OOIGEM YACHT CLUB LEIEKANAAL, AFGEKORT : O.Y.C.L.

Association sans but lucratif


Dénomination : OOIGEM YACHT CLUB LEIEKANAAL, AFGEKORT : O.Y.C.L.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.901.386

Publication

27/11/2013
ÿþMal Word 11.1

in de bislagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" 131791 9

NEERGELEGD

15, 11, 2013

RECHT e,A KOOPHANDËL

Ondememingsnr : Q5?4 get. e ee

Benaming

(voluit) : Ooigem Yacht Club Leïekanaal

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oostrozebeeksestraat 63A te 8710 Ooigem

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden

1.Kristof Vervaeck, wonende te 8710 Oolgem, Wielsbeeksestraat SA

2.Rik Buyse, wonende te 8710 Ooigem, Eerste Linie Regimentstraat 15

3.Ann Lievyns wonende te 8792 Desselgem, Ooigemstraat 73

4.Karolien Vandeburie wonende te 8710 Oolgem, Wielsbeeksestraat 17

Verder genoemd, "De Oprichters"

Verklaren, heden 13 juni 2013, bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

HOOFDSTUK 1 BENAMING ZETEL DOEL EN DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam Oolgem Yacht Club Lelekanaal , afgekort: O.Y C.L

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Oostrozebeeksestraat 63A, 8710 Ooigem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tielt.

Hij kan verplaatst worden door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen. De zetelwijziging moet neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel:

Het bevorderen en stimuleren van de watersport in al haar onderdelen en van alle aanverwante sporten, als

bijzondere tak van de vrijetijdsbesteding;

Het aanmoedigen van de culturele, sociale en artistieke ontwikkeling van de beoefenaars van de watersport,

door opleiding en permanente vorming, met ondersteuning van alle initiatieven in dit verband;

Het bevorderen van de goede verstandhouding tussen haar leden onderling eniof andere beoefenaars van

de watersport;

De vereniging kan toeristische activiteiten op en rond het water uitbouwen. Zij kan bootwedstrijden

organiseren of coördineren, scholing geven en allerlei manifestaties op watersportgebied verwezelijken.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij ken in die zin ook,

handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd

opgericht.

De vereniging mag roerende en onroerende goederen, vaartuigen en andere voorwerpen bezitten die nodig

zijn voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

HOODSTUK 2 - LEDEN

ARTIKEL 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden ta vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuwe ledenlijst worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf datum van de wijziging. De wettelijke bepalingen z jn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

De effectieve leden zijn de oprichters.

De toegetreden leden zijn leden die een jaarlijkse bijdrage betalen.

De steunende leden zijn leden die met hun dotatie de VZW willen steunen.

ARTIKEL 7

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder toegetreden lid dat, voorgedragen door minstens twee effectieve leden, als dusdanig wordt aanvaard bij besluit genomen door de algemene vergadering met drie vierde van de aanwezige stemmen. Met de term `lïd' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 8

Eik effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht,

Effectieve leden en toegetreden leden die hun lidgeld niet betalen binnen de maand van de opeisbaarheid worden van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering van de effectieve leden worden uitgesproken. Deze zal in een geheime stemming met een gewone meerderheid der aanwezigen beslissen, nadat het betrokken lid werd gehoord. "

Het niet naleven van de statutaire of regelende voorschriften is een reden tot uitsluiting. Ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijven van de financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging zijn ook redenen tot uitsluiting, De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben niet het minste recht op het maatschappelijk fonds en kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch een inventaris eisen of vorderen.

ROODSTUK 3 -- RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die effectief lid zijn van de vereniging en maximum zeven leden. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. De algemene vergadering mag het ontslag eisen van één of meerder bestuurders, doch nooit meer dan een kwart van de raad.

ARTIKEL 11

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 13

Het mandaat van de bestuurders eindigt door ontslag door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Het ontslag door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit aangetekend bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

;r De akten betreffende de ambtsbeeindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De leden van het bestuursorgaan zijn bevoegd de vereniging te verbinden en vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge ARTiKEL 16

De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris, een

penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

ARTIKEL 17

Zolang de vereniging de drempelbedragen vermeld in artikel 15 W. Vennootschappen niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempel overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris overgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar, Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

ARTIKEL 19

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in het Wetboek van vennootschappen en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur,

HOODSTUK 4  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 20

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De algemene vergadering wordt

voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van

voornoemde personen, wordt ze voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid

vertegenwoordigen, mits voorlegging voorafgaandelijk aan de aanvang van de algemene vergadering, van de

schriftelijke volmacht aan de voorzitter of diens plaatsvervanger.

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en het ontslag van de bestuurders,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur b

-de benoeming en het ontslag van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-opstellen van het huishoudelijk reglement,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen,

ARTIKEL 22

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De oproeping gebeurt schriftelijk of, indien het betrokken lid met deze oproepingswijze uitdrukkelijk heeft ingestemd, per e-mail.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Aile leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

ARTIKEL 23

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan geldig stemmen over punten die niet op de agenda vernield staan, op voorwaarde dat aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn

ARTIKEL 24

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/3 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 25

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een verslagboek. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

NOODSTUK 5  BOEKJAAR

ARTIKEL 26

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

De raad van bestuur bereidt de jaarrekening van het voorbije jaar en de begroting van het kamende jaar

voor en legt ze ten laatste 6 maanden na afsluitdatum van het boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene

vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij

afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken

binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg.

ARTIKEL 27

Overgangsbepalingen, het eerste boekjaar vangt heden aan en sluit voor de eerste maal af op 31 december

2014. De jaarvergadering zal gehouden worden in juni 2015.

HOOFDSTUK 6  ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 28

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige

Voorbehouden aan tret Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

rof vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeeindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De oprichters:

Kristof Vervaeck, wonende te 8710 Oolgem, Wielsbeeksestraat BA

Rik Buyse, wonende te 8710 Ooigem, Eerste Linie Regimentstraat 15

Ann Lievyns wonende te 8792 Desselgem, Ooigemstraat 73

Karolien Vandeburie wonende te 8710 Ooigem, Wielsbeeksestraat 17

Alle voormelde stichters zijn na de oprichting bijeengekomen in de Algemene Vergadering en beslissen met

unanimiteit van stemmen:

1.Te bencemen als bestuurders van de vereniging:

Kristof Vervaeck, wonende te 8711 Qoigem, Wielsbeeksestraat BA

Rik Buyse, wonende te 8710 Ooigem, Eerste Unie Regimentstraat 15

Mn Lievyns wonende te 8792 Desselgem, Ooigemstraat 73

Karolien Vandeburie wonende te 8710 Ooigem, Wielsbeeksestraat 17

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens samengekomen in Raad van Bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als;

Voorzitter Kristof Vervaeck, wonende te 8710 Ooigem, Wielsbeeksestraat 6A

Ondervoorzitter: Rik Buyse, wonende te 8710 Ooigem, Eerste Linie Regimentstraat 15

Secretaris: Karolien Vandeburie wonende te 8710 Ooigem, Wielsbeéksestraat 17

Penningmeester Ann Lievyns wonende te 8792 Desselgem, Ooigemstraat 73

Voor aile administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke

volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester

onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 1.000,00 EUR. Boven dit bedrag is hun gezamenlijke

handtekening of de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders verplicht. Dit bedrag kan opgetrokken

worden ivm de levensduurte na goedkeuring van 3(4 van de raad van bestuur.

Opgemaakt te 8710 Ooigem, 1 oktober 2013

Kristof Vervaeck

Rik Buyse

Karolien Vandeburie

Ann Lievyns

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OOIGEM YACHT CLUB LEIEKANAAL, AFGEKORT : O.Y…

Adresse
OOSTROZEBEEKSESTRAAT 63A 8710 OOIGEM

Code postal : 8710
Localité : Ooigem
Commune : WIELSBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande