NATUURWERKGROEP DE KERKUIL, AFGEKORT : NWG DE KERKUIL OF DE KERKUIL

Association sans but lucratif


Dénomination : NATUURWERKGROEP DE KERKUIL, AFGEKORT : NWG DE KERKUIL OF DE KERKUIL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.493.302

Publication

18/01/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11!1111j1,1111.111111

bel ai BE Sta

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Natuurwerkgroep De Kerkuil (verkort) : NWG De Kerkuil of De Kerkuil

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wulpendammestraat 26, 8630 Veurne Onderwerp akte :

Statuten Natuurwerkgroep De Kerkuil

Ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit, meerderjarig en beschikkende over burgerlijke en

politieke rechten :

DKris Degraeve, Wulpendammestraat 26, 8630 Veurne

DAntoon Ternier, Oerenstraat 1, 8690 Alveringem,

Q'Jef Desaever Rode Kruislaan 14, 8630 Veurne

DFrankie Byl, Venusschelpweg 2, 8670 Koksijde

Q'Daniël de Preter, Henegouwpad 4, 8670 Koksijde

Q'Hugo Vanlerberghe, A. Dondeynestraat 30, 8647 Lo-Reninge

L Frank Laleman, Kwintestraat 2, 8630 Veurne

Q'Ludo Leper, Nachtegalenstraat 53, 8630 Veurne DEric Niville, Brugsesteenweg 13/0201, 8630 Veurne

Q'Marc Bonte, Pervijzestraat 22, 8600 Diksmuide

Q'Leo Alaerts, Zonnebloemweg 13 (02/03), 8660 De Panne

Q'Kristof Denys, Hogebrugstraat 19, 8647 Lo-Reninge

Q'Koen Porreye, Pollinkhovestraat 17, 8647 Lo-Reninge

DMarnix Decrock, Houtemstraat 3A, 8630 Veurne

- Chris Dumon, Albert I laan 115, 8620 Nieuwpoort

hebben besloten om op 4 januari 2012 een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) op te richten, dit

overeenkomstig de wet van 2 mei 2002, en de statuten ervan als volgt vast te stellen :

Hoofdstuk 1 : Naam, zetel, doei, middelen, werkingsgebied

Artikel 1 : De naam van de vereniging is 'Natuurwerkgroep De Kerkuil', afgekort 'NWG De Kerkuil' of 'De Kerkuil'.

Artikel 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te Veurne, Wulpendammestraat 26 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne.

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel :

Q'het ontwikkelen en in standhouden van (agrarische) natuur en landschap in de regio IJzer en Polder Dmeehelpen aan het vergroten van het maatschappelijk draagvlak rond (agrarische) natuur en landschap in de regio IJzer en Polder

Q'stimuleren van de samenwerking tussen de diverse actoren rond natuur en landbouw in de regio IJzer en

Polder

Het is de vereniging toegestaan belangen te hebben in organisaties met gelijkaardige doelstellingen.

Artikel 4 : Ze tracht haar doel te verwezenlijken met ondermeer volgende middelen :

DAlle daden welke tot verwezenlijking van de gestelde doelen kan leiden

DHet organiseren van vrijwilligerswerk tot realisatie van haar doelstellingen

Q'Het organiseren van manifestaties van allerlei aard ter ondersteuning van de werking

Cet 2 g 3 3,02

--r- g----° ~

Ti-

-9

~"

JAN, 2012 3{i3

`~" ~i

Grviffi:e~sry~ ~ . ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Q'Het ontvangen van het jaarlijkse gewone of steunende lidgeld van de toetredende/gewone leden of van 'vrijwillige bijdragen, subsidies en giften in natura/geld

Q'De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen (hetzij in eigendom, hetzij

f in vruchtgebruik) en er zakelijke rechten op uit oefenen, die ze voor het verwezenlijken van haar doel nuttig acht.

Artikel 5 : Het werkingsgebied van de vereniging omvat minimaal volgende gemeenten : Veurne,

Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Diksmuide, Lo-Reninge, Houthulst, Kortemark en Koekelare.

Hoofdstuk 2 : Leden

Artikel 6 : Het minimum aantal leden van de algemene vergadering is vijf.

Artikel 7 : Er zijn in de vereniging vier soorten leden :

Q'Stichtende leden : de leden die de stichtingsakte van de vereniging hebben ondertekend. Zij vormen de eerste effectieve leden van de algemene vergadering. Aan dit lidmaatschap is geen bijdrage verbonden.

Q'Effectieve leden : ieder lid van de algemene vergadering hetzij als stichtend lid hetzij later aangenomen door de algemene vergadering. Aan dit lidmaatschap is geen bijdrage verbonden.

Q'Toegetreden leden of gewone leden : iedere medewerker of sympathisant van de vereniging die het jaarlijkse gewone of steunend lidgeld betaalt van de vereniging. Dit lidgeld wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Deze leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Q'Ere-leden : ex-leden van de algemene vergadering die wegens hun bijzondere verdiensten voor de vereniging als ere-lid wordt aanvaard door de algemene vergadering. Aan dit lidmaatschap is geen bijdrage verbonden.

Artikel 8 : De algemene vergadering aanvaardt ieder nieuw effectief lid van de algemene vergadering nadat deze zijn schriftelijke kandidatuur heeft ingediend bij de raad van bestuur.

Artikel 9 : Elk lid van de algemene vergadering is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Dit gebeurt schriftelijk.

Artikel 10 : De uitsluiting van een lid van de algemene vergadering kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 11 : Een lid van de algemene vergadering dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Hoofdstuk 3 : Algemene vergadering

Artikel 12 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging. Alle effectieve leden van de algemene vergadering hebben stemrecht. Het minimum aantal effectieve leden is vijf.

Artikel 13 : De algemene vergadering is bevoegd voor : de wijziging van de statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 14 : De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen of wanneer tenminste één vijfde van de effectieve leden het vraagt. In dit laatste geval wordt dit verzoek overgemaakt aan de raad van bestuur die verplicht de algemene vergadering samenroept. Alle effectieve leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen per gewone brief of mail. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht. De verzoek wordt gericht aan de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 15 : De algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De besluiten op de algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behalve in de gevallen waarin de wet bepaalt. Hierbij worden de onthoudingen en ongeldige stemmen meegeteld in het aantal uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten van de algemene vergadering worden vastgesteld in de notulen, die door iedereen kunnen geraadpleegd worden op de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16 : De effectieve leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Hoofdstuk 4 : Raad van bestuur

Artikel 17 : De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen.

Artikel 18 : De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Tegenover derden wordt de vereniging geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en de secretaris. Alle bevoegdheden die de wet en de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Het mandaat geldt voor onbepaalde duur. Een bestuurder kan vrijwillig z'n ontslag indienen bij de raad van bestuur. Dit gebeurt schriftelijk. De raad van bestuur legt dit vrijwillig ontslag voor aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 19 : De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als nodig, maar minstens zes maal per jaar, op uitnodiging van de voorzitter. De raad van bestuur vergadert eveneens telkens wanneer één derde van de bestuurders hierom schriftelijk verzoekt. De raad van bestuur is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De besluiten op de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Hierbij warden de onthoudingen en ongeldige stemmen meegeteld in het aantal uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De besluiten van de raad van bestuur worden vastgesteld in de notulen, die door de effectieve leden kunnen geraadpleegd worden op de zetel van de vereniging.

Hoofdstuk 5 : Dagelijks bestuur

Artikel 20 : Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt opgedragen aan de voorzitter en de secretaris. Haar bevoegdheid is beperkt voor besluiten tot en met 500 EUR. Deze bevoegdheid oefenen ze bij voorkeur gezamenlijk uit.

Het dagelijks bestuur is eveneens bevoegd voor iedere handeling die omwille van hun dringendheid niet kunnen wachten op een besluit van de raad van bestuur. Deze besluiten worden aan de eerstvolgende raad van bestuur ter bekrachtiging voorgelegd.

De voorzitter en de secretaris worden benoemd en ontslagen door de leden van de raad van bestuur. Het mandaat geldt voor onbepaalde duur. De voorzitter en de secretaris kan vrijwillig z'n ontslag indienen bij de raad van bestuur. Dit gebeurt schriftelijk. Dit ontslag wordt voorgelegd aan de eerstvolgende raad van bestuur.

Bij afwezigheid van de voorzitter en/of de secretaris kan de raad van bestuur bijzondere volmachten tijdelijk delegeren aan andere bestuurders.

Hoofdstuk 6 : Verbintenissen en aansprakelijkheid

Artikel 21 : Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk " of door de afkorting "vzw ", en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een in het eerste lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Artikel 22 : De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

Artikel 23 : De effectieve leden gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 24 : Onverminderd artikel 26septies van de wet van 2 mei 2002 gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 25 : De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Hoofdstuk 7 : Begroting, boekhouding en rekening

Artikel 26 : Ieder jaar, ten laatste zes maanden voor het start van het dienstjaar, legt de raad van bestuur de begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

IU1ob 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 27 : Ieder jaar, ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Hiermee wordt kwijting gegeven aan de bestuurders.

Hoofdstuk 8 : Wijziging statuten

Artikel 28 : Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve Leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Hoofdstuk 9 : Ontbinding

Artikel 29 : In geval van ontbinding door de algemene vergadering wordt de bestemming van het netto-actief aangewend voor een gelijkaardige doelstelling van de vereniging.

Raad van bestuur NWG De Kerkuil

bestuurders

Degraeve Kris,Wulpendammestraat 26, 8630 Veurne Poperinge 8/04/1970 voorzitter

Ternier Antoon, Oerenstraat 1 8690 Alveringem Nieuwpoort 12/02/1954 secretaris

DesaeverJef, Rode Kruislaan 14 8630 Veurne Veurne 21/01/1956 bestuurslid

De Preter Daniël , Henegouwpad 4 8670 Koksijde Lier 13/06/1950 bestuurslid

Laleman Frank, Kwintestraat 2 8 630 Veurne Veume 19/03/1964 bestuurslid

Alaerts Leo, Zonnebloemweg 13 (02103) 8660 De Panne Borgerhout 31/07/1949 bestuurslid

Denys Kristof, Hogebrugstraat 19 8647 Lo-Reninge Roeselare 18/02/1978 bestuurslid

Dagelijks Bestuur NWG De Kerkuil

Degraeve Kris, Wulpendammestraat 26 8630 Veume Poperinge 8/04/1970 voorzitter

Ternier Antoon, Oerenstraat 1 8690 Alveringem Nieuwpoort 12/02/1954 secretaris

voor-

behouden

aan het

' Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
NATUURWERKGROEP DE KERKUIL, AFGEKORT : NWG D…

Adresse
WULPENDAMMESTRAAT 26 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande