NSB

Société en commandite simple


Dénomination : NSB
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 548.801.353

Publication

02/04/2014
ÿþR Nbd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

548 80

NSB

NEERGELEGD TER GRIFFE VAN DE RECHTBANK VAN KOOPHANDELTE BRUGGE (AFDELIN G BRUGGE) op:

eo 2aitifie Deg riffie.

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Karel De Swertlaan 107, 8370 Blankenberge

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

De Heer Van Damme Nico, Karel De Swertlaan 107, 8370 Blankenberge

en

Mevr. Vandemoortele Charline, Karel De Swertlaan 107, 8370 Blankenberge

verklaren onder hen een gewone commanditeire vennootschap op te richten, op 7 maart 2014, waarvan de,

statuten als volgt worden vastgelegd.

ARTIKEL 1: NAAM

De vennootschap is opgericht als gewone commanditaire vennootschap onder de benaming: "NSB"

In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "gewone, commanditaire vennootschap" of afgekort "COMM.V.". In die stukken moet verder de zetel van de vennootschap nauwkeurig worden aangewezen, samen met de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschaphaar zetel heeft, gevolgd door het ondememingsnummer.

ARTIKEL 2: ZETEL

De maatschappelijke zetel der vennootschap is gevestigd te: Karel De Swertlaan 107 8370 Blankenberge

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het; tweetalig gebied Brussel Hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, deze zetelverplaatsing wordt openbaar, gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een door de zaakvoerder ondertekende verklaring: samen met een afschrift ter bekendmaking in bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel :

1) Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bij te dragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies welke rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel verband houden; het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen.

2) Het waarnemen van bestuursopdrachten in alle vennootschappen; consulting en

adviesverstrekking met betrekking tot het beheer van vennootschappen en ondernemingen, het verlenen

van managementbijstand aan en het uitvoeren van managementtaken in vennootschappen en ondernemingen.

3) Het beleggen van beschikbare middelen in roerende en onroerende goederen en

waarden, het verwerven, te gelde maken, inbrengen, afstaan en verhandelen door uitgiften of andere, middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties, van participaties of belangen onder gelijk. welke vorm in Belgische of buitenlandse vennootschappen, bestaande of op te richten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, ten eerste en ten tweede van de wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd éénennegentig.

4) Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering.

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzil van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

5) Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin; bijstand en diensten verlenen; rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

6) Het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen door gehele of gedeeltelijke

overname van aandelen, in de meest ruime betekenis, het deelnemen aan emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborg, plaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichtingen inzake portefeuille- of kapitaalsbestuur,

7) Het op punt stellen van syndicaatovereenkomsten tussen aandeelhouders.

8) Het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende

goederen aan derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

9) Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

10) De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersoon in handel.

11) Aile verrichtingen van commerciële, industriële, onroerende en roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zij mag teneinde haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, eventueel aan de onroerende goederen, wijzigingen, productie-afwerkingen, verkavelingen uitvoeren, aile ondernemingscontracten die noodzakelijk zouden zijn ondertekenen, alle wisselbewerkingen, commissie en commissielonen verwezenlijken.

Zij mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel,

12) Het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle beheersdaden ondermeer de aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, bouwwerken laten uitvoeren ; dit alles in de ruimste zin.

De vennootschap heeft eveneens tot doel het beheer van een roerend patrimonium,

inzonderheid het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden, het beheer van vennootschappen.

De vennootschap zal alle roerende en onroerende goederen, materiaal en inrichtingen mogen aankopen, in pacht nemen, huren, bouwen, verhuren, verkopen of ruilen in het kader van de uitvoering van haar maatschappelijk doel.

Zij zal tevens zowel door middel van inbreng, versmelting, inschrijving, of op om het even welke wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijksoortig of bijhorend doel nastreven, of die eenvoudig nuttig zijn tot de gehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. In het algemeen zal de vennootschap alle handelsindustriële,

roerende en onroerende , alsmede aile financiële handelingen mogen verrichten die

geheel of gedeeltelijk haar doel aanbelangen of die de verwezenlijking ervan zouden

vergemakkelijken.

Bovengemelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op aile wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur

ARTIKEL 5: KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ¬ 1000. Het is verdeeld over honderd (100 ) gelijke aandelen

die ieder één honderste (1/100 ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De vennoten doen de respectievelijke inbreng van:

Van Damme Nico ¬ 990

Vandemoortele Claudine ¬ 10

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

-Aan de heer Van Damme Nico: negenennegentig (99) aandelen.

-Aan Mevr. Vandemoortele Charl¬ ne: een (1) aandeel.

ARTIKEL 6: BEHERENDE EN STILLE VENNOTEN

De heer Van Damme Nico is hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd.

De heer Van Damme Gino is stille vennoot. Hij draagt niet bij in de schulden en verliezen van de

vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen. De machten van

de stille vennoot bestaan in:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

-De controle van de vennootschap

-Het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s)

-De goedkeuring omtrent de vervreemding der financiële vaste activa

-Het stemrecht in de algemene vergadering.

De taken van de vennoten zijn onbezoldigd.

ARTIKEL 7: AFSTAND VAN RECHTEN

Tot verhogen of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering, volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten en met inachtneming van de hierna volgende bepalingen.

Behoudens in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, schrijven de vennoten in op de kapitaalsverhoging, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

ARTIKEL 8: AANDELEN OP NAAM - REGISTER

De aandelen zijn steeds op naam:

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend:

1, de identiteit van elke vennoot en het aantal hem toebehoorde aandelen;

2. de gedane stortingen

3. de overdracht en de overgang van aandelen, gedagtekend en ondertekend door de overgedragen en de ovememer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende(n) in geval van overgang wegens overlijden.

De overdracht en de overgang van aandelen geldt ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het aandelenregister.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dit register inzage nemen.

ARTIKEL 9: OVERDRACHT VAN AANDELEN

Ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, beslist deze vrij tot de overdracht onder de levenden van het geheel of een gedeelte van zijn aandelen.

Overlijdt de enige vennoot dan zijn de beperkingen van de overgang van aandelen zoals in volgende alinea uiteengezet niet van toepassing.

In geval de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid niet overgedragen worden onder de levenden en overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten.

Deze bepaling is van toepassing zowel op de overdrachten of overgangen in volle eigendom, als op deze in vruchtgebruik of in naakte eigendom, alsmede op de overgang van rechten tengevolge van de toepassing van de regels betreffende de huwgemeenschap van goederen bestaan de tussen een vennoot en zijn echtgenoot of van huwelijksvoorwaarden.

ARTIKEL 10: ZAAKVOERDER

De heer Van Damme Nico wordt benoemd tot zaakvoerder. Het mandaat is voor onbepaalde duur. Het

mandaat is onbezoldigd.

ARTIKEL 11: BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar zal uitzonderlijk ingaan op 7 maart 2014 en lopen tot het einde 2014.

Op 31 december van ieder jaar zal een uitbatingrekening opgemaakt worden. Het resultaat van de vennootschap, na aftrek van de voorafnamen wegens persoonlijke arbeid van de vennoten zal zijn bestemming krijgen bij beslissing van de algemene vergadering der vennoten, welke zal plaatsgrijpen op 30 juni van het jaar volgend op het te af te sluiten boekjaar.

ARTIKEL 12: ONTBINDING VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap zal van rechtswege ontbonden worden in volgende gevallen:

1. Op verzoek van een der vennoten, overeenkomstig artikel vier.

2. Op verzoek van een der vennoten, wanneer de verliezen van de vennootschap minstens een keer het geïnvesteerd kapitaal belopen.

3. Bij overlijden van een der vennoten, tenzij de overlevende vennoten verkiezen het aandeel van de overledene over te nemen of te laten overnemen door een persoon door hen aan te duiden, ln dit geval za! de waarde van het deelbewijs uitgekeerd warden aan de erfgenamen, volgens schatting in gemeen overleg of bij gebrek aan akkoord door een gemeenschappelijk aan te duiden deskundige.

Indien de overblijvende vennoten het aandeel van de overleden wensen over te nemen of te laten overnemen, moet hij de erfgenamen daarvan in kennis stellen per aangetekende brief, te verzenden binnen de veertien dagen nadat hij kennis krijgt van het overlijden.

t

~ ~ 1

ë

1

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

RTIKEL 13: ZEGELS

In geen geval en onder geen enkel voorwendsel mogen de vennoten, alsook de schuldeisers, erfgenamen en rechthebbenden van een vennoot, de zegels doen leggen op de goederen en waarden van de vennootschap.

ARTIKEL 14: VEREFFENING

De vereffening van de maatschappij geschiedt door de zorg van de beide vennoten, of in geval van

overlijden, van de overlevende vennoot.

Bij gebrek aan verstandhouding over de wijze van vereffening, zal deze geschieden door een vereffenaar,

aan te duiden door de voorzitter van de bevoegde rechtbank.

ARTIKEL 15: BEHEER

De vennootschap wordt beheerd door een of meer deelnemende zaakvoerders. Aan deze persoon alleen wordt de leiding van de zaken van de vennoten toevertrouwd. Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap en in rechte als eiser of als verweerder. Evenwel met betrekking tot alle handelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag dat de som van overschrijdt ¬ 10.000,00 is de handtekening van alle zaakvoerders vereist. De zaakvoerder of zaakvoerders mogen het dagelijks bestuur van de vennootschap of sommige van hun bevoegdheden overdragen aan elke persoon die zij bekwaam zouden achten.

Worden benoemd tot onbezoldigd zaakvoerder voor de duur van de vennootschap:

De heer Van Damme Nico

ARTIKEL 16: BETWISTINGEN

Alle betwistingen aangaande de uitvoering van onderhavig contract of zijn interpretatie, zullen onderworpen worden aan een scheidsrechter in gemeen akkoord door de partijen aan te duiden, of bij gebrek aan akkoord door de voorzitter van de rechtbank van het gebied, op verzoek van de meest gerede partij. De scheidsrechter zal ontslagen zijn van procedure termijnen en formaliteiten en zal soeverein beslissen en zonder verhaal.

ARTIKEL 17: VERWIJZING NAAR WETGEVING

Voor hetgeen niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien verwijzen partijen naar de wetten op

de handelsvennootschappen.

Vandamme Nico (zaakvoerder)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NSB

Adresse
KAREL DE SWERTLAAN 107 8370 BLANKENBERGE

Code postal : 8370
Localité : BLANKENBERGE
Commune : BLANKENBERGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande