NRG CASIER

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : NRG CASIER
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 849.477.203

Publication

18/10/2012
ÿþ.~, ~~i2

Il -;C.-

111111111111111911

~izivass3*

9

26. 09. 2012

Mod wolel 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IV ON !TEU! yi.L i~

LLGISCH S

REC: lTE ~GF"~ ~f~i, Ir

~`'MN~~

NEE:RGEL==GD

E

Ondernemingsnr : Benaming

(voluït) : (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel

(volledig adres) Onderwerp akte :

g fg,

NRG Casier

Vennootschap onder firma

Kwadestraat 179

8800 Rumbeke

oprichting vennootschap onder firma

Oprichtingsakte VOF NRG Casier

Kwadestraat 179, 8800 Rumbeke

In het jaar tweeduizend en twaalf,

Op 20 september

Zijn verschenen :

- Casier Simon, wonende in de Kwadestraat 179, 8800 Rumbeke, geboren te Izegem

op 26 februari 1990 met nationaal nummer 90.02.26-219.32

- Duytschaever Fabienne, wonende in de Kwadestraat 179, 8800 Rumbeke, geboren te Roeselare op 10 juli 1966 met nationaal nummer 66.07.10-142.23

Teneinde conform het Wetboek van Vennootschappen, de Vennootschap onder Firma NRG Casier op te richten en hiervoor navolgende statuten aan te nemen.

Artikel 1: Naam

De vennootschap wdrdt opgericht onder de benaming NRG Casier,

De vennootschap neemt de rechtsvorm van een vennootschap onder firma aan, afgekort VOF.

De afkorting VOF zal de naam van de vennootschap steeds voorafgaan en zal vermeld worden op alle

documenten uitgaande van de vennootschap.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8800 Rumbeke, Kwadestraat 179.

De vennootschap valt onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied

en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij unanieme beslissing van de zaakvoerder.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, zowel in eigen naam en voor eigen rekening als in naam en voor rekening van een derde, zowel alleen als in samenwerking met derden:

1.Het aanleggen van daktuinen.

2.1-let aankopen, verkopen en beheren van nutriënten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bylagen Tm Tif Bëlgïscli st átsbI d -18/ 072O12 - Annexes du Moniteur belge

Cj

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.Het verstrekken van operationeel en intellectueel advies betreffende de commerciële organisatie en uitbating van productiebedrijven of dienstverlenende ondernemingen.

4.1-let verlenen van commercieel advies betreffende de marketing van producten van productie of dienstverlenende ondernemingen.

5.Het verlenen van administratief, financieel en managementadvies betreffende het bestuur van diverse ondernemingen in de meest ruime zin van het woord,

6.1-let bestuur waarnemen van andere vennootschappen of ondernemingen en daarvoor vergoedingen ontvangen,

7. Alle immobiliaire operaties of ermee verband houdende verrichtingen met name: de aankoop, verkoop, ruiling, het bouwen, het laten bouwen, het huren, verhuren, ter beschikking stellen van gebouwen en gronden, de omvorming of ombouwing en valorisatie van onroerende goederen, in voorkomend geval door middel van lotissering, verkaveling, nieuwbouw, heropbouw of verbouwing, alle activiteiten van makelaar in onroerende goederen.

8.Het optreden als tussenpersoon in de handel.

9.De exploitatie van land- en tuinbouwbedrijven, en omvat ondermeer, het kweken, kopen en verkopen van alle teelten en dieren, planten en bloemen. En zelfs industriële teelten, welke het voorwerp kunnen uitmaken van een land- of tuinbouwactiviteit.

10,De aan- en verkoop, de invoer en uitvoer, de kleinhandel en groothandel in aile soorten hoeveproducten.

11.Het kweken, de aan- en verkoop, de in- en uitvoer van vee (dieren), zowel in aanneming als in onderaanneming, met in het bijzonder de huur en het verhuren, kopen en verkopen, in- en uitvoeren, vervoer, dressuur en verzorging van paarden, alsook het geven van scholing en trainingssessies.

12.1-let uitvoeren en aannemen van alle land- en tuinbouwwerken, loonwerken en technische landbouwwerken, aanleg en onderhoud van terreinen, handel in landbouwproducten en benodigdheden voor land- en tuinbouw, alle soorten laswerken, dit in de meest ruime zin van het woord en dit voor eigen rekening of voor rekening van derden in België en/of in het buitenland.

1&Het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden ondermeer aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichten, laten uitvoeren van bouwwerken dit alles in de ruimste zin.

14.Het beheren van bedrijfsruimtes en het valoriseren ervan door het stellen van alle bestuursdaden ondermeer, oprichten, aankoop, verkoop, ruilen, laten uitvoeren van bouwwerken en het ter beschikking stellen ervan; dit alles in de ruimste zin.

15.Het beheren van een roerend patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden.

16.1-let verwerven, en beheren van een kunstpatrimonium en dat in de meest ruime zin; de aankoop, verkoop, het verhuren, het tentoonstellen tegen vergoeding van kunstwerken en In het algemeen de handel in de kunst.

17.Het verwerven van licenties, brevetten en octrooien, alle rechten op know-how en ontwikkelde procedés.

18.De vennootschap mag zich borgstellen, leningen geven, zakelijke zekerheden verstrekken ten voordele van derden of ondernemingen of vennootschappen waarin zij belangen bezit als mede-eigenaar, vennoot, schuldeiser of op andere wijze.

19.Zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

20.De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden, dit alles in de meest uitgebreide zin. De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Zij mag ondermeer en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen, participaties, financiële tussenkomst of op het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn of die haar bedrijvigheid in de hand zouden kunnen werken of bevorderen en uitbreiden, en er het bestuur van voeren.

Zij kan zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken,

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorzien door artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 4: Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5: Kapitaal

Het geplaatste kapitaal is vastgesteld op 4.000,00 Euro.

Verschijners verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en onderschreven, en gestort als volgt

1. door dhr Simon Casier

voor een bedrag van 3.960,00 Euro.

2. door meur_ Fabienne Duytschaever

voor een bedrag van 40,00 Euro.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 4.000,00 Euro, verdeeld over 100 aandelen op naam zonder nominale waarde, elk 1% van het maatschappelijk kapitaal.

1, Dhr, Simon Casier, ontvangt dienvolgens bij oprichting in ruil voor diens inbreng 99 aandelen.

2. Mevr. Duytschaever Fabienne, ontvangt dienvolgens bij oprichting in ruil voor diens inbreng 1 aandeel.

Eventuele wijzigingen aan de aandelenverhouding zullen worden aangetekend in het aandeelhoudersregister.

Artikel 6: Overdraagbaarheid

Behoudens de uitdrukkelijke toestemming van alle vennoten, kunnen de aandelen van de vennootschap niet overgedragen worden,

Artikel 7: Overlijden vennoot

Bij het overlijden van een vennoot blijft de vennootschap voortbestaan onder de overlevende venno(o)t(en) die indien nodig zorg(t)(en) voor het aanstellen van een nieuwe vennoot. Indien door het overlijden het aantal vennoten kleiner is dan twee, dient een nieuwe vennoot gezocht te worden. Het niet naleven van deze clausule leidt tot de ontbinding van de vennootschap. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikel 10 van onderhavig statuten na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende de welke de overleden nog deel uitmaakte van de vennootschap.

Artikel 8: Zaakvoerderschap

Het bestuur van de vennootschap wordt waargenomen door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Niet-statutaire zaakvoerders worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders met unanimiteit der stemmen.

Tot zaakvoerder wordt benoemd:

Dhr Simon Casier, Kwadestraat 179, 8800 Rumbeke met nationaal nummer 90.02.26-219.32

Deze zaakvoerder is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 9: Bestuurs- en vertegenwoordigingsbevoegdheid zaakvoerders

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel.

Bij pluraliteit van zaakvoerders, vertegenwoordigt iedere zaakvoerder de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder,

P

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10: Aansprakelijkheid

De vennoten onder firma zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, ook al heeft een enkele vennoot getekend, mits dit met de firma geschied is.

De vennoten zullen in de verliezen een evenredig deel aan hun inbreng dragen en zullen de winsten in dezelfde verhouding verdelen.

Artikel 10: Jaarvergadering

De vennootschap houdt haar jaarlijkse algemene vergadering op de tweede maandag van de maand juni

om 10 uur op de maatschappelijk zetel van de vennootschap.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2014.

Artikel 11: Bevoegdheid algemene vergadering

De algemene vergadering beraadslaagt en beslist over alle aangelegenheden die de statuten haar heeft voorbehouden en/of die door de zaakvoerder(s) aan haar beoordeling worden onderworpen.

Behoudens afwijkende bepalingen terzake in de wet of in de statuten, neemt de algemene vergadering alle beslissingen met unanimiteit van stemmen waarbij minstens % van de vennoten dienen aanwezig te zijn.

Artikel 12: Bevoegdheid buitengewone algemene vergadering

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten en met name te besluiten tot: wijziging van het doel van de vennootschap, omzetting van een vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm.

Artikel 13: Boekjaar

Het boekjaar begint op 01 januari van elk jaar om te eindigen op 31 december van elk jaar, en het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31.12.2013.

Artikel 14: Ontbinding en vereffening

De vennootschap kan op gelijk welk moment ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering beraadslagend volgens de voorwaarden en vormen vereist voor een statutenwijziging. Na haar ontbinding wordt de vennootschap geacht voort te bestaan voor haar vereffening.

Artikel 15: Benoeming en werkwijze van de vereffenaars

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars beschikken ()ver de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opelsbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Voor-

,behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa' onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Artikel 16 : Geschillen

Alle geschillen terzake van deze vennootschap tussen de vennootschap en haar vennoten, of zaakvoerders en gewezen zaakvoerders, tussen zaakvoerder en vennoten, tussen vereffenaars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door de rechtbanken en hoven van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Artikel 17 : Wetboek van Vennootschappen

Voor al wat niet uitdrukkelijk statutair geregeld is , wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen.

Gedaan te Rumbeke op 20/09/2012

Simon Casier Duytschaever Fabienne

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NRG CASIER

Adresse
KWADESTRAAT 179 8800 RUMBEKE

Code postal : 8800
Localité : Rumbeke
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande