NOORD-WESTVLAAMSE DOVEN EN SLECHTHORENDEN, AFGEKORT : NOWEDO

Association sans but lucratif


Dénomination : NOORD-WESTVLAAMSE DOVEN EN SLECHTHORENDEN, AFGEKORT : NOWEDO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 453.876.856

Publication

02/04/2013
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Artikel 4. De v.z.w. bestaat enerzijds uit toegetreden en anderzijds uit effectieve leden.

Toegetreden leden zijn degenen die voldoen aan de volgende voorwaarden: a)het betalen van de bijdrage die door de Raad van Beheer zal worden bepaald;

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERfE1nEGPtes, ..:,+i-ïerF,e4, »e61ifbAP:4M1,1 i,.'àm'Atuicr Tr

=?i'teci'ctr.

2 MM 2pye

Ondernemingsnr : 0453.876.856

Benaming

(voluit) : Noord Westlaamse Doven en Slechthorenden

(verkort) : NOWEDO vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Polderstraat 76a busl - 8310 Slnt-Kruis (Brugge)

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUREN, RAAD VAN BESTUUR St ALGEMENE VERGADERING

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van 20 maart 2012 blijken de statuten aangepast als volgt:

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "Noord-Westvlaamse Doven en; Slechthorenden" afgekort NOWEDO en heeft haar zetel op het volgende adres: Polderstraat 76a busl te 8310 Sint Kruis Brugge. Onze vzw ressorteert onder de bevoegdheid van de rechtbanken van het gerechtelijk' arrondissement Brugge.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering overgebracht worden naar om het even welke plaats in Brugge, mits bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad

Artikel 2, De vereniging heeft tot doel in Brugge en in Noord West-Vlaanderen ten bate van de doven en

slechthorenden:

a)socio-culturele activiteiten te ontwikkelen en te coördineren;

b)actief meewerken tot het opheffen en vermijden van eender welke discriminatie van doven I

slechthorenden

c)de integratie tussen doven/slechthorenden en horenden te bevorderen;

d)seminaries, voordrachten, opleidingscursussen en dergelijke in te richten;

e)meewerken en organiseren van diverse ontspanningsactiviteiten voor en met doven, slechthorenden,

Vlaamse Gebarentaalgebruikers en andere personen die interesse hebben in de dovenwereld ;

f)de belangen te verdedigen van de vzw "Fevlado" (overkoepelende federatie van Vlaamse,

Dovenorganisaties met zetel te Gent)

g)beheren van het Doven OntmoetingsCentrum "Effeta" te Brugge -- St.Kruis; zonder dat deze opsomming

beperkend is.

Bijgevolg zal de vereniging alles mogen doen dat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met haar doel of de verwezenlijking ervan kan bevorderen.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering, beslissend met drie/vierden der stemmen. De oprichters van de vzw Nowedo waren:

" AMELOOT Vincent, Bosduivenlaan 7, 8420 De Haan, geb. te Poperinge op 24.05.1960, ambtenaar

" LATHOUWERS André, Willem van Saeftingestraat 17, 8370 Blankenberge, geb. te Hasselt op 06.01.1957, ambtenaar

" VAN MAECKELBERGHE Kurt, E. Beemaertstraat 57, 8400 Oostende, arbeider

" VERSTRAETE Filip, Emile Andelhofstraat 9, 9051 St-Denijs Westrem, geb. te Zwevezele op

13.04.1967, bediende

" VERSTRAETE Geert, Pastoriestraat 278, 8200 Brugge, geb. te Zwevezele op 01.06.1965, bediende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

r

- f&: ~ ~ ~

l-~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

b)het stipt naleven van het huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur, waarvan sprake in artikel 12.

De leden van de Algemene Vergadering worden beschouwd als effectieve leden.

Elk toegetreden lid kan zich kandidaat stellen voor de Algemene Vergadering. Iedere kandidatuur tot effectief lid dient bij gewone brief of fax of mail gestuurd te worden ter attentie van de voorzitter van de vzw en dit op adres van de zetel van de vzw of mailadres van de voorzitter of het secretariaat van de vzw,

Deze kandidatuur wordt door de Raad van Bestuur besproken en voorgelegd op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering. Zowel effectieve als toegetreden leden bezitten stemrecht in deze. Men kan effectief lid worden mits zijn / haar kandidatuur aanvaard wordt door de Algemene Ledenvergadering, beslissende met een meerderheid der aanwezige stemmen. De effectieve leden worden benoemd voor een mandaat van 4 jaar.

Kandidaturen kunnen ook voorgedragen worden, dit door elk toegetreden lid of door de Raad van Bestuur. Voorgedragen kandidaturen worden gestemd door de effectieve leden tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering, eveneens beslissend met een meerderheid van de aanwezige stemmen.

Uittreding is ten allen tijde vrij  dit kan gebeuren door een eenvoudige brief, fax of mail, gericht aan de voorzitter van de vzw.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die per brief of per mail werd verzonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De bevoegdheid tot uitsluiting van een effectief lid behoort toe aan de Algemene Vergadering, beslissende met een meerderheid van drie vierde der aanwezige stemmen.

Artikel 5. De effectieve en toegetreden leden betalen dezelfde bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering. De jaarlijkse bijdrage van de leden kan nooit hoger zijn dan 50 (vijftig) euro per kalenderjaar.

Artikel 6, De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

-de wijziging van de statuten en de doelstellingen van de vereniging (dient te gebeuren met een 4/5

meerderheid);

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen en de kwijting aan de bestuurders;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de aanvaarding en uitsluiting van effectieve leden (waarbij de eerste bevoegdheid toegekend is aan alle

toegetreden leden);

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten ene beslissing van de Algemene Vergadering vereisen.

De Algemene Vergadering moet minstens tweemaal per jaar worden bijeengeroepen.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter, secretaris of personeel van de vzw per mail, die minstens acht dagen vóór de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht,

De vergadering moet door de voorzitter worden bijeengeroepen en ook wanneer één vijfde van de effectieve leden dit aanvraagt.

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber (een ander effectief lid),

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

In de Algemene Vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Het aantal stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering moet groter zijn dan het aantal stemgerechtigde leden van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering mag nooit minder dan 3 leden tellen.

MDD 2.2

f&

; ~,f " t

r,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De notulen en de beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur worden ter inzage bijgehouden op de administratieve zetel van de vzw waarvan het adres vermeld wordt in artikel 1 van deze statuten.

Leden van de Algemene Vergadering die 2 maal opeenvolgend afwezig zijn zonder verwittiging worden beschouwd als zijnde ontslagnemend, Dit zal hun meegedeeld worden en hun ontslag zal op de eerstvolgende Algemene Vergadering op de agenda vermeld worden, Bij een beslissing tot ontslag, genomen door de Algemene Vergadering, zal dit aan het betrokken lid ter kennis gebracht worden per gewone brief of mail, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vzw.

Artikel 7. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur samengesteld uit maximaal 7 (zeven) en minimaal 3 (drie) bestuurders. Volgende functies worden voorzien in de Raad van Bestuur : de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester en de secretaris. Ook andere functies kunnen in het leven geroepen worden door de Raad van Bestuur.

Elk toegetreden lid dat reeds 1 jaar lang lid is, kan zich kandidaat stellen voor de Raad van Bestuur. De bestuurders worden benoemd tijdens de Algemene Vergadering door de effectieve leden, die dit doen bij gewone meerderheid en dit voor een verlengbare termijn van 4 jaar. De toewijzing van de effectieve mandaten binnen de Raad van Bestuur zal geregeld worden door een interne toewijzing binnen de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering.

De raad wordt bijeengeroepen op aangeven van de voorzitter, door de voorzitter zelf, de secretaris of het personeel van de vzw. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college  ze kan echter een deel van haar bevoegdheden delegeren aan een of meerdere leden van de Raad van Bestuur. Deze bevoegdheden en de delegatie ervan worden omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderhavige statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren (zie artikel 6 van de statuten), zijn uit de bevoegdheid van de Raad van Bestuur gesloten.

De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden ondertekend ofwel door de voorzitter ofwel door twee bestuurders.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Leden van de Raad van Bestuur die 3 maal opeenvolgend afwezig zijn, zonder voorafgaandelijk te verwittigen, worden beschouwd ais zijnde ontslagnemend  dit zal hun meegedeeld worden en hun ontslag zal op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur op de agenda vermeld worden. Bij een ontslag van een lid van de Raad van Bestuur wordt dit lid op non-actief gezet en zal het ontslag van dit lid op de eerstvolgende Algemene Vergadering moeten bekrachtigd worden. Deze beslissingen worden per gewone brief of email aan het betrokken lid ter kennis gebracht en moeten ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vzw.

Artikel 8. Het boekjaar van de vereniging loopt vanaf 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de afsluiting van de rekeningen van het voorbije boekjaar en voor de voorbereiding van de begroting voor het komende boekjaar. Beide documenten moeten binnen de 6 maanden na afsluiting van het voorbije boekjaar ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering die hierover kan beslissen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 9. De statuten kunnen slechts worden gewijzigd in overeenstemming met artikel 8 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Artikel 10. De vereniging is volwaardig lid van de overkoepelende organisatie Fevlado vzw en moet de reglementering en de statuten van deze organisatie naleven. Bij ontbinding van de vereniging zal de overkoepelende organisatie in eer en geweten besluiten wat er, na voldoening van de schulden, dient te gebeuren met het vermogen en administratieve documenten van de vereniging. De overkoepelende organisatie kan ook beslissen de vzw één jaar in de koelkast te bewaren in de hoop dat er nieuwe bestuursleden komen. Het is niet toegestaan dat iemand van de vzw zelf beslist wat er met het vermogen of documenten gebeurt.

Artikel 11. Nowedo is een overkoepelende organisatie waaronder volgende afdelingen actief zijn:

" Koninklijke Brugse Dovenvereniging

" Nowedo Senioren

.Kom pas

Luik B - Vervolg

" De Brugse Gebarenkring

" De Zeester Oostende

" Jongerenwerking Dewitte's Doordrijvers

" Mountainbike

" MV Brugge (minivoetbal)

" Ladies Only!?

" Kinderclub De Dolfijntjes

MOD 2.2

'oorbehouden àèn het Belgisch Staatsblad

De vereniging heeft recht op een volmacht van iedere financiële rekening van de vereniging, dus ook van de afdelingen.

Bij ontbinding van een afdeling van de vereniging moet deze afdeling het vermogen, de volmacht en ' bankkaart bij hun bank en de sleutels van het dovenontmoetingscentrum aan de vereniging overdragen, dit na een geschreven melding aan de Raad van Bestuur.

Artikel 12. De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement maken dat door de Algemene Vergadering moet goedgekeurd worden mits een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen. Hij kan slechts worden gewijzigd door de Algemene Vergadering met een zelfde meerderheid van stemmen.

Dit reglement wordt de leden ter kennis gebracht bij de intrede van het lid en de wijzigingen aan het reglement.

Tevens werd de Algemene Vergadering gewijzigd als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING:

Mollet Pascal, Wedauwbos 60, 8310 Sint-Kruis Voorzitter

Dumalin Nico, Molenaarsstraat 13, 8200 Sint-Andries ê Penningmeester

Himpens Els, Rijselstraat 184, 8200 Brugge Secretaresse & Verantwooredelijke personeel

ALGEMENE VERGADERING:



Ameloot Vincent, Bosduivenlaan 7, 8420 De Haan Bestuurslid

De Coninck Thomas, Walland 7, 9991 Adegem Bestuurslid

De Doncker Bart, Stationstraat 61, 8380 Lissewege Bestuurslid

Taecke Hans, Westmoere 62, 8490 Snellegem Bestuurslid

Vanhamme Veronique, Sint-Amandsberglaan 52 bus 10, 8400 Oostende Bestuurslid

Vercruysse Kathleen, West Gistelhof 36, 8000 Brugge Bestuurslid

Verstraete Geert, Pastoriestraat 278, 8200 Brugge Bestuurslid

Zonnekein Wim, Grasdreef 8, 8200 Brugge Bestuurslid







Pa cal Mollet

V " r rzitter



Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/05/2012
ÿþMOD 22

E,í á In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR

0 l -05-GISCH ST

be

a

a

stz *iaoaeazi* 3E

BELGEsefeeert9,9t~f a~e)

B~RU[~CIr (R#dtiliffè .

2012 °P' í E ~a`'a. 20~

Griffie

ATSB LA D

Ondernemingsnr: O453.761/4-

15

Benaming

(voluit) ; Noord Westlaamse Doven en Slechthorenden

(verkort) : NOWEDO vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel ; Polderstraat 76a bus1 - 8310 SInt-Kruis (Brugge)

Onderwerp akte ; WIJZIGING STATUREN, RAAD VAN BESTUUR & ALGEMENE VERGADERING

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van 20 maart 2012 blijken de statuten aangepast als volgt:

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "Noord-Westvlaamse Doven en Slechthorenden" afgekort NOWEDO en heeft haar zetel op het volgende adres: Polderstraat 76a busl te 8310 Sint Kruis Brugge, Onze vzw ressorteert onder de bevoegdheid van de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Brugge.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering overgebracht worden naar om het even welke plaats in Brugge, mits bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel in Brugge en in Noord West-Vlaanderen ten bate van de doven en

slechthorenden:

a)socio-culturele activiteiten te ontwikkelen en te coördineren;

b)actief meewerken tot het opheffen en vermijden van eender welke discriminatie van doven /

slechthorenden

c)de integratie tussen doven/slechthorenden en horenden te bevorderen;

d)seminaries, voordrachten, opleidingscursussen en dergelijke in te richten;

e)meewerken en organiseren van diverse ontspanningsactiviteiten voor en met doven, slechthorenden,

Vlaamse Gebarentaalgebruikers en andere personen die interesse hebben in de dovenwereld ;

f)de belangen te verdedigen van de vzw "Fevlado" (overkoepelende federatie van Vlaamse

Dovenorganisaties met zetel te Gent)

g)beheren van het Doven OntmoetingsCentrum "Effeta" te Brugge  St.Kruis; zonder dat deze opsomming

beperkend is.









Bijgevolg zal de vereniging alles mogen doen dat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met haar doel of de verwezenlijking ervan kan bevorderen.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden door de Algemene Vergadering, beslissend met drielvierden der stemmen. De oprichters van de vzw Nowedo waren:

" AMELOOT Vincent, Bosduivenlaan 7, 8420 De Haan, geb. te Poperinge op 24.05.1960, ambtenaar

" LATHOUWERS André, Willem van Saeftingestraat 17, 8370 Blankenberge, geb. te Hasselt op

06.01.1957, ambtenaar

'VAN MAECKELBERGHE Kurt, E. Beernaertstraat 57, 8400 Oostende, arbeider

" VERSTRAETE Filip, Emile Andelhofstraat 9, 9051 St-Denijs Westrem, geb. te Zwevezele op

13.04.1967, bediende

" VERSTRAETE Geert, Pastoriestreat 278, 8200 Brugge, geb. te Zwevezele op 01.06.1965, bediende

Artikel 4, De v.z.w. bestaat enerzijds uit toegetreden en anderzijds uit effectieve leden.

Toegetreden leden zijn degenen die voldoen aan de volgende voorwaarden: a)het betalen van de bijdrage die door de Raad van Beheer zal worden bepaald;





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

b)het stipt naleven van het huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur, waarvan sprake in artikel 12.

De leden van de Algemene Vergadering worden beschouwd als effectieve leden.

Elk toegetreden lid kan zich kandidaat stellen voor de Algemene Vergadering. Iedere kandidatuur tot effectief lid dient bij gewone brief of fax of mail gestuurd te worden ter attentie van de voorzitter van de vzw en dit op adres van de zetel van de vzw of mailadres van de voorzitter of het secretariaat van de vzw.

Deze kandidatuur wordt door de Raad van Bestuur besproken en voorgelegd op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering. Zowel effectieve als toegetreden leden bezitten stemrecht in deze. Men kan effectief lid worden mits zijn / haar kandidatuur aanvaard wordt door de Algemene Ledenvergadering, beslissende met een meerderheid der aanwezige stemmen. De effectieve leden worden benoemd voor een mandaat van 4 jaar.

Kandidaturen kunnen ook voorgedragen worden, dit door elk toegetreden lid of door de Raad van Bestuur. Voorgedragen kandidaturen worden gestemd door de effectieve leden tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering, eveneens beslissend met een meerderheid van de aanwezige stemmen.

Uittreding is ten allen tijde vrij  dit kan gebeuren door een eenvoudige brief, fax of mail, gericht aan de voorzitter van de vzw.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die per brief of per mail werd verzonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De bevoegdheid tot uitsluiting van een effectief lid behoort toe aan de Algemene Vergadering, beslissende , met een meerderheid van drie vierde der aanwezige stemmen.

Artikel 5. De effectieve en toegetreden leden betalen dezelfde bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt bepaald door de Algemene Vergadering, De jaarlijkse bijdrage van de leden kan nooit hoger zijn dan 50 (vijftig) euro per kalenderjaar.

Artikel 6, De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

-de wijziging van de statuten en de doelstellingen van de vereniging (dient te gebeuren met een 4/5

meerderheid);

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen en de kwijting aan de bestuurders;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de aanvaarding en uitsluiting van effectieve leden (waarbij de eerste bevoegdheid toegekend is aan alle

toegetreden leden);

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten ene beslissing van de Algemene Vergadering vereisen.

De Algemene Vergadering moet minstens tweemaal per jaar worden bijeengeroepen.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter, secretaris of personeel van de vzw per mail, die minstens acht dagen vÔér de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De vergadering moet door de voorzitter worden bijeengeroepen en ook wanneer één vijfde van de effectieve leden dit aanvraagt.

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber (een ander effectief lid).

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

In de Algemene Vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepalingen in de wet of in onderhavige statuten.

Het aantal stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering moet groter zijn dan het aantal stemgerechtigde leden van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering mag nooit minder dan 3 leden tellen.

ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De notulen en de beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur worden ter inzage bijgehouden op de administratieve zetel van de vzw waarvan het adres vermeld wordt in artikel 1 van deze statuten.

Leden van de Algemene Vergadering die 2 maal opeenvolgend afwezig zijn zonder verwittiging worden beschouwd els zijnde ontslagnemend. Dit zal hun meegedeeld worden en hun ontslag zal op de eerstvolgende Algemene Vergadering op de agenda vermeld worden. Bij een beslissing tot ontslag, genomen door de Algemene Vergadering, zal dit aan het betrokken lid ter kennis gebracht worden per gewone brief of mail, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vzw.

Artikel 7. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur samengesteld uit maximaal 7 (zeven) en minimaal 3 (drie) bestuurders, Volgende functies worden voorzien in de Raad van Bestuur : de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester en de secretaris. Ook andere functies kunnen in het leven geroepen worden door de Raad van Bestuur.

Elk toegetreden lid dat reeds 1 jaar lang lid is, kan zich kandidaat stellen voor de Raad van Bestuur. De bestuurders worden benoemd tijdens de Algemene Vergadering door de effectieve leden, die dit doen bij gewone meerderheid en dit voor een verlengbare termijn van 4 jaar. De toewijzing van de effectieve mandaten binnen de Raad van Bestuur zal geregeld worden door een interne toewijzing binnen de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering.

De raad wordt bijeengeroepen op aangeven van de voorzitter, door de voorzitter zelf, de secretaris of het personeel van de vzw. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig is. De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit ais college  ze kan echter een deel van haar bevoegdheden delegeren aan een of meerdere leden van de Raad van Bestuur. Deze bevoegdheden en de delegatie ervan worden omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderhavige statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren (zie artikel 6 van de statuten), zijn uit de bevoegdheid van de Raad van Bestuur gesloten.

De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden ondertekend ofwel door de voorzitter ofwel door twee bestuurders.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Leden van de Raad van Bestuur die 3 maal opeenvolgend afwezig zijn, zonder voorafgaandelijk te verwittigen, worden beschouwd ais zijnde ontslagnemend  dit zal hun meegedeeld worden en hun ontslag zal op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur op de agenda vermeld worden. Bij een ontslag van een lid van de Raad van Bestuur wordt dit lid op non-actief gezet en zal het ontslag van dit lid op de eerstvolgende Algemene Vergadering moeten bekrachtigd worden. Deze beslissingen worden per gewone brief of email aan het betrokken lid ter kennis gebracht en moeten ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de vzw.

Artikel 8. Het boekjaar van de vereniging loopt vanaf 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de afsluiting van de rekeningen van het voorbije boekjaar en voor de voorbereiding van de begroting voor het komende boekjaar. Beide documenten moeten binnen de 6 maanden na afsluiting van het voorbije boekjaar ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering die hierover kan beslissen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 9, De statuten kunnen slechts worden gewijzigd in overeenstemming met artikel 8 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Artikel 10. De vereniging is volwaardig lid van de overkoepelende organisatie Fevlado vzw en moet de reglementering en de statuten van deze organisatie naleven. Bij ontbinding van de vereniging zal de overkoepelende organisatie in eer en geweten besluiten wat er, na voldoening van de schulden, dient te gebeuren met het vermogen en administratieve documenten van de vereniging. De overkoepelende organisatie kan ook beslissen de vzw één jaar in de koelkast te bewaren in de hoop dat er nieuwe bestuursleden komen, Het is niet toegestaan dat iemand van de vzw zelf beslist wat er met het vermogen of documenten gebeurt.

Artikel 11, Nowedo is een overkoepelende organisatie waaronder volgende afdelingen actief zijn:

" Koninklijke Brugse Dovenvereniging

" Nowedo Senioren

" Kompas

MOD 22

Voorbehouden

aan het R Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

" De Brugse Gebarenkring

" De Zeester Oostende

" Jongerenwerking Dewitte's Doordrijvers

" Mountainbike

" MV Brugge (minivoetbal)

" Ladies Only!?

" Kinderclub De Dolfijntjes

De vereniging heeft recht op een volmacht van iedere financiële rekening van de vereniging, dus ook van de afdelingen.

Bij ontbinding van een afdeling van de vereniging moet deze afdeling het vermogen, de volmacht en bankkaart bij hun bank en de sleutels van het dovenontmoetingscentrum aan de vereniging overdragen, dit na een geschreven melding aan de Raad van Bestuur.

Artikel 12. De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement maken dat door de Algemene Vergadering moet goedgekeurd worden mits een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen. Hij kan ' slechts worden gewijzigd door de Algemene Vergadering met een zelfde meerderheid van stemmen.

Dit reglement wordt de leden ter kennis gebracht bij de intrede van het lid en de wijzigingen aan het reglement.

Tevens werd de Algemene Vergadering gewijzigd ais volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

RAAD VAN BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING:

Mollet Pascal, Wiedauwbos 60, 8310 Sint-Kruis Dumalin Nico, Molenaarsstraat 13, 8200 Sint-Andries Ameloot Vincent, Bosduivenlaan 7, 8420 De Haan Himpens Els, Rijselstraat 184, 8200 Brugge

ALGEMENE VERGADERING:

Strubbe Linda, Aanborgersstraat 9, 8310 Assebroek Zonnekein Wim, Grasdreef 8, 8200 Brugge

De Doncker Bart, Stationstraat 61, 8380 Lissewege Taecke Hans, Westmoere 62, 8490 Snellegem Vanhamme Veronique, Sint-Amandsberglaan 52 bus 10, 8400 Oostende

Vercruysse Kathleen, West-Gistelhof 36, 8000 Brugge

Pascal Mollet

Voorzitter

Voorzitter

Penningmeester

Ondervoorzitter & Verantwoordelijke personeel

Secretaresse

Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid Bestuurslid

Bestuurslid Bestuurslid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NOORD-WESTVLAAMSE DOVEN EN SLECHTHORENDEN, A…

Adresse
POLDERSTAAT 76A, BUS 1 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande