NOVADO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : NOVADO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 540.843.888

Publication

24/10/2013
ÿþ mod 11.1

C11 < 1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD ter GRIFFIE dei

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL Ttr

BRUGGE (AfdAJing Brume)

'o: 15 OKT. 2013

due

IllI1iiuu~~~uuiM~uihu~u~

1 161916*

V beh

aa

Bel Stak

~.

e

Ondernemingsnr; 0540 843

Benaming (voluit) : NOVADO

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Lieven Bauwensstraat 33

8200 Brugge (Sint-Andries)

A;

Onderwerp akte : Partiële splitsing door OPRICHTING NIEUWE VENNOOTSCHAP

TWEEDUIZEND EN DERTIEN ,

Op drie oktober.

Voor mij, Pieter Van Hoestenberghe, geassocieerd notaris met standplaats te Jabbeke, lid van de

i maatschap "Van Hoestenberghe & Dewagtere ",

' Ten kantore.

IS BIJEENGEKOMEN :

De buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de besloten vennootschap met;

beperkte aansprakelijkheid "VAKDEN BROELE", waarvan de zetel gevestigd is te 8000 Brugge,;

ii Lieven Bauwensstraat 33, ingeschreven voor de B,T.W onder nummer BE-464.441.245, RPR; 0464.441.245, die onder andere volgende beslissingen heeft genomen :

EERSTE BESLUIT  Bespreking van het splitsingsvoorstel van de gesplitste; i vennootschap.

De Voorzitter overhandigt aan de notaris het splitsingsvoorstel dat werd opgesteld door de zaakvoerder van de te splitsen vennootschap overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen.

Overeenkomstig artikel 743, laatste lid, van het Wetboek van Vennootschappen, werd dit;; splitsingsvoorstel neergelegd door de zaakvoerder van de te splitsen vennootschap op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brugge, op 19 juli 2013, dit is uiterlijk zes weken voor de algemene;; vergadering.

Het werd bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 26 juli daarna, onder. nummer 13117380.

De aandeelhouders, desgevallend door tussenkomst van hun mandataris, ontslaan er dei voorzitter van om dit verslag voor te lezen en verklaren dat zij dit verslag uiterlijk 1 maand voor; deze algemene vergadering hebben ontvangen, dat zij over voldoende tijd beschikten om dit te. bestuderen en dat zij geen opmerkingen of vragen hebben bij dit verslag.

TWEEDE BESLUIT  Belangrijke vermogenswijzigingen :

Overeenkomstig artikel 747 van het Wetboek van Vennootschappen, verklaart de voorzitter,,; namens de zaakvoerder van de te splitsen vennootschap, dat er zich geen belangrijke wijzigingen;; hebben voorgedaan in het vermogen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, "Vanden Broele", te splitsen vennootschap, sinds de datum van opstellen van het splitsingsvoorstel. s;

DERDE BESLUIT  Partiële splitsing

De algemene vergadering beslist om, overeenkomstig de voorwaarden en bepalingen opgenomen in het splitsingsvoorstel, over te gaan tot de partiële splitsing van de besloten,; vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vanden Broele" zonder dat deze ophoudt te bestaani: overeenkomstig artikel 677 van het Wetboek van Vennootschappen, door overdracht van een deelti

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-s behouden aan het Belgisch Staatsklad

van haar vermogen, zowel actief en passief, naar een nieuwe vennootschap die zij opricht, te weten "Novado", mits toekenning aan :

1/De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VANDEN BROELE INVEST", voornoemd, van zevenhonderd negenenveertig aandelen (749) in volle eigendom, zonder vermelding van nominale waarde,volledig volgestort, van de op te richten besloten vennootschap "Novado";

2/ De heer Van den Broele Tom, voornoemd, van één/vierde (1/4°) 'volle eigendom en drie/vierde (3/45 vruchtgebruik van één (1) aandeel, zonder vermelding van nominale waarde, volledig volgestort, van de op te richten besloten vennootschap "Novado";

3/ Mejuffrouw Van den Broele Ibe, voornoemd, van drie/zestienden (3/16d°") blote eigendom van één (1) aandeel, zonder vermelding van nominale waarde, volledig volgestort, van de op te richten besloten vennootschap "Novado";

4/ De jongeheer Van den Broele Lander, voornoemd, van drie/zestienden (3/16'`") blote eigendom van één (1) aandeel, zonder vermelding van nominale waarde, volledig volgestort, van de op te richten besloten vennootschap "Novado";

5/ Mejuffrouw Van den Broele Aude, voornoemd, van drie/zestienden (3/16'°") blote eigendom van één (1) aandeel, zonder vermelding van nominale waarde, volledig volgestort, van de op te richten besloten vennootschap "Novado";

6/ De jongeheer Van den Broele Oliver, voornoemd, van drie/zestienden (3/16'`°) blote eigendom van één (1) aandeel, zonder vermelding van nominale waarde, volledig volgestort, van de op te richten besloten vennootschap "Novado".

Treedt hier op voornoemde vennoten, de heer Tom Van Den Broele, voornoemd, die voor elkéén aanvaardt zoals hiervoor opgenomen.

Voorwaarden van de overdracht

1) Vanuit boekhoudkundig standpunt wordt de overdracht gerealiseerd op basis van de stand van de activa en de passiva van het vermogen van de te splitsen vennootschap afgesloten op 31 december 2012.

Alle handelingen uitgevoerd door de te splitsen vennootschap sinds één januari tweeduizend en dertien zullen vanuit boekhoudkundig standpunt worden beschouwd als uitgevoerd voor rekening van de vennootschap "Novado", die de overgedragen bestanddelen verkrijgt, op Iast voor haar om aI de verplichtingen en verbintenissen van de te splitsen vennootschap uit te voeren voor zover zij betrekking hebben op de door haar verkregen bestanddelen.

2) De overdracht van de actief- en passiefbestanddelen van de gesplitste vennootschap worden opgenomen in de boekhouding van de verkrijgende vennootschap "Novado", tegen de waarde waarvoor zij in de boekhouding van de gesplitste vennootschap voorkwamen op 31 december 2012.

3) Alle kosten, rechten en erelonen met betrekking tot de splitsing worden gedragen door de te splitsen vennootschap "Vanden Broele".

4) De toekenning aan de aandeelhouders van de te splitsen vennootschap van de aandelen van de verkrijgende vennootschappen geschiedt zonder opleg en onder de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder van de vennootschap.

5) De aandelen van de op te richten vennootschap nemen onmiddellijk deel in de winst, met inbegrip van de winst uit verrichtingen die de te splitsen vennootschap verondersteld wordt te hebben gedaan, op boekhoudkundig vlak, vanaf één januari tweeduizend en dertien voor rekening van de op te richten vennootschap.

6) Geen van de aandeelhouders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vanden Broele" heeft bijzondere rechten. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Vanden Broele" heeft geen andere effecten dan aandelen uitgegeven.

7) De aanwezige aandeelhouders zien af van de toepassing van artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen.

8) Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de Ieden van de bestuursorganen van de vennootschappen die bij de partiële splitsing betrokken zijn.

VIERDE BESLUIT  Bespreking van het verslag van de revisor / accountant overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen  inbreng in natura en vaststelling van inbreng :

De Voorzitter overhandigt aan de notaris het verslag van de revisor / accountant en het bijzonder verslag van de oprichters van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "NOVADO" omtrent de inbreng in natura opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.





Staatsb1 d - /471117/0-IN - Annexes du Moniteur belge

















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11,1

De aandeelhouders ontslaan er de voorzitter van om deze verslagen voor te lezen en verklaren dat zij deze verslagen uiterlijk 1 maand voor deze algemene vergadering hebben ontvangen, dat zij over voldoende tijd beschikten om deze verslagen te bestuderen en dat zij geen opmerkingen of vragen hebben bij deze verslagen.

Deze verslagen worden samen met een uitgifte dezer neergelegd op de griffie van de rechtbank van Koophandel.

De aandeelhouders stellen vast dat het afgesplitste vermogen van de bvba "VANDEN BROELE" zal worden ingebracht in de nieuw op te richten vennootschap "NOVADO".

Dit betreft een inbreng in natura van 121.097,73 euro met uitgifte van 750 nieuwe aandelen NOVADO die toebedeeld worden zoals hiervoor bepaald en waarvan 18.600 euro als kapitaal en het resterend saldo als wettelijke reserve, belastingvrije reserves, beschikbare reserves en overgedragen resultaat wordt vergoed. Het kapitaal zal gevormd worden voor een bedrag van 5.862,91 euro uit het kapitaal van besloten vennootschap met beperkte aanspraklijkheid Vanden Broele en een deel van de reserves wordt geïncorpereerd in het kapitaal voor een bedrag van 12.737,09 euro.

Het verslag van de revisor / accountant besluit als volgt met betrekking tot de nieuw op te richten vennootschap "Novado" :

"De inbreng in natura bestaat uit de inbreng van een deel van het vermogen in de context van de splitsing door oprichting van de BVBA Novado zoals hierboven gedetailleerd beschreven, Het betreft afsplitsing van de installaties en machines en handelsvorderingen, ten bedrage van een totaal van 177.248, 70 EUR. Er worden tevens handels- en belastingschulden voor een totaal van 56.150, 97 EUR afgesplitst, waardoor de netto inbrengwaarde, 121.097, 73 EUR bedraagt.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij onder voorbehoud van de fiscale neutraliteit van de partiële-splitsingstransactie van oordeel dat:

a) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrierevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering, dit wil zeggen de boekwaarde van het afgesplitst vermogen per 31 december 2012 van Vanden Broele BVBA, voldoet aan de toepasselijke wetgeving en reglementering wanneer rekening gehouden wordt met het wettelijk kader volgens hetwelk de inbreng in natura dient te worden verantwoord, zijnde het continuïteitsbeginsel en artikel 81 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001. De netto-boekwaarde van de ingebrachte activa en passiva bedraagt 121.097, 73 EUR (waarvan het kapitaal 18.600, 00 EUR bedraagt) en komt, rekening houdend met het voorgaande, ten minste overeen met het aantal en de fractiewaare van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 750 volledig volgestorte aandelen van de

vennootschap Novado BVBA in oprichting, zonder vermelding van nominale waarde en met een

fractiewaarde van één 750ste van het kapitaal,

Wÿ willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting ("no fairness opinion').

Wilrijk, 13 september 2013

Nijs en Partners Bedrijfsrevisoren BVBA

Vertegenwoordigd door

Karel Nijs

Bedrijfsrevisor en Revisor erkend door de FSMA voor ICB's

Zaakvoerder"

De vergadering stelt bijgevolg voormelde kapitaalinbreng in natura vast.

VIJFDE BESLUIT  Beschriivina van de overaedraaen bestanddelen

Voor wat de beschrijving betreft van de toe te bedelen vermogensbestanddelen aan de nieuwe

vennootschap wordt verwezen naar het splitsingsvoorstel en het verslag van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

sr

BijIàgè-ffbirlielreigiiéliSïákkUad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Voor liehoutlen aan het Belgisch Staatsblad

bedrijfsrevisor/accountant, waarin de activa en passiva van de bedrijfstak "IT dienstverlening"

uitvoerig worden beschreven.

Onroerende goederen

Er worden geen onroerende goederen noch onroerende zakelijke rechten overgedragen aan de

op te richten vennootschap.

Niet-toegekende bestanddelen

De algemene vergadering beslist met eenparigheid van stemmen dat alle activa en passiva

waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat ze werden toebedeeld aan de nieuwe

vennootschap of binnen de vennootschap zijn gebleven, in de te splitsen vennootschap "Vanden

Broele" blijven, middels algemene kwijting ten gunsten van de nieuwe vennootschap.

ZESDE BESLUIT - Goedkeuring van het ontwerp van oprichtingsakte en van de statuten

van de nieuwe besloten vennootschap "Novado" :

Overeenkomstig artikel 753 van het Wetboek van Vennootschappen, keurt de algemene

vergadering het ontwerp van oprichtingsakte en van de statuten van de nieuwe besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Novado" goed.

Zij keurt de statuten als volgt goed:

HOOFDSTUK L VORM  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1. Vorm - naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam "NOVADO".

De volledige en afgekorte benaming kunnen samen of afzonderlijk worden gebruikt.

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Brugge (Sint-Andries), Lieven

Bauvvensstraat 33.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied van het

Brussels Hoofdstedelijk Gewest of in het Nederlandse taalgebied en, mits naleving van de

taalwetgeving, in het Franse of Duitse taalgebied, door een eenvoudige beslissing van het

bestuursorgaan, dat alle machten krijgt om op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit

voortvloeit, te doen vaststellen.

De vennootschap kan, bij enkel besluit van het bestuursorgaan, administratieve zetels,

agentschappen, werkhuizen, stapelplaatsen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland.

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of

voor rekening van derden, of door deelname van dezen,

1. Het ontwikkelen en de commercialisatie van software, applicaties en websites en dienstverlening op vlak van informatietechnologie in liet algemeen.

2. Het adviseren en bijstaan van bedrijven op administratief en technisch vlak, de organisatie van de aan- en verkoop van deze ondernemingen en alle andere bijstand welke tot de verbetering en de rentabiliteit van de ondernemingen op het oog hebben.

3. De dienstverlening aan lokale en regionale besturen en privébedrijven door aanwending van computer en alle andere apparatuur of procedés: bewerkingen en leveringen inzake loonadministratie, dienst voor bevolking en boekhouding, alsmede elke dienstverlening die met gebruikmaking van dergelijke apparatuur of procédés kan verwezenlijkt worden.

4. Het uitgeven en verkopen van databankgegevens, op gelijk welke drager.

5. De uitoefening van een servicebureau betreffende microfilms en informatica.

6. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm, in dit kader akn zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-, financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatie-ondernemingen.

7. Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur; het verlenen van alle dienstenprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder

BylagenTiij liét BelgisaSfaatslil d = f4i10/2013 - Annexés du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 1 t.t

Voor, behoulden aan het Belgisch Staatsblad



de vorm van organisatiestudies, expertises, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak binnen het maatschappelijk doel.

8. Het opzetten, het bestuderen, het promoten en het uitvoeren van alle projecten in verband met informatica en bureautica en aanverwante toepassingen.

9. Het uitvoeren van studies, het programmeren en opstarten van organisatiesystemen, van publiciteitsverkoop, van marketing, de praktische toepassing van systemen van gegevensverwerking en alle technieken met betrekking tot de technische, administratieve, economische en algemene leiding van bedrijven.

10. Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

11. Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices voor rekening van derden.

12. De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersoon in de handel.

13. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging, de commercialisering van nieuwe produkten, nieuwe technologiën en hun toepassingen.

14. Alle toepassingen in verband met informatiesnelwegen, inzonderheid internet en intranetten.

15. Informatieverstrekking in alle mogelijke vormen.

16. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen. De vennootschap mag alle zakelijke rechten op onroerende goederen, onder meer deze van erfpacht, opstal en vruchtgebruik verwerven, bezitten of toestaan.

De vennootschap mag bovendien onroerende goederen aan- en! of verkopen zowel in volle eigendom, naakte eigendom als in vruchtgebruik. Zij kan tevens onroerende goederen huren en verhuren.

17. Voor eigen rekening het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen, evenals allerhande afgeleide producten op aandelen, obligaties, grondstoffen, indexen, munten, etc.

18. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen;

19. De aankoop, verkoop, verhuur en de belegging in rollend materieel.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij best geschikt zou achten.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II. GEPLAATST KAPITAAL

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting, is het geplaatst kapitaal vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro nul



Btjtagën 1iir hët Bérgisëli Staatsb7ád =247107201N - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

eurocent (E 18.600,00).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door zevenhonderdvijftig (750) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een vierentwintig euro tachtig eurocent (E 24,80) van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 6. Stortingsplicht

Wanneer het kapitaal niet volledig is volgestort, kan het bestuursorgaan zelfstandig beslissen over de opvragingen van stortingen door de vennoten, op voorwaarde van gelijke behandeling van deze vennoten.

Het bestuursorgaan kan de vennoten toelaten hun aandelen vervroegd te volstorten; in dat geval bepaalt het de eventuele voorwaarden waaronder deze vervroegde betalingen worden toegelaten. Deze worden beschouwd als voorgeschoten gelden.

Elk ingevorderde betaling wordt aangerekend op het geheel van de aandelen waarvan de vennoot titularis is.

De vennoot die na een aanmaning van één maand, betekend bij aangetekende brief, achterstaat met zijn stortingen, zal een interest berekend op de wettelijke interest, verhoogd met twee ten honderd per jaar, moeten betalen ten bate van de vennootschap te rekenen vanaf de dag der eisbaarheid der stortingen.

Het bestuursorgaan kan bovendien, nadat een tweede aangetekend schrijven gedurende een maand onbeantwoord is gebleven, de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot uitspreken en zijn aandelen doen verkopen aan een andere vennoot of desgevallend aan een derde die werd goedgekeurd overeenkomstig deze statuten, tegen een prijs die wordt bepaald door een in gemeen overleg aangewezen deskundige of, bij gebrek aan overeenstemming, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel die uitspraak doet zoals in kortgeding op verzoek van de meest gerede partij., waarbij alle procedure- en expertisekosten voor de helft ten laste van de overdrager en voor de helft ten laste van de overnemers zijn, evenredig aan het aantal verworven aandelen dat zij hebben verworven indien er meerdere overnemers zijn.

De netto opbrengst van deze verkoop wordt aangerekend op hetgeen verschuldigd is door de in gebreke gebleven vennoot; hij zal in voorkomend geval instaan voor het verschil of genieten van het overschot.

De overdracht van de aandelen zal worden opgetekend in het aandelenregister door de in gebreke gebleven vennoot, of bij diens ontstentenis, door het bestuursorgaan binnen acht dagen na de aanmaning die hem aangetekend werd toegestuurd.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt geschorst zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn geschied.

In geval van een enige vennoot-zaakvoerder, bepaalt deze laatste vrij, naargelang de behoeften van de vennootschap en op door hem bepaalde tijdstippen, de later door hem uit te voeren stortingen op de in geld onderschreven en niet geheel volgestorte aandelen.

Artikel 7. Kapitaalsverhoging in geld  Recht van voorkeurrecht

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar

toe in volle eigendom. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijving uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarop het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus alléén onderschrijft komen hem toe in volle eigendom.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hoger vermeld kan slechts worden ingeschreven door een vennoot of door alle andere personen, mits besluit genomen door tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierden van het kapitaal.

HOOFDSTUK ffi. EFFECTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij hët-Béfgisch Staatsblad-- 24118%2x13 - Annexes du Moniteur belge

Voor-' behouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Artikel 8. Uitgifte van aandelen en obligaties

De vennootschap kan aandelen en obligaties uitgeven. Deze effecten zijn op naam en zijn

voorzien van een volgnummer.

Zij worden ingeschreven in een register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven.

Artikel 9. Voorkoopregeling

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, mogen de vennoten hun aandelen niet aan een derde of één of meerdere medevennoten, noch geheel, noch gedeeltelijk overdragen, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan alle medevennoten.

Met aandelenoverdracht in de zin van het vorig lid, wordt naast een eigendomsoverdracht ten bezwarende of ten kosteloze titel ook de vestiging van een zakelijk recht, zoals vruchtgebruik of pand bedoeld.

A. Eerste ronde

Daartoe deelt de kandidaat-overdrager bij aangetekend schrijven de medevennoten mee : de vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, de voorgestelde prijs, en in voorkomend geval, de naam, voornaam, beroep en woonplaats of zetel van de kandidaat-overnemer(s) als ook alle andere relevante voorwaarden.

Dit aangetekend schrijven moet, in voorkomend geval, mee ondertekend worden door de kandidaat-overnemer(s) en geldt gedurende de ganse verkoopperiode als een onherroepelijk verkoopaanbod van de kandidaat-overdrager in voordeel van de medevennoten.

De medevennoten beschikken over een termijn van twee maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de vennoot die aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om zich uit te spreken over het aanbod dat hen gedaan werd.

De uitoefening van het voorkooprecht geschiedt in verhouding met het aantal aandelen dat elke vennoot bezit op de totaliteit van de aangeboden aandelen.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen.

B. Tweede ronde

Indien één of meerdere van de rechthebbende vennoten hun voorkooprecht niet wensen uit te oefenen, komt dit recht toe aan de overige vennoten die reeds van hun voorkooprecht gebruik hebben gemaakt, in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten, hetzij in eender welke andere verhouding te bepalen tussen de kandidaat-overnemers van de tweede ronde, gedurende een termijn van één maand, na de kennisgeving daartoe zoals hierna uiteengezet.

Daartoe zal de kandidaat-overdrager de vennoten die hun voorkooprecht uitgeoefend hebben op de hoogte brengen per aangetekend schrijven binnen een periode van acht dagen na het verstrijken van de eerste ronde.

C. Resultaat uitoefening voorkooprecht

Binnen de acht dagen na het verstrijken van de tweede ronde, zal de kandidaat-overdrager alle betrokken vennoten aangetekend op de hoogte brengen van het uiteindelijke resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht.

D. Verkoop en betaling

Indien het voorkooprecht werd uitgeoefend op de totaliteit van de aangeboden aandelen, ontstaat een verkoopovereenkomst tussen de betrokken partijen binnen de drie dagen na de postdatum van de aangetekende bevestiging met het resultaat van het voorkooprecht.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de partijen, zal de betaling van de prijs dienen te gebeuren uiterlijk drie maanden na het totstandkomen van deze verkoopovereenkomst.

Op het schuldig gebleven saldo zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de datum van de werkelijke betaling.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

E. Verzaking voorkooprecht

Indien het voorkooprecht uitgeoefend wordt op minder dan de totaliteit van de te koop aangeboden aandelen worden de vennoten, kandidaat-overnemers, geacht aan hun voorkooprecht te verzaken en vervalt het voorkooprecht in zijn geheel en zal de goedkeuringsclausule, voorzien hierna, in werking treden, behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor..

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

gtaatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor

behoûden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Artikel 10. Voorwaarden tot aanvaarding van vennoten bil aandelenoverdrachten onder levenden

Indien het voorkooprecht niet uitgeoefend werd, of vervalt ingevolge de niet uitoefening ep het totaal aantal aangeboden aandelen, dan is de overdracht van aandelen onder levenden, enkel toegelaten met uitdrukkelijke toestemming van de andere venno(o)t(en) overeenkomstig de procedure hierna uiteengezet.

A. Procedure goedkeuringsrecht  waardebepaling

De kandidaat-koper en kandidaat-verkoper verzoeken bij aangetekend schrijven aan de medevenno(o)t(en) om de overdracht van de aandelen en de aanvaarding van de overnemer als vennoot goed te keuren.

Binnen de maand na ontvangst van dit aangetekend schrijven wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de kandidaat-verkoper en de meerderheid van de overige vennoten met als opdracht de waardering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van een maand zoals hiervoor bepaald, zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kortgeding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan alle vennoten aangetekend te verzenden binnen de twee maanden na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, worden gedragen door de overdragende vennoot voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de andere helft.

B. Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen onder

Ievenden, enkel toegelaten met uitdrukkelijk geschreven toestemming van de andere vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de kandidaat-overdrager meegedeeld worden per

aangetekende brief, binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige. De weigering van toestemming is zonder verhaal.

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht niet met de overdracht in te stemmen.

Bij weigering dient de weigerende vennoot de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de vennoot gevraagd werd, over te nemen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot, om voor het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De oorspronkelijke kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

C. Meer dan twee vennoten

Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen aan derden alleen toegelaten mits instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De algemene vergadering die over de overdracht van de aandelen aan derden moet beraadslagen, zal bijeengeroepen worden door de zaakvoerder(s), op verzoek van de vennoot die aandelen wenst over te dragen. De vergadering zal gehouden worden binnen de maand na ontvangst van het waarderingsrapport van de deskundige.

De beslissingen moeten per aangetekende brief aan de vennoot die aandelen wenst over te dragen meegedeeld worden binnen de vijftien dagen na de vergadering.

Voor zoveel als nodig wordt gesteld dat de afwezigheid van een vennoot op een dergelijke algemene vergadering - tenzij hij schriftelijk zou stemmen of geldig zou vertegenwoordigd zijn - zijn toestemming impliceert.

Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de vennoot gevraagd werd, over te nemen, pro rata hun onderlinge aandelenverhouding binnen de vennootschap, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoten, om voor het verstrijken van de termijn waarbinnen de weigering moet meegedeeld worden, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan tie prijs en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor.

behouden aan het 13elgisch

Staatsblad

De oorspronkelijke kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

D. Prijs en betaling

De prijs per aandeel is de prijs bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige, tenzij deze hoger zou liggen dan de prijs zoals meegedeeld in het voorkooprecht, waarbij alsdan de prijs zoals bepaald in de betekening van het voorkooprecht zal gehanteerd worden.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen, dient de prijs bij overdracht van aandelen onder Ievenden, door de weigerende vennoten of de door hen aangebrachte koper, betaald te worden binnen de drie maanden na weigering van de kandidaat-overnemer,

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege op het ogenblik van de betaling van de prijs, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij niet volledige betaling van de prijs binnen de hiervoor bepaalde termijn van drie maanden door de weigerende vennoten of de door hen aangebrachte koper, is de kandidaat-overdrager gerechtigd zijn aandelen, waarvan de overdracht geweigerd werd, over te dragen aan de initieel voorgedragen kandidaat-overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen.

Indien evenwel deze aandelen alsdan niet binnen de maand na einde van de betalingsperiode overgedragen zijn aan de oorspronkelijke kandidaat-koper, is iedere overdracht van aandelen opnieuw onderworpen aan de regels van voorkoop en goedkeuring zoals hiervoor bepaald.

Artikel 11. Voorwaarden tot aanvaarding van vennoten na overlijden van een vennoot

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overlevende vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van de overleden vennoten zullen voor hun aanvaarding als vennoot steeds onderworpen zijn aan de goedkeuring van de overige vennoten volgens de procedure zoals hierna voorzien.

A. Procedure van aanvaarding

De procedure voor het al of niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen kan ingesteld worden zowel door deze laatsten als door de overblijvende venno(o)t(en).

Bij de aanvraag door de erfgenamen en/of legatarissen, te richten aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij een ter post aangetekende brief, zullen deze een door een Belgische notaris ondertekende erfrechtverklaring moeten voegen, waaruit duidelijk blijkt op welke manier de nalatenschap van de overleden vennoot wordt vererfd.

Indien zij de hoedanigheid van vennoot niet kunnen krijgen, doordat ze geweigerd worden door de overblijvende venno(o)t(en), hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de waardering van de deskundige zoals hierna bepaald.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Zolang de vererfde aandelen niet afgekocht en betaald zijn, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen en/of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na het aangetekend verzoek daartoe is geschiedt, hebben de erfgenamen en/of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

B. Waardering afkoopwaarde

Binnen de vijftien dagen na ontvangst van het aangetekend verzoek tot afkoop wordt een deskundige aangeduid in gemeen overleg tussen de venno(o)t(en) en de erfgenamen en/of legatarissen met als opdracht de waardering van de aandelen. Bij gebrek aan overeenkomst tussen partijen tot aanduiding van deze deskundige binnen de termijn van vijftien dagen zoals hiervoor bepaald zal deze aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel, zetelend zoals in kortgeding en dit op verzoek van de meest gerede partij.

De deskundige dient zijn waarderingsrapport aan aile vennoten aangetekend te verzenden binnen de maand na de aanvaarding van zijn opdracht.

De kosten en erelonen van de deskundige, inclusief de kosten voor aanstelling van de deskundige, worden gedragen door de erfgenamen en/of legatarissen voor de helft en door de overige medevenno(o)t(en) voor de andere helft.

C. Twee vennoten

Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over

deze aanvaarding beslist worden door de overlevende vennoot.



BíjTagen bij hefRèlgisch taatsÎiïa - 24710/2013 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Voor-behoûden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

De weigering van toestemming is zonder verhaal.

In geval van weigering is de overblijvende vennoot verplicht de aandelen van de erfgenamen af te kopen, behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoot om binnen de termijn waarin de weigering moet meegedeeld worden, zelf een derde-overnemer voor te stellen, aan de prijs en de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

De beslissing van de overblijvende vennoot, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop van de aandelen, hetzij de overname door een derde, worden aan de belanghebbenden per aangetekende brief meegedeeld, binnen één maand en vijftien dagen na ontvangst van het rapport van de deskundige.

D. Meer dan twee vennoten

Blijven er meerdere overlevende vennoten over, dan wordt, binnen de vijftien dagen na ontvangst van het rapport van de deskundige, door de zaakvoerder(s) een algemene vergadering bijeengeroepen om te beraadslagen over het al dan niet aanvaarden van de erfgenamen en/of legatarissen. Tot aanvaarding van de erfenamen en/of legatarissen als vennoot, dient beslist te worden met toestemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de aanvaarding is voorgesteld.

Voor zoveel als nodig wordt gesteld dat de afwezigheid van een vennoot op een dergelijke algemene vergadering - tenzij hij schriftelijk zou stemmen of geldig zou vertegenwoordigd zijn - zijn toestemming impliceert.

Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal,

Bij weigering dienen de weigerende vennoten de aandelen waarvan de overdracht en de aanvaarding van de overleden vennoot gevraagd werd, over te nemen. Deze overname geschiedt pro rata hun onderling aandelenbezit, behoudens andersluidende overeenkomst tussen hen en behoudens de mogelijkheid voor de weigerende vennoten, gezamenlijk zelf een kandidaat-overnemer voor te stellen, aan de prijs en tegen de voorwaarden zoals hiervoor bepaald.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht hun aandelen aan deze derde-overnemer te verkopen.

De beslissingen, hetzij de aanvaarding van de erfgenamen en/of legatarissen, hetzij de afkoop door de weigerende vennoten, hetzij de overname door een derde, worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aangetekende brief, binnen de maand na de vergadering.

E. Prijs en betaling

De prijs per aandeel is de prijs bepaald in het waarderingsrapport van de deskundige.

De erfgenamen en/of legatarissen zijn alsdan verplicht de aandelen over te dragen, hetzij aan de weigerende vennoten, hetzij aan de derde-overnemer, aan de prijs zoals hiervoor bepaald.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen is de prijs slechts betaalbaar binnen de twee jaar gerekend vanaf de dag van de afkoop, tot beloop van één derde, uiterlijk zes maand na overname en vervolgens één derde na het verstrijken van de periode van uiterlijk één jaar en één derde na het verstrijken van het tweede jaar.

Op het schuldig gebleven saldo van de prijs zal een interest verschuldigd zijn gelijk aan de wettelijke interestvoet.

De verschuldigde interest is jaarlijks betaalbaar na vervallen termijn, samen met de betaling van de kapitaalaflossing.

De medepartij is vrij om vervroegde betalingen te doen.

De eigendomsoverdracht van de betreffende aandelen geschiedt van rechtswege naarmate de betaling van de prijs ervan, in afwijking van artikel 1583 van het Burgerlijk Wetboek.

Bij niet volledige betaling van de prijs zoals bepaald hiervoor, gaan de aandelen geldig over op de erfgenamen en/of legatarissen of rechthebbenden van de overleden vennoot.

Artikel 11bis. Toegelaten aandelenoverdrachten

De voorkoopregeling noch de goedkeuring tot aanvaarding van een nieuwe vennoot bij aandelenoverdracht onder levenden of bij overlijden, is vereist wanneer de aandelen worden overgedragen aan een medevennoot.

Artikel 12. Ondeelbaarheid van de aandelen en obligaties

De aandelen en obligaties zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Vogr: behouden aan het Betgisch Staatsblad

BijIagenl j Tiët élgïséli Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11,1

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen.

De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te Iaten vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten.

Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens inzake het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het effect ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

Artikel 13. Beslag

De erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van de overleden vennoot of zelfs van een

zaakvoerder zullen, om welke reden ook, nooit het recht hebben de zegels te doen leggen op de

bescheiden of documenten van de vennootschap, noch inventaris te doen opmaken van de

maatschappelijke goederen en waarden.

HOOFDSTUK 1V. BESTUUR  CONTROLE

Artikel 14. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of

rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur. De algemene

vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal en de duur van hun opdracht.

Artikel 15. Bevoegdheden - vertegenwoordiging

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan

hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en

verder handelt zoals een raadsvergadering. Dit zonder dat de voorzitter een doorslaggevende stem

heeft.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als

verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

Artikel 16. Vergoeding

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder al dan niet ten kosteloze

titel wordt uitgeoefend.

Indien het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is, dan bepaalt de algemene vergadering,

beslissend met absolute meerderheid van stemmen, het bedrag van deze vaste of evenredige

vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis-

en verplaatsingskosten.

Artikel 17. Volmachten

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen, al dan niet vennoten, van wie

de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks van rechtshandelingen.

Artikel 18. Beëindiging mandaat zaakvoerder  gevolgen

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij

vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of

onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een

onmiddellijke beëindiging van de functie van een zaakvoerder.

Artikel 19. Notulen van de zaakvoerder(s)

De beslissingen van de zaakvoerder(s) worden vastgelegd in notulen, ondertekend door ten

minste de meerderheid van de zaakvoerder(s) die aan de beraadslagingen hebben deelgenomen.

De aan het gerecht of elders over te leggen afschriften of uittreksels worden ondertekend door

één zaakvoerder.

Artikel 20. Controle

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door één of meerdere commissarissen zo de

wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene

vergadering tot deze benoeming besluit.

Iedere commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor de termijn van drie jaar.

Hun opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hij vervalt.

De bezoldiging van de commissarissen wordt vastgesteld door de algemene vergadering,

rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

K

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

HOOFDSTUK V. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 21. Zitting en bijeenroeping

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering der vennoten gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, op de eerste maandag van de maand maart, om tien uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Zij gebeuren overeenkomstig de wet.

Artikel 22. Verdaging

Elke gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan door het bestuursorgaan tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging vernietigt de genomen beslissingen niet tenzij de algemene vergadering een andersluidende beslissing neemt. De tweede vergadering zal beraadslagen over de overige punten op de agenda en beslist definitief.

Artikel 23. Zittingen  Notulen

§ 1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder of, indien er geen aanwezig is, door de aanwezige vennoot die de meeste aandelen bezit en, in geval van pariteit, door de oudste. De voorzitter zal een secretaris aanduiden die niet noodzakelijk vennoot moet zijn. Indien zij dit nuttig acht, duidt de vergadering één of meerdere stemopnemers aan.

§ 2. De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend op losse bladen die systematisch worden geklasseerd in een map die op de maatschappelijke zetel wordt bewaard. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

De beslissingen echter van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden. Artikel 24. Beraadslagingen

§ 1. Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan niet vennoot, door alle middelen van overdracht, een schriftelijke volmacht geven om zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering en daar in zijn plaats te stemmen.

§ 2. Behalve in de door de wet bepaalde gevallen, kan de algemene vergadering beslissen welke ook de vertegenwoordigde fractie van het kapitaal mag zijn en bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

§ 3. In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote

eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Artikel 25. Schriftelijke algemene vergadering

§1. De vennoten kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

§2. Wat de datering van de jaarvergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn van de algemene statutaire vergadering, behoudens bewijs van het tegendeel op voorwaarde dat de door alle vennoten ondertekende schriftelijke beslissing 20 dagen voor de statutaire datum, de vennootschap heeft bereikt. Indien er meerdere exemplaren van het voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend voor de datum van de beslissing.

De schriftelijke beslissing, al of niet in meerdere exemplaren, wordt aangevuld met een gedateerde en door minstens één zaakvoerder ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing ten laatste 20 dagen voor de datum van de algemene statutaire jaarvergadering op de zetel van de vennootschap is toegekomen en alle vereiste handtekeningen draagt.

Ill lagen bij Iet Rèïgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

- Vopr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mad 11.1

Indien de laatste schriftelijke beslissing niet is toegekomen uiterlijk binnen 20 dagen voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering, dan moeten) de zaakvoerders) de algemene vergadering bijeenroepen.

§3. Wat de datering van de bijzondere algemene vergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn waarop de beslissing is toegekomen op de zetel van de vennootschap, behoudens bewijs van het tegendeel. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend.

De schriftelijke beslissing, opgenomen in één of meerdere goedgekeurde voorstellen, moet worden aangevuld met een gedateerde en door minstens één zaakvoerder ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing op de zetel van de vennootschap is toegekomen op de in deze verklaring gemelde datum en alle vereiste handtekeningen draagt.

Uit het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing moet blijken of bedoeld is dat alle agendapunten als geheel moeten worden goedgekeurd om tot een geldige schriftelijke beslissing te komen, dan wel of voor elk agendapunt afzonderlijk de schriftelijke goedkeuring wordt gevraagd.

§4. Het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing kan bepalen dat de goedkeuring op de zetel van de vennootschap moet toekomen vóér een welbepaalde datum om in aanmerking te komen voor een geldige schriftelijke beslissing. Is de unaniem goedgekeurde schriftelijke beslissing, in één of meerdere exemplaren, niet tijdig toegekomen vóór die datum, dan verliezen de ondertekende goedkeuringen elke rechtskracht.

HOOFDSTUK VI. BOEKJAAR  JAARREKENING  WINSTBESTEDING

Artikel 26. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Artikel 27. Bestemming van de winst - reserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden minder dan tien procent bedraagt.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

HOOFDSTUK VII. VEREFFENING

Artikel 28. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

HOOFDSTUK VIII. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT

Artikel 29. Eénhoofdigheid

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 30. Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 31. Overlijden van de enige vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het wetboek van vennootschappen toegepast.

Artikel 32. Overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Bilagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 249 van het wetboek van vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot oefent de eraan verbonden Lidmaatschapsrechten (inclusief stemrechten) uit.

Artikel 33. Zaakvoerder  Benoeming

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot ais een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 34. Ontslag

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze ten allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 35. Controle

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel 36. Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet,

HOOFDSTUK VIM. ALGEMENE SCHIKKINGEN

Artikel 37. Gerechtelijke bevoegdheid

Voor elk betwisting omtrent de zaken van de vennootschap en de uitvoering van deze statuten, tussen de vennootschap, haar vennoten, obligatiehouders of houders van certificaten uitgegeven met medewerking van de vennootschap, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, wordt een exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk aan verzaakt.

Artikel 38. Gemeen recht

De bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, waarvan niet geldig zou zijn afgeweken, worden geacht te zijn opgenomen in deze statuten, en clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van het wetboek worden geacht niet te zijn geschreven.

Artikel 39. Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze statuten, kiest elke in het buitenland wonende zaakvoerder, obligatiehouder, houder van certificaten uitgegeven met medewerking van de vennootschap, vereffenaar of obligatiehouder, woonplaats op de maatschappelijke zetel waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen hem, geldig kunnen warden gedaan als hij geen andere woonplaats heeft gekozen in België voor alle betrekkingen met de vennootschap,

dot en (of) overgangsbepalingen

Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 30 september 2015.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar 2016.

ZEVENDE BELUIT  Benoeming van de eerste zaakvoerder van de opgerichte vennootschap :

De vergadering beslist met eenparigheid te benoemen in hoedanigheid van eerste zaakvoerder van de vennootschap `Novado':

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "VANDEN BROELE

INVEST", met maatschappelijke zetel te 8200 Brugge, Lieven Bauwensstraat 33.

Bîjl gèn bij"lièïSèlgisel -Staatsb1 d _ 24TIiW2i 13 -Annexes du Moniteur belge

n

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

De zaakvoerder werd voor onbepaalde duur benoemd.

Voor deze vennootschap zal de heer Tom Van den Broele, wonende te 8200 Brugge (Sint-Andries), Doornstraat 231, optreden als vaste vertegenwoordiger in de zin van artikel 61, §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

NEGENDE BESLUIT - Vertegenwoordiging van de te splitsen vennootschap bij de bewerkingen van splitsing en vaststelling van de machten toe te kennen aan haar vertegenwoordigers:

De algemene vergadering kent de vertegenwoordiging van de gesplitste vennootschap in de bewerkingen van splitsing toe aan haar zaakvoerder.

De algemene vergadering kent aan haar zaakvoerder de meest uitgebreide bevoegdheden toe teneinde alle wettelijke gevolgen van de splitsing te geven.

Meer in het bijzonder kan de zaakvoerder :

 aan de.vennootschap "Novado", nog op te richten, de activa en de passiva overdragen van het vermogen van de gesplitste vennootschap;

 de aandelen van de vennootschap "Novado" aanvaarden en ze verdelen onder de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap in de hierboven vermelde verhouding en er, desgevallend, voor zorgen dat het aandeelhoudersregister van de aandelen op naam wordt bijgewerkt.

In het kader van deze overdracht door splitsing kan de zaakvoerder bovendien

*tussenkomen in de oprichtingsakte van de vennootschap "Novado" en de statuten ervan goedkeuren;

*verklaren perfecte kennis te hebben van het verslag van de revisor/accountant, opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen;

* deelnemen aan alle aandeelhoudersvergaderingen die zullen worden gehouden onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap "Novado", deelnemen aan alle beraadslagingen; deelnemen aan de benoeming van bestuurders en commissarissen van de vennootschap, de duur van hun mandaat en hun bezoldiging vastleggen.

 de hypotheekbewaarder ontslaan van ambtshalve inschrijving te nemen;

 afvaardigen onder zijn verantwoordelijkheid, voor bijzondere en welomschreven bewerkingen, aan een of meer mandatarissen, dat deel van zijn bevoegdheden dat hij zal vastleggen en voor een duurtijd die hij zal bepalen;

 alle formaliteiten vervullen die vereist zijn op het handelsregister en bij de B.T.W.;

 teneinde dezer, alle akten doen verlijden en tekenen, evenals alle stukken, processen-verbaal en registers; en in het algemeen al doen wat nodig is.

TIENDE BESLUIT  Volmacht :

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten. De zaakvoerder stelt de hierna genoemde personen aan als bijzondere lasthebbers, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om al het nodige te doen om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank voor Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de B.T.W. te vervullen en te dien einde ook alle hoe genaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens één of meer erkende ondernemingsloketten, met name: BOFIDI GENT BV  CVBA, te 9051 St. Denijs-Westrem, Kortrijksesteenweg 1126A, en alle aangestelden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling.

Deze machtigingen hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die bij onderhavig proces-verbaal werden genomen.

Voor beredeneerd uittreksel

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte, verslag oprichters, verslag bedrijfsrevisoren

ª% r'

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NOVADO

Adresse
LIEVEN BAUWENSSTRAAT 33 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande