ONDERSTEUNINGSGENOOTSCHAP DER ZUSTERS VAN LIEFDE, AFGEKORT : OND. Z. V.LIEFDE

Association sans but lucratif


Dénomination : ONDERSTEUNINGSGENOOTSCHAP DER ZUSTERS VAN LIEFDE, AFGEKORT : OND. Z. V.LIEFDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.406.505

Publication

31/05/2011
ÿþ MOn 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

19. 05. 2011

RECHTBANK ORYR~i4~iffie_EL

I III IIIIIIII

*11082066*

II

ni

HII

Ondememingsnr : 0410.406.505

Benaming

(voluit) : Ondersteuningsgenootschap der Zusters van Liefde VZ4J (verkort) : Ond. Z. v.Liefde VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder woinstoogmerk

Zetel: Roeselaarsestraat 47, 8870 Izegem

Onderwerp akte : Wijziging statuten

In het jaar 2011 op 29 maart zijn samengekomen te ingelmunster, de leden van de Algemene Vergadering

van de Vereniging zonder oogmerk "Ondersteuningsgenootschap der Zusters van Liefde" met zetel

in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk en adres te Izegem, Roeselaarsestraat 47.

Na akte genomen te hebben van het ontslag van Desutter Agnes, Albert I laan, 8620 Nieuwpoort, als lid van de Algemene Vergadering, heeft de Algemene Vergadering de benoeming aanvaard van Vergauwe Anna, Roeselaarsestraat 47, 8870 Izegem,

als lid van de Algemene Vergadering. Ze heeft tevens Catteeuw Edith, Plaats 21,

8890 Dadizele, Nguyen Thi Tuong Oanh, Ommegangstraat 17, 8870 Izegem en Vercruysse Arlette Weststraat 53, 8770 Ingelmunster, benoemd als bestuurder én lid van de Raad van Bestuur.

' GEWIJZIGDE STATUTEN

Ten jare 2011 op 29 maart zijn samengekomen te Ingelmunster de leden van de Algemene Vergadering van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Ondersteuningsgenootschap der Zusters van Liefde - Izegem " met zetel in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk en adres te Izegem, Roeselaarsestraat 47, die zijn overeengekomen om de bestaande statuten te wijzigen en vast te stellen ais volgt :

TITEL I  NAAM  ZETEL  DUUR.

Art.1. de vereniging draagt de naam :

Ondersteuningsgenootschap der Zusters van Liefde VZW

In haar betrekking met derden mag zij ook gebruik maken van de

afkorting : Ond.Z. v. Liefde VZW

Art.2. De Vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Izegem,

Roeselaarsestraat 47,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art.3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het religieuze leven in gemeenschap te bevorderen en te ondersteunen volgens de regels, eigen aan de kloostergemeenschappen van het Bisdom Brugge, en deze voorgeschreven in de Codex van het Kerkelijk Recht (can.573 - 709 en can. 1281 - 1298), aangevuld met de verordeningen van de Belgische Bisschoppenconferentie ter zake.

Hiertoe zal zij ook het levensonderhoud, de medische en andere zorgen van de eigen leden van de congregatie op zich kunnen nemen, alsook, andere religieuze verenigingen en bewegingen kunnen steunen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Bovendien beoogt zij het oprichten, besturen, steunen en in werking houden van onderwijsinstellingen van allerlei aard, evenals ziekenhuizen, bejaardentehuizen, rust- en verzorgingsinstellingen,

tehuizen voor bijzondere jeugdzorg, kinderdagverblijven en dagverblijven, missionering, hulp aan liefdadige werken en ontwikkelingslanden, enz., deze opsomming is niet beperkend en dient zo ruim mogelijk geïnterpreteerd.

Dit alles gebeurt van uit een katholieke inspiratie en is daarom onderworpen aan het kerkelijk recht. Tot dit doel zal zij alle roerende en onroerende goederen mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom, alsook legaten en schenkingen aanvaarden.

De vereniging kan één of meer afdelingen of bedrijfszetels hebben. Elke wijziging van dit artikel met betrekking tot de doelstellingen en in het bijzonder met het katholiek confessioneel karakter van de vereniging of met het diocesaan congregationeel aspect, die in strijd is met het kerkelijk recht (Wetboek 1983) brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee, die op vordering van elke belanghebbende of derde partij kan doen vastgesteld worden door de rechtbank.

De concretisering van deze schikkingen wordt vastgelegd in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Art.4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

TITEL II. LEDEN

Art.5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste vijf bedragen.

Art.6. §1 De algemene overste en de raadsleden van de congregatie moeten op haar verzoek, aanvaard worden als lid van de vereniging en dit voor de duur van hun kerkrechtelijk mandaat.

§2 De modaliteiten van toetreding en ontslag van leden worden geregeld in een huishoudelijk reglement, vastgestel door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

Art.7. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van nieuwe leden.

Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te worden.

Art.8. Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art. 12 van de wet

van 27 juni 1921.

Het nemen van ontslag dient te gebeuren bij schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur

op het adres van de zetel en zal ingaan één maand na ontvangst.

Art.9. Uitgetreden en uitgesloten leden van de kloostergemeenschap en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten terug te vorderen.

Art.10. §1 De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

§2 In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag en uitsluiting, het verlies van hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde en door overlijden.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering niet twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III. RAAD VAN BESTUUR

Art.11. §1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vijf leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde afzetbaar.

§2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art.12. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

Art.13. §1 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar.

§2 Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, het mandaat van de bestuurder voortijdig een einde neemt, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van de bestuurder niet voorzien is, oefenen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Art.14. §1 De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

§2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproepingsbrief behelst de agenda, eventueel vastgesteld na raadpleging van de andere

bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur,

plaats en agenda.

In geval de voorzitter verhinderd is wordt zijn/haar taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders in leeftijd.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschik over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten

goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking

van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§3 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat door de raad van bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het verslag wordt aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Art.15. §1 De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en besluit over het al of niet aanvaarden van rechtsmiddelen.

Met inachtneming van Can.634  640 en Can. 1281  1298 van het Wetboek van Canoniek Recht is hij bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van beheer en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2 De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§3 De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer personen, leden of niet leden van de raad. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

§4 De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§5 De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen belast met het dagelijks bestuur, onder meer de geldige handtekening tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

Worden twee of meer afgevaardigde bestuurders aangesteld, dan oefenen zij  behoudens bijzondere volmacht aan één onder hen  gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

§6 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur

Art. 16 Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Art.17 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich echter door een ander lid laten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 ei

vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art.1 S _ De algemene vergadering is alleen bevoegd voor :

" de wijziging van de statuten

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders

" de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging

" de uitsluiting van een lid

" de benoeming en de afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 19 § 1 Elk jaar, in de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar, wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorig boekjaar en uiterlijk in de maand maart. In afwachting van die vergadering mag de raad van bestuur, per maand één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen, of op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3 Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders.

Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar één vijfde van de leden hebben het recht punten op de agenda te brengen.

§4 De vergadering kan geldige besluiten nemen buiten de agenda op verzoek van tweederden van de leden.

Art. 20. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens verhindering wordt zij voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder in leeftijd, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou kiezen.

De secretaris is de secretaris van de Raad van Bestuur.

Art.21. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij art. 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Art.22. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de

voorzitter en de secretaris of één bestuurder. Alle leden ontvangen binnen de

daaropvolgende maand een verslag.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Leden en derden die van een wettig belang doen blijken kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL V. FINANCIEEL BELEID

Art.23. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven

over zijn beleid tijdens het vorig jaar en maakt de begroting op voor volgend jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 5

Beide worden elk jaar, en ten laatste zes manden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekeningen en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art.24. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, van rechtswege kan slechts tot ontbinding

besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig art. 20 van de wet

van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten.

In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig

artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art.25. §1 Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa moeten worden overgedragen aan

" Kloosterzusters van Maria", vereniging zonder winstoogmerk,

Schoolstraat 8, 8770 Ingelmunster.

§2 In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Art.26. Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden

geregeld overeenkomstig de wet.

Gewijzigde Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering heeft op 29 maart 2011

het ontslag als lid van de Algemene Vergadering aanvaard van :

Desutter Agnes

Albert I laan 71

8620 Nieuwpoort

de benoemin als lid van de Algemene Vergadering aanvaard van :

Vergauwe Anna

Roeselaarsestraat 47

8870 Izegem

Derycke Mia

Ommegangstraat 17

8870 Izegem

de benoeming aanvaard van als bestuurder van :

Catteeuw Edith

Plaats 21,

8890 Dadizele

Nguyen Thi Tuong Oanh

Ommegangstraar 71

8870 Izegem

Vercruysse Arlette

Weststraat 53

8770 Ingelmunster

Voor-'behouden àcn het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

de benoeming bevestigd ais bestuurder van :

Vandelannoote Leona

Schoolstraat 8, 8770 Ingelmunster

Vanmarcke Magda

Roeselaarsestraat 47, 8870 Izegem

Meire Berlinde

Roeselaarsestraat 47, 8870 Izegem

Buysse Georgette

Schoolstraat 8, 8770 Ingelmunster

Vandenbulcke Maria

Kouterstraat 28, 8650 Merkem

Rubens Maria

St-Arnolduslaan 31, 8200 Brugge

MOD 2.2

Bestuurder - voorzitter Bestuurder - ondervoorzitter Bestuurder schatbewaarster Bestuurder

Bestuurder - secretaris

Bestuurder

Samenstelliing Raad van Bestuur : bestuurders vanaf 29 maart 2011 :

Vandelannoote Leona

Schoolstraat 8, 8770 Ingelmunster

Vanmarcke Magda

Roeselaarsestraat 47, 8870 Izegem

Meire Berlinde

Roeselaarsestraat 47, 8870 Izegem

Buyse Georgette

Schoolstraat 8, 8770 Ingelmunster

Vandenbulcke Maria

Kouterstraat 28, 8650 Merkem

Catteeuw Edith

Plaats 21, 8890 Dadizele

Nguyen Thi Tuong Oanh

Ommegangstraat 17, 8770 Izegem

Rubens Maria

Sint-Arnolduslaan 31, 8200 Brugge

Vercruysse Arlette

Weststraat 53, 8770 Ingelmunster

Bestuurder - Voorzitter

Bestuurder - Ondervoorzitter

Bestuurder - schatbewaarster

Bestuurder

Bestuurder - secretaris

Bestuurder

Bestuurder

Bestuurder

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Ingelsmunster, Schoolstraat 8, op 29 maart 2011

Voor eensluidend afschrift

Vandelannoote Leona Vandenbulcke Maria

Bestuurder - Voorzitster Bestuurder - secretaris

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ONDERSTEUNINGSGENOOTSCHAP DER ZUSTERS VAN LI…

Adresse
ROESELAARSESTRAAT 47 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande