Effectieve leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve leden vereist is.

§2. Het Effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 3. Sectie 6. Rechten

§ I . Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

ARTIKEL 4. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 4. Sectie I. De Algemene Vergadering

§1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle Effectieve leden.

§2. De Effectieve leden worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door natuurlijke personen. Lokale en bovenlokale natuur- en milieuverenigingen beschikken over maximum 4 stemmen. Thematische werkgroepen of studiegroepen beschikken over maximum 2 stemmen.

MOD 2.2

Artikel 4. Sectie 2. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering heeft volgende exclusieve bevoegdheden:

- het wijzigen van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en liet bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

- de goedkeuring van het werkingsverslag van de voorbije periode;

- de goedkeuring van het eenjarig of meerjarig actieprogramma voor de komende periode opgesteld door de Raad van Bestuur;

Ce ' - de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- de benoeming en de uitsluiting van een Effectief lid van de vereniging;

- het aanvaarden en uitsluiten van de deelnemende verenigingen;

e- het aanvaarden of wijzigen van een Huishoudelijk Reglement;

- het oprichten van plaatselijke afdelingen, werk- en studiegroepen;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- het verplaatsen van de zetel van de vereniging;

N - de verkiezing van de Voorzitter, Ondervoorzitter, de Penningmeester en de Secretaris;

N - alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

et

Artikel 4, Sectie 3. Vergaderingen

et

et

v

p §1. De bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vereniging.

~.

DL

§2. Een Effectief lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander Effectief lid van de vereniging. Elk Effectief lid kan ten hoogste twee volmachten dragen.

§5. De Algemene Vergaderingen worden door de Raad van Bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

M06 2,2

wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de Effectieve leden minstens 14 dagen

voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

§4. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van de Effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle Effectieve leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Effectief lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vereniging.

§5. Aan het begin van een Algemene Vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de Effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is daarmee instemt, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

Artikel 4. Sectie 4. Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§2. De wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vereist een beraadslaging in een

vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve leden.

§3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§5. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om binnen de vereniging plaatselijke afdelingen, werk- en studiegroepen op te richten. Ze stelt daarbij een Effectief lid aan als voorzitter van de werkgroep. De aldus opgerichte groepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de Algemene Vergadering, ook voor wat het beheer van hun vermogen betreft bij gebrek waarvan alle daarbij betrokken leden zich buiten de vereniging plaatsen.

MOD 2.2

§6. De Algemene Vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald worden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden.

§7. Van elke Algemene Vergadering worden verslagen opgesteld en bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van de Effectieve leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die verkozen wordt uit de Effectieve leden. In de Raad van Bestuur kunnen maximum 2 leden per plaatselijke afdeling of deelnemende

e vereniging zetelen en maximum 1 lid per werk- of studiegroep. De Raad van Bestuur telt tenminste drie leden. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

e

§2. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen

>11

van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

§3. De Raad van Bestuur duidt een Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en Penningmeester aan die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten.

et

§4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist et

et bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde

Effectieve leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§5. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

DL

ei

:~

§6. Personen die een politiek mandaat uitoefenen, verliezen de mogelijkheid om lid te zijn van de Raad van Bestuur. Zij dienen ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur doch blijven wel Effectief lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

' §7. De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door medewerkers van het secretariaat van de vereniging.

Artikel 5. Sectie 2. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§I. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§4. Er worden verslagen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur, bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van de Effectieve leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de bij de K.B. vastgelegde modaliteiten.

Artikel 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behóort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

§1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college_

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden al dan niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en twee bestuurders die gezamenlijk handelen. Gezamenlijk handelen veronderstelt dat 2 van de 3 gevolmachtigden gezamenlijk tekenen om beslissingen van de Raad van Bestuur ten uitvoer te leggen.

§2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Sectie I. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter onderneming van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 7. Sectie 2. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 8. ONTBINDING

§i. Een Buitengewone Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle Effectieve leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Buitengewone Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

M0P 2.2

ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 9. RAAD VAN BESTUUR VANAF 20.10.2011

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen en meerderheid, heeft tijdens haar zitting van 20 oktober 2011 de volgende bestuurders herbenoemd.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld sedert 20 oktober 2011.

Guido Raphael Corneel Vandenbroucke, Vijfhuizenstraat 3, 8600 Woumen, geboren 06-04-1957 te Poperinge

Christian André Emiel Cornelius Develter, Sint-Bertinusstraat 74, 8970 Poperinge, geboren 06-02-1953 te Ieper

Miguel Ramboer, Berkenlaan 14, 8560 Wevelgem, geboren 23-12-1967 te Wervik Lieven Alfons Jozef Stubbe, Meenseweg 446, 8900 Ieper, geboren 25-11-1955 te leper. Rudy André Claeys, MLK Haiglaan 75, 8900 Ieper, geboren 16-08-1954 te leper. Stefaan Deroo, Wulvestraat 26, 8640 Woesten, geboren 18-I2-1953 te Poperinge

Piet Karel Lodewijk Hendrik Jules Emiel Corneel Hardeman, Goeberg 3, 8954 Westouter, geboren 29-08-I943 te leper

Lore Hubau, Kalissestraat 16, 8958 Loker, geboren 02-06-1988 te Ieper

Marc Kino, Sint-Maartensplein 7 te 8940 Wervik, geboren 05-11-1963 te Ieper

Stefaan Luc Antoon Parreyn, Kruisekestraat 346, 8940 Kruiseke-Wervik, geboren 17-06-I966 te Menen

Guido Luc Christiaan Roger Cornelis Quaghebeur, Koorstraat 89, geboren 14 augustus 1957 te 8970 Poperinge

Erwin Rik Frieda VerfaiIlie, Wijtschatestraat 24, 8956 Kemmel, geboren 22-10-1980 te Ieper

De functies van de bestuursleden zijn ongewijzigd en als volgt verdeeld:

Guido Vandenbroucke, voorzitter

MOn 2.2

Christian Develter, secretaris

Miguel Ramboer, penningmeester

Lieven Stubbe, ondervoorzitter

Rudy Claeys, bestuurslid

Stefaan Deroo, bestuurslid

Piet Hardeman, bestuurslid

Lore Hubau, bestuurslid

Marc Kino, bestuurslid

Stefaan Parreyn, bestuurslid

Guido Quaghebeur, bestuurslid

Erwin Verfaillie, bestuurslid.

DL

eDe volmachten zijn gewijzigd en als volgt vastgesteld:

CD Guido Vandenbroucke, administratieve volmacht en financiële volmacht De Bron zicht- en spaarrekening

b Miguel Ramboer, administratieve volmacht en financiële volmacht De Bron zicht- en spaarrekening

yq Christian Develter, administratieve volmacht en financiële volmacht De Bron zichtrekening Guido Quaghebeur, financiële volmacht De Bron zichtrekening

N ARTIKEL 10. SLOTBEMERKING

ó '

N

et Interpretatiegeschillen over de letter en de geest van de statuten, het Huishoudelijk Reglement of van de besluiten van Algemene Vergadering, worden in de Algemene Vergadering uitgeklaard.

CD:

CD:

Cà Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging.

Namens de personen die de vereniging vertegenwoordigen ten aanzien van derden:

et

Guido Vandenbroucke Chris Develter Miguel Ramboer

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Natuurpunt De Bron vzw Natuurpunt De Bron vzw Natuurpunt De Bron vzw

08/04/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter grfp

NEERGELEGD TER GRIMM_ HECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 9 MAART 2011

VEURNE

Griffie

t

III II III III III II III II

" 11053,.8"

Vc

behc aar Belt

Staal

r

Ondernemingsnr : 0442.228.047

Benaming

(voluit) : De Bron, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie

(verkort) : De Bron

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : lepersteenweg 56, 8600 Woumen - Diksmuide

Onderwerp akte : Wijziging van Bestuur

De Bron, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie

Identificatienummer: 3974/90

Ondernemingsnummer: 0442 228 047

ARTIKEL I. DE VERENIGING

Artikel.! Sectie 1. Rechtsvorm en Naam

§1 . De VZW draagt de naam `De Bron, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie', afgekort De Bron vzw. De vereniging zet de werking voort van de vereniging zonder winstoogmerk waarvan de statuten werden bekendgemaakt op 8 maart 1990 onder het nummer 3974 in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad en waarvan de statuten werden gewijzigd op 5 juni 1997 onder nummer 9099, op 8 oktober 1998 onder nummer 18304, op 8 augustus 2002 onder nummer 14808, op 16 november 2004 onder nummer 162982, op 26 september 2005 onder nummer 133820 en op 28 november 2006 onder nummer 178266.

§2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 1. Sectie 2. Zetel

De zetel van de vzw is gevestigd op Iepersteenweg 56, 8600 Woumen gelegen in het gerechtelijk arrondissement Veurne. Binnen het werkingsgebied kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel I. Sectie 3. Structuur "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Bron, voor natuur & milieu tussen IJzer en Leie , is een regionale koepelvereniging die bestaat uit verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke verenigingen vertegenwoordigd door natuurlijke personen. Ze vaardigen minstens I effectief lid af naar de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering heeft het recht om deelnemende verenigingen uit te sluiten.

Artikel 1. Sectie 4. Werkingsgebied

De werking van de vereniging richt zich vooral op de fusiegemeenten Alveringem, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, leper, Komen-Waasten, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik en Zonnebeke. Zij kan evenwel ook daarbuiten activiteiten ontplooien indien dit wenselijk is voor de vervulling van het maatschappelijk doel.

Artikel 1. Sectie 5. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Artikel 2. Sectie 1. Doeleinden

§1. De vereniging heeft tot doel het behoud, de bescherming en verbetering van het menselijk en natuurlijk leefmilieu kaderend in een duurzame ontwikkeling van de samenleving, waarbij voldaan wordt aan de behoeften van de huidige generatie, zonder dat daarbij de behoeften van de volgende generaties in het gedrang komen.

§2. Deze doelstelling omvat:

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van de biodiversiteit, de natuur en de natuurwaarden;

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van open ruimte, landschappen, monumenten, cultureel erfgoed en stedenschoon;

- een verantwoord en efficiënt gebruik van de natuurlijke rijkdommen, ruimte en energiebronnen. Dit

impliceert productie- en consumptiepatronen die de beschikbare milieugebruiksruimte en de draagkracht van het ecosysteem respecteren;

- het bereiken van een algemene basismilieukwaliteit voor de milieucompartimenten water, bodem en lucht en het bereiken van een bijzondere milieukwaliteit in specifieke omstandigheden of gebieden;

- het behoud, het herstel, de ontwikkeling en het beheer van het stedelijk leefmilieu en van een leefbare woonomgeving. Dit impliceert het beperken van alle vormen van milieuhinder waaronder geluidshinder, verkeersoverlast, geurhinder, lichthinder,...;

- het bereiken van een beleid gericht op de bescherming van de gezondheid van de mens;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- het bereiken van een beleid dat berust op het voorzorgsbeginsel en het beginsel van preventief handelen, het beginsel dat milieuaantastingen bij voorrang aan de bron dienen te worden bestreden en het beginsel dat de vervuiler betaalt;

- het bereiken van een beleid dat gestoeld is op een volwaardige participatie van burgers en milieubewegingen en dat de toegang tot het gerecht voor dezen garandeert.

Artikel 2. Sectie 2. Activiteiten

§ 1. De vereniging wil dit doel verwezenlijken, onder meer door:

- het oprichten van of meewerken aan thematische netwerken, platformen en ad hoc samenwerkingsverbanden;

- samenwerking met andere milieuverenigingen en koepels op plaatselijk, provinciaal en Vlaams niveau.

§2. De vereniging kan met alle wettelijke middelen de nuttige initiatieven nemen, steunen en coordineren, onder meer door:

- het vertegenwoordigen in rechte en in feite van zijn leden, overal waar het belang van leefmilieu dit wenselijk en noodzakelijk maken;

- de deelname aan de werking van advies- en overlegorganen;

- rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

- het realiseren van projecten en campagnes en het uitwerken van studies en publicaties;

- het voeren van perscampagnes;

- het organiseren van of meewerken aan openbare manifestaties;

- de vrijwaring van het doel langs gerechtelijke weg;

- het informeren en sensibiliseren van het brede publiek of van specifieke doelgroepen.

§3. Daarnaast kan de vereniging alle rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit,...).

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

Artikel 3. Sectie 1. Effectieve en Toegetreden leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging telt Effectieve en Toegetreden leden.

Artikel 3. Sectie 2. Effectieve leden

§1. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Effectieve leden hebben alle rechten zoals omschreven voor de leden in de Verenigingen en Stichtingenwet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, afgekort V&S-wet.

§2. Effectieve leden zijn verenigingen zonder winstoogmerk en feitelijke verenigingen vertegenwoordigd door natuurlijke personen. Het betreft lokale en bovenlokale natuur- en milieuverenigingen, alsook thematische werk- of studiegroepen opgericht op particulier initiatief en met als doelstelling de bescherming en verbetering van het leefmilieu en/of het natuurbehoud kaderend in een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Hun doelstellingen stroken met het verenigingsdoel van De Bron vzw. Indien de verenigingen nog andere doelstellingen nastreven, mogen deze niet strijdig zijn met die van De Bron vzw.

§3. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26 novies, §i, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuw ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de Effectieve Leden toepasselijk.

§ 4. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§5. De maximum bijdrage bedraagt voor effectieve leden 50,00 euro.

Artikel 3. Sectie 3. Toegetreden leden

§1. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze betalen een abonnement op het tijdschrift van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

§2. De maximum bijdrage voor toegetreden Leden bedraagt 50,00 euro.

Artikel 3. Sectie 4. Ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 22

§1. Elk Effectief Lid kan op eigen initiatief en te allen tijde uit de vereniging treden maar moet dit schriftelijk melden aan de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. De Raad van Bestuur brengt de Algemene Vergadering op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering.

§2. Elke aangesloten vereniging of thematische werk- of studiegroep kan hun afgevaardigd lid ontslaan en dient dit schriftelijk te melden aan de Raad van Bestuur.

§3. Het niet betalen van het abonnement houdt het ontslag in voor Toegetreden Leden. Artikel 3. Sectie 5. Beëindiging van het lidmaatschap

§1. Als een Effectief Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Effectieve Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden vereist is.

§2. Het Effectief Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 3. Sectie 6. Rechten

§1. Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

§1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

§2.De Effectieve Leden worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door natuurlijke personen. Lokale en bovenlokale natuur- en milieuverenigingen beschikken over een enkelvoudig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

tot meervoudig stemrecht van maximum 4 stemmen. Thematische werkgroepen of studiegroepen beschikken over een enkelvoudig tot meervoudig stemrecht van maximum 2 stemmen. De criteria inzake de toekenning van het enkelvoudig tot meervoudig stemrecht worden geregeld in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Artikel 4. Sectie 2. Bevoegdheden

§l.De Algemene Vergadering heeft volgende exclusieve bevoegdheden:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de goedkeuring van het werkingsverslag van de voorbije periode,

- de goedkeuring van het eenjarig of meerjarig actieprogramma voor de komende periode opgesteld door de Raad van Bestuur

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- het aanvaarden en uitsluiten van de deelnemende verenigingen,

- het huishoudelijke reglement en de wijzigingen,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- het verplaatsen van de zetel van de vereniging,

- de verkiezing van de Voorzitter, Ondervoorzitter, de Penningmeester en de Secretaris,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 4. Sectie 3. Vergaderingen

§l. De bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§2. Een Effectief Lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander Effectief Lid van de vereniging. Elk Effectief Lid kan ten hoogste twee volmachten dragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. De vergaderingen worden door de Raad van Bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de Effectieve Leden minstens 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda geplaatst.

§4. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen warden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van de Effectieve Leden. De uitnodiging wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle Effectieve Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het Effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§5. Aan het begin van een Algemene Vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de Effectieve Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is daarmee instemt, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

Artikel 4. Sectie 4. Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§2. De wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vereist een beraadslaging in een

vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Effectieve Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden.

§3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§4. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§5. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om binnen de vereniging werk- en studiegroepen op te richten. Ze stelt daarbij een Effectief Lid aan als voorzitter van die werkgroep. De aldus opgerichte groepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de Algemene Vergadering, ook voor wat het beheer van hun vermogen betreft bij gebrek waarvan alle daarbij betrokken leden zich buiten de vereniging plaatsen.

§6. De Algemene Vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald worden hoe dit Intern Reglement gewijzigd kan worden.

§7. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Effectieve Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij K. B. vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 5. Sectie 1. Samenstelling Raad van Bestuur

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die verkozen wordt uit de effectieve Ieden. ln de Raad van Bestuur kunnen maximum 2 leden per deelnemende vereniging zetelen en maximum 1 lid per werk- of studiegroep. De Raad van Bestuur telt tenminste drie leden. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door medewerkers van het secretariaat van de vereniging.

§2. De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar voor een of meer bijkomende termijnen.

§3. De Raad van Bestuur duidt een Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en Penningmeester aan die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten.

§4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

§5. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§6. Personen die een politiek mandaat uitoefenen, verliezen de mogelijkheid om lid te zijn van de Raad van Bestuur. Zij dienen ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur doch blijven wel Effectief Lid.

Artikel 5. Sectie 2. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§ I. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

§2. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

§3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§4. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Effectieve Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij de K. B. vastgelegde modaliteiten.

Artikel 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

§1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

§2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

§I . De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden al dan niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

§2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten

§ 1. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit de stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeenrecht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Sectie 1. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter onderneming van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Artikel 7. Sectie 2. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op l januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies V&S-wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

ARTIKEL 8. ONTBINDING

§1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle Effectieve Leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de

bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gel ijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 9, WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR VANAF 23-02-2011

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen en meerderheid, heeft tijdens haar zitting van 23 februari 2011:

-Het ontslag aanvaard van bestuurslid De Graeve Herman, Sint-Pietersstraat 13, 8954 Westouter, geboren op 07/05/1948 in Avelgem,

-Het toetreden aanvaard van bestuurslid Ramboer Miguel, Berkenlaan 14, 8560 Wevelgem, geboren op 23/12/1967 in Wervik.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld sedert 23-02-201L

Guido Raphael Corneel Vandenbroucke, Vijfhuizenstraat 3, 8600 Woumen, geboren 06-04-1957 te Poperinge

Christian André Emiel Cornelius Develter, Sint-Bertinusstraat 74, 8970 Poperinge, geboren 06-02-1953 te leper

Miguel Ramboer, Berkenlaan 14, 8560 Wevelgem, geboren 23-12-1967 te Wervik Lieven Alfons Jozef Stubbe, Meenseweg 446, 8900 Ieper, geboren 25-11-1955 te Ieper. Rudy André Claeys, MLK Haiglaan 75, 8900 Ieper, geboren 16-08-1954 te leper. Stefaan Deroo, Wulvestraat 26, 8640 Woesten, geboren 18-12-1953 te Poperinge

Piet Karel Lodewijk Hendrik Jules Emiel Corneel Hardeman, Goeberg 3, 8954 Westouter, geboren 29-08-1943 te leper

Lore Hubau, Kalissestraat 16, 8958 Loker, geboren 02-06-1988 te Ieper

Marc Kino, Sint-Maartensplein 7 te 8940 Wervik, geboren 05-11-1963 te Ieper

Stefaan Luc Antoon Parreyn, Kruisekestraat 346, 8940 Kruiseke-Wervik, geboren 17-06-1966 te Menen

Guido Luc Christiaan Roger Cornelis Quaghebeur, Kom straat 89, 8970 Poperinge

Erwin Rik Frieda Verfaillie, Wijtschatestraat 24, 8956 Kemmel, geboren 22-10-1980 te Ieper

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



De functies van de bestuursleden zijn gewijzigd en als volgt verdeeld:

Guido Vandenbroucke, voorzitter,

Christian Develter, secretaris,

Miguel Ramboer, penningmeester,

Lieven Stubbe, ondervoorzitter,

Rudy Claeys, lid

Stefaan Deroo, lid

Piet Hardeman, lid

Lore Hubau, lid

Marc Kino, lid

Stefaan Parreyn, lid

Guido Quaghebeur, lid

Erwin Verfaillie, bestuursleden.

De volmachten zijn eveneens gewijzigd:

-Guido Vandenbroucke, administratieve en financiële volmacht De Bron zichtrekening -Miguel Ramboer, administratieve en financiële volmacht De Bron zicht- en spaarrekening -Christian Develter, administratieve en financiële volmacht De Bron zichtrekening

-Guido Quaghebeur, financiële volmacht De Bron zichtrekening

-Piet Hardeman, financiële volmacht De Bron spaarrekening

ARTIKEL 10. SLOTBEMERKING

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging.

Namens de personen die de vereniging vertegenwoordigen t.a.v. derden:

Guido Vandenbroucke Voorzitter De Bron vzw Chris Develter Miguel Ramboer

Secretaris De Bron vzw Penningmeester De Bron vzw



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
NATUURPUNT DE BRON, VOOR NATUUR & MILIEU TUS…

Adresse
IEPERSTEENWEG 56 8600 WOUMEN

Code postal : 8600
Localité : Woumen
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande