OUDERCOMITE SINT-ELOOIS-WINKEL, AFGEKORT : OUDERCOMITE

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERCOMITE SINT-ELOOIS-WINKEL, AFGEKORT : OUDERCOMITE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 456.771.614

Publication

10/11/2011
ÿþ(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : OLYMPIALAAN 38, 8880 SINT ELOOIS WINKEL

Onderwerp akte : WIJZIGING ADRES VAN ZETEL en WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge 1. NAAM - ZETEL - DOEL -DUUR

Art. 1.1 De vereniging draagt als naam: "OUDERCOMITE SINT-ELOOIS-WINKEL", Vereniging Zonder Winstoogmerk. Tegenover derden mag ook de afkorting "OUDERCOMITE",VZW gebruikt worden.

Art. 1.2 Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in België, in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk,in de Olymplialaan 38 te 8880 Sint-Eloois-Winkel. Elke wijziging van de maatschappelijke zetel behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

Art. 1.3 Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande van de vereniging vermelden de maatschappelijke benaming van de vereniging, onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan door de woorden 'Vereniging Zonder Winstoogmerk' of de afkorting 'VZW', evenals het adres van de maatschappelijke zetel.

Art. 1.4. De vereniging heeft tot doel de communicatie tussen de ouders van de leerlingen en de school te bevorderen, de betrokkenheid van de ouders bij de school te vergroten. Ze zal uit haar midden de vertegenwoordigers van de ouders in de schoolraad aanduiden.

Zij streeft met alle middelen naar de verwezenlijking van haar doel en met name door het organiseren van pedagogische avonden om de ouders te informeren en te vormen inzake de opvoedings-en onderwijsproblematiek, het organiseren van financiële activiteiten ter ondersteuning van de schoolwerking, het organiseren van ontmoetingsactiviteiten voor ouders en leerkrachten (een verrassingsreis, een etentje,...), het organiseren van of het deelnemen aan socio-culturele activiteiten van de plaatselijke gemeenschap, de huur of de aankoop van alle mogelijke roerende en onroerende goederen, de oprichting en uitbating van magazines, bladen, drankgelegenheden, restaurants, zalen, enz.... De vereniging mag in het algemeen alle handelingen stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doeleinden, door middel van overdracht, inbreng, fusie, deelname, financiële tussenkomst, aankoop van aandelen of via ieder ander middel. Zij mag haar medewerking verlenen aan en belangstelling tonen voor activiteiten die gelijkaardig zijn aan haar doel.

Art. 1.5 De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

2. LIDMAATSCHAP

Art. 2.1 De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

Art. 2.2 Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet ten minste vier bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neer in van de akte ter griffie

MONITEUR

DIRECYION

r--

NEERGELEGD

2 0, 10. 2011

*11170748

Ondernemingsnr : 0456.771.614

Benaming

(voluit): OUDERCOMITE SINT-ELOOIS-WINKEL



Grí~ KORTRIJK

TBANK KOOPHANDEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 2.3 Iedere ouder of voogd van een kind dat ingeschreven is aan de Ges. Vrije Basisschool Kloosterstraat 1 te 8880 Sint-Eloois-Winkel kan zich kandidaat stellen om effectief lid te worden van de vereniging door een gewoon schrijven te richten aan de voorzitter of een ander lid van Raad van Bestuur van de vereniging. Jaarlijks, bij het begin van het schooljaar, plaatst de VZW een oproep in de Schoolkrant om alle ouders en voogden de kans te bieden om effectief lid van de vereniging te worden. Aangezien er geen maximaal aantal effectieve leden bepaald is, wordt elke kandidaat die aan de voorwaarden voldoet van rechtswege door de Algemene Vergadering aanvaard. Het lidmaatschap wordt van rechtswege beëindigd wanneer het kind de school verlaat. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Met de term lid" wordt in deze statuten uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De Raad van Bestuur kan aan de directie en/of aan één of meer personeelsleden van de school vragen om als toegetreden lid de vergaderingen bij te wonen met een raadgevende stem. Ook al wie aan de activiteiten van de vereniging deelneemt, is een toegetreden lid.

Alle effectieve én toegetreden leden worden geacht de statuten van de vereniging en eventueel het huishoudelijk reglement te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.

Art. 2.4 Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het invullen van de voorwaarden voor het lidmaatschap. Een lid dat op drie opeenvolgende uitnodigingen tot de gewone Algemene Vergadering niet ingaat, wordt , na hem gehoord te hebben, als ontslagnemend beschouwd.

Art. 2.5 Het staat op ieder moment elk effectief of toegetreden lid vrij uit te treden uit de vereniging. Een effectief

lid moet zijn ontslag bij gewone brief richten aan de Raad van Bestuur.

Art. 2.6 De Raad van Bestuur kan een lid dat zich schuldig maakte aan ernstige inbreuken op de statuten of wetten schorsen in afwachting van een beslissing door de Algemene Vergadering.

Het lid dat door zijn gedrag schade berokkent aan de vereniging kan worden voorgesteld tot uitsluiting door de Raad van Bestuur. De uitsluiting behoort tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

Om een effectief lid te kunnen uitsluiten moeten de volgende voorwaarden worden vervuld:

1.de regelmatige oproeping van een Algemene Vergadering waarop alle leden moeten worden uitgenodigd;

2. de vermelding in de agenda van de Algemene Vergadering van het voorstel tot uitsluiting met minstens een samenvatting van de redenen van dit voorstel;

3. de beslissing van de Algemene Vergadering moet worden genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar er is geen aanwezigheidsquorum vereist;

4. de eerbiediging van de rechten van de verdediging: d.w.z. het aanhoren van het lid waarvan de uitsluiting wordt gevraagd, zo deze erom verzoekt;

5. de vermelding van de uitsluiting van het lid in het register.

Aangezien het een persoonsgebonden beslissing betreft, moet deze verplicht worden genomen bij geheime stemming.

Art. 2.7 Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en de betaalde bedragen niet terugvorderen. Noch het ontslagnemend of uitgesloten lid, noch zijn erfgenamen, hebben enig recht op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij mogen geen enkele rekening opvragen, zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Art. 2.8 De vereniging moet, onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur, een register van de leden bijhouden waarin de volgende vermeldingen moeten worden genoteerd:

1. de naam en de rechtsvorm van de vereniging

2. het adres van de maatschappelijke zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. het inschrijvingsnummer van de vereniging op de griffie van de handelsrechtbank

4. de naam, de voornaam, de woonplaats en de geboorteplaats van de leden

5. de beslissingen en de datum van aanvaarding, ontslag of uitsluiting van leden met de naam en functie van de persoon die deze formaliteit heeft vervuld evenals de handtekening van deze laatste samen met het motief van het vertrek (vrijwillig ontslag, uitsluiting, overlijden, het verlies van het invullen van de voorwaarden voor het lidmaatschap, enz.)

Art. 2.9 Door middel van een aangepaste ledenlijst moeten de in het register aangebrachte wijzigingen worden neergelegd op de griffie van de handelsrechtbank van Kortrijk binnen de acht dagen nadat de raad van Bestuur kennis heeft genomen van de wijzigingen. Alle leden mogen het register van de leden raadplegen op de maatschappelijke zetel van de vereniging evenals alle verslagen en beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging op eenvoudig schriftelijk en gemotiveerd verzoek gericht aan de voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur.

Art. 2.10 De leden zijn in hun hoedanigheid van lid tot geen bijdrage verplicht en zijn op generlei wijze persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen die de vereniging aangaat. Ze staan geen borg met hun eigen bezittingen voor de schulden van de vereniging.

3. ALGEMENE VERGADERING

Art. 3.1 De Algemene Vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging.

Art. 3.2 De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en afzetten van bestuurders,

- de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting,

- de kwijting van de bestuurders,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de opname en uitsluiting van leden van de Algemene Vergadering,

- het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging.

Art. 3.3 Een gewone Algemene Vergadering wordt op voorstel van de Raad van Bestuur tenminste éénmaal per jaar, ten laatste op 30 juni van ieder kalenderjaar, bijeengeroepen. De Raad van Bestuur bepaalt de agenda, de plaats, de dag en het uur van de vergadering.

Op die gewone Algemene Vergadering wordt de jaarrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het lopend boekjaar ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering. De goedkeuring van de jaarrekening en de begroting geldt als kwijting voor de bestuurders. De aard van de boekhouding die de VZW volgt is in overeenstemming met de vigerende wetgeving.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december daaropvolgend.

Art. 3.4 De oproepingen tot de Algemene Vergadering gaan uit van de voorzitter, of van een gedelegeerd bestuurder, of van twee bestuurders hierbij gezamenlijk optredend, of van één vijfde van de leden gezamenlijk optredend, of van de secretaris die optreedt in opdracht van aangeduide bevoegden op de manier zoals hierboven beschreven. De oproepingen worden elektronisch of per gewone brief verstuurd ten laatste acht kalenderdagen voor de vergadering. De oproepingen bevatten de agenda, de plaats, de dag en het uur van de vergadering.

Art 3.5 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een gedelegeerd bestuurder, bij hun afwezigheid door de langst in functie zijnde aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

IvIoD 2.2

Art. 3.6 Alle leden hebben een gelijk stemrecht in de Algemene Vergadering. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid zo deze drager is van een geldig ondertekende geschreven volmacht. Eén lid mag slechts één volmacht hebben.

Art. 3.7 De Algemene Vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin het anders wordt bepaald door de wet of onderhavige statuten. Er wordt geen rekening gehouden met de ongeldige en blanco stemmen, noch met de onthoudingen bij de berekening van de meerderheid.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

In principe wordt er gestemd door middel van handopsteking, behalve wanneer het een persoonsgebonden beslissing betreft waarvoor de geheime stemming verplicht is. Er wordt eveneens overgegaan tot een geheime stemming wanneer de helft plus één van de leden daarom verzoekt.

Art. 3.8 De Algemene Vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda. In uitzonderlijke gevallen mag worden beraadslaagd over een niet op de agenda ingeschreven punt, op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de Algemene Vergadering en dat twee derde van hen ermee instemmen het punt op de agenda te plaatsen.

Art. 3.9 De Algemene Vergadering beslist geldig indien de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, wordt een Buitengewone Algemene Vergadering belegd binnen de veertien kalenderdagen die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 3.10 Van elke vergadering van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan de op die vergadering aanwezige leden ter goedkeuring wordt voorgelegd op de volgende Algemene Vergadering en wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of een gedelegeerd bestuurder en de secretaris.

De notulen van de vergadering worden opgenomen in een bijzonder register in overeenstemming met de bepalingen van de vigerende wetgeving. Uittreksels daarvan, ondertekend door de voorzitter of een gedelegeerd bestuurder, kunnen worden verstrekt aan de leden en aan derden die een wettig belang laten gelden en dit volgens de bepalingen van de vigerende wetgeving.

Art. 3.11 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Een wijziging van het doel van de vereniging of de doelstellingen waarvoor de vereniging werd opgericht kan enkel worden aanvaard mits een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Alle wijzigingen aan de statuten worden onmiddellijk neergelegd ter griffie van de handelsrechtbank en gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit is eveneens het geval voor elke benoeming of stopzetting van de functie van bestuurder.

Art. 3.12 Algemene Vergaderingen die buiten de wettelijk voorziene gewone Algemene Vergadering worden gehouden zijn Buitengewone Algemene Vergaderingen en kunnen worden ingericht telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daartoe een schriftelijk verzoek neerlegt bij de voorzitter of een gedelegeerd bestuurder van de Raad van Bestuur.

Alle andere bepalingen die gelden voor een gewone Algemene Vergadering zoals omschreven in deze statuten, gelden eveneens voor de Buitengewone Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. RAAD VAN BESTUUR

Art. 4.1 De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur treedt op als college met algemene beslissingsbevoegdheid voor alle handelingen van het algemeen bestuur die het dagelijks bestuur van de vereniging overstijgen en binnen de vigerende wetgeving en binnen de bepalingen van de statuten van deze vereniging.

Art. 4.2 De bestuurders, gekozen onder de leden van de Algemene Vergadering, worden na een oproep tot kandidaten benoemd door de Algemene Vergadering bij absolute meerderheid van de stemmen der aanwezige en vertegenwoordigde leden. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

De bestuurders worden verkozen voor een mandaat van vier jaar en dit mandaat wordt, bij stilzwijgendheid, automatisch hernieuwd. Een bestuurder die ontslag wil nemen moet zijn ontslag bij gewone brief richten aan de voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn van diegene die vervangt, beperkt tot de resterende duur van het mandaat van diegene die hij vervangt. Een bestuurder is steeds door de Algemene vergadering afzetbaar.

Art. 4.3 Noch de vertegenwoordiging, noch de cooptatie zijn toegelaten in de Raad van Bestuur.

Art. 4.4 Wanneer om een of andere reden een bestuurder wegvalt zal zijn eventuele vervanging op de agenda gesteld worden van de eerstvolgende Algemene of Buitengewone Algemene Vergadering en wordt er dan een nieuwe bestuurder benoemd. Indien de Raad van Bestuur beneden zijn statutaire minimum aantal leden van drie daalt en de herverkiezing niet tijdig kan gebeuren, blijven de aanwezige bestuurders in functie tot er regelmatig in de vervanging of herverkiezing is voorzien. De aldus in functie zijnde bestuurders zijn ertoe verplicht om zo spoedig mogelijk een Buitengewone Algemene Vergadering, overeenkomstig de vigerende wetgeving, bijeen te roepen. Ondertussen blijven zij tegenover de vereniging, binnen hun mandaat, aansprakelijk.

Art. 4.5 Het vrijwillig ontslag van een bestuurder wordt elektronisch of bij gewone brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur of aan een gedelegeerd bestuurder, meegedeeld. Het niet bijwonen van drie opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur wordt gelijkgesteld met ontslagname, tenzij wegens ziekte of een verantwoorde en door de Raad van Bestuur aanvaarde reden.

Art. 4.6 De bestuurders oefenen hun mandaat ten kostenloze titel uit. De kosten die zij maken bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen het voorwerp uitmaken van een terugbetaling.

Art. 4.7 De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de handelingen die binnen hun mandaat vallen.

Art. 4.8 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en één of meer gedelegeerd bestuurders, die, gezamenlijk optredend, beslissingsbevoegdheid bezitten voor handelingen die behoren tot het dagelijks bestuur. Vrijwillig ontslag, afzetting, overlijden of het verstrijken van het mandaat maken een einde aan elke door de Raad van Bestuur toegekende volmacht.

Art. 4.9 De voorzitter en één of meer gedelegeerd bestuurder, met gezamenlijke handtekening, bezitten de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de vereniging en van de Raad van Bestuur bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen en treden op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en alle handelingen van het algemeen bestuur die het dagelijks bestuur van de VZW overstijgen.

Art. 4.10 De voorzitter of een gedelegeerd bestuurder heeft binnen de vigerende wetgeving en binnen de statuten van deze VZW, vertegenwoordigingsbevoegdheid van de vereniging en van de Raad van Bestuur voor handelingen die behoren tot het dagelijks bestuur van de VZW.

De Raad van bestuur kan uit zijn leden een secretaris, een penningmeester of enig ander mandataris aanduiden. Vrijwillig ontslag, afzetting, overlijden of het verstrijken van het mandaat maken een einde aan elk door de Raad van Bestuur toegekend mandaat.

Art. 4.11 Benoemingen, vrijwillig ontslag, afzetting, overlijden, het verstrijken mandaat van de leden van de Raad van Bestuur worden, binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van Kortrijk ter publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4.12 De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Bij ontstentenis van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door een gedelegeerd bestuurder of, bij ontstentenis van deze, door de langst in functie zijnde aanwezige bestuurder.

Art. 4.13 De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of van een gedelegeerd bestuurder, of op elektronische of op schriftelijke aanvraag gericht aan de voorzitter of aan een gedelegeerd bestuurder van twee bestuurders, gezamenlijk optredend, of door de secretaris die optreedt in opdracht van aangeduide bevoegden op de manier zoals hierboven genoemd, zo dikwijls als zij het nodig achten.

De oproepingsbrief behelst de agenda en vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering. Deze oproepingsbrief wordt minstens acht kalenderdagen vooraf elektronisch of per gewone brief verstuurd naar de bestuurders, met opgave van de agenda. Geen enkele beslissing kan genomen worden omtrent materie die niet op de agenda voorkomt. Door een meerderheid van de aanwezige bestuurders kan de agenda gewijzigd worden met behoud van beslissingsbevoegdheid.

Art. 4.14 De Raad van Bestuur beslist geldig als de helft van de bestuurders aanwezig is. Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe Raad van Bestuur belegd binnen de maand met dezelfde agenda die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij absolute meerderheid van de aanwezige bestuurders. Blanco of ongeldige stemmen en onthoudingen worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van de meerderheid. Bij staking van de stemmen wordt binnen de maand die volgt een nieuwe Raad van Bestuur belegd die dit agendapunt voorziet.

In principe gebeurt de stemming bij handopsteking, behalve wanneer het een personenkwestie betreft waar de geheime stemming verplicht is. De stemming is eveneens geheim als de helft plus één van de aanwezige bestuurders daartoe de wens uitdrukken.

Art. 4.15 Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat door de op die vergadering aanwezige bestuurders wordt goedgekeurd op de volgende Raad van Bestuur.

De voorzitter of een gedelegeerd bestuurder en de secretaris ondertekenen de goedgekeurde verslagen van de Raad van Bestuur en bewaren deze verslagen in een afzonderlijk register in overeenstemming met de vigerende wetgeving.

Uittreksels van de verslagen kunnen, ondertekend door de voorzitter of een gedelegeerd bestuurder, worden verstrekt aan de leden en aan derden die een wettelijk belang laten gelden en volgens de vigerende wetgeving.

Art. 4.16 De bestuurders en de leden van de Algemene Vergadering houden zich aan een loyale gedragslijn ten overstaan van de vereniging. Deze loyaliteit omvat zowel het actief bezorgd zijn voor het goede imago als de positieve ontwikkeling van de vereniging, als het zich onthouden van activiteiten en gedragingen die de vereniging schaden. Indien deze gedragslijn niet wordt nageleefd, kan de Raad van Bestuur, na belanghebbende te hebben gehoord, de gepaste maatregelen treffen.

Art, 4.17 De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen in overeenstemming met de vigerende wetgeving. De goedkeuring ervan en eventuele wijzigingen vergen een beslissing van de Algemene Vergadering die minstens de helft van de leden verenigt en die oordeelt met een absolute meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

5. ONTBINDING - VEREFFENING

Art. 5.1 Behoudens gevallen van rechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan door de Algemene Vergadering slechts tot ontbinding besloten worden indien twee derde van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een tweederde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Art. 5.2 Zijn geen twee derde van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een tweederde meerderheid wordt akkoord bevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

besluiten, genomen op deze tweede Algemene Vergadering, dienen evenwel door de burgerlijke rechtbank te worden bekrachtigd.

Art. 5.3 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffen ingvoorwaarde n.

Art. 5.4 De netto-activa worden, na vereffening van alle schulden en het nakomen van alle verplichtingen, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als dat van de ontbonden vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

In geen geval mogen de netto-activa toegewezen worden aan leden of oud-leden. Ze zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de VZW die instaat voor het bestuur van de Ges. Vrije Basisschool, Kloosterstraat 1 te 8880 Sint-Eloois-Winkel om aangewend te worden ten behoeve van deze school.

6. CENTRAAL DOSSIER

Art. 6 De Raad van Bestuur moet erover waken dat het gecentraliseerd dossier bij de griffie van de rechtbank

van koophandel van Kortrijk steeds compleet is en het volgende bevat:

1. de statuten van de vereniging;

2. de gecoördineerde tekst van de statuten ten gevolge van hun wijziging;

3. een kopie van het bijgewerkte ledenregister in geval van wijziging;

4. de akten betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de bestuurders;

5. de jaarrekeningen van de vereniging opgesteld overeenkomstig de door de wetgever opgelegde vereisten;

6. de beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, haar vereffening en de benoeming en stopzetting van de functies van de vereffenaars evenals van de rechterlijke beslissingen voor zover deze in kracht van gewijsde zijn getreden of uitvoerbaar bij voorraad zijn verklaard;

7. HOEDANIGHEID VAN OUDERRAAD IN DE SCHOOLRAAD

Art. 7 De effectieve leden van de VZW kunnen de Ouderraad vormen binnen de Schoolraad van de Ges. Vrije Basisschool, Kloosterstraat 1 te Sint-Eloois-Winkel.

De VZW verplicht zich ertoe de regelgeving van het decreet betreffende de schoolraden na te leven.

8. RESIDUAIRE BEVOEGDHEID

Art. 8 AI wat niet uitdrukkelijk is voorzien in deze statuten wordt geregeld overeenkomstig de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De Raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

9. GOEDKEURING EN ONDERTEKENING

Art. 9 Aldus goedgekeurd door de aanwezige of vertegenwoordigde leden op de Algemene Vergadering van dinsdag 7 juni 2011 te Sint-Eloois-Winkel.

Sint-Eloois-Winkel, 7 juni 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

(Get)

LECLUYSE WIM, gedelegeerd bestuurder - voorzitter

GHESKIERE BRECHT, gedelegeerd bestuurder - ondervoorzitter

DORME KARL, gedelegeerd bestuurder - secretaris

VANDENBUSSCHE JOOST, gedelegeerd bestuurder - penningmeester

DEPUYDT EVELYN, gedelegeerd bestuurder

SAMENSTELLING ALGEMENE VERGADERING PER 7 juni 2011

VZW OUDERCOMITE VRIJE BASISSCHOOL SINT-ELOOIS-WINKEL

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 17 juni een mandaat aan volgende personen als lid van de Algemene Vergadering:

1. BEHEYDT ISABELLE, Stenen Stampkot 8, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 13 juni 1972

2. BEHEYDT LIEN, Gullegemstraat 201, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 21 november 1981

3. DE COCK PASCALE, Gullegemstraat 171, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Antwerpen op 30 juli 1967

4. DEBODE GRIET, Olympialaan 50, 8880 St-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 22 mei 1978

5. DECLERCQ FABIEN, Smissetraat 34, 8880 St-Eloois-Winkel, geboren te Wervik op 14 juni 1964

6. DECLERCQ HEIDI, Oudstrijderslaan 3, 8880 St: Eloois-Winkel, geboren te Tielt op 12 juli 1973

7. DEMYTTENAERE EVELIEN, Kasteelstraat 5, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 17 juni 1977

8. DEPUYDT EVELYN, Izegemsestraat 47, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 21 augustus 1978

9. DEWULF MARLEEN, Burg. Vandenbusschelaan 19, 8880 5t.-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 14 september 1971

10. DORME KARL, Koning Boudewijnlaan 46, 8880 St:Eloois-Winkel, geboren te Izegem en geboren op 31 oktober 1971

11. GHESKIERE BRECHT, Gullegemsestraat 21, 8880 St-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk en geboren op 11 juni 1975

12. LECLUYSE WIM, Sint Michielsplein 2, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 21 maart 1981

13. LIEVENS HERMIEN, Olympialaan 34, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Oostende op 14 maart 1976

14. LOUAGIE HEIDI, Smissetraat 34, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 2 december 1970

15. LUYCKX KARIN, Smissestraat 47, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Menen op 12 november 1973

16. MAHIEU LINDSAY, Tuileboomstraat 24a, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Roeselare op 7 maart 1976

17. NUYTTENS ANNEMIE, Smissestraat 40, 8880 St.-Eloois-Winkel, geb. te Kortrijk op 5 mei 1969

18. SAMYN DAISY, Geullegemsestraat 160, 8880 St-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 14 juni 1975

19. SCHOTTE SOPHIE, Stenen Stampkot 2, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Waregem op 30 januari 1974

20. TANGHE LIES, Izegemsestraat 17, 8880 St.Eloois-Winkel, geb. te Roeselare op 2 februari 1970

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

21. VANACKER GREET, Olympialaan 38, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te leper op 11 juni 1978

22. VANDENBUSSCHE JOOST, Zuidhoekweg 7a, 8880 St- Eloois-Winkel, geboren te Roeselare op 20 november 1965

23. VANDEVELDE ELS, Kapelstraat 31, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Roeselare op 27 augustus 1965

24. VANDOORNE JIMMY, Gullegemsestraat 171, 8880 St:Eloois-Winkel, geboren te Menen op 6 april 1972

25, VANDORPE CHIARA, Koning Boudewijnlaan 46, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 8 januari 1972

26. VUYLSTEKE DRIES, Kerkstraat 3, 8880 St-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 18 oktober 1972

27. WALLAYS STEFAAN, Oudstrijderslaan 14, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Roeselare op 27 april 1970

Allen verklaren te aanvaarden

Sint-Eloois-Winkel, 7 juni 2011

(Get.)

LECLUYSE WIM, Sint Michielsplein 2, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 21 maart 1981

GHESKIERE Brecht , Gullegemsestraat 21 , 8880 Sint Eloois Winkel , geboren te Kortijk op 11 juni 1975

DORME Karl , Koning Boudewijnlaan 46 , 8880 Sint Eloois Winkel , geboren te Izegem op 31 oktober 1971

VANDENBUSSCHE JOOST, Zuidhoekweg 7a, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Roeselare op 20 november 1965

DEPUYDT EVELYN, Izegemsestraat 47, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 21 augustus 1978

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR PER 7 juni 2011

VZW OUDERCOMITE VRIJE BASISSCHOOL SINT-ELOOIS-WINKEL

De Algemene Vergadering aanvaarde in haar vergadering van 7 juni 2011 het ontslag van volgende personen ais lid van de Raad van Bestuur

VANACKER Greet , Olympialaan 38 , 8880 Sint Eloois Winkel , geboren te leper op 11 juni 1978

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 7 juni volgende personen als lid van de Raad van Bestuur benoemd:

LECLUYSE WIM, Sint Michielsplein 2, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Kortrijk op 21 maart 1981 GHESKIERE Brecht , Gullegemsestraat 21 , 8880 Sint Eloois Winkel , geboren te Kortijk op 11 juni 1975 DORME Karl , Koning Boudewijnlaan 46 , 8880 Sint Eloois Winkel , geboren te Izegem op 31 oktober 1971

VANDENBUSSCHE JOOST, Zuidhoekweg 7a, 8880 St.-Eloois-Winkel, geboren te Roeselare op 20 november 1965

DEPUYDT EVELYN, Izegemsestraat 47, 8880 Sint-Eloois-Winkel, geboren te Izegem op 21 augustus 1978

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 7 juni volgende wijziging van adres van de zetel aanvaard:

Nieuw adres: S:- Michielsplein 2; 8880 SINT ELOOIS WINKEL

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Binnen de Raad van Bestuur worden conform Art. 4.8 en Art. 4.10 van deze statuten benoemd ----- '- .-.-

LECLUYSE WiM, gedelegeerd bestuurder - voorzitter

GHESKIERE BRECHT, gedelegeerd bestuurder - ondervoorzitter

DORME KARL, gedelegeerd bestuurder - secretaris

VANDENBUSSCHE JOOST, gedelegeerd bestuurder - penningmeester

i DEPUYDT EVELYN, gedelegeerd bestuurder

Allen verklaren te aanvaarden

Sint-Eloois-Winkel, 7 juni 2011

(Get.)

LECLUYSE WIM, gedelegeerd bestuurder - voorzitter

GHESKIERE BRECHT, gedelegeerd bestuurder - ondervoorzitter

{

DORME KARL, gedelegeerd bestuurder - secretaris

VANDENBUSSCHE JOOST, gedelegeerd bestuurder- penningmeester

DEPUYDT EVELYN, gedelegeerd bestuurder

Ondergetekenden,

LECLUYSE WIM, handelend als bestuurder,

DORME KARL, handelend als bestuurder

verklaren dat deze gecoördineerde statuten volledig en naar waarheid zijn opgemaakt.

Sint-Eloois-Winkel, 7 juni 2011

LECLUYSE WIM DORME Karl

gedelegeerd bestuurder  voorzitter gedelegeerd bestuurder - secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
OUDERCOMITE SINT-ELOOIS-WINKEL, AFGEKORT : O…

Adresse
OLYMPIALAAN 38 8880 SINT-ELOOIS-WINKEL

Code postal : 8880
Localité : Sint-Eloois-Winkel
Commune : LEDEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande