NATUURSTEENBEDRIJF VANDEKERCKHOVE

Divers


Dénomination : NATUURSTEENBEDRIJF VANDEKERCKHOVE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 465.029.183

Publication

25/09/2014 : VE037883
04/11/2014
ÿþMod Woel 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEEI(GE.LGD ftti GIIFH-11- Rechtbank van Koophandel Gent

2 4 OKT, 2014

AftlrerrieDURNE











>1A2018 3*

Ondernemingsnr : 0465.029.183 Benaming

(voluit) :

(verkort) :

NATUURSTEENBEDRIJF VANDEKERCKHOVE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Esenstraat 58A 8610 Kortemark (Zarren)

(volledig adres)

Onderwerp akte vaststelling kapitaal in euro - statutenwijzigingen - vervroegde ontbinding met het oog op invereffeningstelling - benoeming vereffenaar - machten

Er blijkt uit een akte verleden op dertig september tweeduizend en veertien door Notaris Hélène DUSSELIER, te Meulebeke houdende een buitengewone algemene vergadering der vennoten der besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "NATUURSTEENBEDRIJF VANDEKERCKHOVE", waarvan de zetel gevestigd is te 8610 Kortemark (Zarren), Esenstraat nr 58 A; B.T.W.-ondememingsnr 0465.029.183 RPR, Gent afdeling Veurne; dat de volgende beslissingen werden:

1/ De vergadering beslist de laatste zin van artikel 1 der statuten te vervangen door: "Naast de naam moet de nauwkeurige aanduiding voorkomen van de zetel der vennootschap, en het ondememingsnummer gevolgd door de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank in het ambtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft; en in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.".

2/ De vergadering stelt vast dat de aanduiding van het kapitaal der vennootschap in euro luidt: DERTIG DUIZEND NEGENHONDERD ZESENTACHTIG EURO NEGENENZESTIG CENT (¬ 30.986,69), en beslist bijgevolg de eerste zin van artikel 5 der statuten te vervangen door: "Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt DERTIG DUIZEND NEGENHONDERD ZESENTACHTIG EURO NEGENENZESTIG CENT (¬ 30.986,69), verdeeld in duizend tweehonderd vijftig (1.250) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een fractie-eaarde van éénlduizendtweehonderdvijftigste van het kapitaal;".

3/ De vergadering beslist artikel 28 der statuten aan te passen aan de huidige wetsbepalingen in verband met de procedure van vereffening, door de tekst ervan te vervangen door:

"Ingeval van ontbinding zal een algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstellen, hun bevoegdheid en hun vergoeding bepalen; bij ontstentenis van dergelijke benoeming zal de vereffening ge-'beuren door de zorgen van de zaakvoerder. Te dien einde hebben de vereffenaars de meest uitgebreide macht die hen wordt toegekend door artikel 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen. De algemene vergadering stelt de vergoedingen der vereffenaars vast.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap,

Het batig saldo der vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden, volgens het getal der onderscheiden maatschappelijke aandelen, elk aandeel gevend een gelijk recht. De gebeurlijke verliezen zullen in dezelfde verhouding door de vennoten verdeeld worden, zonder dat echter een vennoot verplicht kan worden storting te doen buiten zijn aandeel in de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i , J 9 In afwijking van het voorgaande en onverminderd artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, kan de ontbinding en vereffening in één akte gebeuren mits naleving van de door het Wetboek van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge e vennootschappen gestelde voorwaarden."

4/ Na kennisname van het verslag van de zaakvoerders de dato 23 september 2014 en van de

bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een BVBA heeft aangenomen BVBA "Rouseré & Co Bedrijfsrevis-'oren", waarvan de zetel gevestigd is te 8870 Izegem (Emelgem), Baronstraat nr 88, vertegenwoordigd door Heer Rouseré, Nicolas, be-'drijfsrevi-sor, kantoorhoudend op zelfde adres, de dato 30 september 2014, en van een staat van actief en passief die niet meer dan drie maanden voordien werd opgemaakt, besluit de vergadering met éénparigheid van stemmen de vennootschap vroegtijdig te ontbinden en dit met ingang van heden, 30 september 2014, met het oog op de invereffeningstelling van de vennootschap.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, luiden als volgt:

" Het bestuursorgaan van de BVBA NATUURSTEENBEDRIJF VANDEKERCKHOVE heeft, in het kader van de voorgenomen ontbinding, een staat van actief en passief per 30 juni 2014 opgesteld, die rekening houdende met de vooruitzichten op de vereffening van de vennootschap, een balans totaal opgeeft van 1.151262,19 EUR en een netto-actief t.b.v. 1.070.563,41 EUR.

Uit de controlewerkzaamheden, die ik heb uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, blijkt dat deze boekhoudkundige staat op juiste wijze voortvloeit uit de boekhouding van de vennootschap.

Ik dien een voorbehoud te maken voor de voorraad voor een bedrag van 130.387,00 EUR aangezien mij geen enkel detail omtrent deze post kon worden bezorgd.

1k dien een voorbehoud te maken omtrent inningsrisico's in de post handelsvorderingen voor een bedrag van 58.451,95 FUR.

Ik dien een principieel voorbehoud te formuleren voor het kassaldo voor een bedrag van 3.185,43 EUR.

Er werd geen provisie aangelegd van om rekening te houden met de kosten die zullen voortvloeien tilt de beslissing om de vennootschap te ontbinden en in vereffening te gaan, zoals extra kosten inzake administratie, extern advies, ereloon bedrijfsrevisor en notaris.

Er werd geen provisie geboekt om rekening te houden met de kosten die zullen voortvloeien uit het feit dat het personeel zal afgedankt moeten worden.

Ik dien een principieel voorbehoud te formuleren voor eventuele latenties naar aanleiding van eventuele controles inzake belastingen.

Voormelde staat geeft, onder voorbehoud van de punten hierboven opgesomd, en onder voorbehoud dat de vooruitzichten van het bestuursorgaan niet succes zullen worden gerealiseerd, de toestand van de vennootschap volledig, getrouw en juist weer.".

5/ IJe vergadering stelt aan als enige vereffenaar: Heer Vandekerckhove, Marc rijksregister nr 54.10.31193.81, identiteitskaart nr 591-3889986-97, geboren te Torhout op 31 oktober 1954, wonend te 8610 Kortemark (arre, Esenstraat nr 58 A, die aanvaardt. De benoeming dient door de voorzitter van de rechtbank van koophandel te worden bevestigd.

De vereffenaar zal de meest uitgebreide macht hebben voor de uitvoering van zijn opdracht, en namelijk deze voorzien bij artikel 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, zonder de machtiging te moeten verkrijgen van een nieuwe algemene vergadering in de gevallen waarin deze voorzien is door de wet. In het bijzonder zal hij de macht hebben alle zakelijke rechten, voorrechten en ontbindende vorderingen te verzaken, opheffing te verlenen véôr of na betaling, van alle inschrijvingen van voorrechten of hypotheken, overschrijvingen, beslag of bevel, verzet en beletsel, en de hypotheekbewaarders vrij te stellen van de verplichting ambtshalve inschrijving te ne-men. Hij zal lasthebbers mogen aanstellen en ze aile algeme-'ne of bijzondere machten toekennen die hij passend zal oordelen. Hij wordt ervan ontslagen inventaris op te maken en zal zich mogen beroepen op de boeken en bescheiden der vennootschap. Hij wordt bovendien uitdrukkelijk gemachtigd om het verzoekschrift aan de voorzitter der bevoegde rechtbank van koophandel tot bevestiging van zijn benoeming te ondertekenen. Het mandaat der vereffenaar is kosteloos,

6/ Tengevolge van de ontbinding, neemt de vergadering tenslotte kennis van het ontslag van de zaakvoerders, en besluit om over de kwijting van de zaakvoerders te beraadslagen en te besluiten ter gelegenheid van de eerstvolgende jaarvergadering die zal samengeroepen worden door de vereffenaar(s) of bij de sluiting van de vereffening.

De vergadering verklaart uitdrukkelijk dat de vennootschap geen onroerende goederen of zakelijke rechten bezit.

Werkende notaris gaf tenslotte lezing van volgende artikelen van het Wetboek van vennootschappen, luidend ais volgt:

"Artikel 183 §2. Iedere wijziging van de naam van een vennootschap in vereffening is verboden."

"Artikel 183 §3 (eerste alinea). Een besluit tot verplaatsing van de zetel van een vennootschap in vereffening kan niet worden uitgevoerd dan na homologatie door de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft."

"Artikel 184 §2, eerste zin. De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd."

"Artikel 189bis. De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft, Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het in artikel 195bis bedoelde vennootschapsdossier gevoegd. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt

c i

Voorbehouden agn het Belgisch Staatsblad'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd."

"Artikel 190. §1... Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap. De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

Notaris Hélène DUSSELIER te Meulebeke.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte statutenwijzigingen en de gecotrdineerde tekst der statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/09/2013 : VE037883
24/08/2012 : VE037883
05/10/2011 : VE037883
23/08/2010 : VE037883
03/09/2009 : VE037883
06/10/2008 : VE037883
02/01/2008 : VE037883
29/09/2006 : VE037883
26/01/2006 : VE037883
07/12/2005 : VE037883
21/10/2004 : VE037883
25/11/2003 : VE037883
03/08/2002 : VE037883
24/10/2001 : VE037883
26/01/1999 : VEA018957

Coordonnées
NATUURSTEENBEDRIJF VANDEKERCKHOVE

Adresse
Zetel : Esenstraat 58A 8610 Kortemark (Zarren)

Code postal : 8610
Localité : KORTEMARK
Commune : KORTEMARK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande